Tracks 2 voor Kerstmis?

14-06-2019

Via de Facebook-pagina voor fans van Gary Mallaber, sessiedrummer die ook op Springsteens albums Lucky Town en The Ghost of Tom Joad speelde, werd bekend dat Springsteens management mogelijk een boxuitgave met outtakes voor Kerstmis in de planning heeft.

Gisteren stond op de pagina het volgende bericht:

"We have an update about Gary’s work on the new Bruce Springsteen CD. The Springsteen folks have decided to put the tracks Gary just recorded with Bruce on a Springsteen Boxed Set which they said they will release around Christmastime this year. They had too much material to release it all on one CD. Western Stars will be released June 14, but it contains older tracks, many of which were recorded several years ago."

Blijkbaar drumde Gary Mallaber op nummers die voor Western Stars werden overwogen, maar niet op het album terecht zijn gekomen. Navraag bij Springsteens team leverde het nieuwtje op dat er een outtakesbox in de planning staat. Dat bericht verscheen op Gary's pagina, maar werd na enkele uren vervangen door de volgende tekst:

"I apologize for the recent confusion about Gary’s new work. From now on, we will hold off on news about the upcoming Springsteen albums until there is a definite line-up and release date from the production company.
Until then, Gary is working on his current tour with A.J. Croce."

Het lijkt erop dat de beheerder van de nieuwspagina is teruggefloten. Weer iets later had hij het bericht helemaal verwijderd, maar plaatste nog wel een reactie onder een ander bericht:

"Gary has asked me to keep news of Bruce’s boxed set quiet until Bruce’s management officially announces it to Bruce’s fans.......actually, very few people know about it at this point, so they took exception to my writing about it so early, because things will probably change before anything is released. So the “official word” is a big ?, until the folks-in-charge give it their blessing!"

Conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat er een outtakesbox in de planning staat voor Kerstmis, maar dat dit nieuws onbedoeld te vroeg naar buiten is gekomen. Zowel Springsteen als Jon Landau hebben in het verleden wel al in interviews laten weten dat er gewerkt wordt aan Tracks 2.Nieuw album aanstaande?

24-04-2019

Springsteen heeft al twee dagen achter elkaar mysterieuze foto's van een woestijnlandschap op zijn social media laten plaatsen. En nu hebben fans een mogelijke cover van het album gepost op social media. Dat heeft de titel Western Stars.

Volgens sommige fans zou dit de nieuwe albumhoes zijn.

Sinds een tijdje hebben verschillende bronnen het over een nieuw Springsteen-album dat zeer binnenkort zou verschijnen. De mysterieuze foto's die Springsteen op social media liet plaatsen afgelopen, zouden daarvan de voorbode zijn.

Het zou gaan om het album waar Bruce al vóór The River-tour in 2016 aan gewerkt heeft met producer Ron Aniello. Het album werd door Jon Landau omschreven als een soloproject maar geen solo-akoestische plaat. In interviews zei Bruce dat hij zich voor deze plaat muzikaal door Jimmy Webb, Burt Bacharach en Glen Campbell had laten inspireren.Bruce op Broadway?

17-06-2017

De Amerikaanse roddelkrant The New York Post heeft gistermiddag (bij ons avond) gemeld dat Springsteen vanaf november twee maanden in een theater op Broadway gaat optreden. Hoewel veel gerenommerde nieuwssites als Rolling Stone, Vanity Fair en The Huffington Post het bericht hebben opgepikt, is er nog geen andere bron die dit bericht bevestigt. Rolling Stone heeft navraag gedaan bij Springsteens woordvoerder, maar geen antwoord gekregen.

Volgens The New York Post zou Bruce acht weken lang, vijf dagen per week, in het Walter Kerr Theatre gaan optreden. De krant meldt dat er in het theater, dat 975 stoelen herbergt, sinds mei al geen voorstellingen meer hebben plaatsgevonden en dat Bruce een aanbod van de eigenaar heeft gekregen om het twee maanden lang zonder huur te mogen gebruiken. In het krantenbericht wordt gespeculeerd dat Bruce een voorstelling om zijn levensverhaal, zoals verteld in de autobiografie Born to Run, wil gaan maken. Geen heel gek idee, de "Australische Springsteen", Jimmy Barnes, deed eind vorig jaar al een vergelijkbare concerttour rond zijn eigen biografie.

Het zou wel ironisch zijn als The New York Post hiermee daadwerkelijk de 'scoop' heeft. Deze krant volhardde een aantal jaar geleden in het plaatsen van berichten over vermeende affaires van Bruce en een op handen zijnde scheiding tussen hem en Patti. Deze geruchten werden toen zo hardnekkig dat Bruce en Patti zich genoodzaakt voelden om een ontkennende verklaring op Springsteens officiële website te plaatsen.Bruce bij Darlene Love en Little Steven?

01-09-2015, laatste update: 14-09-2015

Het lijkt er sterk op dat Bruce mee gaat doen bij het optreden van Darlene Love en Little Steven op 12 september in het Paramount Theater in Asbury Park. Voor HuffPost Live vertelt Love dat het eigenlijk nog wel een verrassing is wie als special guests komen optreden, maar ze laat weinig twijfel bestaan over wie er mee komen doen.Update: Bruce en Patti waren in Rome om hun dochter in actie te zien bij een paardenspringconcours. Ondanks de hints van Darlene in bovenstaand interview dus geen Bruce als special guest. De enige verrassing was Paul Schaffer die mee kwam spelen.Bruce met E Street Band in laatste uitzending Daily Show?

05-08-2015

Het gerucht gaat dat Springsteen morgenavond in de uitzending van The Daily Show met de E Street Band gaat optreden. Jon Stewart, een vriend van Bruce, presenteert dan zijn laatste uitzending.

Bruce was vorig jaar nog te gast aan tafel in The Daily Show, toen hij met Frank Caruso kwam praten over de uitgave van het boek Outlaw Pete. In 2009 was Bruce ook te gast en gaf hij een interview aan Jon Stewart en speelde hij 'Working on a Dream' solo. Onlangs werd Springsteen nog op een terras in Red Bank, New Jersey, gezien samen met Jon Stewart. Stewart heeft The Daily Show zestien jaar gepresenteerd,  en de laatste uitzending schijnt een bijzondere te worden met veel special guetsts.Amerikaanse concerten

09-02-2014, laatste update: 10-02-2014

De geruchten over aankomende Amerikaanse concertdata worden sterker. Volgens bronnen worden komende week verschillende data aangekondigd, zoals een concert in Nashville op 17 april en Raleigh op 24 april

Na afloop van een concert van Kings of Leon afgelopen week in de Bridgestone Arena in Nashville stond op de schermen een concert van Springsteen op 17 april in het rijtje van aankomende shows in dezelfde arena. Als voorverkoopdatum werd volgende week zaterdag 15 februari gegeven. Als dit gerucht op waarheid is berust, komt er deze week nog een officiële aankondiging. Op internet circuleren nog meer Amerikaanse concertdata (zoals shows in Albany, Norwich, Hersey, New York City, MetLife stadium), maar verschillende bronnen spreken elkaar over de concrete data tegen.
Update: bij de PNC Arena in Raleigh, North Carolina, hangen al posters met de aankondiging dat er op 24 april een concert van Springsteen zal plaatsvinden. Voorverkoop voor deze show zou 21 februari starten.Gerucht Nederlands concert

30-11-2013

Journalisten Leon Verdonschot en Frans Pollux (de laatste tevens muzikant) hebben gisteren in Sittard bij hun voorstelling met Springsteen-nummers en -verhalen duidelijkheid gegeven over Pollux' melding (bij hun optreden vorige week in Maastricht) van een concert in Nederland komende zomer.

Frans Pollux twitterde vandaag: "@BeTrueNL @leonverdonschot Iemand zei gisteren, op de bühne: Malieveld, Den Haag. Psst!" Een cateraar had hen verteld dat hij voor een Springsteen-concert op het Malieveld in Den Haag moest zorgen komende zomer.  Verdonschot benadrukt desgevraagd dat het om een gerucht van een dubieuze bron gaat. "Tot onze teleurstelling is het - tot nu toe - daarbij gebleven. Laten we nu dus maar hópen dat het klopt, in plaats van het te dénken."Morgen album en EU-tour aangekondigd?

24-11-2013

Sony Music heeft afgelopen week aan Be True bevestigd dat er morgen groot nieuws over Springsteen te verwachten is. Ook Leon Verdonschot en Frans Pollux, die gisteren optraden in Maastricht, deden een schepje zand erbij in de geruchtenmolen. Volgens hen wordt morgen niet alleen een nieuw album aangekondigd (zoals velen al melden), maar ook een concert in een Nederlands stadion.

Bruce-fan Peter Ehrens bezocht zaterdagavond het theaterconcert van Frans Pollux, die een programma bracht van in het Venloos vertaalde liedjes van Springsteen. Journalist Leon Verdonschot stond ook op het podium en praatte met Springsteen-anekdotes de nummers aan elkaar. "Verdonschot zei na afloop van het concert dat maandag niet alleen een nieuw album, maar ook concert in Nederland wordt aangekondigd", aldus Ehrens. "Frans Pollux meldde tijdens de show ook dat Springsteen komend jaar in een Nederlands stadion te zien zou zijn."

Overigens gaan er andere geruchten dat Springsteen in ieder geval tot en met de zomer van 2014 niet in Europa zal optreden, wellicht op wat festivals na. Dit komt meer in de buurt van wat Little Steven deze week zei in een interview met Billboard, dat er in 2014 niet te veel verwacht moet worden, en dat hijzelf een groot deel van volgend jaar druk is met opnames voor de Noorse tv-serie Lilyhammer. Hoeveel de informatie van Van Zandt waard is, valt te bezien; hij heeft vaker als bliksemafleider gediend en heeft zelf weleens  aangegeven altijd als laatste over een nieuwe cd en tour geïnformeerd te worden.

Er circuleert op internet ook al een tracklist van twaalf nummers (over een dertiende nummer wordt door sommigen eveneens gerept) van het nieuwe album, met daarop opvallend veel bekende titels.

1. Dream Baby Dream
2. High Hopes
3. Harry's Place
4. Heaven's Wall
5. This is Your Sword
6. Just Like Fire Would
7. American Skin (41 Shots)
8. Hunter of Invisible Game
9. Frankie Fell in Love
10. Down in the Hole
11. The Ghost of Tom Joad
12. The Wall

'Harry's Place' (ehm, klinkt als...) is een nummer dat Springsteen al voor het The Rising-album klaar had. Het haalde dat album niet. Bruce leest zelfs een deel van de songtekst van dit nummer voor in een interview uit die tijd met Ted Koppel (vanaf 4:15).
'Just Like Fire Would' is een cover van The Saints en speelde Springsteen een keer live tijdens de Australische tour. 'The Wall' heeft Springsteen met Joe Grushecky geschreven nadat hij in 1997 het monument voor Vietnam-veteranen in Washington had bezocht. Hij heeft het al een aantal keer in een soloversie live uitgevoerd.Nieuwe single 'High Hopes'?

18-11-2013, laatste update: 18-11-2013

Volgens een Duitse muzieksite met banden met de Duitse tak van Sony Music staat volgende week maandag de release van een nieuwe single gepland. De single zou 'High Hopes' heten en het is een cover van The Havalinas, die Springsteen ook tijdens de Australische tour speelde.

Al sinds het einde van de Zuid-Amerikaanse tour gaan er geruchten over een nieuwe cd van Springsteen. Voor de opvolger van Wrecking Ball heeft Bruce al tijdens de tour in Australië eerder dit jaar opnames gemaakt, zo liet hij in interviews weten. Verschillende bronnen, al dan niet betrouwbaar, brachten tegenstrijdige berichten over een nieuw album en daaraan gekoppelde tour, wat ook de reden is waarom nog geen van deze berichten de nieuwspagina van Be True heeft gehaald.

Inmiddels lijkt de Duitse muzieksite Music Box (powered by Sony Music) de release van de nieuwe single voor volgende week maandag te bevestigen. De cover van Tim Scott McConnell van de Amerikaanse band The Havalinas speelde Springsteen een paar keer tijdens de Australische tour . Het nummer werd ook tijdens de studiosessies voor de Greatest Hits-cd in 1995 opgenomen en uitgebracht op een cd-single die bij de originele uitgave van de Blood Brothers-video zat.

Update: Met dank aan Kari-Anne Fygi: de Duitse site van Sony Music heeft de single als download te koop staan vanaf 25 november.

Naast 'High Hopes' melden verschillende bronnen dat in januari een nieuw album zal verschijnen met daarop ook een nieuwe, elektrische uitvoering van 'The Ghost of Tom Joad' en 'Dream Baby Dream'. Dit gerucht is nog niet bevestigd door de officiële kanalen.Concerten in Australië in februari?

14-08-2013

Het Australische radiostation Triple M Melbourne plaatste vanmiddag een nieuwsbericht online waarin melding gemaakt werd van zes concerten van Springsteen en de E Street Band in Australië in februari volgend jaar. Misschien was het bericht zonder toestemming te vroeg geplaatst, of is het überhaupt niet waar, want niet veel later had het radiostation het bericht weer van zijn website verwijderd.

Kari-Anne Fygi zag een tweet van het radiostation (zie afbeelding) waarin verwezen werd naar het nieuwsbericht op de website. Ook de tweet werd korte tijd later teruggetrokken. In het nieuwsbericht op de site meldde het radiostation de volgende concertdata:
7 februari in Perth Arena, Perth
11 februari in Adelaide Entertainment Centre, Adelaide
15 februari in AAMI Park, Melbourne
19 februari in Allphones Arena, Sydney
22 februari in Hope Estate Winery, Hunter Valley
26 februari in Brisbane Entertainment Centre, Brisbane

Er zal snel duidelijkheid komen of dit bericht waarheid is of niet, want volgens de website zou de presale al op 21 augustus plaatsvinden en de voorverkoop zou op 26 augustus starten.


> Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF