Bruce speelt met Sheryl Crow op Stand Up for Heroes

05-11-2019

Bruce heeft maandagavond 4 november in New York meegedaan aan Stand Up for Heroes. Hij speelde voor dit benefiet een set met vijf songs solo en speelde een nummer mee met Sheryl Crow.

De benefietshow voor de Bob Woodruff Foundation vond plaats in het Hulu Theatre van Madison Square Garden. Het was voor de dertiende keer dat Stand Up for Heroes werd georganiseerd en Bruce heeft alleen de uitgave in 2017 gemist. Hij speelde voor dit jaar een set met vijf songs solo: 'Bobby Jean', 'I'll Work for Your Love', 'I'm on Fire', en de combo 'Dancing in the Dark' / 'Land of Hope and Dreams' zoals hij die ook bij Springsteen on Broadway deed. Bruce vertelde traditiegetrouw ook een paar schuine moppen.Eerder op de avond speelde Bruce met Sheryl Crow mee met haar nummer 'Redemption Day'. Aan het einde van de show was er geen veiling zoals die in voorgaande jaren wel plaatsvond.

Download Asbury Park 1996

01-11-2019

De download van de maand november is de Ghost of Tom Joad-show van 24 november 1996 in Asbury Park. Dit was de eerste van drie shows die Springsteen in het Paramount Theatre gaf.

Bruce opende de show met drie nummers van Greetings From Asbury Park, N.J. en op de setlist stonden onder andere 'Independence Day', 'Shut Out the Light', 'Racing in the Street', 'Rosalita' en 'Fourth of July, Asbury Park'. Op dit laatstgenoemde nummer speelde Danny Federici mee op accordeon. Hij was eerder in de show ook komen meespelen op 'Wild Billy’s Circus Story' en 'This Hard Land'. Soozie Tyrell en Patti Scialfa deden ook mee op een paar nummers, zoals 'Mansion on the Hill', 'Two Hearts' en 'When You're Alone'.Springsteen vervolgt mediaoffensief op Amerikaanse tv

26-10-2019

Na zijn bezoek aan de filmfestivals van Toronto en Londen en het interview in de Graham Norton Show, maakte Springsteen op de Amerikaanse televisie promotie voor de bioscoopvertoning van Western Stars. Hij zat op 21 oktober tegenover de talkshow-host Jimmy Kimmel en in de ochtendshow CBS This Morning werd in twee delen (op 24 en 25 oktober) een interview uitgezonden dat de tv-ploeg van presentatrice Gayle King op Springsteens boerderij had gehouden.

In Jimmy Kimmel Live sprak Bruce niet alleen over de film Western Stars maar ook over de tentoonstelling in Freehold, de reactie van zijn kinderen op zijn carrière en zijn voorprogramma bij Cheech and Chong. Ook vertelde hij een leuke anecdote over zijn opa die hij als kind elke zondag bezocht en hem naar de zitkamer riep ("Bruuuce"), in zijn wang kneep totdat hij huilde en hem dan een dollar gaf.

In het interview voor CBS This Morning ging Bruce wat dieper in op het album en de film Western Stars en zijn relatie met Patti Scialfa.In het tweede deel beantwoordde Bruce vragen over de therapeutische kracht van muziek, zijn zangstem die hij vindt klinken alsof hij net uit bed komt en de relatie met zijn vader en zijn eigen vaderrol. Bruce reageerde ook kort op de denigrerende opmerking die Trump op 10 oktober in Minneapolis over hem maakte. De Amerikaanse president noemde hem in een rijtje andere artiesten "little Bruce Springsteen", wiens steun hij niet nodig had om verkozen te worden. Bruce sprak zijn zorg uit over hoe Trump leiding geeft: "It's just frightening. We're living in a frightening time. The stewardship of the nation has been thrown away, to somebody who doesn't have a clue as to what that means. I mean, the United States of America is in your care. Do you know what the stakes are? Do you know what that means? And unfortunately we have somebody who I feel doesn't have a grasp of the deep meaning of what it means to be an American."Naast de televisie-interviews was er ook in de papieren en digitale media veel aandacht voor Western Stars. De Asbury Park Press had een uitgebreid interview met Bruce en een journalist schreef een verslag over zijn bezoek aan Springsteens boerderij, waar Bruce een hele groep filmrecensenten had uitgenodigd voor een vraag-antwoordsessie.

Bruce zelf verraste op 19 oktober bioscoopbezoekers in Freehold met zijn aanwezigheid, waar de film kort  introduceerde. Hij plaatste ook op sociale media een korte boodschap waarin hij filmbezoekers kijkplezier wenste en vroeg om niet na elk nummer te applaudiseren.

Little Steven brengt boxset uit

25-10-2019

Little Steven brengt op 6 december een boxset uit met vijf geremasterde vinyluitgaves van zijn soloplaten die hij tussen 1982 en 1999 uitbracht, aangevuld met een heruitgave van de Artists United Against Apartheid: Sun City-lp. De RockNRoll Rebel – The Early Work-set bevat ook vier cd's met in totaal 51 bonustracks.

De set bevat heruitgaves van de soloalbums Men Without Women uit 1982, Voice of America uit 1983, Freedom, No Compromise uit 1987 en Revolution uit 1989. Met deze set verschijnt ook voor het eerst op vinyl de dubbel-lp Born Again Savage uit 1999. De 51 bonustracks bestaan uit outtakes, remixes, demo's en live-opnames, waarvan de oudste, met Southside Johnny, uit 1973 stamt en twee opnames van de Vin Scelsa Hungerthon-radiouitzending uit 1995.Bruce gaat meedoen aan Rainforest Benefit

24-10-2019

Springsteen treedt op 9 december op bij het Rainforest Benefit in het Beacon Theatre in New York. Deze show wordt georganiseerd door Sting en zijn vrouw Trudie Styler. Naast Bruce zullen onder anderen John Mellencamp, James Taylor, Bob Geldof en Eurythmics optreden. 

Het is sinds 1995 de vierde keer dat Springsteen aan deze benefietshow meedoet. De Rainforest Benefit-shows staan garant voor verrassingen. In 1995 deelde Bruce het podium met onder meer Sting, operazangeres Jessye Norman, Billy Joel, Jon Bon Jovi en Paul Simon, zong hij met James Taylor 'The River' en met Elton John 'Streets of Philadelphia'. De show bevatte een tributesegment aan Elvis, waarbij Bruce zijn nummer 'I'm Turning into Elvis' speelde. In 2010 zong Bruce 'Cuts Like a Knife' van Bryan Adams en 'Don't Stop Believing' met onder anderen Sting, Shirley Bassey, Lady Gaga en Debbie Harry. In 2016 kwam Bruce vanuit de zaal het podium op terwijl hij 'Santa Claus is Comin' to Town' zong. Ook deed hij kerstnummers met onder anderen Darlene Love, James Taylor, Idina Menzel, Jennifer Nettles en Ronnie Spector en een duet met Lisa Fischer op 'Tenth Avenue Freeze-out'.Bruce in Londen met Western Stars

13-10-2019

Springsteen was deze week in Londen om de film Western Stars te promoten. Hij was donderdag te gast in de Graham Norton Show (uitzending op vrijdag) en vrijdag was hij bij de Europese première van de film op het filmfestival van The British Film Institute. Hij ontving ook mensen van de media, onder wie Leon Verdonschot en Gerard Ekdom. Leon mailde hierover naar Be True: "Het is echt een prachtige film, vind ik. (...) Aan de arrangementen heeft hij verder niets veranderd, het belangrijkste verschil is dat Patti in met name 'Stones' een belangrijke vocale bijrol krijgt. In de Q&A zaterdagochtend zei Bruce letterlijk dat hij dat een fout vond: dat Patti op het album niet meezingt. Dat heeft hij in de live-versie dus 'hersteld'."

Springsteen is niet eerder te gast geweest in een Engelse talkshow en Graham Norton kreeg de eer om hem te interviewen. Naast Bruce waren ook Robert De Niro, Sienna Miller en Paul Rudd te gast. Zij werden in het eerste deel van het programma geïnterviewd, Bruce kwam pas in de tweede helft aanschuiven. De vragen gingen niet heel diep en gingen vooral over het opnameproces van de film Western Stars. Norton vroeg Bruce ook om het verhaal te vertellen over de mislukte poging om Elvis te ontmoeten. In 1976 klom Bruce over de muur van Graceland en werd door een bewaker in de kraag gegrepen. James Blunt was de muzikale gast en kreeg aan het einde wat spreekruimte. Hij vertelde een grappig verhaal over zijn mislukte ervaringen met crowdsurfen, dat ook Bruce zichtbaar plezier deed.


Volledige versie van The Graham Norton Show, Bruce komt pas na 24 minuten het podium op.

Op vrijdag was Springsteen bij de eerste publieke vertoning van de film in Europa, op het BFI filmfestival. Bruce introduceerde kort de film en na afloop kwam hij met Thom Zimny het podium op om aan een twintig minuten durende vragensessie mee te doen. In de zaal hing een papier met het bericht dat de sessie zou worden gefilmd voor internetgebruik en voor een uitgave op dvd, waarschijnlijk als bonusmateriaal voor de bluray en dvd van de Western Stars-film.
Bruce legde uit hoe de film tot stand is gekomen en aan het einde bevestigde hij nog een keer dat hij met de E Street Band gaat werken: "I'm not planning on writing anymore books, I am not doing anymore plays, or doing anymore movies. I will however be joining with the E Street Band."

Leon Verdonschot en Gerard Ekdom waren bij de persvoorstelling voorafgaand aan de voorstelling op het filmfestival. Verdonschot schreef erover in zijn column voor De Limburger. Hij mailde Be True over de film: "Het is echt een prachtige film, vind ik. Het hele album integraal live in de schuur op Bruces landgoed, met een complete band, veel strijkers, cellisten, blazers, een koor. En dan in de aftiteling 'Rhinestone Cowboy', omdat Bruce vond dat het eigenlijk best ’sad’ was, dat hele album als je het zo achter elkaar hoort - haha. Ik weet nu al dat ik als hij eenmaal uit is alleen nog maar de live-versie van Western Stars ga draaien. Hij is echt zó goed bij stem ook, en zeker de ballads zijn nog veel indringender in de live-versie.

"Aan de arrangementen heeft hij verder niets veranderd, het belangrijkste verschil is dat Patti in met name 'Stones' een belangrijke vocale bijrol krijgt. In de Q&A zaterdagochtend zei Bruce letterlijk dat hij dat een fout vond: dat Patti op het album niet meezingt. Dat heeft hij in de live-versie dus 'hersteld'.
Ik was bij een viewing voor ingevlogen pers, en daarna mocht een deel bij hem langs om de hand te schudden. Hij zag er zeer kwiek uit. Hij was ook wel echt trots op de film, die ooit begonnen is als gewoon een live-registratie van een show rond het album als alternatief voor een tour, maar uiteindelijk dus meer is geworden dan dat. Met name de beelden van de jonge verliefde Bruce en Patti zijn zeer ontroerend."
Leon publiceert later nog een recensie over de film.

Gerard Ekdom postte op zijn social mediakanalen: "Dreams do come true!! Effe naar Londen om mijn über bonus held Bruce Springsteen te mogen interviewen!!! Zijn muziekfilm ‘Western Stars’ is waanzinnig. Bruce is een van de aardigste in de business! Maar man, wat was ik hier ouderwets zenuwachtig voor. Ik wilde hem zijn toen ik opgroeide, heb al zijn platen stukgedraaid, zijn teksten zijn mijn mantra’s. Nooit gedacht dat ik nog eens één op één met The Boss zou zitten in een gesprek. Het interview is half november te zien in RTL Boulevard en ook bij mij in Ekdom In De Morgen op Radio 10 te horen uiteraard!!"


De video van 'Sundown', van de Western Stars-film, is 4 oktober verschenen.LA 23 oktober 1999 live-download

12-10-2019

Afgelopen vrijdag verscheen de live-download van een concert dat Springsteen en de E Street Band deze maand twintig jaar geleden gaven: de Reunion-show van 23 oktober 1999 in het Staples Center in Los Angeles. De uitgave van deze download werd met een week uitgesteld om de release van de video van 'Sundown' niet in de weg te zitten.

Bruce trad vier avonden op in deze zaal, dit is de laatste en beste show van de reeks. Springsteen speelde in 1999 voor het eerst en voor het laatst in deze arena. Hij stak zijn klachten over het gebouw niet onder stoelen of banken. Zo zei hij tijdens de show dat er te veel skyboxen waren en dat de waterdruk in de douche belabberd was. Het is niet verrassend dat Bruce na deze vier shows voor concerten in Los Angeles bij voorkeur weer uitweek naar de LA Memorial Sports Arena.

Toch is dit vierde concert in het Staples Center een van de beste van de Reunion-tour. De show start met 'Take 'Em as They Come' en op de setlist staan pareltjes als 'Incident on 57th Street', 'For You' en 'The Promise', door Bruce solo uitgevoerd op piano. De toegiften starten met 'Backstreets' en na 'Land of Hope and Dreams' volgt een uitsmijter in de vorm van 'Blinded By the Light'.

De download is te bestellen via Springsteens officiële site.Southside Johnny in Paradiso

10-10-2019

Woensdag 9 oktober traden Southside Johnny and the Asbury Jukes op in Paradiso, inmiddels bijna een jaarlijkse traditie. Een opvallend goedgeluimde Southside Johnny gaf het publiek waar voor zijn geld: een 2 uur en 15 minuten durende show met fanfavorieten, klassiekers en een paar mooie covers.

Na het voorprogramma van de Gary Douglas Band trapten Southside en zijn mannen om half negen af met 'Don't Waste My Time', een nummer van het album Soultime uit 2015 waarvan Johnny deze avond nog drie nummers speelde. "We don't have new songs", zei Johnny ter verontschuldiging, maar voor een artiest die al 43 jaar platen uitbrengt, is er genoeg materiaal om uit te kiezen. Zoals 'Without Love' (bekend van Aretha Franklin, maar al heel lang een favoriet van Southside Johnny), een verzoeknummer vroeg in de show. Voor 'All the Way Home' zei hij dat dit nummer van Mr. Springsteen was: "He can't be here tonight, he's at home, being old." Een uitvoering met mooi mondharmonicaspel van Southside.


Foto's en video's: Jos Westenberg.

Een hoogtepunt volgde daarna, de medley van 'Angel Eyes' en 'Forever' van Little Steven met in het midden een prachtige uitvoering van Crowded House-nummer 'Don't Dream It's Over', gezongen door Jeff Kazee. Johnny zei later in de show, bij 'It's Been a Long Time', dat Little Steven shows heeft moeten afzeggen vanwege ziekte: "But he'll be back because that fool loves the work."


Southside en Jeff Kazee.

In de break van dit nummer mijmerde Southside: "We're still going after all these years. I keep thinking about retiring but it just doesn't happen, I don't know. When I come over here, you people treat me so well, I'm just thankful for that." Southsides complimenten aan het publiek waren gemeend, hij liet op meerdere momenten weten dat Paradiso een van zijn favoriete plekken is om te op te treden. Zo was hij onder de indruk toen het publiek spontaan meezong bij nummers als 'Walk Away Renee' en toen iemand met een zware baritonstem bij 'Talk to Me' solo mocht zingen. "Who knew the Hulk could sing?" was Johnny's reactie. Halverwege 'I Don't Want to Go Home' bevestigde hij nogmaals tevreden te zijn over hoe het concert verliep: "We come here every year and it's always one of the best shows we do, and that's no bullshit."

De toegiften startten met 'Got to Be a Better Way Home' en na een mooie uitvoering van 'Hearts of Stone' werd het feest toepasselijk afgesloten met 'Havin' a Party'.

Setlist: Don't Waste My Time / I Played the Fool / Woke Up this Morning / This Time Baby's Gone For Good / Spinning / Without Love / Harder Than It Looks / All the Way Home / Angel Eyes / Don't Dream It's Over / Forever / This Time It's For Real / I'm Not that Lonely / All I Can Do (incl. Try Just a Little Bit Harder - If You Don't Know Me By Now) / Love On the Wrong Side of Town / Broke Down Piece of Man / Walk Away Renee / It's Been a Long Time / Some Things Just Don't Change / Talk to Me / The Fever / I Don't Want to Go Home // Got to Be a Better Way Home / Hearts of Stone / Havin' a PartyWestern Stars / The Wayfarer op single

08-10-2019

Op 29 november verschijnt ter gelegenheid van RSD Black Friday een vinylsingle van 'Western Stars'. Op de b-kant staat 'The Wayfarer'. Beide zijn studioversies van het Western Stars-album.

Record Store Day organiseert jaarlijks twee evenementen om platenzaken te steunen. De organisatie doet mee aan Black Friday, de dag na Thanksgiving waarop Amerikaanse winkels uitverkoop houden en vaak speciale aanbiedingen doen.Bruce treedt op in Freehold bij opening tentoonstelling

29-09-2019

Bruce was zaterdagavond bij de opening van de tentoonstelling 'Springsteen: His Hometown' in Freehold. Joe Grushecky and the Houserockers traden op en Bruce speelde aan het begin van het optreden het nummer 'Light of Day' mee.

De tentoonstelling Springsteen: His Hometown is in elk geval tot oktober volgend jaar te zien in het gebouw van Monmouth County Historical Association in Freehold. Bruce bezocht de opening en in een tent naast het gebouw waren gisteravond optredens van Bobby Bandiera en Joe Grushecky. Bruce had maar tijd voor één nummer. Hij zei aan het begin tegen het publiek: "I can't stay long, I've got my family in the city." In het publiek waren ook Vini 'Mad Dog' Lopez, Carl 'Tinker' West en fotografen Danny Clinch en Frank Stefanko aanwezig.

Springsteen heeft zijn medewerking verleend aan de tentoonstelling. Zo is zijn eerste elektrische gitaar te zien waarmee hij in The Castiles speelde en een Les Paul-gitaar waarop hij speelde toen in in Steel Mill zat. De viersporenrecorder waarop de demo van Nebraska is opgenomen is te zien, naast muurschilderingen uit The Upstage, vroege concertposters, een handgeschreven tekst van 'Brilliant Disguise' en het loket waar Terry Magovern aan Bruce en de band op het podium kaartjes uitdeelde aan de start van de Tunnel of Love-concerten. Een plakboek dat Springsteens moeder bijhield is een van de topstukken. Daarnaast is er informatie te lezen over de herkomst van Springsteens voorouders, zoals over Joost Casperse Springsteen, die in 1652 uit Nederland naar Amerika voer.


Foto: Stan GoldsteinBruce te gast bij Graham Norton Show

27-09-2019

Springsteen is op 11 oktober te gast in The Graham Norton Show, een televisieprogramma op BBC1. Hij is dan dus ook in Engeland wanneer de Western Stars-film op het BFI filmfestival in Londen wordt getoond.

The Graham Norton Show wordt niet alleen op BBC1 maar ook op Comedy Central uitgezonden. In de uitzending van 11 oktober zijn naast Bruce ook acteurs Robert DeNiro en Paul Rudd te gast.Live-album Western Stars verschijnt 25 oktober

27-09-2019

Op 25 oktober verschijnt Western Stars - Songs from the Film. Dit is de soundtrack van de film die Springsteen met Thom Zimny gemaakt heeft. Het bevat de live-uitvoeringen van alle dertien nummers van het album dat Bruce met een heel orkest en een gelegenheidsband opnam plus de uitvoering van 'Rhinestone Cowboy'.

Het album verschijnt op dubbel-lp en in twee uitvoeringen op cd: een enkele cd-versie en een dubbel-cd als combinatie met de studiorelease van Western Stars.Docu Western Stars 17 november in Nederlandse bioscopen

21-09-2019

De documentaire over Springsteens Western Stars is zondag 17 november eenmalig in Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft de Nederlandse afdeling van filmdistributeur Warner Bros bekendgemaakt. De voorverkoop start maandag 23 september, op Springsteens verjaardag. In België is de documentaire al op 18 oktober te zien, op het filmfestival in Gent.

Volgens het persbericht behandelt de documentaire "de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen – zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid – en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteens persoonlijke bespiegelingen het verhaal van Western Stars."

In de documentaire zie je Springsteen "alle 13 songs op het album spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest, onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur." Tijdens de aftiteling spelen Bruce en het orkest 'Rhinestone Cowboy' van Glen Campell. De muziek van deze artiest was een inspiratie voor Bruce bij het maken van Western Stars.

De documentaire duurt 123 minuten. De officiële hashtag is: #WesternStarsMovie


© 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.Emmy Award voor Thom Zimny voor Springsteen on Broadway

16-09-2019

Regisseur Thom Zimney heeft in de categorie Outstanding Directing for a Variety Special een Emmy Award gekregen voor Springsteen on Broadway.

Bruce was zelf ook genomineerd met Springsteen on Broadway in de categorie Outstanding Variety Special, maar die werd gewonnen door James Corden voor de Carpool Karaoke met Paul McCartney.Springsteen licht Western Stars-film toe in Toronto

16-09-2019

Springsteen was op 12 september bij de eerste voorstelling van de Western Stars-film op het Toronto International Film Festival. Hij gaf een korte introductie voorafgaand aan de film en na afloop kwam hij met regisseur Thom Zimny het podium op om een aantal vragen van Toby Emmerich, directeur van Warner Bros., te beantwoorden.

In de film speelt Bruce met een dertigtal muzikanten het gehele album Western Stars. De opnames, die vier dagen duurden, zijn gemaakt in een oude schuur die op Springsteens terrein in New Jersey staat. De nummers van Western Stars worden afgewisseld met beelden die zijn  gemaakt in de woestijn in Californië nabij Joshua Tree National Park. Terwijl instrumentale muziek te horen is die Bruce zelf speelt, introduceert hij de nummers en doet hij wat persoonlijke ontboezemingen. Bruce vertelde na de vertoning aan het publiek dat hij deze film als een onderdeel van een trilogie ziet, samen met de autobiografie Born to Run en de Springsteen on Broadway-show.

Er zijn ook home-videobeelden te zien van Bruce en Patti (op dat moment zwanger van hun tweede kind) tijdens hun huwelijksreis in Yosemite Park. Na de vertolking van Western Stars-album spelen Springsteen en het orkest tijdens de aftiteling 'Rhinestone Cowboy', een cover van Glen Campell.
De muziek van de film zal ook uitgebracht wordt op cd. Aan het einde van het gesprek zei Bruce dat hij de E Street Band weer samen gaat brengen en nummers voor de band geschreven heeft en graag "a really good rockband record with the E Street Band" wil gaan opnemen.Bruce doet wederom mee aan Stand Up for Heroes

09-09-2019

Springsteen doet op 4 november voor de twaalfde keer mee aan het benefietgala  Stand Up for Heroes in New York. Daar treden stand-up comedians en muzikanten voor de Bob Woodruff Foundation, dat militairen en veteranen ondersteuntdie in oorlogsituaties gewond of getraumatiseerd zijn.

In het Theater van Madison Square Garden treedt Bruce op met Ronnie Chieng, Hassan Minhaj, John Oliver en John Stewart. Bruce speelt normaliter een drietal nummers akoestisch en vertelt schuine moppen. Daarnaast doet hij mee aan de veiling.Live-download Passaic '78

09-09-2019

De download van deze maand is een klassieker: het concert van 19 september 1978 in Capitol Theater in Passaic, New Jersey. Eerder al werd de show van 20 september uit het archief gehaald, maar de show op de eerste avond in Passaic wordt bij de meeste fans hoger aangeslagen.

Deze eerste van drie shows in Passaic werd live op de radio uitgezonden en in het bootlegcircuit staat het concert bekend als Piece de Resistance. De setlist bevat venijnige uitvoeringen van 'Streets of Fire' en 'Prove It All Night', vroege versies van 'Independence Day' en 'Point Blank' en speciale uitvoeringen van 'Meeting Across the River', 'Kitty’s Back' en 'Raise Your Hand'. Met de eerdere archiefuitgaves van de '78-shows van The Roxy en The Agora is het nu wachten op de release van The Winterland om de grote vier '78- uitgaves compleet te maken.Springsteen-verjaardagsfeestjes in Nederland en België

09-09-2019, laatste update: 10-09-2019

Springsteen wordt 23 september 70 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag worden er in Nederland en België verschillende fanfeestjes georganiseerd.

Op 21 september wordt in De Schalm in Westwoud een Springsteen-avond georganiseerd met livemuziek. In Hamme, België organiseert Linda Rottiers in Rejong tussen 15 en 22u een feest met een optreden van de tributeband Boss Brothers.

Op 22 september organiseert Marta Jacobsen in De PIP in Den Haag de Boss Bash. De Italiaanse tributeband Blood Brothers treedt twee uur op, voorafgegaand door twee voorprogramma's (The Folding Mirrors Old Time Band en duo Jumping Stones). Er is een dj en een verloting van een foto van Bruce, genomen en gesigneerd door Frank Stefanko.
Meer informatie via Facebook. Kaarten zijn online te bestellen. Via de nieuwsbrief ontvangen Be True-leden volgende week een kortingscode. De eerste 30 bestellers met deze code ontvangen korting op de entreeprijs. Dit moet worden afgestemd met de organisator.

Ook op 22 september treedt de tributeband Bruce Brothers om 14u op in dn Hiemel in Maastricht. In De Roma in Antwerpen spelen vijf acts Springsteen-muziek bij de (uitverkochte) Radio1 Springsteen Sessie.

Judith Scheper van We Speak Music organiseert op 25 september in P60 in Amstelveen vanaf 20.30u een Bruce-avond met Springsteen-muziek, een bingo en fanquiz. Springsteen-kenners komen aan het woord om hun licht over Springsteens muziek te laten schijnen.
Ten slotte treedt de tributeband de Bruceband op 28 september op op Bleekerseiland festival in Meppel.Film Western Stars in de bioscoop

28-08-2019, laatste update: 08-09-2019

De Western Stars-film is door Warner Bros. aangekocht en gaat op het Toronto International Film Festival op 15 september in première. Vanaf 25 oktober draait de film in Amerikaanse bioscopen.

Of de film ook in Nederlandse en Belgische bioscopen komt, is nog niet bekend. Wel zal de film in oktober op het filmfestival in Londen worden getoond.Little Steven in Utrecht

24-08-2019

Little Steven en de Disciples of Soul traden maandag 19 augustus op in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Het concert stond oorspronkelijk geprogrammeerd in de kleinere Pandorazaal, maar werd vanwege grote belangstelling verplaatst naar de grote zaal.

De tweeënhalf uur durende show volgde de vaste setlist. Little Steven kiest er bij deze Summer of Sorcery-tour voor, anders dan zijn muzikale vrienden Springsteen en Southside Johnny, om elke avond dezelfde lijst nummers te spelen (zie ook de concertverslagen van Leon Verdonschot in Berlijn en Brussel eerder dit jaar). Alle nummers van het recente album Summer of Sorcery passeerden de revue, en een paar oude nummers als 'I Am a Patriot', 'Bitter Fruit', 'Forever' en in de toegiften 'Sun City'. Er was ook ruimte voor een blokje van drie nummers die Steve samen met Bruce voor Southside Johnny schreef: 'Little Girl So Fine', 'Trapped Again' en 'Love on the Wrong Side of Town' (aan dit nummer schreef ook Southside Johnny zelf mee).


Foto's: Sarah Jones.Blinded By the Light: opgroeien met Springsteen

12-08-2019, laatste update: 24-08-2019

De film Blinded By the Light draait vanaf 22 augustus in Nederlandse bioscopen en is een aanrader voor Springsteen-fans. Be True bezocht de persvoorstelling, vanochtend bij Warner Bros in Amsterdam. De film, gebaseerd op het boek Greetings From Bury Park van de schrijver en Springsteen-fan Sarfraz Manzoor, gaat over Javed. De tiener van Pakistaanse ouders groeit in de jaren tachtig op in de wijk Bury Park in Luton, vlak bij London.

Javed ligt overhoop met zijn Pakistaanse vader en hij probeert tegen diens wil zijn ambitie als schrijver ("Writers tell the world something it needs to hear") waar te maken. Zijn lerares op de middelbare school haalt het beste in Javed boven. Op die school ontmoet hij Roops, een andere Pakistaanse jongen die zich kleedt in spijkerstof, een Amerikaanse vlag op zijn rug van zijn jasje heeft genaaid en buttons van Springsteen draagt. Roops luistert naar de muziek van "The Boss". "Who's boss?", vraagt Javed hem verbaasd en het antwoord is: "The boss of us all."


Javed en zijn vriend Roops in de schoolkantine. © 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.

Roops leent Javed twee cassettes van Springsteen uit (Born in the USA en Darkness on the Edge of Town) en als Javed op zijn jongenskamer naar 'Dancing in the Dark' en 'The Promised Land' op zijn walkman luistert, voelt hij zich rechtstreeks aangesproken; Bruce weet waar het misgaat in zijn leven! Dit moment zullen veel fans die in dezelfde periode kennismaakten met de muziek van Springsteen, vast herkennen: bij het zien van de beelden van de typische jaren '80-documentaire The Old Grey Whistle Test en live-materiaal van 'The River' bij het No Nukes-concert, dwalen je gedachten af naar de periode dat je zelf Springsteen ontdekte.


Javed in zijn kamer. © 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.

Opvallend is wel dat in de film over Bruce in die tijd (1987) gesproken wordt als "de muziek waar je vader naar luistert", terwijl de opgroeiende jeugd Tiffani en Debbie Gibson prefereert. Waarschijnlijk een overdramatisering van de feiten die bijdraagt aan het hoge zoetsappige feel-good-karakter van de film. In Nederland was Springsteen na Born in the USA en de release van de Live 1975/'85-box in ieder geval ongekend populair.

Vader verliest fabrieksbaan
Javed krijgt te maken met racisme (hierbij passeren tekstregels van 'Badlands'), een ontluikende romance (tekstregels van 'Thunder Road', 'Prove it All Night' en 'Hungry Heart') en vriendschap ('Born to Run'). Maar het belangrijkste onderwerp van het verhaal is de strijd die hij voert met zijn vader ('Independence Day'), die vastgegroeid zit in de Pakistaanse tradities, ontslagen wordt bij de fabriek en daardoor in zijn eer als hoofd van de familie wordt aangetast, waardoor hij maar met veel moeite zijn gezin bij elkaar weet te houden.

De film is een heuse feel-good movie, geregisseerd door Gurinder Chadha, vooral bekend van de film Bend It Like Beckham. Met enkele scènes gaat Chadha wel erg over the top. Vooral in de musicalachtige dansscène op 'Born to Run' waarin de drie vrienden door de wijk in Luton dansen – met een korte cameo van de schrijver Manzoor in het toekijkende publiek – en waarbij de danspasjes op de brug lijken op die uit de clip van 'Baggy Trousers' van Madness, waarvan Javed aan het begin van de film zegt dat het zijn favoriete nummer is. Maar los van de opgelegde sentimenten in zo'n type film, is Blinded By the Light vooral voor Springsteen-fans veel meer aansprekend dan bijvoorbeeld  Risky Business (1983), Wise Guys en Ruthless People (1986) die we ook met z'n allen hebben bekeken, omdat er een enkel nummer van Springsteen in zat.

Filmfoutjes
Door echte Springsteen-fans zijn wel een paar opvallende missers te noteren. De vader (ook Bruce-fan) van vriend Matt zingt "you can hide 'neath your lovers" in plaats van "covers" als hij samen met Javed 'Thunder Road' op de markt vertolkt. Javed en Roops kijken in 1987 in de Stone Pony naar een video van Live in Houston 1978, de dvd die pas bij The Promise: The Darkness on the Edge of Town Story boxuitgave van 2010 zat. Javed heeft posters van Springsteen-foto's die pas veel later verkrijgbaar waren en de lyrics van 'The Promised Land' komen in beeld met daarin met een opvallend foutje: "If I could wrench this moment into my hands". Javed luistert ook naar een studioversie van 'Because the Night', die in die tijd alleen op bootlegs te beluisteren was.

© 2019 Warner Bros. Pictures. All rights reserved.


De film is voor het verhaal en de soundtrack een aanrader en in de aftiteling zit een mooie bonus: het niet eerder verschenen nummer 'I'll Stand By You', dat Bruce oorspronkelijk aan de makers van de eerste Harry Potter-film gaf, maar voor die productie niet geselecteerd werd.

 


Soundtrack Blinded By the Light

De soundtrack, uitgebracht op cd en dubbel-lp, bevat twaalf nummers van Springsteen. Naast een aantal klassiekers staan er twee niet eerder uitgebrachte nummers op. De studio-opname 'I'll Stand By You', die Bruce oorspronkelijk wilde geven aan de makers van de eerste film van Harry Potter. En de soloakoestische liveversie van 'The Promised Land' zoals Bruce die bij Concert for Valor op 11 november 2014 in Washington speelde. Ook staan er live-opnames op van 'The River' (van het No Nukes-concert 21 september 1979 in New York, eerder uitgebracht via de reeks live archiefopnames) en 'Thunder Road' (van West Hollywood 18 oktober 1975, eerder uitgebracht op Live 1975/'85 en als live-archiefopname).

De Springsteen-nummers op de soundtrack: Dancing in the Dark / The River (live) /Badlands / Cover Me / Thunder Road (live) / Prove it All Night / Hungry Heart / Because the Night / The Promised Land (live) / Blinded By the Light / Born to Run / I'll Stand By You

De vinylversie verschijnt op 30 augustus. Bij deze platenzaken zal een speciale oranje gekleurde versie verkrijgbaar zijn.

 

De soundtrack is al verschenen, de film is vanaf donderdag 22 augustus in Nederland te zien. De filmdistributeur Warner Brothers stelt via een winactie voor geregistreerde Be True-lezers een aantal vrijkaartjes en cadeaupakketten beschikbaar. Lezers van de nieuwsbrief worden hierover via e-mail geïnformeerd.


Videoclip van 'I'll Stand By You'.Clarence Clemons-dvd verschijnt eind augustus

12-08-2019

In juni berichtten we al dat de documentaire Clarence Clemons: Who Do I Think I Am? op dvd en blu-ray zou verschijnen. De releasedatum is nu bekend: 27 augustus.

De film gaat voor een groot deel over de reis die Clemons in 2005 maakte naar China, op zoek naar zijn spirituele roots. Een vroege versie van de documentaire werd op het Garden State Film Festival in Asbury Park op 2 april 2011, in aanwezigheid van Clemons en Springsteen, getoond. De makers hebben na de dood van Clarence de doumentaire uitgebreid. In de film zitten interviews met onder anderen Nils Lofgren, Joe Walsh, Vini Lopez, Jake Clemons en Bill Clinton.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF