Springsteen speelt in film Broken Poet

20-04-2019

Bruce en Patti hebben een klein rolletje in de film Broken Poet waarin Elliott Murphy, muzikant en vriend van Springsteen, speelt.

Elliott Murphy speelt de muzikant Jake Lion die van de VS naar Parijs is verhuisd en daar in de vergetelheid is geraakt. Het verhaal, dat door Murphy en de Spaanse regisseur Emilio Ruiz Barrachina is geschreven, sluit deels aan op het leven van Elliott Murphy zelf. Bruce en Patti spelen zichzelf en vertellen kort waar zij de hoofdpersoon Jake Lion van kennen. De film is in Parijs en New York opgenomen. De verschijningsdatum van de film is nog niet bekend.Springsteen treedt op 5 mei op in Hollywood

19-04-2019

Bruce gaat op 5 mei in de Raleigh Studios in Hollywood optreden. Hij geeft dit optreden om de Springsteen on Broadway-productie op Netflix bij juryleden van de Emmy Awards onder de aandacht te brengen.

Netflix organiseert een serie evenementen om hun programma's, series, documentaires en films te promoten bij de juryleden die beslissen over toekenning van de Emmy Awards, Amerika's televisieprijzen. Het optreden dat Springsteen geeft, is een besloten event alleen voor juryleden. De stemmers hebben ook een dvd ontvangen van de uitzending.Bruce speelt bij Kristen Ann Carr Fundraiser

14-04-2019

Springsteen was gisteravond bij het jaarlijkse gala voor het Kristen Ann Carr Fund, in de Tribeca Grill in New York. Het was zijn eerste publieke optreden sinds Springsteen on Broadway. Bruce speelde twee nummers met de Tangiers Blues Band van fotograaf Danny Clinch.

Het Kristen Ann Carr Fund is een fonds dat onderzoek naar sarcoma, een ongeneeslijke vorm van kanker, financiert. Het fonds is vernoemd naar Kristen Ann Carr, de dochter van Springsteens co-manager Barbara Carr en Dave Marsh, Springsteens biograaf. Kristen Ann Carr overleed in 1993 aan deze ziekte. Sindsdien heeft Bruce zich vaak ingezet voor het fonds. Bijna elk jaar verschijnt hij in de Tribeca Grill in New York om het gala dat als inzamelingsactie wordt georganiseerd, luister bij te zetten. Zo ook dit jaar.

Bruce speelde met de band van fotograaf en harmonicaspeler Danny Clinch twee bluesnummers: 'Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu' en 'Down the Road Apiece'. Roy Bittan was ook aanwezig.Los Angeles Born in the USA-show als download

12-04-2019

De download van de maand april is het Born in the USA-concert in het Los Angeles Memorial Coliseum van 27 september 1985. De wereldprimeur van 'War' en 'Janey Don't You Lose Heart' werden hier gespeeld.

In het LA Memorial Coliseum vonden de laatste vier shows van de succesvolle Born in the USA-tour plaats. Het concert op 27 september, voor 83.000 toeschouwers, opende deze afsluitende serie. 'War', de cover van Edwin Starr, kreeg een debuut in het eerste deel van de show. De versie van 30 september 1985 is de uitvoering die later als single verscheen.

De show eindigde met een fijne reeks toegiften. Allereerst speelde Bruce een soloversie van 'This Land is Your Land' en na 'Twist and Shout' volgden nog drie extra uitsmijters: 'Stand On It', 'Janey, Don't You Lose Heart' (ook een primeur) en John Fogerty's 'Travelin' Band'.

De download is te bestellen via Springsteens officiële site.Muziekdocu over Asbury Park te zien in Nederland

23-03-2019

Springsteen is binnenkort te zien in Nederlandse en Belgische bioscopen. Op 22 mei wordt in diverse bioscopen wereldwijd 'Asbury Park: Riot, Redemption, Rock 'n Roll' vertoond. Dit is een uitgebreidere versie van de documentaire 'Just Before Dawn' uit 2017. In de nieuwe documentaire keren niet alleen Steven Van Zandt en Southside Johnny maar ook Springsteen terug naar de legendarische Upstage-club, waar ze hun carrière begonnen.

In de bioscoopversie zijn beelden te zien van Van Zandt, Southside Johnny en Bruce van het Upstage Jam-optreden in het uitverkochte Paramount Theatre, dat op 21 april 2017 plaatsvond tijdens een filmfestival in Asbury Park ter ere van de oorspronkelijke documentaire. Ook zijn er interviews met Bruce, Little Steven en Southside, opgenomen op de plek waar begin jaren zeventig The Upstage was. Andere muzikanten, onder wie Garry Tallent, David Sancious en Vini Mad Dog Lopez, die in die periode in de muziekclub kwamen, komen ook aan het woord. De documentaire is een aanrader voor alle Springsteen-fans die zich willen verdiepen in de geschiedenis van Asbury Park.

Kaartjes voor de film zijn al te koop via Kinepolis.
Jake Clemons naar Nederland

22-03-2019

Jake Clemons komt naar Nederland. Hij speelt in juni met zijn band in Nijmegen, Den Haag en Hilversum.

Op 6 juni speelt Jake Clemons met zijn band in Doornroosje in Nijmegen, op 7 juni in het Paard in Den Haag en op 8 juni in de Vorstin in Hilversum. De kaartverkoop voor deze shows is meteen gestart. De tour volgt op het uitbrengen van zijn nieuwe cd, Democracy.Max Weinberg in Paradiso

14-03-2019

Max Weinberg komt met zijn Jukebox-concert naar Paradiso, Amsterdam. Op 18 juli speelt hij met zijn band in de Amsterdamse poptempel.

Voor het Jukebox-optreden hebben Max en zijn band maar liefst tweehonderd nummers ingestudeerd en mag het publiek de setlist bepalen. Voorverkoop start morgen, vrijdag 15 maart.

Max is niet de enige E Streeter die deze zomer op pad gaat. Little Steven treedt in Amerika en Europa op met de Disciples of Soul (7 juni in Brussel, 9 juni in Emmen) en Nils Lofgren tourt in Amerika. Steve brengt in mei een nieuwe cd uit (Summer of Sorcery) en Nils brengt eind april het album Blue With Lou uit, waarop hij vijf niet-eerder uitgebrachte nummers zet die hij met Lou Reed heeft geschreven (muziek van Nils, tekst van Lou). Nils schreef in totaal dertien nummers met Lou, maar acht nummers zijn eerder uitgegeven. Ook meldde Garry Tallent onlangs op Twitter dat hij aan nieuwe muziek werkt.Nieuwe Springsteen-boeken

12-03-2019

Voor de liefhebbers van boeken over Springsteen is er goed nieuws, er komen binnenkort een aantal interessante titels uit: 'Bruce Springsteen: The Stories Behind the Songs', 'In Cahoots, In Asbury Park' (al verschenen) en 'Bruce Springsteen: Rock and Roll Future'.

The Stories Behind the Songs verschijnt later deze maand. In dit 288 pagina's tellend boek behandelt Rolling Stone-journalist Brian Hiatt alle nummers die door Springsteen op plaat zijn gezet. Hiatt interviewde Springsteen in het verleden vijf keer en voor het boek sprak hij met E Street Bandleden en producers Brendan O'Brien en Ron Aniello. Het boek is verder rijkelijk geïllustreerd met foto's waarvan sommige niet eerder zijn gepubliceerd.Het boek In Cahoots, In Asbury Park verscheen in december vorig jaar. Het behandelt de geschiedenis van Asbury Park geschreven vanuit het perspectief van de band Cahoots, die in de jaren zeventig lokale bekendheid genoot en waar zanger George Theiss na The Castiles nog deel van uitmaakte. Springsteen, Little Steven en Southside Johnny figureren in het verhaal.Het fotoboek Bruce Springsteen: Rock and Roll Future
verschijnt deze maand. Fotograaf Barry Schneier was op 9 mei 1974 in het Harvard Square Theatre in Cambridge, Massachusetts. Hij fotografeerde de soundcheck en de show. Jon Landau, toen nog muziekjournalist, was ook bij dit concert en schreef er later een artikel over voor de Real Paper met daarin beroemde citaat: "I saw rock and roll future and its name is Bruce Springsteen." Het fotoboek is via Kickstarter tot stand gekomen en is te bestellen via Backstreets.Slotshow Devils & Dust-tour is de download van maart

10-03-2019

De download van de maand maart is het slotconcert van de Devils & Dust-tour, het concert van 22 november 2005 in Trenton, New Jersey. Bruce zette die avond veel speciale uitvoeringen op de setlist.

Springsteen opende de show het instrumentale 'Rumble', ter nagedachtenis aan rockabilly-artiest Link Wray, die eerder die maand was overleden. 'Growin' Up' speelde hij op ukelele en 'Fire' op harp, 'My Beautiful Reward' op traporgel, 'All that Heaven Will Allow' op elektrische piano en 'Drive All Night' op de vleugel. 'Zero and Blind Terry' kreeg een debuut (volgens Bruce had hij het nummer nog nooit eerder gespeeld, maar dat klopte niet helemaal, in 1973 en '74 speelde hij het weleens met de E Street Band). 'Song for Orphans' was de avond ervoor in Trenton al voor het eerst die tour gespeeld en kreeg een herhaling bij het slotconcert.

Patti Scialfa kwam meedoen met 'Mansion on the Hill' en vrienden en familie mochten op het podium komen voor 'Santa Claus is Comin' to Town'. Bruce speelde het op piano met zijn jongste zoon Sam naast hem op de kruk. De show is te downloaden via Springsteens officiële site.Nieuwe film met zestien Springsteen-nummers

03-02-2019

Springsteens muziek speelt een belangrijke rol in de nieuwe film Blinded By the Light. Maar liefst zestien Bruce-nummers zijn te horen in de film die gebaseerd is op het boek Greetings From Bury Park van journalist en Springsteen-fan Sarfraz Manzoor.

Het verhaal gaat over een 16-jarige Pakistaanse jongen, Javed, die in 1987 opgroeit in het Engelse Luton. Javed krijgt met discriminatie te maken en zijn vader wil niet dat hij een schrijverscarrière navolgt. Uit de muziek en teksten van Bruce put hij kracht zijn eigen keuzes te maken.

The Guardian is niet erg lovend over de film: "His obsession with Springsteen is portrayed as charming but as the film progresses, it becomes rather annoying (...). The film takes place on such a broad level that characters are reduced to caricatures and the forced emotional conflict has the depth of a daytime soap."Tampa 2008 live-download: 1e show na overlijden Danny

03-02-2019

cd Springsteen & The E Street Band Tampa 2008De download van de maand februari is de emotionele show van 22 april 2008, in Tampa, Florida. Dit concert van de Magic-tour was het eerste concert dat Bruce en de E Street Band gaven na het overlijden van Danny Federici.

Danny overleed aan de gevolgen van melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Tijdens de Magic-tour werd hij na het de eerste leg in de VS vervangen door Charlie Giordano. Danny verscheen in maart 2008 nog een keer als special guest op het podium in Indianapolis, maar overleed een kleine maand later, op 17 april.

De show in Tampa, vijf dagen later, begon met een videocompilatie met beelden van Danny, die achter het podium werd vertoond, terwijl een studioversie van 'Blood Brothers' klonk. Er stond een spotlight gericht op het lege orgelpodium, waar ook de accordean van Danny op stond. Het eerste nummer  dat de E Streeters speelden was 'Backstreets'. De setlist bevatte ook '4th of July, Asbury Park', het nummer dat altijd aan Danny verbonden blijft. Roy Bittan speelde de accordeon en Bruce waarschuwde hem vooraf: "Roy, you better get this one right now, somebody’s watching." Halverwege 'Growin' Up' referereerde Bruce aan Flemington, New Jersey, de plaats waar Danny Federici geboren is.
De eerste toegift was de gospelklassieker 'I'll Fly Away'. Aan het einde van de show bedankte Bruce het publiek dat hem door dit emotionele concert heen had geholpen.Little Steven komt naar AB Brussel

02-02-2019

Little Steven treedt met zijn Disciples of Soul op 7 juni op in de Ancienne Belgique in Brussel. De kaartverkoop is gestart.

Twee dagen na het concert in Brussel spelen Steve en zijn band ook op het Hello Festival in Emmen.Première Legendary Albums Live in Rotterdam

20-01-2019

Na enkele try-outs was gisteravond in het Oude Luxor Theater in Rotterdam de première van Legendary Albums Live - Born in the USA. Erwin Nyhoff en de LA Live Band speelden Springsteens succesalbum integraal en trakteerden de theaterbezoekers daarna op een selectie van verwachte en minder verwachte Springsteen-songs. Jan Douwe Kroeske, aanwezig via video, kroop in de rol van presentator.

In het jaar dat Born in the USA 35 jaar bestaat, brengen in Nederland verschillende amateurbands tributes aan het album. Die kunnen waarschijnlijk niet tippen aan de muzikale kwaliteiten van de professionals van het Legendary Albums Live-project. Gitarist Rob Winter speelde gitaarlicks die trouw aan de plaat blijven ('Cover Me', 'I'm Goin' Down'), maar pakte vooral uit op 'The Ghost of Tom Joad' in Tom Morello-stijl. Saxofonist Wouter Kiers (die qua lengte niet onderdoet voor The Big Man) pakte gretig en met humor zijn momenten op tenor-, alt- en baritonsax (en fluitsolo op 'Working on a Dream'). En speciale vermelding verdient ook zangeres Wies Kavelaar, die solo 'Fire' zong (in de versie van The Pointer Sisters) en 'Because the Night' (in de uitvoering van Patti Smith). Daarnaast speelde ze verdienstelijk akoestische gitaar afgewisseld met xylofoon, dat op 'Born to Run' goed uitpakte maar storend was bij 'Bobby Jean' (een glockenspiel is nog geen xylofoon).

Frontman Erwin Nyhoff wist met zijn aanstekelijke enthousiasme de initieel afwachtende zaal mee te krijgen. Er stonden zelfs wat mensen te dansen in de gangpaden van het theater. Nyhoff, zelf groot Springsteen-fan, heeft met zijn eerdere In the Footprints of Bruce Springsteen-programma al laten zien bekwaam met het repertoire van zijn held om te kunnen gaan. Wat betreft zijn stemgeluid zijn er liefhebbers en afhakers, maar zijn drive om er voor het publiek een leuke avond van te maken, is bewonderingswaardig. Ook blijft hij gelukkig ver weg van pogingen om Springsteen te imiteren, hij maakt er gewoon zijn eigen show van. Indruk maakten vooral 'Downbound Train', 'Rosalita' (helaas kon Nyhoff niet alles uit de kast halen doordat hij een snaar van zijn gele Springsteen-Fender brak) en het eerder genoemde 'The Ghost of Tom Joad'. En aan de reacties uit het publiek merkte je duidelijk dat ook 'Point Blank' erg werd gewaardeerd.Achter de band werden videobeelden van de VS getoond, die de nummers soms versterkten (zoals bij 'Born in the USA', 'Cover Me', 'Darlington County', 'Streets of Philadelphia'), maar ook vaak voor te veel afleiding zorgden en weinig met de nummers te maken hadden (de beelden van een meisje in een korenveld, een kitscherig stelletje en een bed in een weide bij 'I'm of Fire', en de beelden van bierdrinkers bij 'The Ghost of Tom Joad' als tenenkrommende dieptepunten). Het meest storend voor Springsteen-fans waren waarschijnlijk de drie grote missers van presentator Jan Douwe Kroeske. Hij meldde tot drie keer toe dat hij Springsteen in 1990 in Wembley Arena had geïnterviewd (in 1990 zat Springsteen midden in de befaamde tourhiatus). Kroeske interviewde Bruce op 12 juli 1992 en in zijn videofragmenten kwam nota bene de tourposter met 1992/1993 erop voorbij. De presentator vertelde ook dat Bruce aan Live Aid had meegedaan. Springsteen was daar misschien wel de meest opvallende afwezige: hij leende wel zijn concertpodium uit, maar onderbrak zijn huwelijksreis niet voor de legendarische benefietshow in 1985. Over dit besluit zei manager Jon Landau later in een interview dat ze destijds misschien een verkeerde keuze hadden gemaakt.

En Springsteen is verbonden aan de plaats Asbury Park en niet "Ashbury Park". Kroeske sprak dit verkeerd uit net als in zijn interviewprogramma van 1992 Een ontmoeting met Bruce Springsteen, waarin dit ook al fout werd ondertiteld. Niet alleen iedere fan maar toch ook iedere liefhebber zou moeten weten dat Springsteens eerste album is vernoemd naar Asbury Park in New Jersey en niet naar de wijk Height Ashbury in San Francisco, waar zo veel andere muziek uit de jaren zestig vandaan kwam. Met wat meer research en voorbereiding (wat wel verwacht had mogen worden van de presentator van de voorstelling die er dan toch als Springsteen-kenner zit) hadden deze missers voorkomen kunnen worden. Wel mooi waren zijn vergelijkingen tussen Springsteen, Dylan en Elvis, de tegenstelling tussen Springsteens vader en moeder, en het verhaal over Springsteen als het morele kompas is je eigen leven. Wat dan weer jammer was dat hij nog steeds volhoudt dat een Springsteen-concert te vergelijken is met een sprint, terwijl de meeste andere journalisten en fans toch eerder een marathongevoel hebben bij de soms ruim 3 uur durende shows. Met zijn vraag over sprinter Carl Lewis kon Springsteen in het interview met Kroeske niet voor niks ook al slecht uit de voeten.

De voorstelling Legendary Albums Live - Born in the USA trekt tot en met mei door het land (en er is ook één voorstelling in België), en is in een jaar zonder échte Springsteen-tour al met al zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Be True-leden krijgen 5 euro korting met de code die ze via de nieuwsbrief hebben ontvangen.

Be True had eerder ook een interview met Erwin Nyhoff en Jan Douwe Kroeske, waarin ze zelf vertellen over de shows.Nyhoff en Kroeske over theatertour Born in the USA

09-01-2019

In de theaterserie Legendary Albums Live is dit jaar Springsteens Born in the USA aan de beurt. Erwin Nyhoff stapt als zanger/gitarist in de rol van Bruce en wordt bijgestaan door de LA-Liveband. Jan Douwe Kroeske zorgt voor een videoverhaallijn met interviewfragmenten met Bruce.

Naast de tracks van Born in the USA die Nyhoff en zijn band in het theater gaan vertolken, staan er uiteraard meer Springsteen-songs op het programma. “‘Thunder Road’ had ik nooit eerder gedaan. Het was een paar weken flink oefenen, maar ik ben blij dat ik dat nu ook op mijn repertoire heb staan.” En de tekst van ‘Rosalita’ alleen al kostte twee weken om uit zijn hoofd te leren. Hij kreeg ook nog een tip over het nummer van niemand minder dan oud-E Street Band-drummer Vini Lopez. “Ik heb hem een aantal keer ontmoet op het Light of Day-festival. We hadden een klik en inmiddels heb ik al vier, vijf keer met hem opgetreden, erg leuk. Toen ik hem liet weten dat ‘Rosalita’ op mijn setlist staat, gaf hij aan dat ik op het tussenstuk moet letten.”

Radio- en tv-presentator Jan Douwe Kroeske (van onder meer de Twee meter sessies) zorgt voor een tweede verhaallijn in de theatershow. Dat doet hij door middel van video-opnames en fragmenten van het interview dat hij in juli 1992 in Wembley Arena met Springsteen had. “Ik ben niet live aanwezig, maar zal vooral reflectief kijken naar Bruce Springsteen", vertelt Kroeske. Het is dus een aanvullende verhaallijn in de theatershow, over de rol van Springsteen in de muziek door de jaren heen en op dit moment. En we kijken terug naar momenten uit het interview met hem.”

De première van Legendary Albums Live - Born in the USA vindt plaats op zaterdag 19 januari in Rotterdam. Daarna volgt een tour door het hele land plus een optreden in Leuven.

Lees ook hoe Kroekse erin is geslaagd het interview met Springsteen te krijgen, hoe hij erop terugkijkt en wat Erwin Nyhoff ontdekte in de Springsteen-nummers in het hele interview dat Muriël Kleisterlee met hen had. Over 'Point Blank': "Zo depressief, maar fijn depressief!"

Be True-leden krijgen bij een aantal theaters korting. Info via de nieuwsbrief.Downloads Madison Square Garden

08-01-2019

De live-download die Bruce rond de kerstdagen liet uitkomen, was die van de twee No Nukes-shows uit 1979 in Madison Square Garden in New York. De eerste download van dit jaar is die van de Tunnel of Love-show van 23 mei 1988 in New York.

Van elke bestelde download en cd van de No Nukes-concerten doneert Springsteen $ 2 aan MUSE (Musicians United for Save Energy), de organisatie die op 21 en 22 september 1979 de benefietshows organiseerde.
Bij de download van de Tunnel of Love-show zit ook een opname van 'For Your Love', een cover van Ed Townsend. Bij een paar concerten werd het publiek al binnengelaten voordat de soundcheck voorbij was, zo ook op 23 mei 1988. Tijdens het concert waren er speciale coveruitvoeringen van 'Vigilante Man' (Woody Guthrie), 'Born to Be Wild' (Steppenwolf) en 'Lonely Teardrops' (Jackie Wilson).Little Steven op Hello-festival

22-12-2018

Op 9 juni spelen Little Steven and the Disciples of Soul op het Hello Festival in Emmen. Kaartverkoop is begonnen.

Op zondag 9 juni, de dag dat Steve optreedt, zijn er ook optredens van onder anderen Golden Earring, Van Dik Hout, Midge Ure en Paul Carrack.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF