Bruce bij 100ste concert Billy Joel

19-07-2018

Springsteen heeft gisteravond het honderdste concert van Billy Joel in Madison Square Garden bijgewoond en deelde mee in de feestvreugde door mee te komen spelen op 'Tenth Avenue Freeze-out' en 'Born to Run'.

Niemand gaf meer concerten in de befaamde concertzaal cq. sportarena dan Billy Joel. Sinds 2014 treedt de zanger uit Long Island er maandelijks op. Bij zijn honderdste show kwam Springsteen, die 's middags opnames voor Broadway had gemaakt, het podium op. Hij feliciteerde zijn collega waarna Billy het intro van  'Tenth Avenue Freeze-out' op piano inzette.Bruce zong het eerste couplet, Billy het tweede en bij de brug ging Bruce op de piano zitten. Hij gaf aan dat Billy de piano moest laten omdraaien terwijl hij zong: "They made the change uptown and the piano man joined the band." Daarna pakte Bruce ook een elektrische gitaar. Billy vroeg Bruce tot twee te tellen waarna ze 'Born to Run' te inzetten, dat gespeeld werd met de zaallichten aan. Ook hierbij wisselden Bruce en Billy de vocalen.Springsteen on Broadway op Netflix

18-07-2018

Bruce laat deze week opnames maken bij Springsteen on Broadway. Via een persbericht heeft hij laten weten dat de show vanaf 15 december op Netflix te bekijken is.

Toegang bij de opnames deze week was alleen op uitnodiging. Op 15 december is de laatste voorstelling in het Walter Kerr Theatre. Aangezien daarna de voorstelling wereldwijd voor iedereen via Netflix te zien zal zijn, is het aannemelijk dat hij de voorstelling niet meer elders gaat geven.Castiles-zanger George Theiss overleden

15-07-2018

George Theiss, de zanger van The Castiles die Bruce in 1965 bij het bandje uit Freehold haalde, is overleden. Springsteens leeftijdgenoot Theiss is 68 jaar oud geworden.

George Theiss schreef met Bruce 'Baby I', dat The Castiles op single opnamen en op Chapter and Verse is verschenen. Theiss, geboren in Newark, New Jersey, woonde bijna zijn gehele leven in Freehold. Ook na The Castiles bleef hij contact houden met Bruce. Theiss had longkanker en is aan de gevolgen van deze ziekte overleden.


The Castiles, met tweede van links George Theiss en helemaal rechts Bruce Springsteen.Southside Johnny in Paradiso

15-07-2018

Southside Johnny trad gisteravond met de Asbury Jukes op in Paradiso. Zijn haast traditionele jaarlijkse optreden in Amsterdam combineert hij deze week met optredens in het Openlucht Theater Rivierenhof in Deurne, afgelopen donderdag bij Antwerpen, en vandaag op Bospop in Weert.

Het optreden in Antwerpen, waar Southside Johnny and the Asbury Jukes op het programma stonden naast Steve Earle and the Dukes, duurde slechts een klein uur. Vandaag op Bospop staan de mannen uit New Jersey ook maar voor een uur geprogrammeerd. Johnny had in Paradiso wel ruimte om dieper in het songarchief te graven. Na de openers 'All I Want is Everything' en 'Forever' volgden 'All I Needed Was You' en 'Love on the Wrong Side of Town'. "We are doing a lot of old shit. We'll do some new stuff too. Not that you'd care", grapte Southside. Aan het begin van de avond worstelde hij wat met een hese stem, die gaandeweg beter begon te klinken. Ook had Johnny het zoals zo vaak aan de stok met de geluidsman die verantwoordelijk was voor de monitormix op het podium. Geregeld volgde er een schreeuw naar de zijkant van het podium en een paar keer bracht Johnny ook een bezoek aan de mixer die zijn zaakjes niet naar zijn wens op orde kreeg. De show leed er gelukkig niet onder, want voor de rest was de frontman in opperbeste stemming.


Foto's: Jos Westenberg

Spontane setlistkeuzes waren er volop. Zo koos Southside plots voor 'Ride the Night Away', een nummer van Little Steven dat op Southsides Better Days-album verscheen, maar wellicht bekender is van Jimmy Barnes die het in 1985 al uitbracht op zijn For the Working Class Man-album. Johnny verrastte gitarist Glenn Alexander een beetje met zijn keuze, maar ook zichzelf want hij ging in het eerste couplet opzichtig de mist in met de tekst. Toen hij aan het publiek vroeg wat mensen wilden horen, kwamen daar 'Better Days' en 'Sweeter than Honey' uit.Verder waren er veel grappen en grollen op het podium. Toen Johnny bij 'Don't Waste My Time' om geld vroeg, gaf Alexander Southside een paar eurobiljetten die hij (uiteraard) in het publiek smeet - en even later snel weer ophaalde. Jeff Kazee raapte stiekem een biljet dat net even later op het podium werd teruggegooid op en stopte die in zijn eigen zak. Later op de avond belandde het geld toch weer bij de rechtmatige eigenaar.Na 'Woke Up this Morning' koos Southside voor een jazznummer waar met name trompettist Chris Anderson zijn kunsten op kon vertonen. De nieuwe cd van Southside, Detour Ahead - The Music of Billie Holiday, is een uitstapje van de traditionele Jersey Shore-muziek dat hij zich weleens veroorlooft, zoals ook in 2008 met de release van Grapefruit Moon - The Songs of Tom Waits. Het publiek in Paradiso verloor hier de aandacht, getuige de Dutch Disease die de kop opstak, en de zaal was er nog niet van genezen bij het volgende nummer, 'All the Way Home'. Eindelijk haalde Southside iedereen weer bij de les met 'Talk to Me', waarin drummer Tom Seguso door Southside gemaand was om een stukje uit het refrein op een romantische manier te zingen. Dat deed hij, met een hoog stemmetje.Er volgde een paar mooie eerbetonen aan ontvallen muzikanten. Eerst  'Burning Love' (bekend van Elvis) dat Jeff Kazee zong. Daarna een mooie uitvoering van 'Mixed Up Shook Up Girl' van Willy DeVille en achter 'The Fever' plakte Southside een fraai stukje uit 'Breakdown' van 'Tom Petty. 'I Don't Want to Go Home' knipte hij in tweeën; halverwege zei hij dat hij dit nummer later af zou maken en zette 'Trapped Again' in. Daarna was er nog maar ruimte voor één toegift, maar wat voor een: 'Hearts of Stone'. Southside stuurde iedereen van het podium, het eerste couplet zong hij a capella. Prachtige uitvoering, alhoewel toch ook bij zo'n aparte uitvoering er nog wat verstokte kletsers waren. De band haalde Southside er weer bij vanaf het tweede couplet. Met deze klassieker kwam de show na twee uur en een kwartier tot een eind.

Voor de liefhebbers staan Southside en de Jukes vanavond nog op Bospop.Setlist: All I Want is Everything / Forever / All I Needed Was You / Love On the Wrong Side of Town / All I Can Do / Ride the Night Away / Better Days / Working Too Hard / Don't Waste My Time / Walk Away Renée / Woke Up This Morning / Running Around / All the Way Home / Talk to Me / Sweeter than Honey / Burning Love / Mixed Up Shook Up Girl / Without Love / It's Been a Long Time / The Fever / Breakdown / I Don't Want to Go Home / Trapped Again / I Don't Want to Go Home (reprise) // Hearts of Stone

Setlist 12-7 Antwerpen: Forever / Comin' Back / This Time Baby's Gone for Good / Until the Good is Gone / Love on the Wrong Side of Town / Broke Down Piece of Man / All I Can Do / Strange Strange Feeling / Talk to Me / This Time It's for Real / Don't Waste My Time / The Fever / Trapped Again / Hearts of Stone/ I Don't Want to Go Home
Springsteen speelt toegift op Broadway

12-07-2018

Na meer dan 150 shows op Broadway met een min of meer vast script speelde Springsteen gisteravond plots een extra toegift na de gewoonlijke afsluiter 'Born to Run': 'This Hard Land'. Bruce zei voorafgaand aan de afsluiter dat het publiek nu mocht fotograferen.

Patti was niet bij de show, en daarom speelde Bruce 'Long Time Comin'' in plaats van 'Brilliant Disguise' en 'Tougher than the Rest'. 'The Ghost of Tom Joad' staat sinds 19 juni vast op de setlist in plaats van 'Long Walk Home', dus met 'This Hard Land maakte Bruce het lijstje van vijftien gespeelde nummers compleet.

Springsteen kreeg afgelopen shows ook bezoek van collega-muzikanten. In juni waren onder anderen The Edge en Adam Clayton van U2, Alicia Keys en Tim McGraw en Faith Hill bij de show. McGraw tweette: "Faith & I went to see this last night... Most incredible thing I've ever seen. Masterfully done, every artist who sees this will be truly inspired to be better, to give more & to live up to the gifts & responsibility we've been given. Watching the Boss & Patti together was magic." Op 28 juni zat Jon Bon Jovi in de zaal en deze week vloog de Australische rocker Jimmy Barnes speciaal naar New York om de voorstelling te zien. Jimmy Barnes schreef erover op Facebook: "The best show I've seen since the last Bruce Springsteen show I went to. Heartfelt emotional, pure."


Jimmy Barnes (in het zwart en met ketting naast Bruce) bezocht met zijn vrouw en zoon Springsteen on Broadway op
12 juli en poseerde met Bruce en Patti.Roxy '78 download

12-07-2018

De legendarische show die Bruce Springsteen en de E Street Band op 7 juli 1978 gaven in de Roxy in Hollywood, is de download van de maand juli.

De show in de Roxy-club is deze maand precies veertig jaar geleden. De status "legendarisch" dankt dit concert mede aan de wijze waarop het tot stand is gekomen. Bruce trad op in het Forum, een arena in Los Angeles, op woensdag 5 juli. Die avond werd bekendgemaakt dat er een extra concert werd bijgeboekt, in een club in Hollywood, waarvoor  de volgende ochtend aan de kassa vijfhonderd kaartjes zouden worden verkocht. Sommige fans verlieten de show in het Forum voor het einde om zich bij de groeiende rij belangstellenden bij de kassa van de Roxy te voegen. Resultaat was dat veel fans naast een kaartje grepen. Voor de buitengesloten fans werd de show live op de radio uitgezonden.

Bruce refereerde aan het begin van het concert aan de kaartverkoop: "Ik weet dat er veel mensen waren die lang buiten in de rij hebben gestaan en dat veel van hen om verschillende redenen niet naar binnen konden. Ik wil mijn verontschuldiging aanbieden aan hen. Het spijt me zeer, als ik kon zou ik de hele stad hebben uitgenodigd. Mensen die het moeilijk hadden buiten op straat en niet naar binnen konden, het spijt me, dat was mijn fout. Ik wilde er geen privé-feestje van maken, want ik treed niet meer op bij feestjes. Behalve bij die van mijzelf. Geef me wat meer 'slap' op deze microfoon. We gaan wat rock 'n' roll voor jullie spelen!"

De show opent met de Buddy Holly-cover 'Rave On'. Het is het begin van de Darkness-tour en Bruce speelt veel van de op dat moment nieuwe plaat, maar de setlist bevat ook de primeur van 'Point Blank' (met afwijkende tekst), het instrumentale 'Paradise by the 'C' gevolgd door 'Fire' en de cover 'Heartbreak Hotel' van Elvis. In de toegiften speelt Bruce voor het eerst 'Independence Day' live op piano. Na toegift 'Raise Your Hand' blijven Bruce en de band twaalf minuten backstage, voordat ze nog een keer verschijnen voor een laatste toegift: 'Twist and Shout'.

Verschillende nummers van deze show zijn officieel verschenen op de Live 1975/85 box ('Spirit in the Night', 'Paradise by the 'C', 'Adam Raised a Cain', 'Growin' Up', 'It's Hard to Be a Saint in the City', 'Backstreets', 'Rosalita' en 'Raise Your Hand'). 'Growin' Up' en 'Backstreets' waren voor die release erg ingekort, maar op deze uitgave zijn de originele versies te horen. De download is verkrijgbaar op Springsteens website.Little Steven in Amsterdam

12-07-2018

Little Steven was op 5 en 6 juli in Amsterdam. Op donderdagavond presenteerde hij een dj-set in het Hard Rock Café in Amsterdam en op vrijdag trad hij op met de Disciples of Soul in het Amsterdamse Bos. Leon Verdonschot en René Slegers stuurde allebei een verslag in. "Op Stevens volle podium staat niemand niét te bewegen, muziek te maken én te genieten."

Steve begon zijn Europese tour van dit jaar op 28 juni in Dublin. Deze tour staat in het teken van het Teachrock-programma van The Rock and Roll Forever Foundation, een organisatie die het belang van muziekonderwijs belicht. Steven nodigt bij elke show een aantal leraren uit om naar de shows te komen. Ook organiseerde hij in verschillende steden dj-sets in het Hard Rock Café' om fans de kans te geven hem te ontmoeten.
Toch liep Steves imago, ondanks deze mooie initiatieven, een deukje op. Bij vertrek van het vliegveld in Liverpool, de tweede tourstop, wilde de beveiliging alle bagage van Steves tourgezelschap controleren. Hier was Steve niet van gediend en hij maakte na dit akkefietje via Twitter veel stampij. Zo riep hij de directie van Liverpool John Lennon Airport op om het hoofd van de beveiliging te ontslaan en zei hij dat de vrouw van deze beveiligingsbeambte een scheiding moest aanvragen. Steve ventileerde zijn frustratie in nog een paar andere tweets, zo vond hij dat Yoko Ono niet langer moest toestaan dat het vliegveld de naam van haar overleden echgenoot mocht dragen.

Het wispelturige gedrag van Steve zit zijn prestatie op muzikaal vlak gelukkig niet in de weg. Het Hard Rock Café in Amsterdam was op donderdagavond 5 juli goed gevuld met fans. René Slegers was erbij en mailde: "Steve draaide leuke nummers. Ik baalde in het begin wel dat hij na zijn dj-aankondigingen steeds de trap op ging en in een bovenkamertje verdween. Pas na de vierde set nam hij wat tijd voor handtekeningen en uiteindelijk ook voor foto's." Slash van Guns n' Roses was ook in Amsterdam en bezocht Steve in dat bovenkamertje.


Foto's: René Slegers.

Foto: Ray Bogman.

Het concert in het Amsterdamse Bostheater was niet geheel uitverkocht maar wel gezellig druk. Leon Verdonschot was erbij en mailde zijn recensie:

Bruce blijft zijn show op Broadway verlengen, dus Little Steven verlengt zijn Soulfire-tournee. Ook tijdens zijn derde ronde door Europa deed hij Nederland aan. Na eerst Carré en de keer erna Vredenburg, Oosterpoort en 013 vorig jaar stond hij nu in een vol Bostheater, een prachtig amfitheater met een klein overdekt podium, midden in het Amsterdamse Bos. Van Zandt was zelf tegelijk verbaasd en enthousiast over de locatie: tijdens een interview met Het Parool tijdens zijn dj-set in het Hard Rock Cafe een dag eerder bleek dat hij geen idee had dat deze Nederlandse show zich in de openlucht zou afspelen, en tijdens de show refereerde hij een paar keer lachend aan de ongebruikelijke setting.

Sinds zijn Nederlandse comebackdebuut in Carré zijn een paar dingen veranderd. Allereerst de drie achtergrondzangeressen. De extreem flamboyante Jessie Wagner en haar twee collega’s, eveneens vaste zangeressen van Lenny Kravitz, zijn wegens andere tourverplichtingen vervangen, maar gelukkig door nauwelijks minder extraverte zangeressen. Op Stevens volle podium staat niemand niét te bewegen, muziek te maken én te genieten; de vergelijking met Bruces Wrecking Ball-tour kwam ook deze keer weer meerdere malen op.
Er is inmiddels ook een live-album van de Soulfire-tour verschenen, dus de setlist is iets veranderd. De reggae-medley is uit de set verdwenen, waarmee Revolution het enige album is waar Steven niks meer van speelt en ook zijn klassiekers 'I Am A Patriot' en 'Solidarity' niet meer op de setlist staan. Maar wat er voor in de plaats is gekomen tijdens deze tour, is fantastisch: 'Inside of Me', na de show in Londen in 2016 die zijn solocarrière weer nieuw leven inblies verdwenen uit de set, is gelukkig terug. 'Lyin' in a Bed of Fire', de spetterende opener van zijn solodebuut Men Without Women, is voor het eerst sinds 1984 weer terug, net als 'Under the Gun'. Dat betekent dat hij inmiddels zeven van de tien nummers van Men Without Women speelt, en het de hoofdrol heeft gekregen die het verdient.


Video: Danny van der Linden.

Wat ook is veranderd: de huidige tournee staat in het teken van Stevens stichting voor de bevordering van muziekonderwijs op scholen, The Rock and Roll Forever Foundation. Iedere avond houdt hij tien procent van de tickets achter om aan leraren te schenken. Het betekende ook in Amsterdam dat leraren gratis naar de show mochten, en dan ook nog eens ’s middags een workshop in muziekeducatie kregen, inclusief een gratis volledig uitgewerkt lespakket, en een shirt met de tekst 'I teach rock', in de letters van het Run DMC-logo. De enkele tientallen aanwezige docenten hadden het duidelijk naar hun zin, ook omdat Steven een paar keer tijdens de show terugkwam op het enorme belang van leraren. "They're the frontlines of our civilization." Vandaar deze tour, zei hij. Maar ook om een beetje goed te maken hoe lastig hij zelf op de middelbare school was. Na de laatste toegift riep hij iedereen op maandag koffie voor een leraar te kopen. "And throw some sambuca in."


Foto: Ray Bogman.

Het tekent de totaal ontspannen sfeer van de avond. En misschien wel het grootste verschil met zeker de show in Londen, maar ook nog het eerste rondje Soulfire: de terugkeer van Steven naar de frontman die hij in de jaren tachtig was. Het is alsof hij weer uit de schaduw van die andere, nóg charismatischere grote broer heeft moeten kruipen door gewoonweg veel te spelen, en dat heeft inmiddels een Little Steven opgeleverd die meteen, zonder gitaar en vol show, opent met feestnummer 'Sweet Soul Music' van Arthur Conley. Geweldig om te zien. Dat de veertien mensen achter en naast hem op het podium inmiddels dit repertoire zo zelfverzekerd spelen dat er ruimte is voor iedereen om te stralen en af te wijken van de arrangementen, doet hem zichtbaar veel plezier, net als het enthousiasme van dit publiek op die bankjes tussen de bomen.


Foto: Ray Bogman.
Tijdens de toegift, na 'I Don't Wanna Go Home' (waar hij opnieuw Southside Johnny bedankte "for keeping my music alive al those years, where I was too busy playing a fucking gangster") en voor 'Out of the Darkness', kondigde hij nog een nieuwe cover van deze tour aan: 'Out of Control', de eerste single ooit van U2, door Bono geschreven op zijn achttiende verjaardag. Little Steven heeft er een geweldig arrangement van gemaakt, een kruising tussen soul, punk en new wave, en zijn belofte dat het deze avond niét om politiek maar alleen om muziek zou draaien, vloog onmiddellijk de bomen in. "I was of a feeling it was out of control", zong het publiek, en Steven moedigde ze aan: "We gotta stop Brexit!"
'Out of Darkness' kreeg de inmiddels vaste aankondiging: het is een donkere tijd, "it's more important than ever that we stick together, and together we will find our way out of the darkness."

Er kwam nog een belofte na het nummer: "We will be back. We will always be back."


Foto: Ray Bogman.

Setlist: Sweet Soul Music/ Soulfire / Lyin' in a Bed of Fire / Inside of Me / The Blues Is My Business / Love on the Wrong Side of Town / Until the Good is Gone / Angel Eyes / Under the Gun / Some Things Just Don't Change / Saint Valentine's Day / Standing in the Line of Fire / I Saw the Light / Salvation / The City Weeps Tonight / Down and Out in New York City / Princess of Little Italy / Ride the Night Away / Bitter Fruit / Forever // I Don't Want to Go Home / Out of Control / Out of the DarknessBroadway: staande ovatie na 'Land of Hope and Dreams'

01-07-2018

Kees Zaal, die op 29 en 30 juni in New York zou zijn, was lang op zoek naar een kaartje voor Springsteen on Broadway, maar vond pas op donderdag een kaartje voor de show van zaterdag. "Het kost een bak geld, zo'n ticket vooraan, maar voor mij was het absoluut dubbel en dwars waard."

Uiteindelijk ben ik via Facebook en BTX bij iemand uitgekomen die een kaartje over had en heb ik zo een prachtige plaats gescoord voor de zaterdag. Degene die mij het kaartje verkocht ging zelf ook, dus dat was ook leuk. Hij vertelde dat hij pas woensdag via Ticketmaster kaarten had gekocht. Een vriend van hem had ook zo kaarten voor dezelfde avond. Het probleem voor Europese fans is dat deze kaarten pas in de week voor de show beschikbaar komen, voor ons midden in de nacht worden aangeboden per sms en je maar 20 minuten hebt om te bestellen.

Op vrijdagavond 29 juni ben ik nog even langs het Walter Kerr Theatre gegaan en zag Bruce alleen bij de uitgang links en rechts wat handtekeningen uitdelen. Op zaterdag was ik rond 17.15 bij het theater en stond toen op rij 2 van een van de vakken bij de ingang. Bruce kwam om 18.45 aan en nam de tijd om links en rechts wat handtekeningen te zetten. Mijn indruk is dat hij wel in een oogwenk kijkt wat hij gaat tekenen, maar dan in een gestaag tempo langs de rij gaat. Als je op de tweede rij staat moet je geluk hebben.


Foto: Jos Westenberg.
Het theater zelf is erg grappig, je gaat door de deur en staat meteen in de zaal, er is geen foyer of zo. Stoelen en beenruimte deden mij denken aan het oude Luxor in Rotterdam, maar het is prima uit te houden. Nu het concert zelf. Ik heb heel weinig gelezen, eigenlijk alleen na de eerste voorstelling de reacties bekeken. De voorstelling cq. het concert is fantastisch, zeker als je beneden zit. Aangezien Springsteen diverse malen buiten de microfoon spreekt, vraag ik mij af hoe goed dit nog te horen is op de balkons. Verder kijkt hij weinig naar boven, de meeste interactie is met de zaal beneden. Voor Amerikaanse begrippen is het publiek erg gedisciplineerd, op talloze momenten is het echt muisstil in de zaal, ik vond de sfeer erg goed. Ook het foto- en filmverbod werd nageleefd.

Omdat ik weinig reviews vooraf had gelezen, was mijn verwachting dat hij voornamelijk vertelt met af en toe een song ter illustratie. Toch vind ik het meer een concert, misschien ook omdat hij tijdens het vertellen lichtjes doorspeelt op gitaar of piano. Zeker naar het einde toe loopt het met het blok 'The Ghost of Tom Joad', 'The Rising', 'Dancing in the Dark' gekoppeld aan 'Land of Hope and Dreams' in één stuk door. Voor 'Tom Joad' stond hij even stil bij de demonstraties van die dag die hem hoopvol stemden dat er toch nog iets van democratie is in de US. Bij 'The Rising' herhaalde hij aan het eind "The dream of life" een paar keer. Je zou daar een referentie naar de vluchtelingen in kunnen zien. Duidelijker was de referentie bij 'Land of Hope and Dreams', met name het einde zong Bruce zof feln dat hij een staande ovatie kreeg.
Wat ik bijzonder mooi vond is dat songs die je al erg goed kent zo'n andere uitvoering krijgen dat het lijkt alsof je ze voor het eerst hoort. De pianoversie van 'Tenth Avenue' bijvoorbeeld maar ook 'Dancing in the Dark' begint nu weer te leven als nummer, zonder al die kermis op het podium die je ziet bij de stadionconcerten. Kortom, ja het kost een bak geld, zo'n ticket vooraan, maar voor mij was het absoluut dubbel en dwars waard.


Foto: Jos Westenberg.

Lees ook de andere verslagen van Be True-lezers die Springsteen on Broadway hebben gezien.Little Steven op 5 juli in Hard Rock Café

23-06-2018, laatste update: 28-06-2018

Little Steven gaat op donderdagavond 5 juli in het Hard Rock Café in Amsterdam een dj-set doen. Entree voor dit evenement is gratis.

De avond voor zijn optreden in het Amsterdamse bostheater, op vrijdag 6 juli, draait Little Steven plaatjes in het Hard Rock Café aan het Max Euweplein in Amsterdam. Hij praat de nummers aan elkaar en heeft tijdens deze events ook tijd voor handtekeningen en om met fans op de foto te gaan. Het evenement is gratis toegankelijk en start volgens de site van het café om 7 uur 's avonds.Update: Little Steven heeft een nieuw live-album klaar met opnames van de tour van vorig jaar. Soulfire Live bevat drie cd's waarvan het derde schijfje bonustracks bevat. Hierop ook twee nummers met Bruce: 'Tenth Avenue Freeze-out' en 'I Don't Want to Go Home'. Het album ligt in augustus in de winkel maar is al bij de concerten te koop.Bruce neemt met 'The Ghost of Tom Joad' standpunt in

23-06-2018

Springsteen paste deze week zijn voorstelling op Broadway aan om een statement te maken. Hij was net als veel anderen geschokt over de schrijnende beelden van  kinderen die aan de Amerikaans-Mexicaanse grens  gescheiden werden van hun ouders, toen ze illegaal de grens probeerden over te steken. Bruce veroordeelde de regeringsfunctionarissen die verantwoordelijk zijn voor deze situatie en speelde 'The Ghost of Tom Joad'.

De wereld reageerde deze week geschokt op televisiebeelden die waren gemaakt aan de Amerikaans-Mexicaanse grens: huilende kinderen die gescheiden werden van hun ouders, in hun poging om illegaal de grens over te steken. Bruce week dinsdag 19 juni van zijn vaste Broadway-script af:

"We are seeing things right now on our American borders that are so shockingly and disgracefully inhumane and un-American that it is simply enraging. And we have heard people in high position in the American government blaspheme in the name of God and country that it is a moral thing to assault the children amongst us. May God save our souls."


Foto: Muriël Kleisterlee.

Bruce haalde daarna Dr. Martin Luther King aan en vervolgde: "I've played this show 146 nights with basically the same setlist, but tonight calls for something different." 'The Ghost of Tom Joad' volgde in plaats van 'Long Walk Home'. Eerder was 'The Ghost of Tom Joad' al Springsteens keuze op avonden dat Patti niet mee kon doen (samen met 'Long Time Comin'' vervingen deze nummers 'Brilliant Disguise' en 'Tougher than the Rest'), maar nu gebruikte hij het nummer over sociaal onrecht in de maatschappij meer dan ooit om zijn standpunt duidelijk te maken.

President Trump tekende een dag later na allerlei protesten uit binnen- en buitenland een decreet waarmee hij verbood om kinderen van hun ouders te scheiden bij situaties aan de Amerikaanse grens.Bruce speelt half uur in Asbury Lanes

19-06-2018

Springsteen heeft gisteravond bij de heropening van Asbury Lanes in Asbury Park een half uurtje meegespeeld met de Downtown Tangiers Band, de bluesband waarin fotograaf Danny Clinch mondharmonica speelt. Bruce speelde vier nummers mee: 'Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu', 'I Just Wanna Make Love to You', 'Down the Road Apiece' en 'Twist and Shout'.

De Asbury Lanes in een bowlingbaan annex muziekclub op een steenworp afstand van de Wonder Bar in Asbury Park. Het etablissement is een tijd dicht geweest omdat het in verval was geraakt, maar na een grondige renovatie is het nu weer open for business. De heropening werd gisteravond gevierd met een optreden van de populaire band Portugal.the Man. In het voorprogramma stond de band van fotograaf Danny Clinch, de Tangiers Blues Band, geprogrammeerd. Vorige week werd bekendgemaakt dat Bruce met hen zou meespelen. Van de 700 toegangskaartjes werden er 200 via een loterij onder inwoners van Asbury Park verdeeld. Volgens de krant Star-Ledger gingen de overige kaartjes, op enkele entreebewijzen voor vrienden van de band na, naar projectontwikkelaars en investeerders die in Asbury Park dure appartementen willen gaan bouwen. Buiten stonden tientallen fans de hele dag te wachten in de hoop dat er nog mensen werden toegelaten maar niemand uit de zogenaamde dropline kon nog een kaartje bemachtigen.

Bruce kwam aan het begin van de avond het podium op en verwelkomde de aanwezigen: "I'm speaking as an old homeboy tonight, and we didn't know if we would ever see Asbury come back or not, in our lifetime, so it's been a joy watching what's been happening in town over the past 10, 15 or 20 years. And a shout-out to all the people who were here when nobody else was, the art community down on Cookman and the gay and LGBTQ community. I walk down the boardwalk now, I feel like the Ghost of Christmas Past, but that's okay. It's fun to watch Asbury's future unfold in front of me. So I hope you have a great time tonight. Let me introduce, the Tangiers Blues Band."

Na een korte set van de band van Danny Clinch speelde Bruce een half uurtje mee met vier nummers. Zijn optreden begon met 'Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu', een nummer van Huey 'Piano' Smith dat in 1972 een hit was voor Johnny Rivers. Van dit nummer is een eerdere uitvoering van Springsteen bekend, van het optreden dat hij in 1993 met Clarence Clemons gaf in de Tradewinds in Sea Bright. Bruce nam de leiding op het podium. Hij stond center stage, gaf de band voortdurend aanwijzigingen en nam ook de zang voor zijn rekening (hij las de tekst van een muziekstandaard). Danny Clinch speelde mondharmonica.


Daarna volgde 'I Just Wanna Make Love to You' van Muddy Waters, dat Bruce als een duet zong met gitarist/zanger King. Bruce nam ook de gitaarsolo's voor zijn rekening.


Een tien minuten durende versie van 'Down the Road Apiece' volgde, een nummer dat Bruce vaker in bars speelt, meestal met Joe Grushecky and the Houserockers. Bruce verwerkte een paar straatnamen van Asbury Park (Cookman, Kingsley, Ocean Avenue) in de tekst en liet de band drie keer opnieuw starten na een nepeinde.


'Twist and Shout' was het slotstuk van het voorprogramma en van Springsteens optreden. Bruce speelde het intro wat onwennig maar coachte de band wel door de Beatles-song heen (het eerste nummer dat hijzelf ooit op elektrische gitaar leerde spelen). De organist kreeg een solo en Bruce bracht met zachte en harde passages veel dynamiek in de uitvoering. Bruce speelde niet mee met de hoofdact, de indieband Portugal.the Man.Springsteen speelt 'My Hometown' bij Tony Awards

11-06-2018

Bruce heeft gisteravond een speciale Tony Award ontvangen voor zijn Springsteen on Broadway-shows. Hij kreeg de award uitgereikt door Billy Joel. Tijdens de show, die in Amerika op televisie bijna rechtstreeks werd uitgezonden, speelde Bruce een ingekorte versie van 'My Hometown'.

De Tony Awards werden uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York, een paar straten verwijderd van het Walter Kerr Theatre waar Springsteen vijf keer per week de show opvoert. Springsteen kreeg de award toegekend vanwege de "ongoing engagement of Springsteen on Broadway, a once-in-a-lifetime theatergoing experience for the Broadway stage, allowing fans an intimate look at a music idol", aldus de verklaring op de website van de Tony Awards. Bruce, die met Patti Scialfa en hun drie volwassen kinderen in het publiek zat, kreeg de onderscheiding al vroeg tijdens de awardsshow en hij had een kort dankwoord:

"This is deeply appreciated and thanks for making me feel so welcome on your block. Being a part of the Broadway community has been a great thrill and an honor for me. It's been one of the most exciting things that I've ever experienced. I've got to thank Patti Scialfa, my beautiful wife and artistic partner, for her love and inspiration every night. I've got to thank Jon Landau, George Travis, Barbara Carr, and Jordan Roth for great work of getting our show on stage. And last but not least, our wonderful audiences who’ve made these shows so exciting and fulfilling. Evan, Jesse, Sam, daddy loves you. And the fans have been wonderful to me this season. Thank you so much. God bless all of you."Bijna twee uur later verscheen Springsteen nog eens op het podium. Robert DeNiro kondigde hem aan. De acteur begon zijn speech met een opmerking over Trump ("Fuck Trump. It's no longer 'Down with Trump', it's just fuck Trump.") die gecensureerd werd in de uitzending maar door de aanwezigen in het publiek met een stevig applaus werd onderstreept. DeNiro memoreerde hoe moeilijk het was om aan kaartjes voor Springsteen on Broadway te komen. Hij kondigde Bruce aan als "my friend, Bruce Springsteen". Bruce, die inmiddels zijn pak had verruild voor het zwarte T-shirt waarin hij ook Springsteen on Broadway uitvoert, kwam lachend het podium op, wees even naar DeNiro en nam plaats achter de piano. Hij startte het mooie verhalende intro van 'My Hometown' over  hoe het was om op te groeien de kleine plaats Freehold, tussen zijn familieleden, op spitting distance van de kerk. Het pianointro ging naadloos over naar het eerste couplet van 'My Hometown' en na het eerste refrein was Springsteens optreden alweer voorbij.

De uitvoering, die met een kleine vertraging live werd uitgezonden op tv, was mooie promotie van de Springsteen on Broadway-show, die nog tot half december loopt.Bruce gaat optreden in Asbury Lanes

04-06-2018

Springsteen is special guest bij het openingsoptreden van de gerenoveerde club Asbury Lanes in Asbury Park op 18 juni. De bowlingbaan annex muziekclub is in twee jaar tijd van binnen compleet opnieuw opgebouwd.

De bowlingbaan opende in 1962 en werd pas in 2003 ook een café waar muziekoptredens werden gegeven. Op 18 juni staat de band Portugal the Man als hoofdprogramma geprogrammeerd. De Tangiers Blues Band van fotograaf Danny Clinch is de openingsact waar Springsteen bij wordt verwacht. Bruce heeft nooit eerder opgetreden in de Asbury Lanes.

Inwoners van Asbury Park kunnen meedoen aan een loterij om aan een kaartje te komen. Anderen maken kans op twee kaartjes en een hotelovernachting in het tegenover gelegen Asbury Hotel door een formulier in te vullen.


Foto: Jos Westenberg.Eerste River-show 2009 live-download juni

04-06-2018

 

De live-download van de maand juni is de eerste show ooit waar Springsteen en de E Street Band het gehele dubbelalbum The River integraal vertolkten. Dit was op 8 november 2009 in Madison Square Garden in New York.

In het weekend van 7 en 8 november 2009, aan het einde van de Working on a Dream-tour, speelden Springsteen en de E Street Band twee bijzondere shows in Madison Square Garden. Op zaterdag speelden ze voor het eerst The Wild, The Innocent and the E Street Shuffle integraal en een dag later was het de beurt aan een complete uitvoering van The River. Na openingsnummer 'Wrecking Ball' richtte Bruce zich tot het publiek, want hij wilde geen tijd verspillen: "We go to work immediately." Hij zei dat hij aan het einde van de tour iets speciaals wilde doen voor de fans. "We gaan iets doen dat nooit eerder is gedaan, en we zullen het ook nooit weer doen want het is te lang." Bruce had toen niet voor ogen dat in 2016 nog een River-tour zou volgen waarbij hij The River albumperformance elke avond in de VS zou gaan spelen. Sommige uitvoeringen zoals hij ze op deze avond in 2009 speelde, handhaafde Bruce ook bij de River-tour van 2016 (zoals bijvoorbeeld 'I Wanna Marry You') met een, weliswaar korter, sambaballen-intro.


Bruce danst met Patti bij 'I Wanna Marry You' (foto's: Jos Westenberg).

'I Wanna Marry You' (foto: Jos Westenberg).

Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee waren in 2009 bij beide shows in New York. Jos: "Bruce en de band hadden de nummers van The River, die niet zo vaak gespeeld werden, wel goed gerepeteerd. Toch ging niet alles vlekkeloos, Bruce schoot uit op het mondharmonica-intro van 'The River' en later bij 'Drive All Night' gaf hij Clarence te laat een teken om de saxofoonsolo in te zetten." Aan het einde van een mooie versie van 'Point Blank' zong Bruce herhalend: "The times are tough, they're just getting tougher", net als in 'Cover Me'. 'I'm a Rocker' was een feest, met Curt Ramm die Clarence Clemons in de tweemans blazerssectie versterkte op trompet. 'Fade Away' droeg Bruce op aan Little Steven. Jos: "Het gedeelte waar ik erg naar uitkeek, was 'Fade Away', 'Stolen Car', 'Drive All Night' en 'Wreck on the Highway'. 'Fade Away' was prachtig, aan het einde zong Bruce 'I do anything for you, I beg, I plead, I beg, I plead, I get down on my knees for you' en hij liet zich op zijn knieën vallen. Daarna zong hij zachtjes 'I don't wanna fade away' terwijl de muziek wegebde. 'Stolen Car' werd gespeeld in de albumuitvoering, Bruce op elektrische gitaar en spaarzaam begeleid door de E Street Band. Een spookachtige uitvoering."


Foto's: Jos Westenberg.
'Ramrod' kreeg een uitgelaten uitvoering als altijd. Bruce riep voor de solo van Clarence: "Is there an author in the house?" (Clarence had net zijn autobiografie uit.) The 'Price You Pay' kreeg de tweede uitvoering van die tour. Een paar weken eerder zagen Muriël en Jos het debuut van dit spaarzaam gespeelde nummer in Philadelphia. Muriël: "Hoewel er dit keer geen trompet in zat en Bruce ook de mondharmonicasolo achterwege liet, klonk het nummer veel voller, met prachtige, duidelijke achtergrondzang van Steve ook." Na mooie versies van 'Drive All Night' en 'Wreck on the Highway' was de uitvoering van The River vervolbracht. Bruce liet de E Street Bandleden die aan het album werkten, het applaus in ontvangst nemen en noemde ook Phantom Dan Federici. Daarna bedacht hij even hoe het verder moest met de show, liet Kevin Buel een andere gitaar halen en vervolgde de show met 'Waitin' on a Sunny Day'. Een groter contrast is haast niet denkbaar.


Foto: Jos Westenberg.

'Atlantic City' was volgens Bruce een verzoek, hij zei alleen niet van wie. Met 'Badlands', kreeg de set een krachtige afsluiting. Bij het in ontvangst nemen van het applaus na 'Born to Run' en 'Seven Nights to Rock' zag Bruce een bordje voor 'Sweet Soul Music' van Arthur Conley dat hij ophaalde. "The one and only request we will play. We haven't done this in a while. We need a trumpet player. Curt, do you know this one, I know you do." Er volgde wat overleg over de structuur en de toonsoort. Bruce wilde het eerst in C spelen, maar hij concludeerde dat het te hoog was, dus werd het "B flat". Dit nummer speelden ze tijdens de Tunnel of Love-tour vaak, maar nu wist de band de riff niet meer goed te spelen en Bruce moest ook de blazers Clarence en Curt Ramm instrueren. Bruce voegde wel wat extra coupletten toe: "Spotlight on the Big Man, doing his thing. Spotlight on Little Steven, he's the king of 'em all. Spotlight on the Boss Man, sweating his ass off."


Foto's: Jos Westenberg.

Tijdens 'Dancing in the Dark' klommen enkele vrouwen uit het publiek op het podiumpje achter de pit en stonden wild te dansen. Security maande hen van het podium af te komen, Bruce en Steve moesten er erg om lachen. Aan het einde zei Bruce ook: "Let's hear it for the girls." Vervolgens pakte hij het bordje waar 'Sweet Soul Music' op stond er nog eens bij, want er stond ook nog iets op de achterkant: 'Can't Help Falling in Love' van Elvis. Bruce wist de brug niet meer te zingen, maar Roy Bittan wist nog wel hoe het nummer gespeeld moest worden. 'Higher and Higher' werd de definitieve afsluiter. Geïnspireerd door de dames van 'Dancing in the Dark', nam Bruce Patti, Curtis King en Cindy Mizelle mee op zijn laatste rondje achter de pit langs en ging met hen nog even op het podiumpje achter de pit dansen. Ten slotte bedankte Bruce het publiek en sloot af met de woorden: "We'll be seeing you, further on up the road."


Foto: Jos Westenberg


Jos: "De twee shows in Madison Square Garden in november 2009 blijven een bijzondere herinnering. Op de avond van The River was er niet eens ruimte voor een nummer van Working on a Dream. Deze shows zullen ons altijd bijblijven als de laatste concerten waarin wij Clarence Clemons aan het werk zagen."

De download is te bestellen op Springsteens site.Bruce eert Little Steven bij Hall of Fame

07-05-2018

Springsteen heeft gisteravond in het Paramount Theatre in Asbury Park zijn E Street Bandlid en vriend Little Steven in de New Jersey Hall of Fame binnengehaald met een speech. Bruce zong ook mee bij de finale 'I Don't Want to Go Home', dat Little Steven met The Disciples of Soul speelde en waarbij hij zijn medegenomineerden het podium op vroeg.

De New Jersey Hall of Fame eert elk jaar personen uit de staat New Jersey die zich in de kunst, literatuur, sport, wetenschap, politiek of maatschappelijk hebben onderscheiden. Deze Hall of Fame is in 2004 opgericht en sinds 2008 worden genomineerde personen geëerd. Springsteen werd meteen in 2008 in de Hall of Fame binnengehaald en in 2012 werd de E Street Band genomineerd. Dit jaar werd Little Steven individueel onderscheiden, samen met muzikanten als Gloria Gaynor, Debbie Harry van Blondie, Frankie Valli en honkballer Al Leiter.

Bruce verscheen als verwacht op het podium om de inwijding van Little Steven in te leiden met een speech. Bruce vertelde dat Steve in Boston is geboren en op zevenjarige leeftijd naar New Jersey verhuisde. Hij kwam Steve voor het eerst tegen in 1966 in de Hullabaloo Club in Middletown, New Jersey, waar Steve optrad met zijn band The Shadows. Een jarenlange vriendschap ontstond. Samen konden ze uren discussiëren over muziek, welke band beter was, Led Zeppelin of de Jeff Beck Group, de Beatles of de Rolling Stones. Bruce roemde zijn rol als gitarist in de E Street Band, maar bracht de aandacht al snel op Little Stevens eigen werk: "Hoewel ik me altijd gezegend voelde met Steve aan mijn zijde, spreekt zijn solowerk voor zich. De ongelofelijke nummers en producties die hij creëerde voor Southside Johnny, zoals 'I Don't Want to Go Home', 'Love on the Wrong Side of Town', 'It's Been a Long Time'. Steve is een van de grootste levende white soul performers en schrijvers."

Bruce noemde achter elkaar de bezigheden van Little Steven op, inmiddels een indrukwekkende lijst: Artist United Against Apartheid, de Disciples of Soul, acteur Silvio Dante bij The Sopranos, radio-host bij Little Steven's Underground Garage en eigenaar van het platenlabel Wicked Cool Records. Hij noemde ook Little Stevens rol als activist, "which is too long to go into here but let's just say, he talks it like he walks it."
Ten slotte noemde Bruce ook de Rock 'n' Roll Forever Foundation en Teach Rock, het programma voor gratis educatiemateriaal voor muziekdocenten, waarbij Steve betrokken is. Bruce sloot af met een paar typerende beschrijvingen over Steve: "This is a man who was married to his lovely wife Maureen by Little Richard, serenaded down the isle by the great Percey Sledge. He is the sole creator of the male babushka. And he is the only man I know besides Hugh Hefner who figured out how to spend his whole life in his pyjamas."Little Steven and the Disciples sloten de muzikaal avond af. Na 'Soulfire' haalde Steve Springsteen het podium op om met hem 'I Don't Want to Go Home' te zingen. Aan het slot liet Steve alle genomineerden, die vanuit de coulissen toekeken, vooraan op het podium komen om de avond af te sluiten.Freehold 1996 als download

04-05-2018

Springsteens concert op zijn oude basisschool St. Rose of Lima in Freehold op 8 november 1996 is de officiële download van de maand mei. In deze show van The Ghost of Tom Joad-tour zat een reeks speciale uitvoeringen en tourpremières.

Voor de kaartverkoop kregen inwoners van Freehold voorrang. Bruce trad op in de gymzaal en sprak aan het begin van de show met verbazing over zijn terugkeer naar zijn oude school: "I wouldn’t have believed it myself if I wasn't standing here, right under the cross. What can I say? Myself, I've been excommunicated with the divorce and all, but it's still great to be here. I told my buddy Steve, 'I'm playing Friday night.' 'Where?' 'At my Catholic school.' And he says, 'Oh. Revenge!' I said, 'No... well... maybe just a little bit.'"


Foto's: Muriël Kleisterlee.

Bruce opende de show met 'The River' waarop Soozie Tyrell hem op viool begeleidde. Zij en Patti Scialfa kwamen bij verschillende nummers meespelen en -zingen. Speciale uitvoeringen tijdens deze show zijn 'The Wish', 'When You’re Alone', 'Open All Night', 'Used Cars', 'My Hometown' (uiteraard mocht die niet ontbreken) en ' Racing in the Street'. Bruce eindigde de show met het debuut van het komische nummer 'Freehold', een autobiografische tekst over Springsteens haat/liefde relatie met zijn hometown. Doorspekt met typische Springsteen-humor: "I got a good Catholic education here in Freehold. Led to an awful lot of masturbation here in Freehold. Father it was just something I did for a smile. Hell, I still get a good one off once in a while, and dedicate it to Freehold."

De mp3- en flac-bestanden zijn op Springsteens site te downloaden.Tony Award voor Springsteen on Broadway

01-05-2018, laatste update: 06-06-2018

Bruce wordt onderscheiden met een Special Tony voor zijn Springsteen on Broadway-voorstelling. De Tony Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan theaterproducties en artiesten die op Broadway spelen.

De Special Tony is een aparte categorie voor artiesten die niet in de reguliere musical- en theatercategorieën van de Tony Awards vallen. De awarduitreiking vindt op 10 juni plaats in de Radio City Music Hall in New York City en wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden.

Update 6-6: Bruce zal ook optreden bij de Awards-showNieuws over album en E Street-tour

24-04-2018

Producer Ron Aniello heeft afgelopen weekend bij Bruce thuis in de studio gewerkt aan Springsteens soloalbum. Little Steven, die Bruce afgelopen weekend bij het Kristen Ann Carr-gala trof, liet zich in een interview ontvallen dat na Springsteen on Broadway besproken wordt wanneer de E Street Band weer op tour gaat en dat hij verwacht dat dat in 2019 of 2020 gaat gebeuren.

Op 4 april postte producer Aniello op zijn Instagram-account dat hij weer aan de langverwachte nieuwe cd van Springsteens bezig was. Van dit album was al sprake voor The River-tour van 2016-2017. Bruce zei er in januari 2016 zelf over in een interview met Rolling Stone dat het om een soloalbum ging, waarmee hij waarschijnlijk ook solo zou gaan optreden, maar dat dat nog even moest wachten vanwege zijn wens om met de E Street Band te touren vanwege het verschijnen van The River-box. Jon Landau beweerde in een later interview dat het niet per se een soloakoestisch album zou zijn. Op 22 april verscheen er nog een post van Aniello waarin hij een foto van hemzelf in Springsteens studio in Colts Neck plaatste en schreef: "If you could only hear what I’m hearing..." De hints zijn weliswaar cryptisch, maar het is wel duidelijk dat het soloproject nog niet ter ziele is.


Bruce en Patti aan tafel met Maureen Van Zandt en Little Steven bij Kristen Ann Carr Fund-gala in de Tribeca Grill
in New York (foto: Nick Contey).

Bruce en Patti waren afgelopen zaterdag bij het 25e Kristen Ann Carr-gala in New York. Ook Little Steven, Jackson Browne en Danny Clinch waren hier aanwezig. Bruce zat aan een tafel met Little Steven. Het toeval wil dat Steve drie dagen later in een interview verklaart dat er na Springsteen on Broadway pas gesproken zal worden over een nieuwe tour met de E Street Band, maar dat hij denkt dat er op zijn minst toch nog wel een E Street-tour in zit: "Then we'll talk about what's next. I think we got one more tour in us at least, 2019, 2020. I think it will happen."

Steve, Nils Lofgren en Max Weinberg zitten niet stil tijdens hun verlofperiode van de E Street Band en staan op podia met hun eigen projecten. Zo start Steve over vijf dagen met een nieuwe Disciples of Soul-tour in de VS en komt hij in juni en juli terug naar Europa. Little Steven brengt ook een live-cd en -bluray uit van zijn tour van vorig jaar. De cd is al digitaal te beluisteren. Nils Lofgren is druk met soloconcerten, maar gaat begin mei ook met zijn oude baas Neil Young en Crazy Horse optreden. En Max Weinberg geeft "Jukebox"-optredens met zijn band, waarbij het publiek de setlist mag bepalen. In juni treedt hij op in de Stone Pony.Bruce bij Patti Smith in New York

24-04-2018

Springsteen heeft gisteravond in het Beacon Theatre in New York meegespeeld bij een optreden van Patti Smith. Bruce speelde met haar twee nummers: 'Because the Night' en 'People Have the Power'.

In New York is het Tribeca Film Festival gaande. Patti Smith trad op na de première van de documentaire Horses, die over het 40-jarig jubileum van haar debuutalbum gaat. Smith trad met haar band op na de vertoning van de documentaire. Zij haalde Bruce het podium op om met haar 'Because the Night' te spelen, in de uitvoering die bekend is van Patti Smith zelf. Daarna volgde nog 'People Have the Power' waarvoor ook Michael Stipe, zanger van R.E.M., het podium op kwam.Springsteen ambassadeur hoorstichting

10-04-2018

Springsteen is ambassadeur geworden van de Hear the World Foundation, een stichting die mensen die aan gehoorverlies lijden ondersteunt. Voor de gelegenheid is Bruce op de foto gezet door Bryan Adams, ambassadeur van het eerste uur van dit goede doel.


De ambassadeurs, onder wie ook Sting, Annie Lennox en Cindy Crawford, onderstrepen het belang van een goed gehoor. De stichting vindt dat gehoorverlies onderschat wordt; 5 procent van de bevolking heeft te maken met enige mate van gehoorlies. En ook onder muzikanten is het een bekende kwaal, al wordt in het persbericht niet verteld of de ambassadeurs wellicht ook aan gehoorverlies lijden. De stichting zet zich vooral in voor kinderen. In minder rijke landen zijn vaak weinig middelen om kinderen en volwassenen met gehoorverlies te helpen. De Hear the World Foundation zet zich op allerlei plekken in de wereld met projecten in om mensen met gehoorverlies te helpen aan gehoorapparaten en andere oplossingen waarmee het gehoor verbeterd kan worden.Danny's laatste show als download

07-04-2018

Deze maand is het tien jaar geleden dat Danny Federici overleed aan de gevolgen van melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Danny's laatste show met de E Street Band, het concert van 19 november 2007 in TD Banknorth Garden in Boston, is de download van deze maand.

Aan het begin van de Magic-tour ging de conditie van Danny Federici hard achteruit en ook op het podium was dit merkbaar. Tijdens de laatste paar shows in het eerste deel van die tour was Charlie Giordano naast het podium aanwezig om van Danny te leren; hij zou vanaf eind november in Europa zijn plaats innemen zodat Danny zich kon laten behandelen. Bij de laatste show in Boston zette Bruce een paar mooie nummers op de setlist om Danny te kunnen laten stralen: 'This Hard Land', '4th of July, Asbury Park' en 'The E Street Shuffle'. Aan het einde van de show, na 'American Land', haalde Bruce Danny naar het midden van het podium om de organist door het publiek te laten eren met applaus.


Foto: Guy Aceto.

Na de show plaatste Springsteen een bericht op zijn website waarin hij meldde dat Danny een "leave of absence" zou nemen, omdat hij zich moest laten behandelen voor zijn ziekte. Helaas was genezing niet meer mogelijk, Danny overleed vijf maanden later. Een maand voor zijn dood verscheen hij nog een laatste keer op het podium met zijn vrienden van de E Street Band. Bij het concert van 20 maart 2008 in Indianapolis kwam Danny als special guest acht nummers meespelen. Het werd zijn laatste optreden.Steve naar Amsterdam, Nils bestolen

03-04-2018

Little Steven and the Disciples of Soul komen in de zomer naar Europa en treden op 6 juli op in het Amsterdamse Bostheater. Nils Lofgren is op tour in Amerika slachtoffer van diefstal geworden, maar heeft zijn gestolen instrumenten inmiddels weer terug.

Nu Springsteen zijn verblijf op Broadway heeft verlengd, geeft dat de E Street Bandleden de ruimte om hun eigen projecten te doen. Little Steven hervat aan het einde van deze maand zijn tour met The Disciples of Soul in Amerika en vanaf eind juni komt hij naar Europa. Op 6 juli staat hij in het Amsterdamse Bostheater (voorverkoop start op 7 april) en op 14 juli op het bluesfestival in Peer, België (early bird-tickets met korting zijn al verkrijgbaar). Twee dagen voor Amsterdam, op 4 juli, treedt hij op in het Keulse E-Werk.

Nils Lofgren is op tour in Texas en Californië waar hij soloshows geeft. De nacht voor zijn optreden in Dallas, vorige week vrijdag, werden uit zijn wagen drie akoestische gitaren, een elektrische Stratocaster en een harp gestolen. Nils deed een oproep op Twitter waarin hij mensen vroeg uit te kijken naar zijn gestolen instrumenten. Het hielp, want binnen een paar dagen nam iemand contact op met de politie dat hem een gestolen instrument te koop werd aangeboden. De politie heeft de vermoedelijke dief aangehouden en de instrumenten terug aan Nils kunnen geven.
In mei komt Nils voor optredens naar Groot-Brittanië.The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 verschijnt 18 mei

29-03-2018

De tweede set van Springsteens geremasterde albums verschijnt op 18 mei. The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 bevat tien platen in een deluxe-uitgave met boekwerk.

Voor The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 hebben de albums Tunnel of Love, Human Touch, Lucky Town, MTV Plugged en The Ghost of Tom Joad, net als de eerdere albums in Volume 1 dat in 2014 verscheen, het Plangent-remasteringsproces van Bob Ludwig ondergaan. De in 1988 uitgebrachte 12"-ep Chimes of Freedom (met live-opnames van 'Thougher than the Rest', 'Be True', 'Chimes of Freedom' en de akoestische versie van 'Born to Run') en de niet eerder op vinyl uitgebrachte ep Blood Brothers completeren de set van tien vinylplaten. Tunnel of Love en Human Touch worden als dubbel-lp uitgebracht om zo de hoogst mogelijke audiokwaliteit te bereiken. In de box zit een 60 pagina's tellend boek.

Er verschijnt ook een digitale uitgave als download, waarbij een aantal bonustracks verschijnen: b-kantjes en extra nummers die op cd-singles verschenen. De 5lp-box Live/1975-85 en de Greatest Hits dubbel-lp ontbreken in deze release (de geremasterde Greatest Hits-dubbelaar verschijnt wel op Record Store Day). In een Duitse webshop is The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 portovrij voor  € 169,99 te bestellen.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF