Rolling Stone-interview met Patti

10-08-2020

Rolling Stone heeft een interview met Patti gepubliceerd waarin zij onder andere sprak over het soloalbum dat ze in de studio thuis in Colts Neck opneemt. "Al is het lastig om de studio met Bruce te delen", zegt ze, "want hij is de laatste tijd erg productief waardoor het voor mij moeilijk is om tijd in de studio te krijgen. Hij zegt altijd:'Ik moet dit gaan doen en ik moet dat nog doen.'"

Patti heeft twee nieuwe nummers, 'Motherless Child' en 'Plastic Horses', aan de film Pearl van Bobby Roth bijgedragen. Roth woonde in de jaren negentig naast Bruce en Patti in Los Angeles en hij is getrouwd met Bruce' jongste zus Pamela. Naast de twee nieuwe nummers zitten ook de nummers 'Charm Light' en 'Spanish Dancer' van Patti's album Rumble Doll in de film. Op het nieuwe nummer 'Motherless Child' speelt Bruce de gitaarsolo.

Patti zegt in het interview dat het album, waar ze al jaren aan werkt, half klaar is. Ron Aniello, die ook Springsteens platen produceert, is bijna dagelijks in de studio in Colts Neck aan het werk. De studio is coronaproof ingericht zodat Bruce en Patti geen contact hoeven te hebben met buitenstaanders. Gasten ontvangen ze op de veranda buiten. Patti geeft aan dat zij zelf met gezondheidsproblemen kampt waardoor zij in de risicogroep valt. Het valt haar zwaar dat hun oudste zoon Evan sinds de coronacrisis niet meer op bezoek is geweest.

Patti vertelt openhartig over hoe zij haar tijd doorbrengt thuis. Zo knipt ze elke zes weken de haren van Bruce. Ze spreekt haar bezorgdheid uit over de toekomst voor grote megaconcerten, die volgens haar pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin is dat bewezen effectief is en door een groot deel van de maatschappij wordt geaccepteerd. Patti zou in september optreden, zo laat ze weten, op het Sea.Hear.Now.-festival in Asbury Park, maar dat is vanwege de coronacrisis geannuleerd.

Patti vertelt dus dat Bruce veel aan het werk is in de studio. Wellicht wordt ook al aan het artwork van de nieuwe cd gewerkt. Want op 5 augustus werd Bruce in Asbury Park gesignaleerd toen Danny Clinch een fotoshoot met hem deed op verschillende plekken zoals de Wonder Bar en het Carousel House.


Foto: Alberto Engli.Springsteen zingt mee op plaat Bon Iver

06-08-2020

Springsteen is een van de vele gastzangers op het nieuwe nummer 'AUATC (Ate Up All Their Cake)' van Bon Iver.

Bon Iver is een folkrockband van singer/songwriter Justin Vernon. Op het nummer 'AUATC' zingen ook Elsa Jensen, Jenny Lewis en Jenn Wasner mee samen met Bruce, waardoor het lastig is om de stem van Bruce te onderscheiden.DJ-set op Patti's verjaardag

29-07-2020

Springsteen en Patti scialfa hebben vandaag samen een dj-set gedaan op E Street Radio, ter gelegenheid van Patti's 67ste verjaardag.

Deze negende aflevering van het programma From His Home To Yours kreeg van Bruce de titel Rumble Doll, naar de naam van Patti's eerste soloalbum uit 1993. Het titelnummer was het eerste lied dat Bruce draaide na het intro 'Tell Him' van The Exciters. Dertien nummers van Patti waren uitgekozen en Bruce besprak met Patti in detail de nummers en de wijze waarop de albums opgenomen zijn. Bij 'Lucky Girl' vertelde Patti dat zij het nummer gekregen had van Mike Campbell (van Tom Petty's Heartbreakers en de producer van Patti's eerste soloalbum). Bruce leek oprecht verrast om dit feitje van haar te horen. Het gesprek tussen beiden was heel spontaan en anders van toon dan de voorgaande afleveringen.

Bruce en Patti hadden tijdens de show vaker een komisch onderonsje. Toen zij bijvoorbeeld vertelde dat zij haar eerste album opnam terwijl ze drie maanden zwanger was, voegde Bruce eraan toe: "Patti made this record, while pregnant, while rushing home to cook some asshole musician dinner while he sat his fat ass on the coach and watched television all night." Ze vertelden ook over Patti's auditie in de jaren zeventig voor de E Street Band. Patti herinnerde zich nog welke kleren ze aanhad en wat Bruce droeg. Bruce vertelde lachend dat hij die kleren nog steeds in de kast heeft hangen. Op een ander moment vertelde Bruce dat hij Patti in haar appartement in New York bezocht om te repeteren voor de Tunnel of Love-tour en zij hem een paar van haar nummers liet horen, waardoor hij onder de indruk van haar songwriting raakte.Bruce draaide ook een nummer dat Patti op haar nieuwe album gaat uitbrengen, 'I'm a Big Girl Now', dat ze ook al voor eerdere albums heeft opgenomen. En Patti bekende dat Rumble Doll een liefdesbrief voor Bruce was, waar hij een beetje verlegen op reageerde. Bruce zei dat wanneer hij overlijdt, ze de tekst van 'Spanish Dancer' op zijn grafsteen mogen zetten: "That's all they need to know about me." Bruce eindigde de show met de woorden: "'Til we meet again, stay smart, stay stafe, stay healthy, stay strong and stay in love."

Playlist
The Exciters - Tell Him
Patti Scialfa - Rumble Doll
Patti Scialfa - Lucky Girl
Laura Nyro & Labelle - I Met Him on a Sunday
Laura Nyro & Labelle - The Bells
Patti Scialfa - Young in the City
Wanda Jackson - Fujiyama Mama
Patti Scialfa - City Boys
Patti Scialfa - As Long as I (Can Be with You)
The Ronettes - Waking In The Rain
Patti Scialfa - Talk to Me Like the Rain
Irma Thomas - Ruler of My Heart
Patti Scialfa - You're a Big Girl Now
Patti Scialfa - Like any Woman Would
Al Green - Tired of Being Alone
Ike and Tina Turner - River Deep, Mountain High
Patti Scialfa - Town Called Heartbreak
Patti Scialfa - Valerie
Patti Scialfa - Looking for Elvis
Marianne Faithfull - Trouble in Mind (The Return)
Patti Scialfa - Spanish Dancer
Patti Scialfa - Rose

Be True op Instagram, Twitter en Facebook
Facebook heeft onze Be True Facebook-pagina Be True Springsteen Community op 'unpublished' gezet. Volg ons dus ook op Instagram of Twitter! We hopen binnen enkele weken ook weer online te zijn op Facebook.Bruce vertelt zomerse verhalen bij achtste dj-set

15-07-2020

Springsteen heeft vandaag zijn achtste dj-set gepresenteerd op E Street Radio. De titel van deze aflevering was 'Summertime, Summertime'. Bijna geen politieke uitspraken deze keer (Bruce kon het niet laten een terloopse opmerking te maken), geen overpeinzingen over de lockdown, maar vooral verhalen over vroegere zomers in New Jersey.

Bruce begon de uitzending met een verhaal over zijn jeugd in Freehold. Dit was een van de verschillende lange verhalen die een groot deel uitmaakten van de uitzending. Sommige verhalen hadden best gepast in de biografie. Zo vertelde hij dat hij in de zomer in zijn slaapkamer kampeerde en dan om 3 uur 's nachts op straat ging wandelen met een zaklamp. Een ander verhaal ging over de Fender-gitaren die hij zag staan in de surfblaadjes die hij in zijn jeugd las en zijn grote interesse hadden.

Liften
Weer een ander verhaal, waarmee hij 'Backstreets' inleidde, ging over hoe hij als lifter 's zomers naar de kust van Manasquan ging en zonder toegang te betalen het strand bezocht. Ook had hij het over de politieactie in Freehold waarbij drie bandleden van The Castiles opgepakt werden voor drugsbezit, waarmee de aspiraties van Springsteens eerste band ten einde kwamen.

Bruce refereerde slechts één keer aan president Trump toen hij 'I Can't Breathe' van H.E.R. introduceerde met de woorden: "Because this is the summer of 2020, the summer of Black Lives Matter, the summer of bringing down that bastard in the White House."

Nieuwe outtakes-box?
Bruce komt uit de zee lopenBruce introduceerde 'County Fair' als een "studio outtake from 1983, of which there are many more, and one of these days all this work that I did between Nebraska and The River will show up magically." Hoewel Bruce in plaats van The River waarschijnlijk Born in the USA bedoelde, voedt hij met deze opmerking het gerucht dat Tracks - Volume 2 er mogelijk aan zit te komen. 'County Fair' verscheen overigens al wel officieel, in 2003 op de bonusdisc van The Essential Bruce Springsteen.

Bruce zwemt naakt
Een verrassende onthulling was toen Bruce voor R.E.M.'s  'Nightswimming' bekende dat hij graag 's nachts naakt gaat zwemmen: "There is nothing like the sea at night. When the water is slightly warmer than the air, even if the air is humid after a ninetyfive degree day. God, I love swimming at night. It is all darkness and mystery. It is the void, and it must be done naked. Clothes at the water line please. Do this, and my pilgrim, you will become cleansed. Never will the evening air, or a kiss on the beach or a dry towell ever feel so good again. The walk to the car will be filled with starlit grace. And you will never forget it. And once you will hit the water, you will be covered in the blossoming beauty of your youth, no matter how old you are. And whoever you're with, you will always remember them."

Playlist
Jamies - Summertime, Summertime
War on Drugs - Up All Night
Lonnie Donegan - Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour (On the Bedpost Overnight?)
Bruce Springsteen - Sherry Darling
The Beach Boys - California Girls
Ren Harvieu - Summer Romance
Lana Del Rey - Video Games
H.E.R. - I Can't Breathe
James Brown/The J.B.'s - The Boss
Sly and the Family Stone - Hot Fun in the Summertime
The Rolling Stones - Under the Boardwalk
Bruce Springsteen - 4th of July, Asbury Park (Sandy)
Bruce Springsteen - County Fair
Bruce Springsteen - Backstreets
Kendrick Lamar/Zacari - Love
Victoria Williams - Summer of Drugs
R.E.M. - Nightswimming
Little Steven and the Disciples of Soul - Summer of Sorcery
Bobby Darin - Beyond the Sea

Be True op Instagram, Twitter en Facebook
Facebook heeft onze Be True Facebook-pagina Be True Springsteen Community op 'unpublished' gezet. Volg ons dus ook op Instagram of Twitter! We hopen binnen enkele weken ook weer online te zijn op Facebook.Download Philadelphia '99

03-07-2020

Springsteens live-download van deze maand is de opname van de show in de First Union Center, Philadelphia van 25 september 1999.

Bruce gaf zes optredens in Philadelphia in september 1999 en dit is de laatste van die reeks. De show ervoor, van 24 september, is de meest memorabele van de serie. Dat concert vond plaats een dag na Springsteens 50ste verjaardag en moest vanwege een orkaan eerder in de week, verplaatst worden naar The Spectrum, de zaal aan de overkant van de First Union Center. Bruce kwam bij die show het podium op met een cassetterecorder en hij liet het publiek een opname horen van een speciaal voor hem geschreven liedje door een buurvrouw van zijn moeder voordat hij met 'Growin' Up' de show startte. Van dàt concert zijn helaas geen goede opnames gemaakt en daarom wordt nu de show van 25 september 1999 uitgebracht.

Ook een speciale setlist, de show opent met 'Incident on 57th Street', dat hiervoor sinds 29 december 1980 in Nassau Coliseum, Uniondale niet meer was gespeeld. Verder krijgt het publiek 'New York City Serenade', 'Streets of Philadelphia', 'Jungleland' en 'Raise Your Hand', de laatste toegift, voorgeschoteld.Foto's 1996 en meer gevraagd voor boek

28-06-2020

Voor het boek 'Springsteen in Nederland' dat eind dit jaar uitkomt, zijn wij nog op zoek naar foto's (o.a. Carré, rij, Kuip 2003), personen en meer. Help jij mee?

Foto's Carré, 1996
Wie heeft er bij de Ghost of Tom Joad-tour foto's gemaakt in Carré? Of wie weet welke pers-/concertfotograaf foto's heeft gemaakt? Ondanks het benaderen van twee persfotografen (Joep Lennarts, Michel Linssen; foto's kwijt) is het ons tot nu toe niet gelukt om foto's van Carré te vinden.

1981 en 1985: welke dames stonden op het podium bij 'Sherry Darling' ('81) en 'Dancing in the Dark' ('85)?

2003: foto's buiten in de rij bij de Kuip. Foto's van Adriaan Boot van naar binnen rennende mensen.

Ook zoeken wij foto's van de wachtenden in de rij voor de voorverkopen bij de Postkantoren, VVV's, etc.

Neem contact met ons op via boek@betrue.nl.

Facebook-pagina offline
Sinds afgelopen woensdag heeft Facebook onze Facebook-pagina Be True Springsteen Community op unpublished gezet. Waarschijnlijk omdat hun geautomatiseerde systeem denkt dat wij ons voordoen als Springsteen (genoemde reden is: impersonation and pretending to be an individual). De enige manier om hier bezwaar tegen te maken is op een knop klikken en daarbij een korte uitleg geven. We zijn in afwachting van dat er een moderator van Facebook naar gaat kijken. Vanwege coronadrukte kan dit nog wel even duren. Indien er mensen zijn die ervaring hebben met dit probleem, horen we het graag op: contact@betrue.nl

Eerder dit jaar hebben wij de categorie van onze pagina (band/muzikant, enige die er in de buurt kwam bij oprichting) veranderd in: fan page.Springsteen met Little Steven en Southside in radioshow

27-06-2020, laatste update: 02-07-2020

Voor zijn zevende aflevering van zijn radioshow 'From His Home To Yours - Music For Troubled Times' had Bruce twee gasten uitgenodigd: Little Steven en Southside Johnny. Met hen besprak Bruce New Jersey's soulmuziek uit de jaren '70 en begin '80 waar onder anderen Southside Johnny and the Asbury Jukes en Little Steven and the Disciples of Soul uit voortkwamen.

Het twee uur durende radioprogramma werd woensdag 1 juli op E Street Radio uitgezonden en was speciaal voor de 4th of July-feestdag opgenomen. Geen politiek of verwijzigingen naar covid-19 deze keer, maar drie vrienden en muziekkenners die hun licht lieten schijnen op de muziekgeschiedenis rond Asbury Park.

Bruce was de gespreksleider en draaide platen waarop hij met zijn twee vrienden commentaar gaf. "We will be concentrating on the soul stylings of Asbury Park, circa 1977 into ’88, when Southside and Steven and I had all gotten together, down at the Stone Pony, and Steve and South had their fantastic, fantastic house band there, that I spent many nights high as a fucking kite", zei Bruce vooraf. De eerste vraag die Bruce op het duo afvuurde, was waarom ze in 1978 een blazerssectie in de band opnamen. Little Steven zei dat hij dit had afgekeken van Sam & Dave, bij een optreden in de Satellite Lounge waar Bruce en Southside ook bij waren. Bruce herinnerde zich dit ook nog goed en zei dat hij maar een meter van Sam Moore vandaan stond: "That was probably one of the greatest musical nights of my life."Bruce draaide 'Gotta Get that Feeling' van de opnames van The Caroussel House in Asbury Park die bij The Promise box zat. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor Darkness on the Edge of Town. Na sarcastische opmerkingen van Little Steven ("Why would you want to put that a record?") en Southside Johnny ("I am not familiar with that song. There’s another one they didn’t even put out, that they should have") zei Bruce dat er zoveel goede muziek was opgenomen die niet op plaat terechtkwam, maar eigenlijk wel uitgebracht had moeten worden.Nadat de eerste opnames met The Asbury Jukes besproken werden, richtte het gesprek zich op Gary 'US' Bonds, met wie Bruce en de E Street Band de albums Dedication (1981) en On the Line (1982) opnamen. Bruce kreeg geen toestemming van zijn platenmaatschappij om op de platen van Bonds en op Little Stevens eerste soloalbum Men Without Women mee te doen, maar hij en Steve deden toch wat ze zelf wilden en lieten Springsteens bijdrage onvermeld op de plaat. Southside sprak zijn verbazing hierover uit: "I can’t imagine you having to fight the record company. I mean, come on! How much money did they make off of you, for God’s sake?" Bruce zei dat het niet vaak voorkwam, maar in die tijd wel af en toe gebeurde dat de platenmaatschappij hem iets verbood. 
Bruce draaide het door hem geschreven 'Club Soul City' van On the Line, dat Gary 'US' Bonds met Chuck Jackson zingt. Unaniem spraken de drie hun bewondering uit. "That’s probably my favorite of the favorites that I ever wrote for somebody else and I could never have sung it, or done it justice", zei Bruce.

Southside Johnny zei dat hij verbaasd was dat ze in hun carrière met legendes als Chuck Jackson, Lee Dorsey, Ben E. King en Ronnie Spector hebben gewerkt. Little Steven had hiervoor een goede verklaring. Deze muzikanten werden eind jaren zeventig aan de kant geschoven toen de muziekstroming de British Invasion op kwam zetten. Jonge muzikanten van eind dertig, begin veertig kregen het "oldies circuit"-stempel. Steve zei dat hij het belangrijk vond om in zijn muziek te laten zien waar hij vandaan kwam en door wie hij geïnspireerd was, en zo kwamen al die muzikanten ook op de platen van Southside Johnny en Gary 'US' Bonds terecht. Bruce vertelde dat hij zelf Gary 'US' Bonds tegenkwam toen hij zonder saxofonist optrad in een lounge op het vliegveld. Bruce raakte met hem aan de praat en besloot om hem weer in de schijnwerpers te zetten door twee platen met hem op te nemen.

Bruce en Southside bespraken het ontstaan van 'The Fever', dat Bruce schreef voor Darkness on the Edge of Town maar hij uiteindelijk aan Southside Johnny gaf die het opnam voor Hearts of Stone. Bruce vertelde dat de demo die hij had opgenomen, gestolen werd en zo kwam de plaat op de radio in Philadelphia terecht. Daar werd het nummer vaak aangevraagd. Southside vertelde dat hij Bruce het nummer live had zien spelen en kort daarna kwam Bruce naar de Stone Pony om hem een studio-opname te laten horen. Bruce stelde zelf voor dat de Jukes het zouden opnemen. Southside vroeg Clarence Clemons om mee te spelen. Bruce draaide daarna 'Savin' Up' van Clarence Clemons and the Red Bank Rockers dat Bruce schreef voor Clarence' eerste soloplaat Rescue.

Nadat Bruce 'I Don't Want to Go Home' en 'Tenth Avenue Freeze-out' draaide, bespraken Southside en Little Steven de opnames van 'I Don't Want to Go Home',  wat Bruce de "genesis moment of what, obviously, some fans would call the Sound of Asbury Park" noemde. Steve vertelde dat hij het nummer eigenlijk had geschreven voor Ben E. King, maar uiteindelijk zelf hield om op Southside Johnny's eerste plaat te zetten. Het nummer bevat een viool-  en blazerssectie en was prijzig om op te nemen. Southside en Steve hoorden het debuut van de plaat op de radio, terwijl ze in de auto door Asbury Park reden en Steve van opwinding bijna Sunset Lake inreed. Bruce haalde daarna herinneringen op hoeveel moeite het kostte om 'Tenth Avenue Freeze-out' met blazers op te nemen. Het was Little Steven, die toevallig op bezoek was, die uiteindelijk de blazers dirigeerde. Bruce eindigde de uitzending met 'It's Been a Long Time' en 'Jersey Girl'.

Playlist
Southside Johnny and the Asbury Jukes - Some Things Just Don’t Change
Bruce Springsteen and the E Street Band - Gotta Get that Feeling (live)
Little Steven and the Disciples of Soul - Love Again
Southside Johnny and the Asbury Jukes - Love on the Wrong Side of Town
Bruce Springsteen - So Young and in Love
Gary 'US' Bonds - Soul Deep
Southside Johnny and the Asbury Jukes - Coming Back
Little Steven and the Disciples of Soul - Until the Good is Gone
Gary 'US' Bonds - Club Soul City
Bruce Springsteen - Lion's Den
Little Steven and the Disciples of Soul - Soul Power Twist
Southside Johnny and the Asbury Jukes - The Fever
Clarence Clemons and the Red Bank Rockers - Savin' Up
Gary 'US' Bonds - This Little Girl
Little Steven and the Disciples of Soul - Tucson Train (live)
Southside Johnny and the Asbury Jukes - First Night
Southside Johnny and the Asbury Jukes - I Don't Want to Go Home
Bruce Springsteen and the E Street Band - Tenth Avenue Freeze-out (live)
Southside Johnny and the Asbury Jukes - It's Been a Long Time
Bruce Springsteen and the E Street Band - Jersey Girl (live)Bruce spreekt in The Atlantic

26-06-2020

Springsteen sprak met David Brooks van het opinieblad The Atlantic op 9 juni. Het interview werd deze week gepubliceerd.

In zijn radioprogramma op E Street Radio trok Bruce al eerder fel van leer tegen president Trump en de wijze waarop deze het land bestuurt tijdens de coronacrisis en de protesten tegen discriminatie. In het interview dat voor een groot deel ook over zijn radioprogramma gaat, gaat Springsteen nog een stap verder:

"Nobody knows where our next election is going to take us. I believe that our current president is a threat to our democracy. He simply makes any kind of reform that much harder. I don’t know if our democracy could stand another four years of his custodianship. These are all existential threats to our democracy and our American way of life."

Lees dit nieuwe Springsteen-interview online.Springsteens zesde dj-set op E Street Radio

17-06-2020

Springsteens zesde dj-set is vanmiddag op E Street Radio uitgezonden. Deze set gaf hij de titel 'Down to the River to Pray'. De uitzending was volgens toehoorders de krachtigste tot nu toe. Bruce noemde meermaals namen van overleden landgenoten op, enkele bekende en vooral onbekende Amerikanen. Ook richtte hij zich aan het begin van de show rechtstreeks tot president Trump.

"Welcome welcome welcome, my fellow travelers. This is Bruce Springsteen, coming from my home to yours with music for troubled times volume six, titled Down to the River to Pray. May you lay your personal burdens down for a moment and join us in the next hour with some music that I hope will lighten those burdens as well as administer ever so slightly to your good soul. Now I had another show prepared for broadcast this week on this strange and eventful summer. But with the hundred thousand plus Americans dying over the last few months and the empty shamed response from our leaders, I've been simply pissed off. Those lives deserved better than just being inconvenient statistics for our president's re-election efforts. It's a national disgrace.

So instead of celebrating the joys of summer today we will be contemplating on our current circumstances with the corona virus and the cost that it has drawn from our nation. We will be calculating what we've lost, sending prayers for the deceased and the families that they have left behind. So if you are ready for a rock 'n' roll requiem, stay tuned. I am going to start out by sending one to the man sitting behind the resolute desk. With all respect, sir, show some consideration and care for your countrymen and your country. Put on a fucking mask!"

Indrukwekkend waren de momenten in de uitzending dat Bruce de namen voorlas van mensen die aan corona zijn overleden en hij kort iets over elke persoon vertelde. Hij zei ook dat het momenteel beperkte bezoek bij begrafenissen vanwege het coronavirus hartverscheurend is. Vervolgens memoreerde hij aan het overlijden van zijn vader, die hij samen met zijn zwager en enkele vrienden op het kerkhof eigenhandig begraven heeft. Dit heeft heel veel voor hem betekend, zo ontboezemde hij, en hij zal de herinnering hieraan koesteren zo lang hij leeft.Springsteen droeg zijn eigen uitvoering van 'Dream Baby Dream' op aan Alan Vega van de band Suicide, die het origineel geschreven heeft. Daarna roemde hij de professionals in de gezondheidszorg en stelde dat de televisiebeelden uit de ziekenhuis, waar geïntubeerde patiënten vechten voor hun leven, voldoende moeten zijn om iedereen te doen beseffen de maatregelen die getroffen zijn, serieus te nemen. Marvin Gayes uitvoering van 'What's Going On' introduceerde Springsteen met een stukje van een speech van president Obama uit 2014 waarin hij opriep om te zorgen voor een infrastructuur ter voorbereiding op besmettelijke ziektes zoals de Spaanse griep en ebola. En aan het einde van de show, nadat Bruce Johnny Cash' 'The Man Comes Around' had gedraaid, zei hij dat dit een waarschuwing is: "Judgement day is coming, the election is only months away. Vote! God help us all, vote. Before it's too late."

Bruce's playlist
Bob Dylan - Disease of Conceit
Neil Young - When God Made Me
Sensational Nightingales - Burying Ground
The Brazz Brothers - Woyaya
Ola Gjello - Moonrise
Bruce Springsteen - Dream Baby Dream
Fugazi - Give Me the Cure
Marvin Gay - What's Going On
2Pac - Changes
Paul Robeson - Deep River
Axis - Over You (Steve Brian Remix)
Creedence Clearwater Revival - Who'll Stop the Rain
Blind Willie McTell - Lay Some Flowers on My Grave
Johnny Cash - The Man Comes Around
Fabulous Golden Tones - Don't Wait Until Tomorrow Comes
York College Concert Choir - Down to the River to PrayJuni-download is concert van Stockholm 2005

14-06-2020

De download van de maand juni is de opname van de show van 25 juni 2005, het Devils & Dust-concert in Stockholm, zes dagen na Rotterdam Ahoy.

Speciale uitvoeringen zijn er van 'Downbound Train', 'Across the Border', 'Point Blank', 'Walk Like a Man' (laatstgenoemde nummer repeteerde Bruce in Rotterdam alleen in de soundcheck maar haalde de show niet), 'Lucky Town' en 'Blinded by the Light'. De show is te downloaden op Springsteens website.Bruce kaart racisme en beleid Trump aan in vijfde dj-set

03-06-2020

Woensdag 3 juni presenteerde Springsteen zijn vijfde dj-set op E Street Radio. De uitzending begon met zijn eigen 'American Skin (41 Shots)'. In deze aflevering van het programma 'From His Home To Yours - Music For Troubled Times' sprak Bruce zich duidelijk uit over de dood van George Floyd die omkwam door excessief politiegeweld. Ook had hij wederom felle kritiek op president Trump.

Na 'American Skin' nam Bruce het woord: "Dat nummer duurt bijna acht minuten. En zo lang duurde het voordat George Floyd overleed, met de knie van een agent uit Minneapolis in zijn nek geplant. Dat is lang. Zo lang smeekte hij om hulp en zei hij dat hij geen adem kon halen. De politieagent die hem arresteerde deed niks anders dan zwijgen en wachten. Toen had hij geen pols meer en nog steeds ging het door. Dit is voor Seattle, New York, Miami, Atlanta, Chicago, Dallas, Philadelphia, Washington, Los Angeles, Asbury Park, Minneapolis en ter nagedachtenis aan George Floyd. Moge hij ruste in vrede."


'American Skin' in Nashville op 17 april 2014, met Tom Morello bij de E Street Band (foto: Jos Westenberg).

Bruce ging verder: "Op dit moment zijn 40 miljoen mensen werkloos. Meer dan honderdduizend burgers zijn overleden aan covid-19 en ons Witte Huis reageert lauw en gevoelloos. Vandaag de dag worden onze zwarte burgers nog steeds onnodig gedood door onze politie in de straten van Amerika. En tijdens deze uitzending staat het land in brand en is er chaos." Hiermee leidde Springsteen 'Murder Incorporated' in.

Nashville 17 april 2014 (foto: Muriël Kleisterlee).

Bruce gaf Trump nog een sneer toen hij na het nummer 'This is America' van Childish Gambino verwees naar de campagneleus van Trump:
"We are 153 days to our next election. God help us, vote! That's what makes us great", waarna hij 'That's What Makes Us Great' en 'Idiot's Delight' liet horen, twee nummers die hij samen met Joe Grushecky opnam. Laatstgenoemde song is niet eerder uitgebracht. Bruce liet ook de speech 'Keep Moving' van Dr. Martin Luther King horen uit 1963, als inleiding op 'Who Will Survive in America' van Kanye West. Bruce zei dat er sinds de speech van Dr. King weinig over meer is van de wetten tegen discriminatie, die voortkwamen uit de protesten in 1963. Opnieuw staan gebouwen in Amerika in brand en zijn de ramen van winkels ingegooid. Volgens Bruce moet er een systematische verandering in het politieapparaat komen en zal de politieke wil moeten veranderen om het land weer voorwaarts te kunnen brengen.

Bruce sloot het programma af door zijn luisteraars te wijzen op de keuze die voorhanden is:
"We hebben de keuze tussen chaos of gemeenschapsgevoel. Wat we nodig hebben is het spirituele, morele en democratische besef dat we een gevallen natie zijn geworden met kritieke kwesties die we weigeren of niet kunnen aanpakken. Is ons Amerikaanse systeem flexibel genoeg om, zonder geweld, menselijke en fundamentele veranderingen aan te brengen die nodig zijn voor een rechtvaardige samenleving? Het Amerikaanse verhaal, ons verhaal, ligt in onze handen en moge God ons allemaal zegenen. Stay safe, stay well, stay strong until we meet again, stay involved and go in peace."

'In My Hour of Darkness' van Gram Parsons was het einde van deze sterke uitzending.

Springsteens playlist
Bruce Springsteen - American Skin (41 Shots)
Bruce Springsteen - Murder Incorporated (live)
Childish Gambino - This is America
Joe Grushecky en Bruce Springsteen - That's What Makes Us Great
Joe Grushecky en Bruce Springsteen - Idiot's Delight
Bob Dylan - Political World
Bob Marley - Burnin' and Lootin' (live)
Dr. Martin Luther King Jr. speech - Keep Moving
Kanye West - Who Will Survive in America
Kanye West en Jay Z - Made in America
Paul Robeson - Go Down Moses
Bruce Springsteen - Heaven's Wall
Joe Strummer and the Mescaleros - Get Down Moses
Thea Gilmore - Brother Can You Spare A Dime?
Bob Dylan - Blind Willie McTell
Billie Holiday - Strange Fruit
Work in Progress - Nappy Roots
Paul Robeson - The House I Live In
Patti Smith - People Have the Power
Bob Dylan - Murder Most Foul
United States Army Field Band - America, My Country Tis of Thee
Gram Parsons - In My Hour of DarknessBruce speelt twee nummers met Dropkick Murphys

30-05-2020

Bruce heeft gisteravond via een livestream vanuit zijn huis twee nummers meegespeeld bij het optreden van de Dropkick Murphys: 'Rose Tattoo' en 'American Land'.

De Dropkick Murphys traden op in het honkbalstadion Fenway Park in Boston zonder publiek. Het concert was live te volgen via socialmediakanalen van de band. Tijdens de show werd Bruce via een liveverbinding vanuit zijn huis in Colts Neck op het scherm van het honkbalstadion getoond.Springsteen en de band speelden eerst 'Rose Tattoo', een nummer dat ze samen opnamen voor de EP Rose Tattoo: The Boston Charity die in 2013 werd uitgebracht om geld in te zamelen voor slachtoffers van de bomaanslag bij de Boston Marathon. Na 'Rose Tattoo' volgde Springsteens 'American Land'.


Bruce speelt mee vanaf 1 uur en 55 minuten.Vierde dj-set op E Street Radio

19-05-2020, laatste update: 20-05-2020

Woensdag 20 mei heeft Springsteen zijn vierde dj-set op E Street Radio gepresenteerd. In het programma 'From His Home To Yours - Music For Troubled Times' draaide Bruce opnieuw platen die hij zelf had uitgezocht en leidde hij de nummers in. Hij begon met een eerbetoon aan de vorige week overleden Little Richard en had ook weer kritische woorden over president Trump.

Springsteen had zich via social media nog niet uitgelaten over de dood van Little Richard Penniman. Maar in het programma had hij na 'Tutti Frutti' mooie woorden voor de rocklegende: "That is the purest rock 'n' roll voice of all time. And it belongs to the Georgia Peach, the King of rock 'n' roll, Little Richard, who we lost in early May. He was one of the founding fathers of rock 'n' roll and pre-eminent vocal genius. And there he profoundly explained in my opinion who and how he does what he does.
Richard came out of Macon, Georgia, to take the nation, the world and your body and soul by storm. His art was filled with absurdity, dead-seriousness, great humor and sex, sex, sex. He is one of a handfull of men who changed the face of the world culture. He crossed racial boundaries, he challenged gender norms, and he had the time of his life. Here once again, is the high priest of rock 'n' roll, A-wop-bop-a-loo-bop-a-wop-bam-boom. Rest in peace, Richard."

Trump
Net als bij de voorgaande aflevering was Bruce niet mals over het optreden van president Trump rond de coronapandemie.
"Times like these are testing. They reveal character. They can bring out your generousness or your selfishness, your kindness or your cruelty. Your love or your fear. Just take a look at our man at the top. Hard times do that.
So I take a daily drive because drivings always relax me and it gets me out of Patti's hair for a while. I drive all my old routes through all my old towns. Day after day. I see all the shops shuttered. What folks there are, on the street, in masks. My favorite hangouts, closed. Take-out only, God bless 'em. I drive out at Manasquan Inlet, my old man's stomping grounds, to sit and watch the boats for a while. But they closed all the parking places and the boardwalk is closed. So I find a side street, and I sit and roll down the window, feel the ocean breeze and read the newspaper for a while.
'Thirty million workers joining the jobless ranks over the last two months.' That is frightning and heartbreaking. A day doesn't go by when I don't count my lucky stars. When I don't know how profoundly fortunate I am. So after an hour, I fold my newspaper, I start the car and I head home. And on my way back home I pass the Shop Rite that I opened with The Castiles during it's opening Midnight Madness in 1965. We played out in front of the supermarket. And it was the only time during this day that I saw a parking lot filled with cars and it almost brought me to tears."

Naked selfies
Bruce had ook een vrolijke noot voor de luisteraars: "Hmm, I've been thinking. Dating... how is that going, all you singles out there? How is love in the time of corona? I am old and I simply can't imagine it. I mean, it's got to be happening. But... but how? I mean, is testing going on? I guess there is virtual dating... why wouldn't there be? I don't know how satisfying that can be. There is no physical contact. Yikes, there is... there is no sex I would imagine. I guess there is always sexting. And naked selfies. They say that naked selfies are the new seduction. I've read an article that said that this is the golden age of naked selfies. Hell, I might take a few myself when the show is over! Why not... desperate times call for desperate measures."Bruce had een aantal aanraders op muziekgebied. Hij prees Stephin Merrit, de drijvende kracht achter de bands Future Bible Heroes en Magnetic Fields waar hij platen van draaide. En ook was hij lovend over Craig Finn en The Hold Steady. Bruce draaide ook een plaat van Marlene Dietrich, waarbij hij de film Der Blaue Engel uit 1930 aanhaalde. En hij haalde herinneringen op aan een etentje met Joe Ely en Shane MacGowan van The Pogues in Dublin en besloot dat hij niet zeker wist of mensen over honderd jaar nog zijn muziek zouden zingen, maar dat ze wel de liedjes van Bob Dylan, Chuck Berry en Shane MacGowan zouden zingen.

Vooruitzicht

Bruce had ook weer een vooruitzicht voor zijn fans, toen hij gefrustreerd zei dat de tijd nu verloren gaat, tijd waarin hij iets voor de luisteraars had willen doen. Maar het vooruitzicht is positief: "Now the toughest thing of the lockdown is the feeling of not knowing what the future holds. The feeling of your whole life being placed on hold. Time seeming to move quickly but slowly. Empty and unused time I don't care for,  especially at 70. I'm counting my days and my friends, I have things to do that involve me and you.
My son is 25 and he's worry about the times taking out of his life. So I feel like Muhammad Ali who was at his prime, I'm at my late prime, but who was at his prime and the years he could have spent boxing were taken away from him.
So I try to heed my deceased Aunt Eda's advice, and she always said: 'Just live every day as if you are going to live forever.' I like that, live every day as if you are going to live forever. I think she meant, greet each day on it's own terms as an opportunity for life's possibilities. Breath it in, let the world open up before you and prepare yourself to accept it in its entirety on its own terms with a vengeance. Well I am ready and I hope you are too. For right now, the waiting is the hardest part."


Treinen
Bruce liet zien waar hij de mosterd haalt. Hij leidde drie nummers in met de opmerking dat "In song, film and poetry the train has become the symbol of a mythical vessel, ferrying us through the earthly and spiritual realm of America, from one station to another." Daarna draaide hij Big Bill Broonzy's 'This Train' en Rank and File's 'The Conductor Wore Black' waarna zijn eigen 'Land of Hope and Dreams' volgde, dat opvallend veel gelijkenis vertoont met de thematiek en teksten uit de twee voorgaande nummers.

Op het einde van de uitzending sprak Bruce zijn bezorgdheid uit over de protesten tegen de lockdown. "Now the protesters that we've seen in some of our state capitols pushing to get the country to open up or cut back on some of the mitigation concern me. I worry for them, first of all.
Up to this point that mitigation's been our only defense against this deadly virus. I know folks need to get back to work, they have to get their bills paid, they need to feed their families but the country should be opened in a cautious, safe and responsible manner. Not carelessly in a gesture that will cost tens of thousands of lives, prodded on by the president going against his own government mandate and advising citizens to liberate Michigan, liberate Virginia.
Frankly, that is the wrong language right now and it pissed me off. It's just weak and irresponsible. It's the gesture of a man willing to roll the dice, put the lives of those who put him into office and their children and their elderly, friends and families at risk. So perhaps nothing more than an election-year ploy. It's cowardly."


De uitzending is na vandaag weer on demand terug te luisteren op E Street Radio.

Springsteens playlist
Roy Acuff - Turn Your Radio On
Little Richard - Born on the Bayou (intro) / Tutti Frutti
Little Richard - Get Down with It
Little Steven - Out of the Darkness
Glen Campbell - Times Like These
Future Bible Heroes - Kiss Me Only with Your Eyes
Magnetic Fields - Andrew in Drag
Courtney Barnett - Nobody Cares if You Don't Go to the Party
Tom Waits - Lie to Me
The Aqua Velvets - Return to Paia
Marlene Dietrich - Das Lied Is Aus
Bob Dylan - Some Enchanted Evening
Craig Finn - Tangletown
Joe Ely - Tonight I Think I'm Gonna Go Downtown
The Pogues - A Rainy Night in Soho
Tom Petty - The Waiting Is the Hardest Part
The Hold Steady - Stuck Between Stations
Dion - Hymn to Him
Big Bill Broonzy - This Train
Rank and File - The Conductor Wore Black
Bruce Springsteen - Land of Hope and Dreams
Warren Zevon - Don't Let Us Get Sick
Pforzheim Motet Choir - Ave Verum Corpus
Anthony and the Johnsons - Knockin' on Heaven's DoorBruce doet mee met livestream Dropkick Murphys

18-05-2020

Springsteen doet op afstand mee aan een optreden van de Dropkick Murphys. Het concert vindt plaats op 29 mei om 12 uur 's nachts Nederlandse tijd in het befaamde honkbalstadion Fenway Park.

Het concert wordt zonder publiek in het stadion gespeeld, maar is gratis via livestream op de website van de Dropkick Murphys te volgen. De Dropkick Murphys melden in het persbericht dat Bruce niet aanwezig is maar op afstand meedoet. Ze zullen samen een nummer van Bruce spelen en een nummer van de Dropkick Murphys.

Met dit concert wil de band geld inzamelen voor drie goede doelen: het Boston Resiliency Fund, Habitat For Humanity en Feeding America.

In 2009 kwamen leden van de Dropkick Murphys met Springsteen en de E Street Band tijdens de Working on a Dream-tourstop in Boston meespelen. Bruce speelde op zijn beurt in 2011 een keer met de Dropkick Murphys mee op St. Patrick's Day in de House of Blues in Boston.Jullie tips en input voor boek 'Springsteen in Nederland'

13-05-2020, laatste update: 18-05-2020

Na Rising High in 2004 en Magic Nights in 2009 werkt Be True aan een nieuw boek, Springsteen in Nederland, dat tegen het einde van 2020 zal verschijnen. Graag vragen we nog wat hulp bij de samenstelling van dit boek. We zijn op zoek naar foto's, handgeschreven setlisten, backstagepassen, tekstschrijvers voor drie concertverslagen, bijzondere verhalen en naar bepaalde personen uit de Nederlandse Bruce-geschiedenis.

In november van dit jaar is het 45 jaar geleden dat Bruce zijn eerste concert op Nederlandse bodem gaf, op 23 november 1975 in de RAI in Amsterdam. Be True werkt aan een mooi naslagwerk dat recht doet aan de 25 concerten die sinds dat eerste concert zijn gegeven. Misschien kun jij ook een bijdrage leveren aan dit boek.

Heb jij schrijfervaring en ben je bij een van onderstaande concerten geweest?

Update 18-5: er hebben zich meer dan drie schrijvers per artikel gemeld. Wij gaan hieruit een keuze maken.

  • The River, 29 april 1981, Ahoy, 2e avond
  • Tunnel of Love, 28 juni 1988, Kuip, 1e avond
  • Seegers Sessions, 16 mei 2006, HMH Amsterdam

Neem contact op als je een concertverslag zou willen schrijven, dan mailen wij je een briefing over het aantal woorden en andere tekstwensen. De gekozen tekstschrijvers worden gevraagd uiterlijk 9 juni hun verslag aan te leveren en kunnen indien gewenst een mp3-opname van de show ontvangen om hun herinnering op te halen. Mail: boek@betrue.nl

We zoeken contact met:

• Paul Elling (vermoedelijk al overleden, maar misschien zijn er nabestaanden en/of huisgenoten) die als gids op een rondvaartboot in Amsterdam Bruce en zijn gezelschap in 1985 rondleidde.
• Peter van Maurik, die in de jaren '80 de Nederlandse fanclub runde en bijbehorende publicatie The Promise uitgaf.

Als iemand ons in contact kan brengen met een van deze mensen, mail dan naar boek@betrue.nl.

Foto's, setlisten en backstagepassen

Heb je zeer goede concertfoto's of andere foto's van Bruce in Nederland?

  • Digitaal, in hoge resolutie, 300 dpi, minimaal 10 x 15 cm
  • Of een goede afdruk, minimaal 10 x 15 cm, of dia
  • Scherp en niet overbelicht

Mail ons een selectie van je 5 beste foto's. Gebruik WeTransfer als het zware bestanden zijn (meer dan 1 MB per stuk). Mailadres: boek@betrue.nl

We zijn ook op zoek naar scans/foto's (hoge resolutie, 300 dpi) van handgeschreven setlisten, concertkaartjes van '75 en ' 81 en backstagepassen van de Nederlandse concerten.

Bijzonder mooie verhalen

Tot slot zijn we op zoek naar bijzondere verhalen rondom de Nederlandse concerten. Sommige fans hebben weleens snel een foto of handtekening gescoord, maar wij zoeken verhalen die verdergaan dan dit soort ervaringen. Het gaat ons echt om bijzondere momenten waar een mooi verhaal aan vastzit. Heb jij iets met Bruce in Nederland meegemaakt waarvan je denkt dat het niet mag ontbreken in het boek, mail: boek@betrue.nl.

Wij wachten alle reacties even af, en proberen in ieder geval de tekstschrijvers die zich melden dit weekend of week erna een update te geven.Bruce gaat eerstejaars Boston College toespreken

07-05-2020

Bruce gaat op 10 september op de campus van Boston College de eerstejaars studenten toespreken. De eerstejaars zullen Springsteens biografie Born to Run ter voorbereiding lezen.

In het verleden hebben ook president Barack Obama en senator John McCain de eerstejaars studenten op Boston College toegesproken. Bruce heeft een band met de school in Massachusetts. Evan, de oudste zoon van Bruce en Patti, studeerde in 2012 af van Boston College en Bruce heeft vaak benefietoptredens in de Stone Pony georganiseerd om geld in te zamelen voor beurzen voor minder draagkrachtige studenten.Derde dj-set op E Street Radio

06-05-2020

Woensdag 6 mei zond E Street Radio Springsteens derde dj-set 'From His Home To Yours - Music For Troubled Times' uit. In deze set draaide Bruce onder andere nummers van Joe Strummer, Jackson Browne en The Pet Shop Boys. Hij leidde de nummers in en uit met humor maar had ook een serieuze boodschap: hij zei dat de Amerikaanse regering tekort had geschoten in het opvolgen van gezondheidsadviezen in januari, waardoor duizenden onnodig zijn overleden aan het coronavirus.

Bruce begon de show met een positief vooruitzicht: "As hard as it is to believe right now, your children will go back to school. Churches will be open and full. You will once again hug and kiss family members at your gatherings. You will shout over the noise of a crowded bar to order a drink and speak to your friends. You will buy a hotdog at Yankee Stadium. You will walk through the streets of your hometown, free and easy. You may hold a complete stranger on a crowded dance floor. And 50.000 people will once again scream their heads off somewhere in New Jersey." Daarmee leidde Bruce een live-versie van 'Wrecking Ball' in.

Verlaten straten
Verderop in de show, nadat hij 'Living in a Ghost Town', de nieuwe single van The Rolling Stones, had gedraaid, vertelde Bruce dat hij onlangs om half 10 's nachts op straat reed. "Let me tell you who else was out there. Nobody. Nobody at all. The streets were barren. The highway was not alive. It is like while we were waiting for the apocalypse, it had already happened. All I can tell you is, when this experience is over, I am going to throw the wildest party you have ever seen, and you my friends, are all invited."

Scheiding
Bruce liet een paar keer goed merken dat hij zijn humor niet verloren is. Hij zei dat je er in deze periode van opsluiting onvermijdelijk achter zult komen dat je wel veel van je partner moet houden wil de relatie niet op een scheiding uitdraaien. Hij draaide daarna 'I Hate I Got Married' van een van de grondleggers van de blues, Lightnin' Hopkins, gevolgd door 'D.I.V.O.R.C.E.' van countryster Tammy Wynette. Bruce gaf ook zijn favoriete restaurants Tony's Grill en Federici's wat gratis reclame toen hij 'We Deliver' van The Miamis draaide en zei dat hij honger had en trek in pizza.


Springsteens favoriete restaurants in Freehold, de diner Tony's Grill (links) en Italiaans restaurant Federici's (rechts).

Backbone
Bruce werd serieus toen hij over de werknemers in laagbetaalde banen sprak die veel contact hebben met het publiek en de maatschappij draaiende houden: "Our sanitation workers, our grocery clerks. The folks who are in low-paying service jobs, that require a high degree of contact with the public. They are carrying the full weight of this virus for all of us.The corona virus has revealed once again the fissures in our society. The inequalities that put the backbone of our society, our working people, at risk."

Idiote suggestie
Nog feller werd Bruce toen hij de afwachtende houding van de regering aan het begin van de crisis en vooral Trumps idiote suggestie om disinfectiemiddelen in te nemen, bekritiseerde:
"I'll tell you what frustrates me right now. The fact that as a country we were so ill prepared for this pandemic. And it's not like it hadn't been predicted. If you willfully ignore science and scientific fact in the year 2020, you end up suggesting to people that they should ingest household products to clear themselves of the virus. Not a smart idea. You, and all those you are responsible for, will pay the price. Now the head of our government knew as early as January of the dangers the corona virus posed to our country and failed to act. Thousands of more lives could have been saved had their warning been heeded." Daarmee leidde hij het toepasselijke 'Last to Die' in, Springsteens nummer van Magic maar dan in de uitvoering van The Pet Shop Boys.

Optocht
Bruce sprak ook over zijn ontmoeting met Joe Strummer van The Clash in de Sunset Marquis Motel in Hollywood en voordat hij 'Ramshackle Day Parade' draaide, haalde hij herinneringen op aan de jaarlijkse optocht in Freehold op Memorial Day, met brandweerwagens, fanfares, oud-militairen en oldtimer-auto's waar hij met veel plezier aan terugdacht. Bruce was bij deze derde uitzending van het programma 'From His House To Yours' het meest optimistisch en opgewekt. De uitzending duurde ook het langst, ruim anderhalf uur.

De uitzending is vanaf morgen on demand terug te luisteren op E Street Radio.

Springsteens playlist
Bruce Springsteen - Wrecking Ball
Little Milton - We're Gonna Make It
The Impressions - Keep on Pushing
John Fogerty - Change in the Weather
Pokey Lafarge - Fuck Me Up
Bob Dylan - Everything Is Broken
The Rolling Stones - Living in a Ghost Town
Koko Taylor - Wang Dang Doodle
Lightnin' Hopkins - I Hate I Got Married
Tammy Wynette - D.I.V.O.R.C.E.
Rank and File - Rank and File
The Miamis - We Deliver
Public Enemy - Harder Than You Think
Martha & the Vandellas - Dancing in the Street
The Pet Shop Boys - Last to Die
Graham Parker - Don't Ask Me Questions
Jackson Browne - Before the Deluge
Chris Whitley - Big Sky Country
Joe Strummer and the Mescaleros - Ramshackle Day Parade
Ralph Stanley - O Death
Bob Dylan - Every Grain of Sand
The X Seaman's Institute - ShenandoahMelissa Etheridge doet Springsteen-set

25-04-2020

Melissa Etheridge speelt elke dag een set live vanuit haar huis voor haar volgers op Facebook en gisteren was het 'Bruce Springsteen Day' met alleen maar Springsteen-nummers. Ze speelde zes nummers en tussendoor vertelde ze verhalen over haar ontmoetingen met Bruce.

De nummers die Melissa uitkoos waren 'Darkness on the Edge of Town', 'The River', 'Pink Cadillac', 'She's the One', 'I'm on Fire' en 'Born to Run'. Op 12 april had ze al 'Thunder Road' op piano gespeeld en verteld over haar MTV Unplugged-optreden waar Springsteen aan meedeed. 'Pink Cadillac' heeft ze ook al eens eerder met Bruce live gespeeld, op 2 oktober 1996 in Milwaukee toen hij daar op dezelfde avond tijdens The Ghost of Tom Joad-tour speelde.

Melissa vertelde tijdens het uur durende woonkameroptreden vol bewondering over Bruce, onder andere over haar bezoek bij Bruce thuis, waarna hij haar door Asbury Park reed.Springsteen op nieuwe plaat Dion

25-04-2020, laatste update: 01-05-2020

Springsteen, Patti Scialfa en Little Steven doen mee aan het nieuwe album van Dion, Blues with Friends. De plaat verschijnt 5 juni.

Dion DiMucci, de New Yorkse zanger die voornamelijk bekend is van de jaren '60-hits 'Runaround Sue' en 'The Wanderer', heeft voor zijn nieuwe plaat onder anderen ook Jeff Beck, Paul Simon, Van Morrison, Brian Setzer, Joe Bonamassa en Billy Gibbons van ZZ top weten te strikken. Springsteen en Scialfa doen samen mee op het nummer 'Hymn to Him', dat Dion eerder op zijn plaat Velvet & Steel zette. Patti zingt en Bruce speelt een gitaarsolo. Bob Dylan heeft de begeleidende tekst in het cd-boekje van Blues with Friends geschreven.

Bruce heeft in het verleden wel vaker met Dion gespeeld, de eerste keer al in 1976 bij een concert van Dion in The Roxy in Hollywood. Dion coverde Springsteens 'If I Should Fall Behind' in een do-wop uitvoering op zijn album Dream on Fire uit 1992. Tijdens Springsteens The Ghost of Tom Joad-tourstop in Sunrise, Florida in 1996 speelden ze dit nummer samen.

Update 1-5: dit is de officiële videoclip.Bruce opnieuw gast-dj op E Street Radio

24-04-2020

Springsteen was vandaag opnieuw gast-dj op E Street Radio. De uitzending was online te beluisteren via Sirius XM en is nog tot 15 mei voor iedereen gratis te streamen. Net als twee weken geleden leidde Bruce plaatjes in die hij zelf had uitgekozen.

Bruce leek dit tweede deel van het programma 'Bruce Springsteen - From His House To Yours' beter voorbereid te hebben. Er zat een betere opbouw in het programma. Bruce begon eerst met een aantal keuzes die hij maar kort introduceerde. Bij Social Distortions 'Bad Luck' noemde Bruce de leadzanger Mike Ness een van de beste zangers in de rock 'n' roll. Het gekozen nummer speelde hij zelf drie keer met Ness live.


Bruce jamt met Mike Ness in The Stone Pony op 17 mei 2008.

Bruce koos voor een punkuitvoering van zijn eigen nummer 'The Promised Land' door de band Blacklist Royals, dat hij inleidde met hoopvolle woorden die hij een politieke lading gaf. "I have to admit I've often been disappointed in that we haven't lived up to our ideas. I also have to say I never been able to deny there is a promise that constantly resides in the American people, that could make us the great democratic nation that we carry in our hearts and in our dreams. If we put our hearts and our minds together and fought for these very ideals, those of equality, those of liberty, social justice, of compassion for our neighbors, we would find this is where our strengths resides. And we have it within our power to create the type of humane society we've always dreamt of. All of this sounds corny when you say it, but it ain't corny when you do it."

Moeder
Daarna volgde het emotionele hoogtepunt van de uitzending toen Bruce, net als twee weken eerder, over het gemis van zijn moeder begon:

"I guess one of the hardest things in recent times is the distance you have to place between you and your loved ones. The inability to hug them and to kiss them and to comfort them is painful to live without. You know, my Mom has had Alzheimer's for ten years and she lives in the present, this moment and this moment only is hers. And so touching her and hugging and kissing her are very, very, very important for her life experience right now. And one of the thing that we had to suffer with is that we can't do that right now. For her safety and for her health. So I wanna send this one out to my Mom and to your Mom too. This is Tupac Shakur with 'Dear Mama'."Bruce had ook een komische noot in petto. Voor Marvin Gaye's 'Sexual Healing' zei hij: "There is one thing I know, there's gonna be some babies made over these next few months. Some babies are gonna be made. I mean, what else is there to do? And I'm gonna grease the wheels right now, with one of the sexiest records ever made, by one of the sexiest men that ever lived."

Long Walk Home
Bruce droeg twee platen op aan New York en het zorgpersoneel: 'New York State of Mind' van Billy Joel dat haast naadloos overliep in Springsteens eigen 'New York City Serenade'. Voor 'Long Walk Home' zei Bruce dat het frustrerend is om niet te weten hoe lang deze crisis nog zal duren. "I have a blackboard that I mark the days off of as if I was in prison. And I think I've reached a month and a half a few days ago. So looking at the months ahead, I think it's gonna be quite a while before we are going to open up our society again. Before people are gonna trust one another and congregate in large or small groups. Before there is music, before there is sports, before there is family gatherings. It's a very disheartening view. And I think it may take a vaccin before we are gonna be comfortable with one another again. So we got to stay strong and stay home and stay together. And settle on the fact that it's gonna be a pretty long walk home."


Bruce bij Billy Joels 100e concert in Madison Square Garden in New York op 18 juli 2018.
Krantenartikel
Bruce nam tegen het einde van de set nogmaals de gelegenheid om zijn politieke engagement te laten spreken via een artikel uit de New York Times dat hij besprak: "
It is called 'The America We Need'. Let me paraphrase from just a small, small piece of it. 'Franklin Delano Roosevelt said 'Liberty requires opportunity to make a living. A living decent according to the standard of the time. A living which gives a man, a woman not only enough to live by, but something to live for.' Now the current pandemic has laid bare the inequalities in wealth and health that plaque our nation. In Michigan, hard hit by the corona virus, African-Americans make up 14 percent of the population but 40 percent of the deaths from this disease. So many disenfranchised Americans lack the essential liberty to protect their own lives and the lives of their family.

This pandemic has shown the great divide between our American dream and American reality. Between current America versus the ideals enshrined in our founding documents.' Now that's just a small piece of the editorial and I hope I didn’t do it a disservice. But all I know, here in the beginning of the 21st century, in Paterson and other New Jersey cities, in Michigan, in rural America, and all across our United States, this reality is so frustrating, that as the great Marvin Gaye said, 'It makes you wanna holler.'"De uitzending is on demand terug te luisteren op E Street Radio.

Springsteens playlist
Frank Bay and the Anthony Paule Band - Town Without Pitty
The Temptations - Ball of Confusion (That's What the World is Today)
Future Islands - Seasons (Waiting on You)
Jimmy Cliff - Sufferin' in the Land
The Bee Gees - Stayin' Alive
Social Distortion - Bad Luck
Blacklist Royals - The Promised Land
2Pac - Dear Mama
Marvin Gaye - Sexual Healing
Sam Cooke - Let the Good Times Roll
Johnny Nash - Guava Jelly
Billy Joel - New York State of Mind
Bruce Springsteen - New York City Serenade
Bruce Springsteen - Long Walk Home
George Jones - A Picture of Me Without You
Bob Dylan - Not Dark Yet
Marvin Gaye - Inner City Blues (Make Me Want to Holler)
Slim Dunlap - Times Like This
The Consolers - Over Yonder
Jimmy Cliff - Many Rivers to CrossBruce en Patti spelen twee nummers voor Jersey

23-04-2020

Bruce en Patti deden mee aan Jersey 4 Jersey, het benefiet voor het New Jersey Pandemic Relief Fund dat gisteravond in New York en New Jersey op televisie is uitgezonden. In een thuis opgenomen video speelden ze 'Land of Hope and Dreams' en 'Jersey Girl'.

Tijdens hun thuisquarantaine hebben veel muzikanten via social media muzikaal van zich laten horen. Gary US Bonds herschreef 'Out of Work' (oorspronkelijk door Bruce geschreven en door Gary opgenomen op zijn plaat On the Line uit 1982) speciaal vanwege de coronacrisis en hij nam thuis deze video op.

Southside Johnny en Jeff Kazee speelden allebei in hun eigen huis maar toch samen een cover van Greg Brown.

Melissa Etheridge speelt elke dag een half uur live op Facebook voor haar volgers. Vrijdag 24 april, zo heeft ze beloofd, zal ze een hele set met Springsteen-nummers spelen. Op 12 april speelde ze al een prachtige versie van 'Thunder Road' op piano. In 1994 vertolkte ze dit nummer samen met Bruce bij MTV Unplugged. Daarover vertelt ze in de inleiding (waarbij de filmende telefoon vanwege een lege batterij even aan de oplader moet).

De Australische rocker Jimmy Barnes neemt elke dag tijdens de thuisquarantaine een nummer op met zijn vrouw Jane voor zijn volgers op Facebook. Dinsdag speelden en zingen ze samen 'Tougher than the Rest'. Jimmy zong dit nummer samen met Bruce tijdens de Wrecking Ball-tour in Australië in 2013 en plaatste een studio-opname op zijn album My Criminal Record.Bruce bij Jersey 4 Jersey op 22 april

14-04-2020, laatste update: 22-04-2020

[Update live stream op eind van dit bericht] Springsteen heeft vanochtend in het televisieprogramma Good Morning America op ABC aangekondigd dat hij meedoet met Jersey 4 Jersey, een benefietevenement op 22 april dat geld zal inzamelen voor het New Jersey Pandemic Relief Fund.

Jersey 4 Jersey zal op tv in New Jersey en New York door ABC vanaf 7 uur 's avonds (Eastern Time, oftewel 1 uur 's nachts in Nederland en België) worden uitgezonden. Het programma gaat een uur duren. Bruce zei in een videoboodschap (terug te zien op Twitter) dat New Jersey hard getroffen is door de pandemie. Maar, zo stelt Bruce, "the people from New Jersey have always stepped up during difficult times".

Met Jersey 4 Jersey hoopt Bruce samen met onder anderen Jon Bon Jovi, Tony Bennett, Jon Stewart, Whoopi Goldberg en Danny DeVito geld in te zamelen voor het New Jersey Pandemic Relief Fund, waar hij drie weken geleden ook al een videoboodschap voor opnam. "This is our effort to do everything we can for our folks here in the Garden state, and I hope you'll join us", stelde Bruce aan het einde van de boodschap.

Update 22-4: Het benefietconcert Jersey 4 Jersey waaraan Springsteen vanavond meedoet, is via een VPN-verbinding die is ingesteld op New Jersey of New York te volgen via de site van NJ TV Online. De uitzending begint 1.00 's nachts Nederlandse tijd. Op de site van de Consumentenbond is een lijst met veilige VPN-aanbieders te vinden.Springsteen als dj op E Street Radio

08-04-2020

Springsteen was vanmiddag ruim vijf kwartier te horen als dj op E Street Radio. Hij nam de uitnodiging aan van Jim Rotolo, die hem vorige week voor de radio aan de telefoon sprak en vroeg of hij weer eens platen wilde draaien. 

Vanmiddag om 16:03 uuur Nederlandse tijd was het zover. De uitzending had Bruce eerder vanuit zijn eigen huis opgenomen, hoewel er in ieder geval ook vandaag nog een stuk aan was toegevoegd, over het overlijden van John Prine.

"Hello E Street Nation. This is Bruce Springsteen, coming from my house to yours with music for troubled times. Over the next hour or so I will be your DJ and I will try to brighten your day just a little bit", zo begon Bruce de uitzending, gevolgd door het nummer 'Turn On Tune In Drop Out With Me' van Cracker. Daarna zei Bruce: "The hardest thing about what we are going through right now, is not be able to see, hug, kiss your loved ones."

Hij vertelde dat zijn kinderen niet meer langskwamen, want die wilden hun ouders "niet vermoorden". Voordat hij 'End of the Innocence' van Don Henley ("one of my all time favorites") draaide, zei Bruce dat hij verwacht dat na de crisis iedereen nog lang met posttraumatische stress zou rondlopen en het nog lang zou gaan duren voordat mensen weer bij elkaar durven te komen. Als introductie van Roy Orbisons 'Only the Lonely' zei Bruce dat hij zich eenzaam voelt op de boerderij waar hij met Patti zijn tijd uitzit in een nieuw dagritme, en dat het zwaar is om de mensen waar hij om geeft, niet kan zien: "Evan, Jess, Sam, Mam... I miss you."


Bruce en Patti met hun kinderen en Springsteens moeder in betere tijden.

Groundhog day
"Iedereen zal het gevoel wel herkennen dat het iedere dag Groundhog day lijkt", zei Bruce ook. "Every day is like the other day and that's like the other day and that's like the other day... I get up, I exercise, I exercise some more. I go downstairs, I eat breakfast, I eat breakfast again. Then I sit in front of the fire and read a little bit. If we're lucky, we get outside, get around the farm a little bit, Patti and I. And then we get to have dinner, then we have some more dinner. And then we watch the news, it's all bad. Then we go to bed and then we wake up, and we do it again. We are looking for a little light at the end of the tunnel."

Al zal het na deze periode wat langer duren voordat we elkaar weer echt vertrouwen, Bruce is ervan overtuigd dat er "better days" komen. "I believe that deeply down in my soul. I believe that some of the love that's grown, The togetherness that's grown we see people come out on their balconies, and applaud all of the health workers, who are putting themselves on the line day after day after day. Their courage, their bravery is truly something I've never seen before."

35 jaar alleen
Ook als je je dagen nu helemaal alleen moet doorbrengen, hoeft dat volgens Bruce niet zo heel erg te zijn. "Ik bracht 35 jaar alleen in mijn kamer door", vertelde hij lachend. " And I liked it. My sons are doing that now, both of them, and they sound pretty happy. They are not in any rush to come home. What do you miss? Eveybody misses something. What do you really miss... I miss going to Max's and the Windmill and getting a hotdog. I miss walking along the promenade and the beach boardwalk in Asbury Park. I miss sitting at the bar and having some beers and drinks with some friends. And I miss baseball, I am not much of a sports fanatic at all, but I do like baseball. This is for all the things we miss, all the things that make us 'us'. All I know, is when this is all over, I am gonna take Patti to a baseball game."


Bruce speelde vroeger zelf baseball.

John Prine
Bruce sprak ook over John Prine, die gisteren in een ziekenhuis in Nashville overleed aan de gevolgen van corona: "Over here on E Street, we are devastated by the loss of John Prine. Not only was he one of our country's greatest songwriters, a real national treasure, but he was a sweet and a lovely man. And I was proud to count him as my friend. He wrote music of towering compassion, with an almost unheard of precision and creativity when it came to observing the fine details of ordinary lives. He was a writer of great humor, Funny, with a wry sensitivity, it just marked him as a complete original. And his death just makes me angry, he was simply one of the best we had. And we will miss him."

Bruce had eerder vandaag ook een bericht via social media gedeeld over John Prine. Prine werd begin jaren zeventig net als Bruce als The New Dylan bestempeld. Bruce kent Prine uit de tijd dat hij zelf als folkzanger in clubs in Greenwich Village optrad. In 1992 nam Bruce met hem het duet 'Take a Look at My Heart' op dat op Prines album The Missing Years staat.


Bruce spreekt met Bob Dylan (rechts) na het Rolling Thunder Revue-concert van Dylan op 13 november 1975 in het Veterans Memorial Coliseum in New Haven, Connecticut. Naast heem staat zijn toenmalige vriendin Karen Darvin en John Prine backstage (foto: Ken Regan).

Springsteens playlist:
Cracker - Turn on Tune in Drop out With Me
Wyclef Jean - Gone Till November
Don Henley - End of the Innocence
Roy Orbison - Only the Lonely
R.L. Burnside - It's Bad You Know
Bob Dylan - Beyond Here Lies Nothin'
Bruce Springsteen - Cover Me
Jon Bon Jovi - Living on a Prayer
Morrisey - Everyday is Like Sunday
Marion Williams - Trouble So Hard
Common Featuring Bilal - Letter to the Free
Sarah Jarosz - Ring them Bells
Patti Scialfa - Talk to Me Like the Rain
Huey Piano Smith - The Rockin' Pneumonia and a Boogie Woogie Flu
Kate and Anna McGarrigle - Better Times are Coming.
Bruce Springsteen and the Sessions Band - We Shall Overcome
Lucinda Williams - Are You Alright?
Ry Cooder - 3rd base, Dodgers Stadium
John Prine - Angel of Montgomery
Sam Cooke and the Soul Stirrers - The Last Mile of the Way

=== oude bericht ===

Ook in Europa is de uitzending te beluisteren. Dit kan online. Ga op je computer of laptop naar https://player.siriusxm.com/
Klik helemaal bovenin, ongeveer in het midden, op de loep met Search ernaast. Vul hier in: E Street Radio. Klik op de play-knop. Vervolgens zie je onderin een playerbalk met rechts daarvan Go Live en helemaal links de optie om vanaf een uur terug te luisteren (registreren hoeft dus niet).Emotionele Göteborg-show 2012 als download

03-04-2020

Deze maand heeft de download-aanbieder nugs.net eindelijk weer eens een Europese show uit de concertarchieven opgedoken. Het Wrecking Ball-concert in Göteborg, Zweden, van 28 juli 2012 is de live-download van de maand april.

Dit is het optreden dat Bruce en de E Street Band speelden voor de langste show ooit, die in Helsinki, die eerder ook al als download verscheen. Toch is ook dit tweede concert in het Ullevi-stadion in Göteborg memorabel, want het is de eerste show sinds het overlijden van Clarence Clemons waarbij 'Jungleland' weer gespeeld werd. Een zeer emotioneel moment. Andere hoogtepunten waren 'Frankie', 'Lost in the Flood' en 'Where the Bands Are'. Het regende hard voorafgaand aan de show, waardoor Little Steven twitterde: "There's something about the thought of fans waiting out in the rain all day that makes us crazy. I feel one for the ages coming on." Zijn voorgevoel was terecht. De show opende met 'Who'll Stop the Rain' en de setlist bevatte naast de al genoemde verrassingen ook 'It's Hard to Be a Saint in the City' en 'Backstreets'.

Bruce had het emotionele tribute voor Clarence voor de toegiften bewaard. Na 'Tenth Avenue Freeze-out' vertelde Bruce dat Zweden een speciale plaats was voor Clarence. "We haven't rehearsed this, but this is for you and for the Big Man", vervolgde hij, waarna Soozie Tyrell het vioolintro van 'Jungleland' inzette. Jake Clemons speelde de saxofoonsolo en was net als Bruce aan het einde zichtbaar ontroerd. Bruce omhelsde de neef van de Big Man en gaf daarna het publiek nog een definitieve uitsmijter met 'Twist and Shout'.

Gerrit Peeters was erbij in 2012 in Göteborg en mailde toen naar Be True: "De tweede show in Göteborg volgde na een dag van stevige plensbuien. Ullevi is Zweeds design net zoals Ikea. Het ziet er mooi en degelijk uit, maar er ontbreekt iets. In Ullevi is dat het dak dat te kort is om de gehele tribune te overdekken. Gelukkig bleef het tijdens het concert droog, ondanks de uitdagende start van Bruce met ‘Who’ll Stop the Rain’.‘Frankie’ klonk niet helemaal zuiver, maar dat kon de wind zijn, die de geproduceerde geluiden op een eigenzinnige wijze doorheen de Zweedse constructie joeg. Speciaal voor de toeschouwers die de band van de ene naar de andere plaats volgen, kwam tourpremière ‘Where the Bands Are’. En dan tijdens de toegiften ‘Jungleland’, na het overlijden van Clarence niet meer gespeeld. Het was spannend, emotioneel toen Jake de solo begon. Hij leek nerveus en was na afloop net als Bruce ontroerd."

Ook Monique Jansen was in 2012 in Göteborg en mailde toen: "Wat een weekend!! 51 verschillende songs in twee dagen. Echt ongelofelijk. En wat een emoties. Vanaf het begin van het concert was het duidelijk dat er 'iets' in de lucht hing. Bruce en de band waren geconcentreerder dan ooit. Danny Clinch was aanwezig en nam gedurende het hele concert veel foto's van zowel de band als het publiek. Een fantastische versie van 'Frankie', adembenemend. Maar echt fantastisch was 'Jungleland'. Tranen in de ogen van Jake bij de bekende solo, nog nooit zoveel emotie gevoeld en gezien als tijdens dit nummer. En na de show nog nooit zoveel omhelzingen gezien als hier."Ankie Baecke en Johan van Es waren er evenees bij in 2012. Ankie: "Het is echt gaaf dat een stad zo in de ban kan zijn van een concert. Overal hoorde je Bruce-muziek, iedereen had een Springsteen-shirt aan en de kranten hadden drie dagen lang Bruce op de voorpagina en dan nog een pagina of tien met artikelen. Het verschil tussen de eerste en twee avond vond ik erg groot. We stonden beide avonden ongeveer op dezelfde plek, zo’n beetje halverwege de pit. De eerste avond werd er veel heen en weer gelopen, ge-sms’t, gepraat. De tweede avond leek het alsof er alleen maar die-hard fans in de pit stonden. Iedereen was gefocust. De opbouw van de setlist leek me de tweede avond ook beter.

Voor de show was er een enorme wolkbreuk, er viel in een uur 30 mm regen. ‘Lost in the Flood’ was een sign request. ‘We have not played this one in a while, but due to the weather conditions...’ Roy wist het intro niet meer. Na wat overleg op het podium volgde een mooie en spontane versie, een kippenvelmoment. 'Saint in the City' was ook een sign request, van Marcos (hij had z’n naam erbij gezet). ‘It’s hard to play a Saint in het City’ met tekening van Bruce in ‘a green night shirt’, zoals Bruce opmerkte. ‘From my first album. Who was alive in 1973?’ Hele mooie versie met mooi gitaarduel tussen Steve en Bruce met prachtige opbouw. Bij het outtro riep Bruce: ‘This song got me my first record deal. It’s a lucky song’.

Voor ‘Frankie’ zei Bruce: ‘We’re gonna play some strange stuff for you tonight. This one was supposed to be on The River album. This is a request.’ Mooi nieuw intro met Nils op akoestische gitaar en daarna met Bruce en Soozie. Veel lichtjes in het stadion. Halverwege: ‘This is a summer song for times when you somehow end up alone. And you look at the fire flies. Let me see those fire flies!’Voor 'Jungleland’ vertelde Bruce over de speciale band van Clarence met Zweden. ‘This is for the Big Man’. Het hele stadion was doodstil tijdens het nummer, daarna een explosie (bij ‘Down in Jungleland’) en bij solo van Jake weer doodstil. Clarence z’n sax stond tijdens het nummer in de schijnwerper op het podium, op ‘zijn’ plekkie. Dit was het meest emotionele wat ik ooit heb meegemaakt bij een concert. De halve pit was aan het huilen. Bruce en Jake ook. Na afloop kwam iedereen Jake een schouderklopje geven. Roy kwam er zelfs voor vanachter z’n piano. Ten slotte nog een lange versie van ‘Twist and Shout’, want Bruce zei: ‘Give me my guitar. We’ve gotta send these people home dancing’."Bruce belt met E Street Radio

27-03-2020

Bruce en Patti hebben gisteren gebeld met Jim Rotolo van E Street Radio om een hart onder de riem te steken van alle fans in deze rare tijd van de coronacrisis. Dat gesprek werd vandaag uitgezonden. Springsteen sprak met Rotolo over zijn bijdrage aan het New Jersey Pandemic Relief Fund en sprak zijn bezorgdheid uit over zijn vrienden Tom Hanks en Jackson Browne, die besmet zijn met corona.

Bruce vertelde de interviewer naar welke muziek hij luisterde (onder andere oude bluesmuziek van Muddy Waters en bo Diddley) en welke boeken hij leest. Op de vraag van Rotolo of Bruce ook aan nieuwe muziek werkt, zei hij: "Yep, I've got that going. That's going well and hopefully it keeps going well. I have no predictions on it yet, though."

Bruce eindigde met zijn medeleven aan zijn fans: "Also I wanna send out our thoughts and prayers to of course, all of our friends and fans in New York that are going through such a tough time right now. The fans in Italy and Spain that we love so much. Stay save, that's all I can say. And everyone, everywhere, we are thinking of you and praying for you. God bless. I hope it's over soon."Bruce steunt NJPRF in de strijd tegen corona

24-03-2020

Bruce laat in een videoboodschap weten de New Jersey Pandemic Relief Fund te steunen, dat zich inzet voor de meest kwestbaren in de corona-epidemie. Ook roept hij op om thuis te blijven en "social distance" te bewaren.

Naast Springsteen komen in de video ook andere bekende inwoners van New Jersey aan het woord, zoals Danny DeVito, Jon Bon Jovi, Jon Stewart, Whoopi Goldberg en Stephen Colbert. De New Jersey Pandemic Relief Fund zamelt geld in om financiële steun te verlenen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor het coronavirus en organisaties die essentieel zijn in het bestrijden van het virus.

Acteur Danny DeVito zegt in de video dat hij tijdens de crisis thuis muziek luistert, zoals die van Springsteen (terwijl hij ondertussen een stukje van 'Pink Cadillac' laat horen).Tunnel-show Detroit als download

08-03-2020

De download van deze maand is de Tunnel of Love-show van 28 maart 1988 in de Joe Lewis Arena in Detroit.

Tweede nummer van de avond, na de opener 'Tunnel of Love', was 'Be True'. Een opname van deze uitvoering in Detroit verscheen in 1988l als b-kantje van de single 'Thougher Than the Rest'. De Tunnel-shows kenden een vrij statische setlist, met name bij de indoor-shows in het begin van de tour in Amerika. De set bevat wel mooie versies van Tunnel of Love-nummers 'All that Heaven Will Allow', 'One Step Up' en 'Walk Like a Man'. De cover van Elvis Presleys 'Love Me Tender' is ook vermeldenswaardig. Bonustrack op deze uitgave is 'Reason to Believe' opgenomen bij de soundcheck. Dit nummer van Nebraska werd tijdens deze tour niet gespeeld.
De download of cd van deze show is te bestellen via de officiële website van Springsteen. Eerder verschenen ook al de Tunnel of Love-shows van Los Angeles (23 april 1988), New York (23 mei 1988) en Stockholm (3 juli 1988) als download.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF