Bruce speelt vier nummers bij Stand Up for Heroes

06-11-2018

Springsteen heeft gisteravond vier nummers gespeeld bij de Stand Up for Heroes-benefietshow in New York. Bruce speelde twee nummers solo en zong een duet met Patti en een met countryzanger Eric Church.

Springsteen opende zijn optreden met 'This Hard Land'. Daarna riep hij Patti Scialfa het podium op voor 'If I Should Fall Behind'. Eric Church, die zelf ook had opgetreden, kwam meedoen met 'Working on the Highway'. Bruce sloot zijn optreden en de avond af met de solo-uitvoering van 'Dancing in the Dark' die hij ook op Broadway speelt. Omdat Stand Up for Heroes stand-upcomedy met muziek combineert, vertelde Bruce tussendoor twee schuine moppen, die hij ook al eens bij een eerder Stand Up for Heroes-optreden had verteld. Na het optreden volgde er geen veiling zoals dit in de afgelopen jaren wel gebeurde, maar een presentatrice zei dat men via een donatie op Omaze.com kaartjes kon winnen voor Springsteen on Broadway met een backstage meet and greet met Bruce en Patti.

De Stand Up for Heroes-show is een benefiet voor de Bob Woodruff-foundation, een stichting die gewonde en getraumatiseerde militairen steunt bij de revalidatie. Bruce heeft vorig jaar niet meegedaan, maar daarvoor had hij nog geen van de jaarlijks terugkerende shows gemist. De show vond gisteren plaats in het Hulu Theatre van Madison Square Garden. Naast Bruce en Eric Church traden ook komieken Jimmy Carr, Jim Gaffigan, Seth Meyers en Jon Stewart op. Eric Church is een countryzanger die in Amerika een hit had met het nummer 'Springsteen'. Misschien een te voor de hand liggende keuze, in ieder geval  koos Church er gisteravond voor dit nummer niet te spelen.

Setlist 5-11: This Hard Land (solo) / If I Should Fall Behind (met Patti Scialfa) / Working on the Highway (met Eric Church) / Dancing in the Dark (solo)Springsteen on Broadway-cd verschijnt half december

01-11-2018, laatste update: 02-11-2018

Springsteen on Broadway komt op 14 december uit als dubbel-cd en 4 lp's.

De audio release bevat een extra nummer, 'Long Time Comin'' dat Springsteen weleens speelde als Patti er niet was. Niet op de lijst staat 'Long Walk Home' dat Bruce in het begin vaak speelde, maar de laatste maanden niet meer. 'Land of Hope of Dreams' was donderdagmiddag 1 november op de Amerikaanse radio te horen, is al te downloaden via iTunes, te beluisteren via Spotify, en is geplaatst op Springsteens officiële videokanaal (hij staat ook onder aan dit bericht).De audio release van Springsteen on Broadway bevat niet alleen muziek maar de gehele voorstelling, dus ook Springsteens verhalen.

DISC 1, SIDE A
1. Growin’ Up (Introduction)
2. Growin’ Up
3. My Hometown (Introduction)
4. My Hometown

DISC 1, SIDE B
1. My Father’s House (Introduction)
2. My Father’s House
3. The Wish (Introduction)
4. The Wish

DISC 2, SIDE A
1. Thunder Road (Introduction)
2. Thunder Road
3. The Promised Land (Introduction)
4. The Promised Land

DISC 2, SIDE B
1. Born In the U.S.A. (Introduction)
2. Born In the U.S.A.
3. Tenth Avenue Freeze-Out (Introduction)
4. Tenth Avenue Freeze-Out

DISC 3, SIDE A
1. Tougher Than the Rest (Introduction)
2. Tougher Than the Rest
3. Brilliant Disguise (Introduction)
4. Brilliant Disguise
5. Long Time Comin’ (Introduction)
6. Long Time Comin’

DISC 3, SIDE B
1. The Ghost of Tom Joad (Introduction)
2. The Ghost of Tom Joad
3. The Rising

DISC 4, SIDE A
1. Dancing In the Dark (Introduction)
2. Dancing In the Dark
3. Land of Hope and Dreams

DISC 4, SIDE B
1. Born To Run (Introduction)
2. Born To RunMinutenlange staande ovatie bij Halloweenshow

01-11-2018

Foto: Alain Van Rentergem

Alain Van Rentergem reisde deze week naar New York. Mede dankzij tickets uit de cancellation line zag hij eerder dit jaar al drie voorstellingen van Springsteen on Broadway. Bij de laatste voorverkoop kreeg hij de kans mooie kaarten te kopen en hij koos voor het voorstelling op 31 oktober. Zo kwam Alain nog een vierde keer in het Walter Kerr Theatre en kon hij een vergelijking maken met de shows die hij eerder zag.

De feestdag Halloween betekende voor Bruce en Patti gewoon een werkdag. Er waren ook geen Halloween-toestanden in het Walter Kerr Theatre. Enkel een verdwaalde jongedame met indrukwekkende diadeem op het hoofd plantte zich neer, een paar plaatsen naast ons op rij 2 in het midden van de zaal. Op rij 3 schoten ze in een kramp van verstomming, maar de dame had al snel begrepen dat ze haar hoofdattractie maar beter onder de stoel kon opbergen.


Foto: Alain Van Rentergem
Stipt om 20.00u kwam Bruce het podium op. Hij was opvallend rap van tong, praatte veel meer dan de shows die ik zag in januari. Het concert duurde 2 uur en 40 minuten, 20 minuten langer dan ik meemaakte in januari. Je merkt dat door de grote hoeveelheid voorstellingen die Bruce gegeven heeft, dat hij heel ontspannend zijn verhaal doet en hij wat meer kleine afwijkingen heeft aangebracht ten opzichte van januari.
Hoogtepunten? Het is één groot hoogtepunt! Na 'Tenth Avenue' kreeg Bruce een minutenlange staande ovatie van de complete zaal, hij moest lang wachten vooraleer hij zijn vrouw Patti kon aankondigen! En die ovatie voor Bruce zorgde ervoor dat Patti zoiets had van 'wat jij kan krijgen, kan ik ook'. Ik weet het niet maar haar inbreng was fabuleus. Met passie en klasse werden de twee duetten voor mij een van de hoogtepunten.


Foto: Alain Van Rentergem

Foto: Yolanda Nouws.

Maar het zou onrecht doen aan bepaalde andere momenten in de show om die niet extra in de schijnwerper te plaatsen: 'My Father's House' was zeer emotioneel, 'Born in the USA' speelde Bruce met alle beschikbare grinta. Zijn betoog over de waarden van de democratie gaf de uitvoering extra kleur, door de aandacht voor de slachtoffers van Pittsburgh. Er zaten veel democraten in de zaal waardoor deze speech af en toe onderbroken werd door emotionele reacties van de aanwezige Amerikanen. De combinatie 'Dancing in the Dark' en 'Land of Hope and Dreams' blijft heel speciaal. En het moment bij 'The Promised Land',  waar Bruce weg van de microfoon zingt, blijft mijn favoriete moment in de show.
Er was weinig volk uit Europa, had ik het gevoel maar ik kan het mis hebben. Om 22.40 was dit stukje toptheater voorbij. Helaas, want zelfs na vier keer blijft het ontzettend boeiend en beklijven. Deze rasartiest, singer, songwriter, entertainer maar bovenal uitzonderlijke getalenteerd emo-man met een pen van goud moesten we nu vaarwel zeggen. Hopelijk niet definitief, maar tot binnenkort.

 Foto: Alain Van Rentergem


Yolanda Nouws was ook bij de show op 31 oktober en mailde: "We vonden de voorstelling geweldig intens, zo emotioneel! Het verslag van Alain Van Rentergem kunnen we alleen maar beamen. De plaatsen waren ook super, de zaal is ongelooflijk. We zijn zo ontzettend blij dat we de trip ondernomen hebben."

Lees ook de andere verslagen van Be True-lezers die Springsteen on Broadway hebben gezien.Foto: Yolanda Nouws.Studio-opnames met Roy en Max

10-10-2018

Springsteens producer Ron Aniello postte afgelopen zondag op Instagram een kort filmpje waarop Roy Bittan achter de piano in de studio te zien en horen was. Het filmpje werd 24 uur later verwijderd. En daardoor lijkt het uiteraard een nog sterker teken dat er gewerkt wordt aan een nieuw Springsteen-album.Max Weinberg en Roy Bittan aan het werk in de studio met Ron Aniello.

In de vijftien seconden durende video is een muzikale pianopartij te horen die typerend is voor de stijl van Roy Bittan in de E Street Band. In augustus postte Aniello ook al een korte clip van Max Weinberg achter de drums in de studio.Eerder dit jaar, in april, meldde Aniello in twee posts dat hij aan de langverwachte nieuwe cd van Springsteen bezig was. Op 22 april schreef hij bij een foto van hemzelf in Springsteens studio in Colts Neck: "If you could only hear what I’m hearing..."


Ron Aniello in gesprek met Bruce tijdens de opnames van het Wrecking Ball-album.Download Helsinki 2003

09-10-2018

De officiële live-download van deze maand is (eindelijk) een show van The Rising-tour. Geen echte klassieker, maar het lange wachten op een opname van de 2002/'03-tour is voorbij met de uitgave van het concert van 16 juni 2003 in Helsinki.

De reden van het lange wachten lag aan de Direct Stream Digital opnametechniek die die tour werd gebruikt. Het kostte de producers veel tijd en moeite de geluidskwaliteit in hedendaagse maatstaven te krijgen. Er zijn eerst opnames van andere shows van The Rising-tour geprobeerd, maar het lukte pas bij de opname van deze show in Helsinki.
De setlist kent veel nummers van The Rising: naast het titelnummer ook 'Lonesome Day', 'Worlds Apart', 'Empty Sky', 'Waitin' on a Sunny Day', 'You're Missing', 'Mary's Place', 'Into the Fire', 'My City of Ruins'. Bruce opent de show soloakoestisch met 'Born in the USA' en het concert eindigt met 'Glory Days'. De opname is te downloaden via Springsteens officiële site.Oud-baas Mojo gaat bij Springsteen op bezoek

01-10-2018

Als Springsteen in Nederland wil optreden, belt hij hem. Sterker, hij zegt binnenkort weer op bezoek te gaan bij Bruce, om te kijken hoe het gaat en te vragen of hij nog een keertje komt. Vrij Nederland interviewde  Leon Ramakers, oud-directeur en momenteel nog steeds adviseur van concertorganisator Mojo Concerts.

Ramakers vertelt ook dat Springsteen altijd vond dat zijn concertkaartjes minder moesten kosten dan die van de Rolling Stones. Totdat hij op Broadway ging staan. Ramakers vindt het jammer dat het in de popconcertbusiness nu allemaal om zoveel geld draait en wijst er fijntjes op dat Jon Landau de grootste collectie Italiaanse meesters ter wereld heeft.

Het volledige interview is te lezen op de website van Vrij Nederland.Bruce speelt met Social Distortion in Asbury Park

01-10-2018

Springsteen speelde op 30 september drie nummers mee met de punkrockband Social Distortion op het Sea.Hear.Now.-festival in Asbury Park.

Het Sea.Hear.Now.-festival vond afgelopen weekend plaats op het strand van Asbury Park. Fotograaf Danny Clinch is de promotor van het tweedaagse festival. Social Distortion trad gisteravond op. Zanger Mike Ness zei tegen het publiek: "There was this guy sitting around, doing nothing.  Maybe you could come to our show and sing a song or two?" Bruce, die op zondags vrijaf heeft van Broadway, verscheen met een Telecaster op het podium en kwam als special guest meespelen op drie nummers: 'Bad Luck', 'Misery Loves Company' en 'Ring of Fire' van June Carter en bekend van Johnny Cash.Bruce is goed bevriend met Mike Ness. Met zijn band speelde Bruce in 2008 een paar nummers mee in de Stone Pony en in 2009 en 2012 was Ness te gast bij optredens van Springsteen en de E Street Band. Het nummer 'Misery Loves Company' nam Mike Ness in 1999 als duet met Bruce op voor zijn soloalbum Cheating at Solitaire.

Stabielere opname van 'Ring of Fire':'Two Hearts' op Broadway

30-09-2018

Bruce is na een pauze van twee weken op 26 september weer gestart met Springsteen on Broadway. Patti was afwezig bij de show op 27 september en Bruce besloot om 'Two Hearts' te spelen, een nummer dat nog niet eerder in de show zat.

Patti moest verstek laten gaan vanwege stemproblemen. Ook bij de show van 28 september deed ze niet mee. Bruce speelde toen 'This Hard Land' als afsluitende toegift.


Archieffoto: Martijn HarlemanBruce weer bij Stand Up for Heroes

13-09-2018

Springsteen doet dit jaar weer mee aan Stand Up for Heroes. Op 5 november speelt hij in het Hulu Theatre van Madison Square Garden in New York weer een paar nummers akoestisch, zal hij een paar moppen vertellen en waarschijnlijk meedoen aan de veiling.

Stand Up for Heroes wordt voor het twaalfde jaar georganiseerd. Bruce heeft bij alle voorgaande edities, behalve die van vorig jaar, opgetreden. Stand Up for Heroes is een benefietgala voor de Bob Woodruff Foundation, die militairen steunt die fysieke of psychische aandoeningen hebben overgehouden door hun inzet in oorlogsgebieden. Dit jaar treedt ook Eric Church (countryartiest die een hit had met het nummer 'Springsteen') op en doen ook komieken Jimmy Carr, Jim Gaffigan, Seth Meyers en Jon Stewart mee.Chicago '99 als download

11-09-2018

Springsteens live-download van de maand september is een concert van de Reunion-tour: het optreden van 30 september 1999 in het United Center in Chicago.

Dit concert opent met 'Take 'em as they Come'. Bruce en de E Street Band spelen ook 'Janey Don't You Lose Heart'. Na afloop concludeert Bruce dat dit nummer nog wat beter gerepeteerd zou moeten worden, iets wat niet meer naar zijn tevredenheid gebeurt, want het verschijnt die tour niet meer op de setlist. De grootste verrassing bij het concert in Chicago is de uitvoering van 'New York City Serenade'.Springsteen-versie The Hammer Song op verzamelalbum

20-08-2018, laatste update: 21-08-2018

Appleseed Recordings brengt op 19 oktober een 3cd-verzamelalbum uit, Appleseed's 21st Anniversary: Roots and Branches, waarop ook een niet eerder uitgebracht nummer van Springsteen staat: een versie van Pete Seegers 'If I Had a Hammer (The Hammer Song)'. Bruce nam het nummer op met leden van de Seeger Sessions Band.

Pete Seeger schreef 'If I Had a Hammer' in 1949, het jaar dat Springsteen werd geboren. Meest bekend zijn de uitvoeringen van Peter, Paul and Mary in 1962 en Trini Lopez in 1963.
Op het verzamelalbum staat ook Springsteens eerder uitgebrachte 'We Shall Overcome'. Verder staat er muziek van onder anderen Tom Morello, Jackson Browne, Jimmy Lafave, Pete Seeger, Joan Baez, Steve Earle, John Wesley Harding en Bonnie Raitt op de plaat. En Tom Russell zingt Springsteens 'Across the Border'.

Bruce heeft in 2007 ook een nummer bijgedragen aan Appleseed's 10th Anniversary: Sowing the Seeds. Op die dubbele verzamel-cd staat 'The Ghost of Tom Joad' in de vorm van een duet met Pete Seeger.Wembley 1981 als download

19-08-2018

De live-download van de maand augustus is een Europese River-show, het concert van 5 juni 1981 in Wembley Arena, Londen.

Dit concert was de laatste van zes achtereenvolgende shows die Bruce met de E Street Band in negen dagen in Wembley gaf. Bruce opende de show met 'Born to Run' en de setlist kende verder nog hoogtepunten als 'Follow that Dream', 'Johnny Bye Bye', 'This Land is Your Land', 'I Fought the Law', 'Jolé Blon' (een primeur) en de 'I Wanna Marry You'/'Point Blank'-combo.
Deze show is ooit uitgebracht als matig klinkende bootleg Born to Be the Boss, en is nu in sublieme geluidskwaliteit te downloaden. Van de laatste anderhalve minuut van het laatste nummer, de 'Detroit-medley', was geen opname van de soundboard voorhanden, dus voor dit deel hebben de makers de bootlegopname gebruikt.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF