Bruce belt met E Street Radio

27-03-2020

Bruce en Patti hebben gisteren gebeld met Jim Rotolo van E Street Radio om een hart onder de riem te steken van alle fans in deze rare tijd van de coronacrisis. Dat gesprek werd vandaag uitgezonden. Springsteen sprak met Rotolo over zijn bijdrage aan het New Jersey Pandemic Relief Fund en sprak zijn bezorgdheid uit over zijn vrienden Tom Hanks en Jackson Browne, die besmet zijn met corona.

Bruce vertelde de interviewer naar welke muziek hij luisterde (onder andere oude bluesmuziek van Muddy Waters en bo Diddley) en welke boeken hij leest. Op de vraag van Rotolo of Bruce ook aan nieuwe muziek werkt, zei hij: "Yep, I've got that going. That's going well and hopefully it keeps going well. I have no predictions on it yet, though."

Bruce eindigde met zijn medeleven aan zijn fans: "Also I wanna send out our thoughts and prayers to of course, all of our friends and fans in New York that are going through such a tough time right now. The fans in Italy and Spain that we love so much. Stay save, that's all I can say. And everyone, everywhere, we are thinking of you and praying for you. God bless. I hope it's over soon."Bruce steunt NJPRF in de strijd tegen corona

24-03-2020

Bruce laat in een videoboodschap weten de New Jersey Pandemic Relief Fund te steunen, dat zich inzet voor de meest kwestbaren in de corona-epidemie. Ook roept hij op om thuis te blijven en "social distance" te bewaren.

Naast Springsteen komen in de video ook andere bekende inwoners van New Jersey aan het woord, zoals Danny DeVito, Jon Bon Jovi, Jon Stewart, Whoopi Goldberg en Stephen Colbert. De New Jersey Pandemic Relief Fund zamelt geld in om financiële steun te verlenen aan mensen die het meest kwetsbaar zijn voor het coronavirus en organisaties die essentieel zijn in het bestrijden van het virus.

Acteur Danny DeVito zegt in de video dat hij tijdens de crisis thuis muziek luistert, zoals die van Springsteen (terwijl hij ondertussen een stukje van 'Pink Cadillac' laat horen).Tunnel-show Detroit als download

08-03-2020

De download van deze maand is de Tunnel of Love-show van 28 maart 1988 in de Joe Lewis Arena in Detroit.

Tweede nummer van de avond, na de opener 'Tunnel of Love', was 'Be True'. Een opname van deze uitvoering in Detroit verscheen in 1988l als b-kantje van de single 'Thougher Than the Rest'. De Tunnel-shows kenden een vrij statische setlist, met name bij de indoor-shows in het begin van de tour in Amerika. De set bevat wel mooie versies van Tunnel of Love-nummers 'All that Heaven Will Allow', 'One Step Up' en 'Walk Like a Man'. De cover van Elvis Presleys 'Love Me Tender' is ook vermeldenswaardig. Bonustrack op deze uitgave is 'Reason to Believe' opgenomen bij de soundcheck. Dit nummer van Nebraska werd tijdens deze tour niet gespeeld.
De download of cd van deze show is te bestellen via de officiële website van Springsteen. Eerder verschenen ook al de Tunnel of Love-shows van Los Angeles (23 april 1988), New York (23 mei 1988) en Stockholm (3 juli 1988) als download.Steve: waarschijnlijk geen Springsteen-tour dit jaar

13-02-2020

Little Steven sprak gisteren live op SiriusXM met E Street Radio-dj Jim Rotolo. Hoewel Steve voorzichtige bewoordingen koos, deden ze vermoeden dat er dit jaar geen tournee met Springsteen en de E Street Band te verwachten is.

Steve formuleerde zijn woorden heel behoedzaam en ook Dave Marsh, co-host van het radioprogramma, wilde snel van onderwerp wisselen toen het gesprek ging over de plannen van Little Steven van dit jaar. Steve zei nog wel dat veel personen zich voor dit jaar beschikbaar hadden gesteld, maar dat alles nu weer open ligt en het voor hem dit jaar veel minder druk wordt dan hij oorspronkelijk had verwacht.

Dave Marsh reageerde geïrriteerd op de vraag van Rotolo en zei dat hun gast en hijzelf met deze vraag in verlegenheid werden gebracht, waarmee hij impliceerde dat Steve en hij meer weten over de tourplanning maar dit niet mochten delen. Steve zei verder dat hij een een video van het optreden met The Disciples of Soul van 1987 in The Ritz in New York (met gastoptreden van Bruce) gaat uitbrengen.

Een fan vroeg later op Twitter of dit betekent dat er dit jaar geen E Street-tour komt: "We don’t know for sure either way. When Bruce wants to announce something he will."

Max Weinberg heeft deze week ook aangegeven dat hij weer optredens met zijn Jukebox-concept gaat inplannen.Spaanse Nebraska-tribute van Stormy Mondays

10-02-2020

De Spaanse folkrockband Stormy Mondays heeft een tribute-album van Nebraska uitgebracht. Het is een elektrische herinterpretatie van Springsteens akoestische klassieker. Op zijn website schrijft de band: "Iedereen vraagt zich af hoe Nebraska in de elektrische uitvoering zou klinken. Stormy Mondays heeft de kans gegrepen om deze tijdloze nummers opnieuw vorm te geven in een banduitvoering."

Stormy Mondays geeft Nebraska een mooie americana-behandeling mee. De band blijft daarmee ver weg van de E Street-sound die Bruce wellicht zelf heeft proberen te vangen bij de opnames van zijn elektrische Nebraska begin jaren '80. Een goed voorbeeld is 'Atlantic City', dat dichter bij de uitvoeringen van The Band en Nathaniel Rateliff and the Night Sweats zit dan bij de E Street Band-rocker die Springsteen afgelopen tournees in menig stadion speelde.

De muzikaliteit tilt, samen met de mooie productie van de plaat (gemasterd in de Abbey Road studios in Londen), deze tribute naar het hoge niveau dat Nebraska verdient. Daarmee passeert de plaat ook de in 2000 uitgebrachte tribute Badlands: A Tribute to Bruce Springsteen's Nebraska en de Nederlandse tribute Return to Nebraska uit 2012. Op eerstgenoemde tributeplaat kwam veel afzonderlijk talent samen (zoals Hank Williams III, Los Lobos, Ani DiFranco, Son Volt, Ben Harper en zelfs Johnny Cash), maar door het mêlée aan muzikanten was het geen geheel. Datzelfde geldt min of meer ook voor Return to Nebraska, het sympathieke project van Mirco Haarmans (waarop onder andere een mooie uitvoering van 'Nebraska' van Tommy Ebben en een Nederlandse bewerking van 'Reason to Believe' door Dolf Jansen).

Een thematisch album als Nebraska heeft baat bij eenheid. Stormy Mondays is er wel in geslaagd om eenheid te smeden op hun Nebraska. Hoogtepunten van de plaat zijn het broeierige titelnummer en een prachtuitvoering van 'Mansion on the Hill' dat als een duet tussen leadzanger Jorge Otero en een tweede zanger wordt gedaan en zeer verdienstelijk door de blazers aan het einde wordt afgesloten. Nebraska krijgt van de Stormy Mondays ook een bonusnummer: 'This Hard Land'.De Spaans/Engelse uitspraak van de zangers valt zo nu en dan wel op, maar wellicht minder vaak dan je zou verwachten van Spanjaarden. Alleen de verhalende nummers 'Highway Patrolman' en 'Used Cars' lijden er onder. Wellicht had dit met wat meer aandacht eenvoudig weggepoetst kunnen worden of is het gewoon onkunde. Hoe dan ook, door de liefde voor het oorspronkelijke album en de muzikale kwaliteit van de uitvoeringen heeft Nebraska in de handen van de Stormy Mondays een eerbiedwaardige tribute gekregen.

De band Stormy Mondays timmert in Zuid-Europa, en dan met name thuisland Spanje, al meer dan twintig jaar aan de weg. De band heeft al achttien albums op zijn naam staan. Ze tourden begin 2000 uitgebreid met Elliott Murphy, die op het eerste album van de band, Rainy Days and Broken Hearts, meedoet. Zanger Otero speelde ook korte tijd als bassist in de band van Elliott Murphy. In 2006 trad zanger Otero op bij Light of Day in New Jersey en werd hij tijdens de finale door Joe Grushecky uitgenodigd om mee te spelen. Zo deelde hij de microfoon met Bruce tijdens 'Light of Day'.

Prijsvraag
Be True mag drie albums weggeven. Een album wordt verloot via de Facebook-groep Be True Springsteen Community en twee albums worden onder de lezers van de e-mailnieuwsbrief verloot (aangemelde lezers ontvangen voor deze prijsvraag vandaag een e-mail).Vroege Working on a Dream-show als download

09-02-2020

De show van 4 mei 2009 in het Nassau Veterans Memorial Coliseum in Uniondale, New York is de download van de maand februari. Dit is een optreden aan het begin van de Working on a Dream-tour. De setlist bevat naast het titelnummer van dat album uitvoeringen van 'Outlaw Pete', 'The Wrestler' en 'Kingdom of Days'. Daarnaast is vooral verzoeknummer 'Expressway to Your Heart' opvallend.

'Expressway' was in 1967 een hitje van The Soul Survivors. Bruce haalde een bordje met dit verzoeknummer uit het publiek, maar het nummer was ook in de soundcheck, voor de vroege concertgangers hoorbaar, gerepeteerd. Andere verzoeknummers waren 'For You', 'Rendezvous' en 'Night'.Bij dit concert zat Max Weinberg het hele concert achter het drumstel. Bij de shows hiervoor kwam zijn zoon Jay vaak enkele nummers meespelen, omdat hij zijn vader bij de aankomende Europese tour zou gaan vervangen. Patti Scialfa, die een aantal voorgaande shows had gemist, was wel van de partij, al verliet ze na 'Born to Run' het podium en miste de laatste paar toegiften. Slotstuk 'Rosalita' was weer een verzoeknummer uit het publiek.

De show is te downloaden via Springsteens officiële site.Springsteen speelde lang mee met Light of Day

19-01-2020

Springsteen heeft de twintigste editie van het Ligth of Day-festival opgeluisterd door mee te doen bij optredens van Jesse Malin, Willie Nile en Joe Grushecky & The Houserockers. Bij de laatste band stond hij bijna vijf kwartier op het podium.

Rond half 5 kwam Bruce, geheel in het wit gekleed (want net terug uit Florida), al naar het Paramount Theatre om zeven nummers te repeteren met Joe Grushecky & The Houserockers. Daarvan werd slechts één nummer ('Because the Night') niet gespeeld bij het optreden 's avonds. Het concert was uitverkocht, maar de bezoekers hadden wel een sneeuwstorm moeten trotseren om Asbury Park te bereiken.

Het eerste optreden waaraan Springsteen meedeed was dat van Jesse Malin. Hij speelde mee op het rustige 'Broken Radio' en het rockende 'Meet Me at the End of the World'. Later vergezelde hij Wille Nile op het podium bij het nummer 'One Guitar'. Volgens Stan Goldstein die bij het optreden was, was Springsteens stem rauw, maar was hij verder goed in vorm.

Joe Grushecky & The Houserockers waren de afsluiter van de avond. Bruce kwam rond 22.50 uur bij hen het podium opstappen. De set die ze samen speelden: 1. Talking to the King, 2. The Promised Land, 3. Pumping Iron. 4. Atlantic City, 5. Never Be Enough Time, 6. Darkness on the Edge of Town, 7. Pink Cadillac (met Danny Clinch), 8. Savin’ Up, 9. Light of Day, 10. Thunder Road (akoestisch), 11. Happy Birthday

Bij 'Savin' Up' zei Bruce: "This song isn’t about how much you’ve got in your bank account — it’s about how much you’ve got in your love account. If you’re bankrupt in your love account, you need to start working on that right now." Bij 'Light of Day' stonden alle muzikanten van die dag op het podium. Dat waren er tientallen.

'Thunder Road' speelde Bruce speciaal voor Bob Benjamin, de organisator van het festival, net als het verjaardagslied. Bruce gaf hem een kus op zijn wang. Benjamin lijdt aan de ziekte van Parkinson en zit inmiddels in een rolstoel. Met het festival haalt hij nu al twintig jaar geld op voor onderzoek naar Parkinson. Bruce had Bob eerder in de set al bedankt voor zijn goede werk. "Bob started it 20 years ago, damn that's hard to believe, it's been an incredible experience", zei hij onder andere.

Bruce heeft aan twaalf van de twintig edities van Light of Day meegedaan, ondanks dat hij inmiddels niet meer zo'n goede verstandhouding heeft met concertpromoter Tonny Pallagrosi. De laatste keer was in 2015. In 2016 was hij nog bezig met The River-tour en in 2017 en 2018 liet hij verstek gaan vanwege zijn shows op Broadway.Bruce en Patti spelen bij Take Me To Tokyo

18-01-2020

Springsteen en Patti Scialfa hebben gisteren bij het gala Take Me To Tokyo in ieder geval twee nummers gespeeld: 'Mustang Sally' en een langzame versie van 'In the Midnight Hour'.

Ene Scott Durkin, chief operating officer bij het vastgoedbedrijf Douglas Elliman, plaatste een filmpje op Facebook:

Bruce doneerde een Fender voor de veiling.
Foto: Scott Durkin

 

En een foto op Instagram:

Dit bericht bekijken op Instagram

Who’s the Boss? Patti and Camille at #takemetotokyo2020 #theboss #brucespringsteen #dressage

Een bericht gedeeld door Scott Durkin (@scottjdurkin) op17 Jan 2020 om 7:12 (PST)

De Fender-gitaar die Springsteen had gedoneerd om te veilen, leverde volgens Durkin 180 duizend dollar op en de Harley Davidson 170 duizend dollar. Deze had Bruce allebei gesigneerd.Springsteen genomineerd voor BRIT Award

12-01-2020

Springsteen is met de plaat Western Stars genomineerd voor een BRIT Award in de categorie Best International Male Solo Artist. De awards worden op 18 februari in de O2 Arena in Londen uitgereikt.

BRIT staat voor British Record Industry Trust en de awards zijn de popprijzen die de British Phonographic Industry jaarlijks uitreikt. Bruce neemt het in zijn categorie op tegen Burna Boy, Dermot Kennedy, Post Malone en Tyler the Creator. Of Bruce bij winst naar de O2 Arena komt om de award op te halen, is nog niet bekend. Hij is al tien keer eerder genomineerd geweest, maar hij is nog nooit bij de ceremonie aanwezig geweest. In 1986 won Bruce de award voor Beste internationale artiest.Bruce en Patti bij gala Take Me To Tokyo

11-01-2020

Bruce en Patti zullen op 17 januari in Wellington, Florida het gala Take Me To Tokyo voorzitten. Bij dit gala wordt geld ingezameld om de Amerikaanse springruiters financieel te ondersteunen bij hun voorbereiding en reis naar de Olympische Spelen in Tokio.

Jessica, de dochter van Bruce en Patti, maakt kans op de selectie voor de Olympics. Bij het gala veilt Bruce een gesigneerde Fender-gitaar en een Harley Davidson-motor. In 2016 was er eenzelfde gala waarbij Bruce en Patti ook een nummer speelden met de huisband. Voor het gala van volgende week zijn nog kaarten à $ 2000 te koop.

Bruce zegt in het persbericht: "Patti en ik zijn al meer dan twintig jaar betrokken bij de paardenwereld, sinds Jess begon met paardrijden toen ze vijf jaar oud was. Onze levens zijn diep verrijkt mer deze betrokkenheid. Ik heb mijn dochter zien opgroeien tot een jonge vrouw met karakter en uitmuntendheid. Ik heb de besten in de wereld jaarlijks zien wedijveren en ik weet wat erbij komt kijken."Bruce reikt Icon Award uit aan Scorsese en De Niro

09-01-2020, laatste update: 12-01-2020

Springsteen was gisteravond in New York bij de uitreiking van de filmprijzen van de National Board of Review. Hij reikte een Icon Award (een onderscheiding voor een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis, cultuur en uitmuntendheid in de filmwereld) uit aan regisseur Marty Scorsese en acteurs Robert De Niro en Al Pacino (die niet aanwezig was).

De filmprijzen werden uitgereikt in Cirpriani 42nd Street in New York. Bruce, staand achter een katheder en met leesbril op, hield een toespraak (gepubliceerd op zijn website) waarin hij zei het werk van Pacino, Scorsese en De Niro al jarenlang te volgen.

"I believe it’s the artists with something eating at them that we can’t take our eyes off of. Brando, Sinatra, Hank Williams, Dylan. You can’t look away. What has been eating at Marty and Bob and Al all these years, though rampant Catholicism helps, I still don’t know. But I hope it never leaves them alone."

Bruce riep Taxi Driver en The Godfather in herinnering en zei dat hij om die films te zien in een lange rij voor de bioscoop stond, die zich uitstrekte tot om de hoek van de straat. De thema's uit de nieuwste film van Scorsese, The Irishman, waarin De Niro en Pacino allebei een hoofdrol spelen, spreken Bruce vooral persoonlijk aan en in zijn eigen werk, zo gaf hij aan, nu hij zelf 70 jaar geworden is.

"They have been my artistic role models since my youth, my mentors at a distance, guiding me in the principles of doing my work. In them I’ve seen the religious commitment, the intensity and dedication it takes to bring forth your vision, reveal your heart and to tell your story. No one in films has ever done it better than Marty, Bob and Al."

The Irishman werd ook verkozen tot beste film en kreeg een prijs voor best bewerkte screnario. Little Steven speelt in de film een klein rolletje als zanger Jerry Vale.


Bruce met Marty Scorsese en Robert De Niro (foto's: National Board of Review).Vijf uitgaves Springsteen-vinylplaten

31-12-2019

Voor eind februari staan er weer enkele vinyluitgaves van Springsteen-albums gepland: 18 Tracks, Live in New York City, The Rising, Devils & Dust, Live in Dublin. Voor zover bekend worden deze uitgaves niet in een box geleverd zoals de eerdere Album Collection Volume 1 en 2, maar zijn de platen los verkrijgbaar.

De live-albums worden als 3lp-sets verkocht en de drie studioplaten verschijnen als dubbel-lp's. Van Live in Dublin is dit de eerste keer dat deze uitgave op vinyl verschijnt.Winterland '78-shows als download

21-12-2019

Springsteens fameuze radioshow van 15 december 1978 in The Winterland, San Francisco is als live-download uitgebracht. De opname is samen met de show die op 16 december in dezelfde zaal volgde, te bestellen via Springsteens site (de shows zijn ook los van elkaar te koop).

Deze maand moesten we voor de live-download wat langer wachten dan de reguliere verschijningsdatum op de eerste vrijdag van de maand. Het wachten is het waard gebleken, want de eerste Winterlandshow is een heuse klassieker en inmiddels ook de vijftiende show uit het lijstje dat Be True in 2015 samenstelde, toen bekendgemaakt werd dat opnames van concerten uit het archief gedeeld zouden gaan worden.

Samen met shows in The Roxy in Los Angeles, The Agora in Cleveland en The Capitol Theatre in Passaic is het Winterland-concert een van de vier fameuze radioshows die menig Springsteen-fan al voor de archiefuitgaves gehoord had, "through the magic of bootlegging", zoals Springsteen het zelf verwoordde bij dit concert voorafgaand aan 'Racing in the Street'.

De shows in the Winterland zijn concerten tegen het einde van de Darkness-tour en de setlist van 15 december kende een aantal typische nummers voor deze tour. Daaronder 'Factory' met intro over Springsteens vader, 'Prove it All Night' met gitaar- en piano-intro, de combo 'Racing in the Street' / 'Thunder Road' en het 'Sad Eyes'-intermezzo in 'Backstreets'. Maar ook een paar speciale uitvoeringen werden gespeeld: vroege veries van 'Point Blank' en 'The Ties that Bind', de combo 'Mona'/ 'The Preacher's Daughter' / 'She's the One', 'Santa Claus' met een grappige inleiding en een mooie versie van 'The Fever'.

'Twist and Shout', dat volgens aanwezigen wel gespeeld is, staat niet op de opname. Het publiek bleef tien minuten lang applaudiseren, nadat de radiouitzending al voorbij was. Bruce en de band kwamen terug het podium op om deze uitsmijter te spelen, maar hiervan is geen opname gemaakt.

De opname van 16 december 1978 start met 'Good Rockin' Tonight', een cover van Roy Brown maar vooral bekend als de tweede single van Elvis Presley. Op de setlist stonden onder andere 'Rendezvous', 'Independence Day' en 'Saint in the City'. Bruce raakte de tekst kwijt tijdens 'Racing in the Street' en in de Detroit-medley zat een stukje van 'Whole Lotta Shakin' Goin' On'. De uitvoering van 'Fire' uit deze show verscheen later op de Live 1975/'85-box.Clarence Clemons-documentaire in de Melkweg

10-12-2019

Zondag 12 januari wordt in de Melkweg in Amsterdam de documentaire 'Clarence Clemons: Who Do I Think I Am?' vertoond. De voorstelling wordt ingeleid door Jos Westenberg van Be True en er is voorafgaand aan de vertoning een korte "petje op, petje af"-quiz.

In de film wordt Clarence gevolgd op de reis die hij in 2005 naar China maakte. Onder anderen Nils Lofgren, Joe Walsh, Vini Lopez, Jake Clemons en Bill Clinton komen aan het woord.

12 januari is de dag na de geboortedag van Clarence. Hij overleed in 2011 op 69-jarige leeftijd.

Kaartjes voor de filmvertoning zijn te koop via de Melkweg.Bruce speelt met Mellencamp bij Rainforest Benefit

10-12-2019

Bruce heeft gisteravond meegedaan aan het Rainforest Benefit dat Sting en zijn vrouw Trudie Styler voor de achttiende keer in New York organiseerden. Dit jaar markeerde het dertigjarige jubileum, de eerste show vond plaats in 1989. Plaats van handeling was gisteren het Beacon Theatre en er waren optredens van James Taylor, Bob Geldof, Debbie Harry, Robert Downey Jr., Ricky Martin, Zucchero, Shaggy en de Eurythmics. Bruce was er voor de vierde keer bij en hij speelde twee duetten met John Mellencamp.

Onaangekondigd kwam Bruce aan het einde van de set van Mellencamp met een elektrische gitaar omgehangen het podium opgelopen. Samen deden ze Mellencamps hit 'Pink Houses' uit 1983. Bruce deelde naast de zang met Mellencamp ook de gitaarsolo met Andy York, Mellencamps vaste gitarist.Na 'Pink Houses' volgde eerst het optreden van The Eurythmics waarna Bruce en John Mellencamp verder gingen waar ze waren gebleven, nu met een duet op Springsteens kraker uit 1984, 'Glory Days'. Bruce nam daarna het podium voor zich alleen en speelde met de huisband 'Dancing in the Dark', dat na een valse start opnieuw door Bruce werd afgeteld. Het concert werd afgesloten met alle artiesten op het podium die Journey's hit 'Don't Stop Believin'' deden.De Eurythmics-reünie van Annie Lennox en Dave Stewart was een hoogtepunt van de avond. Volgens een review van showbizz411 werd het publiek nog een nummer van Bruce onthouden. Omdat het programma was uitgelopen besloot Bruce om 'I'm on Fire', dat hij de avond voor de show bij de repetitie nog wel had gedaan, tijdens de show niet te spelen.

Bruce: "Tour late in the year next year"

26-11-2019

Bruce heeft met het Australische televisieprogramma Sunrise gesproken over de film Western Stars. Aan het einde van het interview gaf hij aan dat hij eind volgend jaar met de E Street Band op tour denkt te kunnen gaan.

"We are going to start to make the record relatively soon. I never know how long that is gonna take but when it's finished, we are going to start looking at some touring, perhaps late in the year next year or something. That may come up. I'm looking forward to that."Bruce beantwoordt ook een vraag over zijn eigen fitheid nu hij zeventig jaar oud is: "Ik merk het nog niet als ik op het podium sta. Ik voel me niet radicaal anders als toen ik veertig was. Waarom, weet ik niet. Ik denk dat de adrenaline je overneemt. Je motivatie om daar te staan en de opwinding om voor dat publiek te staan, nemen het over. En ik ben behoorlijk gezegend met de Italiaanse genen die jeugdig houden. Maar ik ben ook vervloekt met een deel van het Ierse emotionele leven, humeurig, zoals mijn vader. Ik reken op beide zaken. Beide kanten verrijkten echt het werk dat ik doe en daar ben ik dankbaar voor. Maar ik ben nog niet omgevallen, en hopelijk binnenkort ook nog niet."

Intussen is producer de afgelopen weken in New Jersey aan het werk geweest, waarschijnlijk het begin van de plaatopnames met de E Street Band. Garry Tallent is ook in New Jersey gesignaleerd en Max Weinberg speelde met Bruce mee in de Stone Pony.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF