Bruce speelt half uur in Asbury Lanes

19-06-2018

Springsteen heeft gisteravond bij de heropening van Asbury Lanes in Asbury Park een half uurtje meegespeeld met de Downtown Tangiers Band, de bluesband waarin fotograaf Danny Clinch mondharmonica speelt. Bruce speelde vier nummers mee: 'Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu', 'I Just Wanna Make Love to You', 'Down the Road Apiece' en 'Twist and Shout'.

De Asbury Lanes in een bowlingbaan annex muziekclub op een steenworp afstand van de Wonder Bar in Asbury Park. Het etablissement is een tijd dicht geweest omdat het in verval was geraakt, maar na een grondige renovatie is het nu weer open for business. De heropening werd gisteravond gevierd met een optreden van de populaire band Portugal.the Man. In het voorprogramma stond de band van fotograaf Danny Clinch, de Tangiers Blues Band, geprogrammeerd. Vorige week werd bekendgemaakt dat Bruce met hen zou meespelen. Van de 700 toegangskaartjes werden er 200 via een loterij onder inwoners van Asbury Park verdeeld. Volgens de krant Star-Ledger gingen de overige kaartjes, op enkele entreebewijzen voor vrienden van de band na, naar projectontwikkelaars en investeerders die in Asbury Park dure appartementen willen gaan bouwen. Buiten stonden tientallen fans de hele dag te wachten in de hoop dat er nog mensen werden toegelaten maar niemand uit de zogenaamde dropline kon nog een kaartje bemachtigen.

Bruce kwam aan het begin van de avond het podium op en verwelkomde de aanwezigen: "I'm speaking as an old homeboy tonight, and we didn't know if we would ever see Asbury come back or not, in our lifetime, so it's been a joy watching what's been happening in town over the past 10, 15 or 20 years. And a shout-out to all the people who were here when nobody else was, the art community down on Cookman and the gay and LGBTQ community. I walk down the boardwalk now, I feel like the Ghost of Christmas Past, but that's okay. It's fun to watch Asbury's future unfold in front of me. So I hope you have a great time tonight. Let me introduce, the Tangiers Blues Band."
Na een korte set van de band van Danny Clinch speelde Bruce een half uurtje mee met vier nummers. Zijn optreden begon met 'Rockin' Pneumonia and the Boogie Woogie Flu', een nummer van Huey 'Piano' Smith dat in 1972 een hit was voor Johnny Rivers. Van dit nummer is een eerdere uitvoering van Springsteen bekend, van het optreden dat hij in 1993 met Clarence Clemons gaf in de Tradewinds in Sea Bright. Bruce nam de leiding op het podium. Hij stond center stage, gaf de band voortdurend aanwijzigingen en nam ook de zang voor zijn rekening (hij las de tekst van een muziekstandaard). Danny Clinch speelde mondharmonica.Daarna volgde 'I Just Wanna Make Love to You' van Muddy Waters, dat Bruce als een duet zong met gitarist/zanger King. Bruce nam ook de gitaarsolo's voor zijn rekening.Een tien minuten durende versie van 'Down the Road Apiece' volgde, een nummer dat Bruce vaker in bars speelt, meestal met Joe Grushecky and the Houserockers. Bruce verwerkte een paar straatnamen van Asbury Park (Cookman, Kingsley, Ocean Avenue) in de tekst en liet de band drie keer opnieuw starten na een nepeinde.'Twist and Shout' was het slotstuk van het voorprogramma en van Springsteens optreden. Bruce speelde het intro wat onwennig maar coachte de band wel door de Beatles-song heen (het eerste nummer dat hijzelf ooit op elektrische gitaar leerde spelen). De organist kreeg een solo en Bruce bracht met zachte en harde passages veel dynamiek in de uitvoering. Bruce speelde niet mee met de hoofdact, de indieband Portugal.the Man.Springsteen speelt 'My Hometown' bij Tony Awards

11-06-2018

Bruce heeft gisteravond een speciale Tony Award ontvangen voor zijn Springsteen on Broadway-shows. Hij kreeg de award uitgereikt door Billy Joel. Tijdens de show, die in Amerika op televisie bijna rechtstreeks werd uitgezonden, speelde Bruce een ingekorte versie van 'My Hometown'.

De Tony Awards werden uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York, een paar straten verwijderd van het Walter Kerr Theatre waar Springsteen vijf keer per week de show opvoert. Springsteen kreeg de award toegekend vanwege de "ongoing engagement of Springsteen on Broadway, a once-in-a-lifetime theatergoing experience for the Broadway stage, allowing fans an intimate look at a music idol", aldus de verklaring op de website van de Tony Awards. Bruce, die met Patti Scialfa en hun drie volwassen kinderen in het publiek zat, kreeg de onderscheiding al vroeg tijdens de awardsshow en hij had een kort dankwoord:

"This is deeply appreciated and thanks for making me feel so welcome on your block. Being a part of the Broadway community has been a great thrill and an honor for me. It's been one of the most exciting things that I've ever experienced. I've got to thank Patti Scialfa, my beautiful wife and artistic partner, for her love and inspiration every night. I've got to thank Jon Landau, George Travis, Barbara Carr, and Jordan Roth for great work of getting our show on stage. And last but not least, our wonderful audiences who’ve made these shows so exciting and fulfilling. Evan, Jesse, Sam, daddy loves you. And the fans have been wonderful to me this season. Thank you so much. God bless all of you."Bijna twee uur later verscheen Springsteen nog eens op het podium. Robert DeNiro kondigde hem aan. De acteur begon zijn speech met een opmerking over Trump ("Fuck Trump. It's no longer 'Down with Trump', it's just fuck Trump.") die gecensureerd werd in de uitzending maar door de aanwezigen in het publiek met een stevig applaus werd onderstreept. DeNiro memoreerde hoe moeilijk het was om aan kaartjes voor Springsteen on Broadway te komen. Hij kondigde Bruce aan als "my friend, Bruce Springsteen". Bruce, die inmiddels zijn pak had verruild voor het zwarte T-shirt waarin hij ook Springsteen on Broadway uitvoert, kwam lachend het podium op, wees even naar DeNiro en nam plaats achter de piano. Hij startte het mooie verhalende intro van 'My Hometown' over  hoe het was om op te groeien de kleine plaats Freehold, tussen zijn familieleden, op spitting distance van de kerk. Het pianointro ging naadloos over naar het eerste couplet van 'My Hometown' en na het eerste refrein was Springsteens optreden alweer voorbij.

De uitvoering, die met een kleine vertraging live werd uitgezonden op tv, was mooie promotie van de Springsteen on Broadway-show, die nog tot half december loopt.Broadway: "Alsof je bij Springsteen thuis zit"

10-06-2018

Nissi en Moses Tjhin bezochten op 30 mei Springsteen on Broadway en stuurden na thuiskomst onderstaand verslag naar Be True. "Vanaf onze fauteuils is het alsof je bij Springsteen thuis zit. Met het heengaan van generatiegenoten als Danny Federici, Clarence Clemons, Prince, David Bowie en Tom Petty zou je denken dat Springsteen nu heel bewust met zijn tijd omgaat. En dan raakt het mij als Springsteen zijn schaarse tijd benut om zijn fans te vertellen over de belangrijkste personen en leermomenten in zijn leven."

"Het is alweer 25 jaar geleden dat ik Freehold, de plaats van Springsteen en zijn boom - op de hoes van 'My Hometown' - bezocht, een wish van een fan die de internationale doorbraak van Springsteen van dichtbij heeft meegemaakt. Het begon in 1981 toen ik zag hoe Springsteen Ahoy veroverde met energieke uitvoeringen van 'Thunder Road' en 'The Promised Land'. Daarna volgde in 1984 zijn wereldwijde doorbraak. En zag ik hoe Springsteen 50.000 mensen liet meebrullen op 'Born in the USA'.
Toen kwam voor Springsteen een periode van scheiding, afscheid van The E Street Band, writer’s block en depressies. Maar 25 jaar geleden was ik nog niet bewust van deze donkere periode uit het leven van Springsteen. Want ik was zelf op huwelijksreis en net met veel energie begonnen aan mijn eerste baan. Zo bleef ik Springsteen volgen en genoot ik van zijn intieme soloconcerten, reünieconcerten met The E Street Band en de full album performances van The River. Dankzij de boxsets en autobiografie Born to Run kreeg ik wel steeds meer inzicht in de diepere betekenis van zijn liederen en zijn drijfveren. Als je dan denkt dat Springsteen na 45 jaar geen magic tricks meer heeft, verrast hij met Springsteen on Broadway.


Bruce signeerde de foto die Nissi in 1993 in Freehold liet nemen.

Op 30 mei arriveren mijn broer en ik dan bij Walter Kerr Theatre. Bij de artiesteningang staan om 17 uur ongeveer 20 personen te wachten. We zien veel securitymannen aan het werk, maar ook vreemde vogels die overduidelijk betaald zijn om een gesigneerde plaat te scoren. Zo staan we te wachten… op steenworp afstand van het Columbia Records-kantoor, waar de carrière van Springsteen begon. En Power Station en Hit Factory, waar de albums zijn opgenomen die zorgden voor zijn internationale doorbraak. En Apollo Theater, CBGB en MSG, waar alle muziekhelden van Springsteen hebben opgetreden.
In dit muziekwalhalla zien we rond 18:15 uur Springsteen - zonder Patti - uit een zwarte SUV stappen. Springsteen is ontspannen en geeft allereerst mijn broer een hand en signeert vervolgens alles wat in zijn handen wordt geschoven: boeken, albums, posters, tickets. Het viel mij op dat Springsteen bijzondere items ook echt bestudeerde. Zo ook de twee foto’s van mijn zoons bij Springsteen-concerten.


Foto's: Nissi Tjhin.

Mijn avond kan niet meer stuk met twee gesigneerde foto’s en Orchestra-stoelen B1 en B3. We zitten helemaal voorin met niemand voor ons en hebben - in tegenstelling tot rij A – heel veel beenruimte. Over de performance is eigenlijk alles wel geschreven op Be True. Dankzij een volledige opname die eerder op Youtube stond (inmiddels verwijderd), wist ik vooraf alle verhalen, grappen en liederen. Maar toch heb ik enorm gelachen om de grappen, diverse kippenvelmomenten beleefd en twee keer een traantje weggepinkt. Persoonlijk vind ik het heel bijzonder dat Springsteen op 68-jarige leeftijd een jaar lang optreedt op Broadway. Met het heengaan van generatiegenoten als Danny Federici, Clarence Clemons, Prince, David Bowie en Tom Petty zou je denken dat Springsteen nu heel bewust met zijn tijd omgaat. En dan raakt het mij als Springsteen zijn schaarse tijd benut om zijn fans te vertellen over de belangrijkste personen en leermomenten in zijn leven. In de meest intieme setting die je je maar kunt voorstellen. Vanaf onze fauteuils is het alsof je bij Springsteen thuis zit. En hij zijn levensverhaal aan jou persoonlijk vertelt. 'Dancing in the Dark' lijkt alleen voor jou gezongen te worden, omdat er niemand achter of naast Bruce staat. Als Springsteen eindigt met 'I hope I've been a good traveling companion' en dan recht op mij afloopt om een hand te geven, flitsten 38 Springsteen-jaren voorbij. En denk ik alleen nog maar: 'Thank you Bruce!!' "


Foto's: Nissi Tjhin.

Lees ook de andere verslagen van Be True-lezers die Springsteen on Broadway hebben gezien.Bruce gaat optreden in Asbury Lanes

04-06-2018

Springsteen is special guest bij het openingsoptreden van de gerenoveerde club Asbury Lanes in Asbury Park op 18 juni. De bowlingbaan annex muziekclub is in twee jaar tijd van binnen compleet opnieuw opgebouwd.

De bowlingbaan opende in 1962 en werd pas in 2003 ook een café waar muziekoptredens werden gegeven. Op 18 juni staat de band Portugal the Man als hoofdprogramma geprogrammeerd. De Tangiers Blues Band van fotograaf Danny Clinch is de openingsact waar Springsteen bij wordt verwacht. Bruce heeft nooit eerder opgetreden in de Asbury Lanes.

Inwoners van Asbury Park kunnen meedoen aan een loterij om aan een kaartje te komen. Anderen maken kans op twee kaartjes en een hotelovernachting in het tegenover gelegen Asbury Hotel door een formulier in te vullen.


Foto: Jos Westenberg.Eerste River-show 2009 live-download juni

04-06-2018

 

De live-download van de maand juni is de eerste show ooit waar Springsteen en de E Street Band het gehele dubbelalbum The River integraal vertolkten. Dit was op 8 november 2009 in Madison Square Garden in New York.

In het weekend van 7 en 8 november 2009, aan het einde van de Working on a Dream-tour, speelden Springsteen en de E Street Band twee bijzondere shows in Madison Square Garden. Op zaterdag speelden ze voor het eerst The Wild, The Innocent and the E Street Shuffle integraal en een dag later was het de beurt aan een complete uitvoering van The River. Na openingsnummer 'Wrecking Ball' richtte Bruce zich tot het publiek, want hij wilde geen tijd verspillen: "We go to work immediately." Hij zei dat hij aan het einde van de tour iets speciaals wilde doen voor de fans. "We gaan iets doen dat nooit eerder is gedaan, en we zullen het ook nooit weer doen want het is te lang." Bruce had toen niet voor ogen dat in 2016 nog een River-tour zou volgen waarbij hij The River albumperformance elke avond in de VS zou gaan spelen. Sommige uitvoeringen zoals hij ze op deze avond in 2009 speelde, handhaafde Bruce ook bij de River-tour van 2016 (zoals bijvoorbeeld 'I Wanna Marry You') met een, weliswaar korter, sambaballen-intro.


Bruce danst met Patti bij 'I Wanna Marry You' (foto's: Jos Westenberg).

'I Wanna Marry You' (foto: Jos Westenberg).

Jos Westenberg en Muriël Kleisterlee waren in 2009 bij beide shows in New York. Jos: "Bruce en de band hadden de nummers van The River, die niet zo vaak gespeeld werden, wel goed gerepeteerd. Toch ging niet alles vlekkeloos, Bruce schoot uit op het mondharmonica-intro van 'The River' en later bij 'Drive All Night' gaf hij Clarence te laat een teken om de saxofoonsolo in te zetten." Aan het einde van een mooie versie van 'Point Blank' zong Bruce herhalend: "The times are tough, they're just getting tougher", net als in 'Cover Me'. 'I'm a Rocker' was een feest, met Curt Ramm die Clarence Clemons in de tweemans blazerssectie versterkte op trompet. 'Fade Away' droeg Bruce op aan Little Steven. Jos: "Het gedeelte waar ik erg naar uitkeek, was 'Fade Away', 'Stolen Car', 'Drive All Night' en 'Wreck on the Highway'. 'Fade Away' was prachtig, aan het einde zong Bruce 'I do anything for you, I beg, I plead, I beg, I plead, I get down on my knees for you' en hij liet zich op zijn knieën vallen. Daarna zong hij zachtjes 'I don't wanna fade away' terwijl de muziek wegebde. 'Stolen Car' werd gespeeld in de albumuitvoering, Bruce op elektrische gitaar en spaarzaam begeleid door de E Street Band. Een spookachtige uitvoering."


Foto's: Jos Westenberg.
'Ramrod' kreeg een uitgelaten uitvoering als altijd. Bruce riep voor de solo van Clarence: "Is there an author in the house?" (Clarence had net zijn autobiografie uit.) The 'Price You Pay' kreeg de tweede uitvoering van die tour. Een paar weken eerder zagen Muriël en Jos het debuut van dit spaarzaam gespeelde nummer in Philadelphia. Muriël: "Hoewel er dit keer geen trompet in zat en Bruce ook de mondharmonicasolo achterwege liet, klonk het nummer veel voller, met prachtige, duidelijke achtergrondzang van Steve ook." Na mooie versies van 'Drive All Night' en 'Wreck on the Highway' was de uitvoering van The River vervolbracht. Bruce liet de E Street Bandleden die aan het album werkten, het applaus in ontvangst nemen en noemde ook Phantom Dan Federici. Daarna bedacht hij even hoe het verder moest met de show, liet Kevin Buel een andere gitaar halen en vervolgde de show met 'Waitin' on a Sunny Day'. Een groter contrast is haast niet denkbaar.


Foto: Jos Westenberg.

'Atlantic City' was volgens Bruce een verzoek, hij zei alleen niet van wie. Met 'Badlands', kreeg de set een krachtige afsluiting. Bij het in ontvangst nemen van het applaus na 'Born to Run' en 'Seven Nights to Rock' zag Bruce een bordje voor 'Sweet Soul Music' van Arthur Conley dat hij ophaalde. "The one and only request we will play. We haven't done this in a while. We need a trumpet player. Curt, do you know this one, I know you do." Er volgde wat overleg over de structuur en de toonsoort. Bruce wilde het eerst in C spelen, maar hij concludeerde dat het te hoog was, dus werd het "B flat". Dit nummer speelden ze tijdens de Tunnel of Love-tour vaak, maar nu wist de band de riff niet meer goed te spelen en Bruce moest ook de blazers Clarence en Curt Ramm instrueren. Bruce voegde wel wat extra coupletten toe: "Spotlight on the Big Man, doing his thing. Spotlight on Little Steven, he's the king of 'em all. Spotlight on the Boss Man, sweating his ass off."


Foto's: Jos Westenberg.

Tijdens 'Dancing in the Dark' klommen enkele vrouwen uit het publiek op het podiumpje achter de pit en stonden wild te dansen. Security maande hen van het podium af te komen, Bruce en Steve moesten er erg om lachen. Aan het einde zei Bruce ook: "Let's hear it for the girls." Vervolgens pakte hij het bordje waar 'Sweet Soul Music' op stond er nog eens bij, want er stond ook nog iets op de achterkant: 'Can't Help Falling in Love' van Elvis. Bruce wist de brug niet meer te zingen, maar Roy Bittan wist nog wel hoe het nummer gespeeld moest worden. 'Higher and Higher' werd de definitieve afsluiter. Geïnspireerd door de dames van 'Dancing in the Dark', nam Bruce Patti, Curtis King en Cindy Mizelle mee op zijn laatste rondje achter de pit langs en ging met hen nog even op het podiumpje achter de pit dansen. Ten slotte bedankte Bruce het publiek en sloot af met de woorden: "We'll be seeing you, further on up the road."


Foto: Jos Westenberg


Jos: "De twee shows in Madison Square Garden in november 2009 blijven een bijzondere herinnering. Op de avond van The River was er niet eens ruimte voor een nummer van Working on a Dream. Deze shows zullen ons altijd bijblijven als de laatste concerten waarin wij Clarence Clemons aan het werk zagen."

De download is te bestellen op Springsteens site.Bruce eert Little Steven bij Hall of Fame

07-05-2018

Springsteen heeft gisteravond in het Paramount Theatre in Asbury Park zijn E Street Bandlid en vriend Little Steven in de New Jersey Hall of Fame binnengehaald met een speech. Bruce zong ook mee bij de finale 'I Don't Want to Go Home', dat Little Steven met The Disciples of Soul speelde en waarbij hij zijn medegenomineerden het podium op vroeg.

De New Jersey Hall of Fame eert elk jaar personen uit de staat New Jersey die zich in de kunst, literatuur, sport, wetenschap, politiek of maatschappelijk hebben onderscheiden. Deze Hall of Fame is in 2004 opgericht en sinds 2008 worden genomineerde personen geëerd. Springsteen werd meteen in 2008 in de Hall of Fame binnengehaald en in 2012 werd de E Street Band genomineerd. Dit jaar werd Little Steven individueel onderscheiden, samen met muzikanten als Gloria Gaynor, Debbie Harry van Blondie, Frankie Valli en honkballer Al Leiter.

Bruce verscheen als verwacht op het podium om de inwijding van Little Steven in te leiden met een speech. Bruce vertelde dat Steve in Boston is geboren en op zevenjarige leeftijd naar New Jersey verhuisde. Hij kwam Steve voor het eerst tegen in 1966 in de Hullabaloo Club in Middletown, New Jersey, waar Steve optrad met zijn band The Shadows. Een jarenlange vriendschap ontstond. Samen konden ze uren discussiëren over muziek, welke band beter was, Led Zeppelin of de Jeff Beck Group, de Beatles of de Rolling Stones. Bruce roemde zijn rol als gitarist in de E Street Band, maar bracht de aandacht al snel op Little Stevens eigen werk: "Hoewel ik me altijd gezegend voelde met Steve aan mijn zijde, spreekt zijn solowerk voor zich. De ongelofelijke nummers en producties die hij creëerde voor Southside Johnny, zoals 'I Don't Want to Go Home', 'Love on the Wrong Side of Town', 'It's Been a Long Time'. Steve is een van de grootste levende white soul performers en schrijvers."

Bruce noemde achter elkaar de bezigheden van Little Steven op, inmiddels een indrukwekkende lijst: Artist United Against Apartheid, de Disciples of Soul, acteur Silvio Dante bij The Sopranos, radio-host bij Little Steven's Underground Garage en eigenaar van het platenlabel Wicked Cool Records. Hij noemde ook Little Stevens rol als activist, "which is too long to go into here but let's just say, he talks it like he walks it."
Ten slotte noemde Bruce ook de Rock 'n' Roll Forever Foundation en Teach Rock, het programma voor gratis educatiemateriaal voor muziekdocenten, waarbij Steve betrokken is. Bruce sloot af met een paar typerende beschrijvingen over Steve: "This is a man who was married to his lovely wife Maureen by Little Richard, serenaded down the isle by the great Percey Sledge. He is the sole creator of the male babushka. And he is the only man I know besides Hugh Hefner who figured out how to spend his whole life in his pyjamas."Little Steven and the Disciples sloten de muzikaal avond af. Na 'Soulfire' haalde Steve Springsteen het podium op om met hem 'I Don't Want to Go Home' te zingen. Aan het slot liet Steve alle genomineerden, die vanuit de coulissen toekeken, vooraan op het podium komen om de avond af te sluiten.Freehold 1996 als download

04-05-2018

Springsteens concert op zijn oude basisschool St. Rose of Lima in Freehold op 8 november 1996 is de officiële download van de maand mei. In deze show van The Ghost of Tom Joad-tour zat een reeks speciale uitvoeringen en tourpremières.

Voor de kaartverkoop kregen inwoners van Freehold voorrang. Bruce trad op in de gymzaal en sprak aan het begin van de show met verbazing over zijn terugkeer naar zijn oude school: "I wouldn’t have believed it myself if I wasn't standing here, right under the cross. What can I say? Myself, I've been excommunicated with the divorce and all, but it's still great to be here. I told my buddy Steve, 'I'm playing Friday night.' 'Where?' 'At my Catholic school.' And he says, 'Oh. Revenge!' I said, 'No... well... maybe just a little bit.'"


Foto's: Muriël Kleisterlee.

Bruce opende de show met 'The River' waarop Soozie Tyrell hem op viool begeleidde. Zij en Patti Scialfa kwamen bij verschillende nummers meespelen en -zingen. Speciale uitvoeringen tijdens deze show zijn 'The Wish', 'When You’re Alone', 'Open All Night', 'Used Cars', 'My Hometown' (uiteraard mocht die niet ontbreken) en ' Racing in the Street'. Bruce eindigde de show met het debuut van het komische nummer 'Freehold', een autobiografische tekst over Springsteens haat/liefde relatie met zijn hometown. Doorspekt met typische Springsteen-humor: "I got a good Catholic education here in Freehold. Led to an awful lot of masturbation here in Freehold. Father it was just something I did for a smile. Hell, I still get a good one off once in a while, and dedicate it to Freehold."

De mp3- en flac-bestanden zijn op Springsteens site te downloaden.Tony Award voor Springsteen on Broadway

01-05-2018, laatste update: 06-06-2018

Bruce wordt onderscheiden met een Special Tony voor zijn Springsteen on Broadway-voorstelling. De Tony Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan theaterproducties en artiesten die op Broadway spelen.

De Special Tony is een aparte categorie voor artiesten die niet in de reguliere musical- en theatercategorieën van de Tony Awards vallen. De awarduitreiking vindt op 10 juni plaats in de Radio City Music Hall in New York City en wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden.

Update 6-6: Bruce zal ook optreden bij de Awards-showNieuws over album en E Street-tour

24-04-2018

Producer Ron Aniello heeft afgelopen weekend bij Bruce thuis in de studio gewerkt aan Springsteens soloalbum. Little Steven, die Bruce afgelopen weekend bij het Kristen Ann Carr-gala trof, liet zich in een interview ontvallen dat na Springsteen on Broadway besproken wordt wanneer de E Street Band weer op tour gaat en dat hij verwacht dat dat in 2019 of 2020 gaat gebeuren.

Op 4 april postte producer Aniello op zijn Instagram-account dat hij weer aan de langverwachte nieuwe cd van Springsteens bezig was. Van dit album was al sprake voor The River-tour van 2016-2017. Bruce zei er in januari 2016 zelf over in een interview met Rolling Stone dat het om een soloalbum ging, waarmee hij waarschijnlijk ook solo zou gaan optreden, maar dat dat nog even moest wachten vanwege zijn wens om met de E Street Band te touren vanwege het verschijnen van The River-box. Jon Landau beweerde in een later interview dat het niet per se een soloakoestisch album zou zijn. Op 22 april verscheen er nog een post van Aniello waarin hij een foto van hemzelf in Springsteens studio in Colts Neck plaatste en schreef: "If you could only hear what I’m hearing..." De hints zijn weliswaar cryptisch, maar het is wel duidelijk dat het soloproject nog niet ter ziele is.


Bruce en Patti aan tafel met Maureen Van Zandt en Little Steven bij Kristen Ann Carr Fund-gala in de Tribeca Grill
in New York (foto: Nick Contey).

Bruce en Patti waren afgelopen zaterdag bij het 25e Kristen Ann Carr-gala in New York. Ook Little Steven, Jackson Browne en Danny Clinch waren hier aanwezig. Bruce zat aan een tafel met Little Steven. Het toeval wil dat Steve drie dagen later in een interview verklaart dat er na Springsteen on Broadway pas gesproken zal worden over een nieuwe tour met de E Street Band, maar dat hij denkt dat er op zijn minst toch nog wel een E Street-tour in zit: "Then we'll talk about what's next. I think we got one more tour in us at least, 2019, 2020. I think it will happen."

Steve, Nils Lofgren en Max Weinberg zitten niet stil tijdens hun verlofperiode van de E Street Band en staan op podia met hun eigen projecten. Zo start Steve over vijf dagen met een nieuwe Disciples of Soul-tour in de VS en komt hij in juni en juli terug naar Europa. Little Steven brengt ook een live-cd en -bluray uit van zijn tour van vorig jaar. De cd is al digitaal te beluisteren. Nils Lofgren is druk met soloconcerten, maar gaat begin mei ook met zijn oude baas Neil Young en Crazy Horse optreden. En Max Weinberg geeft "Jukebox"-optredens met zijn band, waarbij het publiek de setlist mag bepalen. In juni treedt hij op in de Stone Pony.Bruce bij Patti Smith in New York

24-04-2018

Springsteen heeft gisteravond in het Beacon Theatre in New York meegespeeld bij een optreden van Patti Smith. Bruce speelde met haar twee nummers: 'Because the Night' en 'People Have the Power'.

In New York is het Tribeca Film Festival gaande. Patti Smith trad op na de première van de documentaire Horses, die over het 40-jarig jubileum van haar debuutalbum gaat. Smith trad met haar band op na de vertoning van de documentaire. Zij haalde Bruce het podium op om met haar 'Because the Night' te spelen, in de uitvoering die bekend is van Patti Smith zelf. Daarna volgde nog 'People Have the Power' waarvoor ook Michael Stipe, zanger van R.E.M., het podium op kwam.Springsteen ambassadeur hoorstichting

10-04-2018

Springsteen is ambassadeur geworden van de Hear the World Foundation, een stichting die mensen die aan gehoorverlies lijden ondersteunt. Voor de gelegenheid is Bruce op de foto gezet door Bryan Adams, ambassadeur van het eerste uur van dit goede doel.


De ambassadeurs, onder wie ook Sting, Annie Lennox en Cindy Crawford, onderstrepen het belang van een goed gehoor. De stichting vindt dat gehoorverlies onderschat wordt; 5 procent van de bevolking heeft te maken met enige mate van gehoorlies. En ook onder muzikanten is het een bekende kwaal, al wordt in het persbericht niet verteld of de ambassadeurs wellicht ook aan gehoorverlies lijden. De stichting zet zich vooral in voor kinderen. In minder rijke landen zijn vaak weinig middelen om kinderen en volwassenen met gehoorverlies te helpen. De Hear the World Foundation zet zich op allerlei plekken in de wereld met projecten in om mensen met gehoorverlies te helpen aan gehoorapparaten en andere oplossingen waarmee het gehoor verbeterd kan worden.Danny's laatste show als download

07-04-2018

Deze maand is het tien jaar geleden dat Danny Federici overleed aan de gevolgen van melanoom, een agressieve vorm van huidkanker. Danny's laatste show met de E Street Band, het concert van 19 november 2007 in TD Banknorth Garden in Boston, is de download van deze maand.

Aan het begin van de Magic-tour ging de conditie van Danny Federici hard achteruit en ook op het podium was dit merkbaar. Tijdens de laatste paar shows in het eerste deel van die tour was Charlie Giordano naast het podium aanwezig om van Danny te leren; hij zou vanaf eind november in Europa zijn plaats innemen zodat Danny zich kon laten behandelen. Bij de laatste show in Boston zette Bruce een paar mooie nummers op de setlist om Danny te kunnen laten stralen: 'This Hard Land', '4th of July, Asbury Park' en 'The E Street Shuffle'. Aan het einde van de show, na 'American Land', haalde Bruce Danny naar het midden van het podium om de organist door het publiek te laten eren met applaus.


Foto: Guy Aceto.

Na de show plaatste Springsteen een bericht op zijn website waarin hij meldde dat Danny een "leave of absence" zou nemen, omdat hij zich moest laten behandelen voor zijn ziekte. Helaas was genezing niet meer mogelijk, Danny overleed vijf maanden later. Een maand voor zijn dood verscheen hij nog een laatste keer op het podium met zijn vrienden van de E Street Band. Bij het concert van 20 maart 2008 in Indianapolis kwam Danny als special guest acht nummers meespelen. Het werd zijn laatste optreden.Steve naar Amsterdam, Nils bestolen

03-04-2018

Little Steven and the Disciples of Soul komen in de zomer naar Europa en treden op 6 juli op in het Amsterdamse Bostheater. Nils Lofgren is op tour in Amerika slachtoffer van diefstal geworden, maar heeft zijn gestolen instrumenten inmiddels weer terug.

Nu Springsteen zijn verblijf op Broadway heeft verlengd, geeft dat de E Street Bandleden de ruimte om hun eigen projecten te doen. Little Steven hervat aan het einde van deze maand zijn tour met The Disciples of Soul in Amerika en vanaf eind juni komt hij naar Europa. Op 6 juli staat hij in het Amsterdamse Bostheater (voorverkoop start op 7 april) en op 14 juli op het bluesfestival in Peer, België (early bird-tickets met korting zijn al verkrijgbaar). Twee dagen voor Amsterdam, op 4 juli, treedt hij op in het Keulse E-Werk.

Nils Lofgren is op tour in Texas en Californië waar hij soloshows geeft. De nacht voor zijn optreden in Dallas, vorige week vrijdag, werden uit zijn wagen drie akoestische gitaren, een elektrische Stratocaster en een harp gestolen. Nils deed een oproep op Twitter waarin hij mensen vroeg uit te kijken naar zijn gestolen instrumenten. Het hielp, want binnen een paar dagen nam iemand contact op met de politie dat hem een gestolen instrument te koop werd aangeboden. De politie heeft de vermoedelijke dief aangehouden en de instrumenten terug aan Nils kunnen geven.
In mei komt Nils voor optredens naar Groot-Brittanië.The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 verschijnt 18 mei

29-03-2018

De tweede set van Springsteens geremasterde albums verschijnt op 18 mei. The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 bevat tien platen in een deluxe-uitgave met boekwerk.

Voor The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 hebben de albums Tunnel of Love, Human Touch, Lucky Town, MTV Plugged en The Ghost of Tom Joad, net als de eerdere albums in Volume 1 dat in 2014 verscheen, het Plangent-remasteringsproces van Bob Ludwig ondergaan. De in 1988 uitgebrachte 12"-ep Chimes of Freedom (met live-opnames van 'Thougher than the Rest', 'Be True', 'Chimes of Freedom' en de akoestische versie van 'Born to Run') en de niet eerder op vinyl uitgebrachte ep Blood Brothers completeren de set van tien vinylplaten. Tunnel of Love en Human Touch worden als dubbel-lp uitgebracht om zo de hoogst mogelijke audiokwaliteit te bereiken. In de box zit een 60 pagina's tellend boek.

Er verschijnt ook een digitale uitgave als download, waarbij een aantal bonustracks verschijnen: b-kantjes en extra nummers die op cd-singles verschenen. De 5lp-box Live/1975-85 en de Greatest Hits dubbel-lp ontbreken in deze release (de geremasterde Greatest Hits-dubbelaar verschijnt wel op Record Store Day). In een Duitse webshop is The Album Collection Vol. 2, 1987-1996 portovrij voor  € 169,99 te bestellen.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF