Clarence Clemons-documentaire in de Melkweg

10-12-2019

Zondag 12 januari wordt in de Melkweg in Amsterdam de documentaire 'Clarence Clemons: Who Do I Think I Am?' vertoond. De voorstelling wordt ingeleid door Jos Westenberg van Be True en er is voorafgaand aan de vertoning een korte "petje op, petje af"-quiz.

In de film wordt Clarence gevolgd op de reis die hij in 2005 naar China maakte. Onder anderen Nils Lofgren, Joe Walsh, Vini Lopez, Jake Clemons en Bill Clinton komen aan het woord.

12 januari is de dag na de geboortedag van Clarence. Hij overleed in 2011 op 69-jarige leeftijd.

Kaartjes voor de filmvertoning zijn te koop via de Melkweg.Bruce speelt met Mellencamp bij Rainforest Benefit

10-12-2019

Bruce heeft gisteravond meegedaan aan het Rainforest Benefit dat Sting en zijn vrouw Trudie Styler voor de achttiende keer in New York organiseerden. Dit jaar markeerde het dertigjarige jubileum, de eerste show vond plaats in 1989. Plaats van handeling was gisteren het Beacon Theatre en er waren optredens van James Taylor, Bob Geldof, Debbie Harry, Robert Downey Jr., Ricky Martin, Zucchero, Shaggy en de Eurythmics. Bruce was er voor de vierde keer bij en hij speelde twee duetten met John Mellencamp.

Onaangekondigd kwam Bruce aan het einde van de set van Mellencamp met een elektrische gitaar omgehangen het podium opgelopen. Samen deden ze Mellencamps hit 'Pink Houses' uit 1983. Bruce deelde naast de zang met Mellencamp ook de gitaarsolo met Andy York, Mellencamps vaste gitarist.Na 'Pink Houses' volgde eerst het optreden van The Eurythmics waarna Bruce en John Mellencamp verder gingen waar ze waren gebleven, nu met een duet op Springsteens kraker uit 1984, 'Glory Days'. Bruce nam daarna het podium voor zich alleen en speelde met de huisband 'Dancing in the Dark', dat na een valse start opnieuw door Bruce werd afgeteld. Het concert werd afgesloten met alle artiesten op het podium die Journey's hit 'Don't Stop Believin'' deden.De Eurythmics-reünie van Annie Lennox en Dave Stewart was een hoogtepunt van de avond. Volgens een review van showbizz411 werd het publiek nog een nummer van Bruce onthouden. Omdat het programma was uitgelopen besloot Bruce om 'I'm on Fire', dat hij de avond voor de show bij de repetitie nog wel had gedaan, tijdens de show niet te spelen.

Bruce: "Tour late in the year next year"

26-11-2019

Bruce heeft met het Australische televisieprogramma Sunrise gesproken over de film Western Stars. Aan het einde van het interview gaf hij aan dat hij eind volgend jaar met de E Street Band op tour denkt te kunnen gaan.

"We are going to start to make the record relatively soon. I never know how long that is gonna take but when it's finished, we are going to start looking at some touring, perhaps late in the year next year or something. That may come up. I'm looking forward to that."Bruce beantwoordt ook een vraag over zijn eigen fitheid nu hij zeventig jaar oud is: "Ik merk het nog niet als ik op het podium sta. Ik voel me niet radicaal anders als toen ik veertig was. Waarom, weet ik niet. Ik denk dat de adrenaline je overneemt. Je motivatie om daar te staan en de opwinding om voor dat publiek te staan, nemen het over. En ik ben behoorlijk gezegend met de Italiaanse genen die jeugdig houden. Maar ik ben ook vervloekt met een deel van het Ierse emotionele leven, humeurig, zoals mijn vader. Ik reken op beide zaken. Beide kanten verrijkten echt het werk dat ik doe en daar ben ik dankbaar voor. Maar ik ben nog niet omgevallen, en hopelijk binnenkort ook nog niet."

Intussen is producer de afgelopen weken in New Jersey aan het werk geweest, waarschijnlijk het begin van de plaatopnames met de E Street Band. Garry Tallent is ook in New Jersey gesignaleerd en Max Weinberg speelde met Bruce mee in de Stone Pony.Bruce in Stone Pony voor Boston College

17-11-2019

Bruce heeft zaterdagavond in de Stone Pony in Asbury Park een besloten optreden gegeven voor Boston College, waar zijn zoon Evan heeft gestudeerd. Het publiek bestond uit 400 genodigde gasten die per koppel $ 25,000 betaalden. Van het ingezamelde geld krijgen scholieren met mindere financiële middelen een beurs.

De laatste keer dat Bruce een benefiet voor deze school deed, was in 2011. Bruce trad gisteravond op met een band die door Bobby Bandiera was samengesteld. Ook Max Weinberg was van de partij, hij speelde op ongeveer de helft van de nummers mee. Patti Scialfa en Southside Johnny, die meededen bij vorige benefietoptredens voor de scholen van Springsteens kinderen, waren gisteren niet aanwezig.

Setlist: 634-5789 / Seven Nights to Rock / Darlington County / Spirit in the Night / Growin' Up / Because the Night / Two Hearts / Cadillac Ranch / Rendezvous / Boy from New York City (Layonne Holmes zong dit nummer) / From Small Things (Big Things One Day Come) (Bobby Bandiera zong dit nummer) / I'm On Fire / Waitin' on a Sunny Day / Talk to Me / 4th of July, Asbury Park (Sandy) / Tenth Avenue Freeze-out / Dancing in the Dark / Born to Run / Rosalita / Detroit Medley / Twist and Shout / Thunder Road (soloakoestisch).Bruce speelt met Sheryl Crow op Stand Up for Heroes

05-11-2019

Bruce heeft maandagavond 4 november in New York meegedaan aan Stand Up for Heroes. Hij speelde voor dit benefiet een set met vijf songs solo en speelde een nummer mee met Sheryl Crow.

De benefietshow voor de Bob Woodruff Foundation vond plaats in het Hulu Theatre van Madison Square Garden. Het was voor de dertiende keer dat Stand Up for Heroes werd georganiseerd en Bruce heeft alleen de uitgave in 2017 gemist. Hij speelde voor dit jaar een set met vijf songs solo: 'Bobby Jean', 'I'll Work for Your Love', 'I'm on Fire', en de combo 'Dancing in the Dark' / 'Land of Hope and Dreams' zoals hij die ook bij Springsteen on Broadway deed. Bruce vertelde traditiegetrouw ook een paar schuine moppen.Eerder op de avond speelde Bruce met Sheryl Crow mee met haar nummer 'Redemption Day'. Aan het einde van de show was er geen veiling zoals die in voorgaande jaren wel plaatsvond.

Download Asbury Park 1996

01-11-2019

De download van de maand november is de Ghost of Tom Joad-show van 24 november 1996 in Asbury Park. Dit was de eerste van drie shows die Springsteen in het Paramount Theatre gaf.

Bruce opende de show met drie nummers van Greetings From Asbury Park, N.J. en op de setlist stonden onder andere 'Independence Day', 'Shut Out the Light', 'Racing in the Street', 'Rosalita' en 'Fourth of July, Asbury Park'. Op dit laatstgenoemde nummer speelde Danny Federici mee op accordeon. Hij was eerder in de show ook komen meespelen op 'Wild Billy’s Circus Story' en 'This Hard Land'. Soozie Tyrell en Patti Scialfa deden ook mee op een paar nummers, zoals 'Mansion on the Hill', 'Two Hearts' en 'When You're Alone'.Springsteen vervolgt mediaoffensief op Amerikaanse tv

26-10-2019

Na zijn bezoek aan de filmfestivals van Toronto en Londen en het interview in de Graham Norton Show, maakte Springsteen op de Amerikaanse televisie promotie voor de bioscoopvertoning van Western Stars. Hij zat op 21 oktober tegenover de talkshow-host Jimmy Kimmel en in de ochtendshow CBS This Morning werd in twee delen (op 24 en 25 oktober) een interview uitgezonden dat de tv-ploeg van presentatrice Gayle King op Springsteens boerderij had gehouden.

In Jimmy Kimmel Live sprak Bruce niet alleen over de film Western Stars maar ook over de tentoonstelling in Freehold, de reactie van zijn kinderen op zijn carrière en zijn voorprogramma bij Cheech and Chong. Ook vertelde hij een leuke anecdote over zijn opa die hij als kind elke zondag bezocht en hem naar de zitkamer riep ("Bruuuce"), in zijn wang kneep totdat hij huilde en hem dan een dollar gaf.

In het interview voor CBS This Morning ging Bruce wat dieper in op het album en de film Western Stars en zijn relatie met Patti Scialfa.In het tweede deel beantwoordde Bruce vragen over de therapeutische kracht van muziek, zijn zangstem die hij vindt klinken alsof hij net uit bed komt en de relatie met zijn vader en zijn eigen vaderrol. Bruce reageerde ook kort op de denigrerende opmerking die Trump op 10 oktober in Minneapolis over hem maakte. De Amerikaanse president noemde hem in een rijtje andere artiesten "little Bruce Springsteen", wiens steun hij niet nodig had om verkozen te worden. Bruce sprak zijn zorg uit over hoe Trump leiding geeft: "It's just frightening. We're living in a frightening time. The stewardship of the nation has been thrown away, to somebody who doesn't have a clue as to what that means. I mean, the United States of America is in your care. Do you know what the stakes are? Do you know what that means? And unfortunately we have somebody who I feel doesn't have a grasp of the deep meaning of what it means to be an American."Naast de televisie-interviews was er ook in de papieren en digitale media veel aandacht voor Western Stars. De Asbury Park Press had een uitgebreid interview met Bruce en een journalist schreef een verslag over zijn bezoek aan Springsteens boerderij, waar Bruce een hele groep filmrecensenten had uitgenodigd voor een vraag-antwoordsessie.

Bruce zelf verraste op 19 oktober bioscoopbezoekers in Freehold met zijn aanwezigheid, waar de film kort  introduceerde. Hij plaatste ook op sociale media een korte boodschap waarin hij filmbezoekers kijkplezier wenste en vroeg om niet na elk nummer te applaudiseren.

Little Steven brengt boxset uit

25-10-2019

Little Steven brengt op 6 december een boxset uit met vijf geremasterde vinyluitgaves van zijn soloplaten die hij tussen 1982 en 1999 uitbracht, aangevuld met een heruitgave van de Artists United Against Apartheid: Sun City-lp. De RockNRoll Rebel – The Early Work-set bevat ook vier cd's met in totaal 51 bonustracks.

De set bevat heruitgaves van de soloalbums Men Without Women uit 1982, Voice of America uit 1983, Freedom, No Compromise uit 1987 en Revolution uit 1989. Met deze set verschijnt ook voor het eerst op vinyl de dubbel-lp Born Again Savage uit 1999. De 51 bonustracks bestaan uit outtakes, remixes, demo's en live-opnames, waarvan de oudste, met Southside Johnny, uit 1973 stamt en twee opnames van de Vin Scelsa Hungerthon-radiouitzending uit 1995.Bruce gaat meedoen aan Rainforest Benefit

24-10-2019

Springsteen treedt op 9 december op bij het Rainforest Benefit in het Beacon Theatre in New York. Deze show wordt georganiseerd door Sting en zijn vrouw Trudie Styler. Naast Bruce zullen onder anderen John Mellencamp, James Taylor, Bob Geldof en Eurythmics optreden. 

Het is sinds 1995 de vierde keer dat Springsteen aan deze benefietshow meedoet. De Rainforest Benefit-shows staan garant voor verrassingen. In 1995 deelde Bruce het podium met onder meer Sting, operazangeres Jessye Norman, Billy Joel, Jon Bon Jovi en Paul Simon, zong hij met James Taylor 'The River' en met Elton John 'Streets of Philadelphia'. De show bevatte een tributesegment aan Elvis, waarbij Bruce zijn nummer 'I'm Turning into Elvis' speelde. In 2010 zong Bruce 'Cuts Like a Knife' van Bryan Adams en 'Don't Stop Believing' met onder anderen Sting, Shirley Bassey, Lady Gaga en Debbie Harry. In 2016 kwam Bruce vanuit de zaal het podium op terwijl hij 'Santa Claus is Comin' to Town' zong. Ook deed hij kerstnummers met onder anderen Darlene Love, James Taylor, Idina Menzel, Jennifer Nettles en Ronnie Spector en een duet met Lisa Fischer op 'Tenth Avenue Freeze-out'.Bruce in Londen met Western Stars

13-10-2019

Springsteen was deze week in Londen om de film Western Stars te promoten. Hij was donderdag te gast in de Graham Norton Show (uitzending op vrijdag) en vrijdag was hij bij de Europese première van de film op het filmfestival van The British Film Institute. Hij ontving ook mensen van de media, onder wie Leon Verdonschot en Gerard Ekdom. Leon mailde hierover naar Be True: "Het is echt een prachtige film, vind ik. (...) Aan de arrangementen heeft hij verder niets veranderd, het belangrijkste verschil is dat Patti in met name 'Stones' een belangrijke vocale bijrol krijgt. In de Q&A zaterdagochtend zei Bruce letterlijk dat hij dat een fout vond: dat Patti op het album niet meezingt. Dat heeft hij in de live-versie dus 'hersteld'."

Springsteen is niet eerder te gast geweest in een Engelse talkshow en Graham Norton kreeg de eer om hem te interviewen. Naast Bruce waren ook Robert De Niro, Sienna Miller en Paul Rudd te gast. Zij werden in het eerste deel van het programma geïnterviewd, Bruce kwam pas in de tweede helft aanschuiven. De vragen gingen niet heel diep en gingen vooral over het opnameproces van de film Western Stars. Norton vroeg Bruce ook om het verhaal te vertellen over de mislukte poging om Elvis te ontmoeten. In 1976 klom Bruce over de muur van Graceland en werd door een bewaker in de kraag gegrepen. James Blunt was de muzikale gast en kreeg aan het einde wat spreekruimte. Hij vertelde een grappig verhaal over zijn mislukte ervaringen met crowdsurfen, dat ook Bruce zichtbaar plezier deed.


Volledige versie van The Graham Norton Show, Bruce komt pas na 24 minuten het podium op.

Op vrijdag was Springsteen bij de eerste publieke vertoning van de film in Europa, op het BFI filmfestival. Bruce introduceerde kort de film en na afloop kwam hij met Thom Zimny het podium op om aan een twintig minuten durende vragensessie mee te doen. In de zaal hing een papier met het bericht dat de sessie zou worden gefilmd voor internetgebruik en voor een uitgave op dvd, waarschijnlijk als bonusmateriaal voor de bluray en dvd van de Western Stars-film.
Bruce legde uit hoe de film tot stand is gekomen en aan het einde bevestigde hij nog een keer dat hij met de E Street Band gaat werken: "I'm not planning on writing anymore books, I am not doing anymore plays, or doing anymore movies. I will however be joining with the E Street Band."

Leon Verdonschot en Gerard Ekdom waren bij de persvoorstelling voorafgaand aan de voorstelling op het filmfestival. Verdonschot schreef erover in zijn column voor De Limburger. Hij mailde Be True over de film: "Het is echt een prachtige film, vind ik. Het hele album integraal live in de schuur op Bruces landgoed, met een complete band, veel strijkers, cellisten, blazers, een koor. En dan in de aftiteling 'Rhinestone Cowboy', omdat Bruce vond dat het eigenlijk best ’sad’ was, dat hele album als je het zo achter elkaar hoort - haha. Ik weet nu al dat ik als hij eenmaal uit is alleen nog maar de live-versie van Western Stars ga draaien. Hij is echt zó goed bij stem ook, en zeker de ballads zijn nog veel indringender in de live-versie.

"Aan de arrangementen heeft hij verder niets veranderd, het belangrijkste verschil is dat Patti in met name 'Stones' een belangrijke vocale bijrol krijgt. In de Q&A zaterdagochtend zei Bruce letterlijk dat hij dat een fout vond: dat Patti op het album niet meezingt. Dat heeft hij in de live-versie dus 'hersteld'.
Ik was bij een viewing voor ingevlogen pers, en daarna mocht een deel bij hem langs om de hand te schudden. Hij zag er zeer kwiek uit. Hij was ook wel echt trots op de film, die ooit begonnen is als gewoon een live-registratie van een show rond het album als alternatief voor een tour, maar uiteindelijk dus meer is geworden dan dat. Met name de beelden van de jonge verliefde Bruce en Patti zijn zeer ontroerend."
Leon publiceert later nog een recensie over de film.

Gerard Ekdom postte op zijn social mediakanalen: "Dreams do come true!! Effe naar Londen om mijn über bonus held Bruce Springsteen te mogen interviewen!!! Zijn muziekfilm ‘Western Stars’ is waanzinnig. Bruce is een van de aardigste in de business! Maar man, wat was ik hier ouderwets zenuwachtig voor. Ik wilde hem zijn toen ik opgroeide, heb al zijn platen stukgedraaid, zijn teksten zijn mijn mantra’s. Nooit gedacht dat ik nog eens één op één met The Boss zou zitten in een gesprek. Het interview is half november te zien in RTL Boulevard en ook bij mij in Ekdom In De Morgen op Radio 10 te horen uiteraard!!"


De video van 'Sundown', van de Western Stars-film, is 4 oktober verschenen.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF