Roxy '75 live-download

09-12-2019

De live-download van de maand december is het vroege concert dat Springsteen en de E Street Band in The Roxy in Hollywood gaven op 18 oktober 1975. Ze gaven van 16 tot 19 oktober zes concerten in de club op Sunset Boulevard.

Op de 17e en 18e oktober twee dagen gaven ze twee concerten op een avond. Het vroege concert op de 17e  werd op de radio uitgezonden. De show van de 18e opent met de pianoversie van 'Thunder Road' die op de Live 1975/85-box staat. Ook spelen Bruce en de band onder andere de covers 'When You Walk in the Room', 'Goin' Back', 'Carol' en een stukje van 'Having a Party' in 'The E Street Shuffle'. De download is te bestellen via Springsteens officiële site.Bruce reageert op "fake tour news"

05-12-2018

Springsteen heeft de geruchten over een mogelijke E Street Band-tour in 2019 met een persbericht de kop in gedrukt. Afgelopen weekend stond er een artikel in de Sunday Times, waarin de journalist na een interview met Bruce zelf over concerten komend jaar in Engeland speculeerde, zonder dat daar letterlijke citaten bij stonden. Andere media interpreteerden dit bericht als een bevestiging van een E Street Band-tour in 2019. Bruce voelde zich genoodzaakt om zelf duidelijkheid te geven: er komt geen E Street Band-tour in 2019.

Springsteen zei tegen de journalist van de Sunday Times dat hij na Broadway weer terugkeert naar zijn "day job". De interviewer beredeneerde zelf dat optreden met de E Street Band, onder andere in Engeland, tot Springsteens "day job" behoort. Verschillende websites (zelfs die te boek staan als serieuze media, zoals het Engelse muziekblad NME) zagen hierin een bevestiging van een E Street Band-tour in 2019. Little Steven en Nils Lofgren werden op Twitter uitgedaagd te reageren, en zij waren verbijsterd. Little Steven tweette: "That is a misinterpretation at best. It could change, but as of this moment there are no plans for E Street touring in 2019. There needs to be some kind of official announcement so all these rumors are put to rest."

En dat gebeurde gisteravond. Bruce reageert zelf via zijn website en zijn Facebook-, Twitter- en Instragram-accounts:
"Just a note to quell some of the rumors over here on E Street. While we hope to be back with you soon, the E Street Band won’t be touring in 2019. Before I go back to my day job, the year will be consumed with a break after our Broadway run and various recording projects I’ve been working on. We do hope to see you soon, and until then, we have some mighty E Streeters out there regularly performing with their own projects who’d love and deserve your support. All love and Happy Holidays!"

Een van de "various recording projects" waaraan gewerkt wordt, is het soloalbum waar Bruce al voor de River-tour in 2016 in Rolling Stone over sprak. Dat album is geregeld ter sprake gekomen, Bruce typeerde het als een singer/songwriter-album dat hij als soloartiest wil presenteren en dat qua muziek doet denken aan Jimmy Webb, Burt Bacharach en Glen Campbell. In oktober dit jaar zijn Roy Bittan en Max Weinberg in de studio met producer Ron Aniello aan het werk geweest, hoewel het niet duidelijk is voor welk van de verschillende projecten waar Bruce op doelt. In ieder geval heeft Bruce Tunnel of Love ook weleens als een soloproject betiteld, terwijl aan de plaat ook de E Street Band-leden hebben meegewerkt.

In zijn persbericht maakt Bruce promotie voor de soloprojecten van de verschillende E Street Bandleden. Nils Lofgren, Max Weinberg en Little Steven zijn allemaal druk met solo-optredens. Little Steven zegt in 2019 met de Disciples of Soul verder te touren en beantwoordde de vraag wanneer hij weer naar Nederland komt op Twitter: "In de zomer."Leeds 2013 als download-show

26-11-2018

De live-download van de maand november is de opname van het Wrecking Ball-concert dat Springsteen en de E Street Band op 24 juli 2013 in de First Direct Arena in Leeds gaven. De download werd met een week uitgesteld om het nieuws over de Broadway-release niet in de weg te zitten.

Het optreden in Leeds was een van de weinige indoor-shows van het tweede Europese deel van de Wrecking Ball-tour. Het concert in deze gloednieuwe zaal werd pas laat aan het tourschema van 2013 toegevoegd. De lokale promotor zocht naar een  aansprekende naam om de First Direct Arena te openen en dacht deze met Elton John in september te hebben gevonden. Maar toen de interesse van Bruce om in Leeds te spelen, kenbaar werd, koos men er toch voor om de officieuze opening van de zaal anderhalve maand te vervroegen. Helemaal klaar voor de opening was de zaal nog niet. De vrachtwagens van de crew, die naast de arena op de taxistandplaatsen stonden geparkeerd om te laden en lossen, hadden allemaal een parkeerboete gekregen. De burgemeester van Leeds schold deze boetes kwijt. Binnen in de zaal was ook nog niet alles op orde; vooral de airco werkte niet naar behoren waardoor het er snikheet was.Leeds stond geprogrammeerd midden in een rijtje shows aan het einde van de Europese tour 2013; in Limerick, Cork, Belfast, Cardiff en de Europese slotshows in Kilkenny, die bijna allemaal sterke concerten bleken te worden. Muriël Kleisterlee en Jos Westenberg waren bij het concert in Leeds en maakten deze foto's, waarvan een groot deel niet eerder zijn gepubliceerd.Jos: "Wat ik me van deze show herinner, zijn enkele fijne uitvoeringen van speciale nummers zoals 'Local Hero', 'Bad Moon Rising', 'This Depression' en 'Secret Garden'. Maar ook de verstikkende warmte in de zaal is me bijgebleven. Aangezien deze indoor-show stond geprogrammeerd tussen veel stadionconcerten, was de verwachting hooggespannen. Al snel werd vooraf de vergelijking gelegd met Parijs 2012 en Antwerpen Sportpaleis 2008, allemaal fantastische binnenshows die geprogrammeerd stonden tussen stadionconcerten, maar het concert in Leeds kon die hooggespannen verwachting niet helemaal inlossen, al werd het zeker een goed concert."Bruce opende het concert met vier krachtige nummers: 'Roulette', 'My Love Will Not Let You Down', 'No Surrender' en 'Something in the Night'. Het publiek kreeg die show vier tourpremières te horen en Bruce honoreerde veel verzoeknummers die hij via bordjes aangereikt kreeg. Daardoor ging wel de vooraf geplande uitvoering van de a-kant van The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle-lp, die op de handgeschreven setlist stond, niet door. Het eerste verzoeknummer was 'American Skin (41 Shots)'. Na 'Hungry Heart' volgde een tourpremière (en verzoeknummer) waar Bruce in de soundcheck met de E Street Band hard aan gewerkt had: 'Local Hero'. "We have rehearsed this quite a bit", zei hij vooraf. Al voorafgaand aan de show in Mönchengladbach begin juli van dat jaar hadden de E Streeters met Bruce ook al tijdens de soundcheck flink aan dit nummer van Lucky Town gewerkt. De uitvoering in Leeds mocht er zijn: Nils speelde slidegitaar, Steve en Bruce legden mooie gitaarlicks over elkaar en de blazers gingen er met Springsteens aanwijzingen vol in.

Daarna volgden nog drie verzoeknummers op rij: 'Gotta Get That Feeling' (daarvoor alleen live gespeeld bij het laatste optreden met Clarence Clemons, in het Carousel House in Asbury Park in 2009), 'Bad Moon Rising' en 'Thundercrack'.
Na de verzoeknummers volgde drie nummers van het Wrecking Ball-album, het titelnummer, 'Death to My Hometown' en het zelden gespeelde 'This Depression', dat Bruce opdroeg aan zijn bodyguard Gil. Het was een prachtige intense uitvoering met een geweldige solo van Nils Lofgren.

'Because the Night' speelde Bruce in plaats van het vooraf geplande 'Save My Love' en hij besloot in dit nummer zelf de gitaarsolo aan het einde te spelen, in plaats van deze zoals gebruikelijk aan Nils Lofgren toe te wijzen.De set werd een beetje gehaast afgesloten met een vaste keuze als 'Waitin' on a Sunny Day', een vrij ongeïnspireerde versie van 'The Rising', maar een zeer gedreven uitvoering van 'Land of Hope and Dreams'.De toegiften begon Bruce met een speech waarin hij de fans bedankte die veel shows bezocht hadden en hem door Europa volgden. "Ik weet dat jullie veel moeite doen om van stad naar stad te reizen, ik weet van de wachtrij en wat jullie doen om hier te kunnen zijn." Hij droeg 'Secret Garden', dat ze volgens hem maar een paar keer eerder gespeeld hebben, op aan de Duitse Anne en "her guy" Jeff. Dit nummer is bij de Sony Studio-shows in 1995 gespeeld voor video-opnames, maar pas één keer eerder, in 2000 in New York, bij een E Street Band-concert. Vervolgens nog een nummer dat Bruce op verzoek van ene 'Wil' speelde. "Almost forgot to play this, but we promised." 'Atlantic City', op een rare plek in de set, werd gevolgd door 'Badlands' en 'Born to Run'.Tijdens 'Dancing in the Dark' kwam een heel gezin het podium op. Bruce haalde eerst vijf meisjes uit de zaal, maar na een kort dansje lieten ze weten dat hun moeder een stukje verderop in het publiek stond. Ze mochten haar ook het podium ophalen. Daarna lieten de dames weten dat vader weer op een andere plek in de pit stond, en ook hij mocht Bruce op het podium vergezellen.

'Shout', de cover van The Isley Brothers, was op dat moment van de tour een vast onderdeel van de toegiften, waarbij de meeste mobiele muzikanten plat op het podium, gevolgd door een knieval van het publiek op de vloer in de zaal.

Bruce sloot de show soloakoestisch af met twee nummers op gitaar: 'If I Should Fall Behind' en 'Thunder Road'.

Het concert van 24 juli 2013 in de First Direct Arena in Leeds is te downloaden via Springsteens officiële site. In het weekend van 24 en 25 november geldt 50 procent korting.

Setlist: Roulette / My Love Will Not Let You Down / No Surrender / Something in the Night / American Skin (41 Shots) / The Promised Land / Hungry Heart / Local Hero / Gotta Get That Feeling / Bad Moon Rising / Thundercrack / Wrecking Ball / Death to My Hometown / This Depression / Because the Night / Darlington County / Shackled and Drawn / Waitin' on a Sunny Day / The Rising / Land of Hope and Dreams // Secret Garden / Atlantic City / Badlands / Born to Run / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-Out / Shout / If I Should Fall Behind (soloakoestisch) / Thunder Road (soloakoestisch)

 
Bruce krijgt plaat van Nederlandse fan op Broadway

25-11-2018

Fabian Dijkstra ging op 13 november naar Springsteen on Broadway en nam een presentje mee om buiten bij het theater aan Bruce te geven: een plaat met zijn eigen muziek. Fabian mailde zijn ervaring naar Be True.

Eindelijk is het dan zo ver! Na maanden wachten ga ik ook naar Springsteen on Broadway. We (mijn vrouw en ik) hebben via het verfoeide Verified Fan-systeem dan toch kaartjes voor de show van dinsdag 13 november kunnen kopen en om te voorkomen dat we met een dikke jetlag bij de show zitten hebben we besloten om een weekje in New York vakantie te vieren. Dit geeft ons ook de kans om mee te doen aan de lucky seat-loterij voor de shows op vrijdag en zaterdag, maar helaas lukt het ons niet om via die weg nog een extra kaartje te bemachtigen.
Het bezoek aan New York heeft wat mij betreft naast vakantie vieren en het bijwonen van de show nog een doel. Dolgraag wil ik de plaat die ik met mede Bruce-fan René Palsma onder de naam “Scooter and the Big Man” heb opgenomen, aan Springsteen geven. Ik besef dat de kans dat dit gaat lukken niet heel groot is, maar je mag dromen toch?


Foto's: Gerjanne Dijkstra

We landen vrijdag mooi op tijd in New York en zijn nog redelijk fit. Hoewel het regent besluiten we toch even langs het Walter Kerr theater te lopen om te kijken of we de tickets voor dinsdag alvast op kunnen halen. De uiterst vriendelijke dame achter de balie weet ons te vertellen dat we dat pas op de dag van de show kunnen doen, maar dat het vast goed gaat komen. Er staan een paar mensen bij het theater en voor we het weten staan we gezellig te kletsen met Italiaanse en Deense fans en onder een afdakje blijven we ook nog droog.
Wat al eerder mensen is opgevallen: er staan her en der ook professionele handtekeningenjagers tussen de fans te wachten. Ze vallen direct uit de toon tussen de Springsteen-fans en vertellen bijvoorbeeld vol trots dat ze net 100 dollar voor de handtekening van Elton John (die ook in de stad is) hebben gekregen. We negeren ze maar wisselen concertervaringen uit met de andere fans. We spreken mensen die de show al drie keer hebben gezien en mensen die zonder kaartje naar New York zijn gekomen om te proberen via de loterij en de cancellation line nog kaarten te krijgen. Er komen toch iedere avond kennelijk wel een aantal kaartjes terug die niet zijn opgehaald of er bellen mensen af. Deze avond worden er zo nog vier kaartjes verkocht, die komen terecht bij mensen die de hele dag de regen hebben getrotseerd. 
De tijd vliegt en opeens wordt er gesleept met dranghekken, staan er veel breedgeschouderde mannen met een paraplu op straat en komt er een grote, zwarte Chevrolet Suburban aanrijden. Bruce is aangekomen! Hij stapt uit, gevolgd door zijn chauffeur, maar zonder Patti. Ik pak snel de lp en een Rolling Stone met Bruce op de cover uit mijn rugzak, ik leg de Rolling Stone op de platenhoes, want wil niet dat hij de plaat voorbij loopt omdat hij denkt dat het een bootleg is ofzo.Bruce loopt langs de rij en deelt her en der een handtekening uit op lp’s, boeken en vooral veel Broadway-posters (die zien we wel weer op eBay verschijnen). Dan staat-ie opeens recht voor me. Geroutineerd signeert Bruce de Rolling Stone en zie ik mijn kans schoon. Ik houd de plaat voor hem met de woorden: “Hey Bruce, I have a record of my own band for you, it’s a gift.” Hij kijkt verbaasd op en begint te lachen. “O, really? Thanks!” Hij giechelt wat en neemt mijn plaat aan. Hij kijkt even naar het album en steekt zijn hand uit om mij te bedanken. Ik schud hem de hand en stotter nog dat ik hem eigenlijk wil bedanken en dat het heel veel voor me betekent en dan loopt hij het theater in. Missie geslaagd! En hoewel ik hem nog veel meer had willen vertellen, denk ik dat het weekje New York niet beter kon beginnen!

Dan is het alweer snel dinsdag, de dag van de show. We halen de kaartjes op (inderdaad, het kwam allemaal goed) en nu pas echt gerustgesteld gaan we wat eten. Om 19.00 uur gaan we het theater binnen nadat we langs een metaaldetector zijn gegaan. We hebben deze week meerdere Broadway-shows bekeken, maar de beveiliging hier is zwaarder (in ieder geval duidelijker aanwezig) dan bij alle andere shows. We zitten naast mensen die deze show voor de vierde keer gaan zien en een oudere vrouw die Bruce een dag later precies veertig jaar geleden voor het eerst zag (in Utica, New York, op 14 november 1978, “For Less than 10 dollar!”)

Over de show zelf is al zoveel geschreven dat ik daar weinig aan toe te voegen heb, behalve dan dat het op een aantal punten leek alsof Bruce van zijn script afweek. Hij vertelde dat zijn moeder nu acht jaar alzheimer heeft, moeite heeft om coherente zinnen te vormen, maar dat ze nog steeds graag danst. Als ze op bezoek komt, dan zetten ze altijd een plaat van Glen Miller op en begint ze automatisch te dansen. Bruce leek het daar echt even moeilijk te hebben, ook in de zaal kwam dit keihard binnen. Grote kerels zaten te huilen.
Gelukkig is het niet allemaal emotioneel. Bij 'Growin’ Up' bij de zin “When they said sit down, I stood up” sprong er een man op om vervolgens verdwaasd om zich heen te kijken en tot de conclusie te komen dat hij de enige was die opsprong en snel weer gaat zitten. Mooi zijn ook de nummers samen met Patti. Ik ben persoonlijk geen fan van haar stemgeluid, maar de manier waarop Bruce 'Tougher than the Rest' naar haar toe zingt is heel mooi om te zien.
De 2 uur en 40 minuten die de show inmiddels duurt, voelen als een half uurtje en hoewel er veel te zeggen is over bijvoorbeeld het prijskaartje, het avond na avond hetzelfde verhaal vertellen, of je afvragen of je als bijna 70-jarige nog zo met je vader bezig moet zijn, ben ik ontzettend blij dat ik dit heb mogen meemaken. Ik kijk uit naar de Netflix-special, denk dat die nog wel een paar keer op herhaling gaat staan! Maar daarna is het toch wel eens tijd voor de release van een nieuw album.


Bruce loopt met de plaat van Fabian in handen het theater in.

Erik Braak ging op 8 november naar Springsteen on Broadway en schreef een verslag op zijn blog.
Marco Hendriks zag de voorstelling en schreef een verslag op zijn blog.

Lees ook de andere verslagen van Be True-lezers die Springsteen on Broadway hebben gezien.Bruce speelt vier nummers bij Stand Up for Heroes

06-11-2018

Springsteen heeft gisteravond vier nummers gespeeld bij de Stand Up for Heroes-benefietshow in New York. Bruce speelde twee nummers solo en zong een duet met Patti en een met countryzanger Eric Church.

Springsteen opende zijn optreden met 'This Hard Land'. Daarna riep hij Patti Scialfa het podium op voor 'If I Should Fall Behind'. Eric Church, die zelf ook had opgetreden, kwam meedoen met 'Working on the Highway'. Bruce sloot zijn optreden en de avond af met de solo-uitvoering van 'Dancing in the Dark' die hij ook op Broadway speelt. Omdat Stand Up for Heroes stand-upcomedy met muziek combineert, vertelde Bruce tussendoor twee schuine moppen, die hij ook al eens bij een eerder Stand Up for Heroes-optreden had verteld. Na het optreden volgde er geen veiling zoals dit in de afgelopen jaren wel gebeurde, maar een presentatrice zei dat men via een donatie op Omaze.com kaartjes kon winnen voor Springsteen on Broadway met een backstage meet and greet met Bruce en Patti.

De Stand Up for Heroes-show is een benefiet voor de Bob Woodruff-foundation, een stichting die gewonde en getraumatiseerde militairen steunt bij de revalidatie. Bruce heeft vorig jaar niet meegedaan, maar daarvoor had hij nog geen van de jaarlijks terugkerende shows gemist. De show vond gisteren plaats in het Hulu Theatre van Madison Square Garden. Naast Bruce en Eric Church traden ook komieken Jimmy Carr, Jim Gaffigan, Seth Meyers en Jon Stewart op. Eric Church is een countryzanger die in Amerika een hit had met het nummer 'Springsteen'. Misschien een te voor de hand liggende keuze, in ieder geval  koos Church er gisteravond voor dit nummer niet te spelen.

Setlist 5-11: This Hard Land (solo) / If I Should Fall Behind (met Patti Scialfa) / Working on the Highway (met Eric Church) / Dancing in the Dark (solo)Springsteen on Broadway-cd verschijnt half december

01-11-2018, laatste update: 02-11-2018

Springsteen on Broadway komt op 14 december uit als dubbel-cd en 4 lp's.

De audio release bevat een extra nummer, 'Long Time Comin'' dat Springsteen weleens speelde als Patti er niet was. Niet op de lijst staat 'Long Walk Home' dat Bruce in het begin vaak speelde, maar de laatste maanden niet meer. 'Land of Hope of Dreams' was donderdagmiddag 1 november op de Amerikaanse radio te horen, is al te downloaden via iTunes, te beluisteren via Spotify, en is geplaatst op Springsteens officiële videokanaal (hij staat ook onder aan dit bericht).De audio release van Springsteen on Broadway bevat niet alleen muziek maar de gehele voorstelling, dus ook Springsteens verhalen.

DISC 1, SIDE A
1. Growin’ Up (Introduction)
2. Growin’ Up
3. My Hometown (Introduction)
4. My Hometown

DISC 1, SIDE B
1. My Father’s House (Introduction)
2. My Father’s House
3. The Wish (Introduction)
4. The Wish

DISC 2, SIDE A
1. Thunder Road (Introduction)
2. Thunder Road
3. The Promised Land (Introduction)
4. The Promised Land

DISC 2, SIDE B
1. Born In the U.S.A. (Introduction)
2. Born In the U.S.A.
3. Tenth Avenue Freeze-Out (Introduction)
4. Tenth Avenue Freeze-Out

DISC 3, SIDE A
1. Tougher Than the Rest (Introduction)
2. Tougher Than the Rest
3. Brilliant Disguise (Introduction)
4. Brilliant Disguise
5. Long Time Comin’ (Introduction)
6. Long Time Comin’

DISC 3, SIDE B
1. The Ghost of Tom Joad (Introduction)
2. The Ghost of Tom Joad
3. The Rising

DISC 4, SIDE A
1. Dancing In the Dark (Introduction)
2. Dancing In the Dark
3. Land of Hope and Dreams

DISC 4, SIDE B
1. Born To Run (Introduction)
2. Born To RunStudio-opnames met Roy en Max

10-10-2018

Springsteens producer Ron Aniello postte afgelopen zondag op Instagram een kort filmpje waarop Roy Bittan achter de piano in de studio te zien en horen was. Het filmpje werd 24 uur later verwijderd. En daardoor lijkt het uiteraard een nog sterker teken dat er gewerkt wordt aan een nieuw Springsteen-album.Max Weinberg en Roy Bittan aan het werk in de studio met Ron Aniello.

In de vijftien seconden durende video is een muzikale pianopartij te horen die typerend is voor de stijl van Roy Bittan in de E Street Band. In augustus postte Aniello ook al een korte clip van Max Weinberg achter de drums in de studio.Eerder dit jaar, in april, meldde Aniello in twee posts dat hij aan de langverwachte nieuwe cd van Springsteen bezig was. Op 22 april schreef hij bij een foto van hemzelf in Springsteens studio in Colts Neck: "If you could only hear what I’m hearing..."


Ron Aniello in gesprek met Bruce tijdens de opnames van het Wrecking Ball-album.Download Helsinki 2003

09-10-2018

De officiële live-download van deze maand is (eindelijk) een show van The Rising-tour. Geen echte klassieker, maar het lange wachten op een opname van de 2002/'03-tour is voorbij met de uitgave van het concert van 16 juni 2003 in Helsinki.

De reden van het lange wachten lag aan de Direct Stream Digital opnametechniek die die tour werd gebruikt. Het kostte de producers veel tijd en moeite de geluidskwaliteit in hedendaagse maatstaven te krijgen. Er zijn eerst opnames van andere shows van The Rising-tour geprobeerd, maar het lukte pas bij de opname van deze show in Helsinki.
De setlist kent veel nummers van The Rising: naast het titelnummer ook 'Lonesome Day', 'Worlds Apart', 'Empty Sky', 'Waitin' on a Sunny Day', 'You're Missing', 'Mary's Place', 'Into the Fire', 'My City of Ruins'. Bruce opent de show soloakoestisch met 'Born in the USA' en het concert eindigt met 'Glory Days'. De opname is te downloaden via Springsteens officiële site.Oud-baas Mojo gaat bij Springsteen op bezoek

01-10-2018

Als Springsteen in Nederland wil optreden, belt hij hem. Sterker, hij zegt binnenkort weer op bezoek te gaan bij Bruce, om te kijken hoe het gaat en te vragen of hij nog een keertje komt. Vrij Nederland interviewde  Leon Ramakers, oud-directeur en momenteel nog steeds adviseur van concertorganisator Mojo Concerts.

Ramakers vertelt ook dat Springsteen altijd vond dat zijn concertkaartjes minder moesten kosten dan die van de Rolling Stones. Totdat hij op Broadway ging staan. Ramakers vindt het jammer dat het in de popconcertbusiness nu allemaal om zoveel geld draait en wijst er fijntjes op dat Jon Landau de grootste collectie Italiaanse meesters ter wereld heeft.

Het volledige interview is te lezen op de website van Vrij Nederland.Bruce speelt met Social Distortion in Asbury Park

01-10-2018

Springsteen speelde op 30 september drie nummers mee met de punkrockband Social Distortion op het Sea.Hear.Now.-festival in Asbury Park.

Het Sea.Hear.Now.-festival vond afgelopen weekend plaats op het strand van Asbury Park. Fotograaf Danny Clinch is de promotor van het tweedaagse festival. Social Distortion trad gisteravond op. Zanger Mike Ness zei tegen het publiek: "There was this guy sitting around, doing nothing.  Maybe you could come to our show and sing a song or two?" Bruce, die op zondags vrijaf heeft van Broadway, verscheen met een Telecaster op het podium en kwam als special guest meespelen op drie nummers: 'Bad Luck', 'Misery Loves Company' en 'Ring of Fire' van June Carter en bekend van Johnny Cash.Bruce is goed bevriend met Mike Ness. Met zijn band speelde Bruce in 2008 een paar nummers mee in de Stone Pony en in 2009 en 2012 was Ness te gast bij optredens van Springsteen en de E Street Band. Het nummer 'Misery Loves Company' nam Mike Ness in 1999 als duet met Bruce op voor zijn soloalbum Cheating at Solitaire.

Stabielere opname van 'Ring of Fire':'Two Hearts' op Broadway

30-09-2018

Bruce is na een pauze van twee weken op 26 september weer gestart met Springsteen on Broadway. Patti was afwezig bij de show op 27 september en Bruce besloot om 'Two Hearts' te spelen, een nummer dat nog niet eerder in de show zat.

Patti moest verstek laten gaan vanwege stemproblemen. Ook bij de show van 28 september deed ze niet mee. Bruce speelde toen 'This Hard Land' als afsluitende toegift.


Archieffoto: Martijn HarlemanBruce weer bij Stand Up for Heroes

13-09-2018

Springsteen doet dit jaar weer mee aan Stand Up for Heroes. Op 5 november speelt hij in het Hulu Theatre van Madison Square Garden in New York weer een paar nummers akoestisch, zal hij een paar moppen vertellen en waarschijnlijk meedoen aan de veiling.

Stand Up for Heroes wordt voor het twaalfde jaar georganiseerd. Bruce heeft bij alle voorgaande edities, behalve die van vorig jaar, opgetreden. Stand Up for Heroes is een benefietgala voor de Bob Woodruff Foundation, die militairen steunt die fysieke of psychische aandoeningen hebben overgehouden door hun inzet in oorlogsgebieden. Dit jaar treedt ook Eric Church (countryartiest die een hit had met het nummer 'Springsteen') op en doen ook komieken Jimmy Carr, Jim Gaffigan, Seth Meyers en Jon Stewart mee.Chicago '99 als download

11-09-2018

Springsteens live-download van de maand september is een concert van de Reunion-tour: het optreden van 30 september 1999 in het United Center in Chicago.

Dit concert opent met 'Take 'em as they Come'. Bruce en de E Street Band spelen ook 'Janey Don't You Lose Heart'. Na afloop concludeert Bruce dat dit nummer nog wat beter gerepeteerd zou moeten worden, iets wat niet meer naar zijn tevredenheid gebeurt, want het verschijnt die tour niet meer op de setlist. De grootste verrassing bij het concert in Chicago is de uitvoering van 'New York City Serenade'.Springsteen-versie The Hammer Song op verzamelalbum

20-08-2018, laatste update: 21-08-2018

Appleseed Recordings brengt op 19 oktober een 3cd-verzamelalbum uit, Appleseed's 21st Anniversary: Roots and Branches, waarop ook een niet eerder uitgebracht nummer van Springsteen staat: een versie van Pete Seegers 'If I Had a Hammer (The Hammer Song)'. Bruce nam het nummer op met leden van de Seeger Sessions Band.

Pete Seeger schreef 'If I Had a Hammer' in 1949, het jaar dat Springsteen werd geboren. Meest bekend zijn de uitvoeringen van Peter, Paul and Mary in 1962 en Trini Lopez in 1963.
Op het verzamelalbum staat ook Springsteens eerder uitgebrachte 'We Shall Overcome'. Verder staat er muziek van onder anderen Tom Morello, Jackson Browne, Jimmy Lafave, Pete Seeger, Joan Baez, Steve Earle, John Wesley Harding en Bonnie Raitt op de plaat. En Tom Russell zingt Springsteens 'Across the Border'.

Bruce heeft in 2007 ook een nummer bijgedragen aan Appleseed's 10th Anniversary: Sowing the Seeds. Op die dubbele verzamel-cd staat 'The Ghost of Tom Joad' in de vorm van een duet met Pete Seeger.Wembley 1981 als download

19-08-2018

De live-download van de maand augustus is een Europese River-show, het concert van 5 juni 1981 in Wembley Arena, Londen.

Dit concert was de laatste van zes achtereenvolgende shows die Bruce met de E Street Band in negen dagen in Wembley gaf. Bruce opende de show met 'Born to Run' en de setlist kende verder nog hoogtepunten als 'Follow that Dream', 'Johnny Bye Bye', 'This Land is Your Land', 'I Fought the Law', 'Jolé Blon' (een primeur) en de 'I Wanna Marry You'/'Point Blank'-combo.
Deze show is ooit uitgebracht als matig klinkende bootleg Born to Be the Boss, en is nu in sublieme geluidskwaliteit te downloaden. Van de laatste anderhalve minuut van het laatste nummer, de 'Detroit-medley', was geen opname van de soundboard voorhanden, dus voor dit deel hebben de makers de bootlegopname gebruikt.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF