Van 'Racing' naar 'Dancing'

3 Patti's op avontuur in Keulen

12-06-2012, laatste update: 29-06-2012

Drie Nederlandse Springsteen-fans, Sarah Jones, Nicolette Kraay en Renate van Helvoort, namen naar het concert in Keulen een verzoekbordje mee voor ‘Racing in the Street’. Een collega (die blijkbaar wel iets van Bruce-fans snapt!) had er een prachtige cartoon voor gemaakt. Om een beetje op te vallen namen ze ook nog drie rode pruiken mee. Ze hadden nooit verwacht dat hun verzoek heel anders zou uitpakken! Een verslag van de ‘3 Patti’s’.


V.l.n.r.: Nicolette Kraay, Renate van Helvoort en Sarah Jones met de cartoon van 'Racing in the Street'.Frankfurt, 3 juli 2009 – We nemen drie rode pruiken mee om ons verzoeknummer dat op drie oranje bordjes staat (‘Red - Headed – Women’) kracht bij te zetten. We durven ondanks de leuke reacties om ons heen niet echt goed en hebben de pruiken minder dan een heel nummer op ons hoofd.

Illustratie: Patrick van den Akker

Nederland, 2012 – Deze tour dachten we: laten we even doorzetten. Een collega van Nicolette maakt een prachtige cartoon voor het verzoeknummer ‘Racing in the Street’. Met Bruce en Stevie voor in een gele Chevrolette met roodoranje vlammen (zoals Bruce die ooit bezat) en drie vrouwen met wapperende rode haren op de achterbank. De pruiken waren bedoeld als blikvanger voor ons verzoekbordje tussen de zee van hoofden die Bruce voor zich ziet.

Keulen, 27 mei 2012 – De cartoon trekt overdag veel aandacht van fans die het erg leuk vinden. En wij denken: dat komt goed met ‘Racing in the Street’!
We besluiten op een derde van het concert de pruiken drie nummers op te doen en af en toe het bord omhoog te houden (om zelf goed van het concert te kunnen genieten en iedereen achter ons niet al te veel te frustreren. En bovendien welke zichzelf respecterende Springsteen-liefhebber gaat er nu een heel concert met een pruik op het hoofd staan?).
Voordat het zover is stelt Bruce de bandleden voor tijdens ‘My City of Ruins’ en als hij “I'm looking for my baby” zingt, steken we alle drie spontaan de pruiken op onze handen de lucht in. Bruce ziet het binnen twee seconden en roept: “Wait, wait, wait!” en vliegt op ons af om een van de pruiken op te halen en op Roy zijn hoofd te zetten met veel theater. We komen niet meer bij!

 
Bruce ziet de drie Red Headed Women, vraagt hen een pruik te geven en rent ermee naar Roy Bittan.
(Foto's: Jos Westenberg)

De pruik wordt gelukkig netjes geretourneerd door Graham van de security en zo staan we alsnog drie nummers lichtelijk met het schaamrood op de kaken, en elkaar aanmoedigend, te dansen met drie pruiken op het hoofd. Geen enkel teken dat Bruce of Steve het bord zien, dus we denken op een gegeven moment: het is goed zo, en stoppen de pruiken diep in de tas weg en leggen het bord op de grond.

Soul in Cologne
Dit concert is een feestje, wat een geweldige bui heeft Bruce. ‘Shackled and Drawn’ live heeft veel groove, de Apollo-medley is een van de vele hoogtepunten. ‘We Are Alive’ zet je na de live-uitvoering in een geheel ander daglicht, en het gaat-maar-door. GE-WEL-DIG wat een avond!
En dan komt het! Bruce zet ‘Dancing in the Dark’ in en na even inzingen kijkt hij een paar keer strak onze kant uit, knikkend en wijzend. Sarah vangt het op en denkt: Oh my God, nee toch? Ik verbeeld het me vast! Ze houdt voor de grap een die dag gemaakt bordje met de tekst ‘3 Pattis’ even snel omhoog (zo gingen medefans ons noemen) en Bruce geeft het weer aan. Sarah snapt wat hij wil en zet de rode pruik weer op. Later zien we op Youtube dat hij zegt: “Put them on.” Sarah zegt tegen Renate en Nicolette: “Zet jullie pruik weer op", waarop zij droog en nog nietsvermoedend zeggen: “Ah nee joh, we zijn toch klaar met die dingen?” ‘Racing’ komt niet meer.” Bruce ziet dat er nu één pruik op staat en knikt yes, yes, yes. “ZET DIE PRUIKEN NU OP JULLIE HOOFD!!”, brult Sarah.
Nicolette zet hem van schrik meteen op en Renate heeft het pas door als Bruce onze kant op komt. Wat een schrik en wat een verrassing. Durven we dit wel? Maar ja, je zegt geen nee tegen de Boss! Even denkt Nicolette dat ze alleen op het podium moet en houdt drie vingers omhoog. Bruce: “Yeah, yeah, three, come on!”
En daar sta je dan, met drie rode pruiken op het podium.... Geen ‘Racing in the Street’ vanavond, maar hey baby, is dat nu nog erg?!

 
>> Beweeg met je muis over foto om rechtsonder fotoslideshow te starten. Foto's: Jos Westenberg

 

OVER BE TRUE
PRIVACYVERKLARING
E-MAILNIEUWSBRIEF