Little Steven en Darlene Love in Asbury Park

02-07-2015

Little Steven, die het nieuwe album van zangeres Darlene Love produceert, treedt ter gelegenheid van de release op 12 september met haar op in het Paramount Theatre in Asbury Park.

Love heeft met Little Steven ook twee niet eerder uitgebrachte nummers van Springsteen opgenomen: 'Just Another 100 Miles' en 'Night Closing In'. Of Springsteen zelf ook op het album te horen is, of bij het optreden mee zal doen, is niet bekend. De exacte releasedatum van het album is ook nog niet bekend.Bruce bij toegiften concert Brian Wilson

02-07-2015

Springsteen bezocht gisteravond het concert van Beach Boy Brian Wilson in het PNC Bank Arts Center in Holmdel, New Jersey. Bruce kwam bij de eerste twee toegiften ook het podium op om mee te zingen op 'Barbara-Ann' en 'Surfin' USA'.

Springsteens stelde zich in zijn bijdrage heel bescheiden op door aan de zijkant te blijven en alleen de achtergrondvocalen mee te zingen. Pas halverwege 'Surfin USA' pakte Bruce een gitaar erbij om ook een stukje mee te spelen.
Bruce poseert na de show backstage met Brian Wilson. Op de achtergrond Blondie Chaplin.Springsteen spreekt en speelt met Pete Townshend

29-05-2015

Springsteen was gisteren in het Best Buy Theater in New York City om Pete Townshend te eren. De gitarist van The Who werd door MusiCares, een onderdeel van The Grammys-organisatie dat muzikanten met verslaving steunt, onderscheiden met de Stevie Ray Vaughan Award. Na een speech reikte Bruce de prijs uit en speelde hij met The Who 'My Generation' en in de finale met alle muzikanten 'Won't Get Fooled Again'.

Na optredens van onder andere Roger Daltrey, Joan Jett, Willie Nile en Billy Idol kwam Springsteen het podium op om Pete Townshend toe te spreken. Bruce droeg een leesbril om zijn aantekeningen te kunnen lezen. Hij vertelde over een optreden van The Who dat hij in 1965 in Asbury Park zag. Het inspireerde hem om bij zijn eigen optreden met The Castiles een rookbom en stroboscopisch licht mee te nemen. Backstage vond hij een vaas met bloemen. Aan het eind van het optreden klom hij op een versterker en gooide de vaas kapot. Want zijn eigen gitaar stuk slaan zoals The Who deed met hun instrumenten, kon hij niet; het was de enige die hij had. Hij noemde Pete "the greatest rhythm guitarist of all time".Na Springsteens speech sprak Townshend een dankwoord en hij riep Bruce terug het podium op. Er stond geen optreden van Springsteen gepland, maar omdat andere muzikanten "de kans hadden gehad om nummers van The Who te verprutsen", wilde Pete Bruce ook deze kans geven. Met Townshend en Daltrey deed Bruce de grote The Who-klassieker 'My Generation'. In de finale kwamen alle muzikanten (behalve Joan Jett) het podium op om samen "Won't Get Fooled Again' te doen.


Bruce met Roger Daltrey en Pete Townshend.Little Steven zat met zijn vrouw in de zaal. In het voorste deel van het theater waren de duurste plaatsen en de aanwezigen bleven daar op hun stoel zitten. Dat zinde Steve niet en hij liep tijdens het optreden naar voren om mensen aan te sporen staand de muzikale uitvoeringen te aanschouwen.Seeger Sessions-reünie bij Kristen Ann Carr-gala

17-05-2015

Springsteen heeft gisteren bij het Kristen Ann Carr-benefietgala in New York met een deel van de Seeger Sessions Band opgetreden. Hij speelde vier nummers van We Shall Overcome, de plaat die hij in 2006 met de Seeger Sessions Band uitbracht. Bruce sprak ook Thom Zimny, de regisseur van veel van Springsteen video-uitgaves die bij het gala onderscheiden werd, toe.

Het gala vond plaats in de Tribeca Grill in New York City. Nadat hij Thom Zimny had toegesproken, stapte Bruce het podium op om met de band te spelen: 'Pay Me My Money Down', 'Oh Mary Don't You Weep', 'Jesse James' en 'My Oklahoma Home'. De band bestond uit Charlie Giordano op toetsen en accordeon, Soozie Tyrell op zang, viool en gitaar, Sam Bardfeld op viool, Larry Eagle op drums, Jeremy Chatzky op bas, Eddie Manion op saxofoon, Curt Ramm op trompet en Lisa Lowell en Curtis King op achtergrondzang. Deze selectie muzikanten, aangekondigd als de Tribeca Playboys, was dezelfde formatie die eind jaren negentig als The Gotham Playboys bij feestjes bij Bruce thuis in Colts Neck optrad en waar Bruce in 2006 de Seeger Sessions Band omheen formeerde.


Foto's: Mitch Slater.

Nils Lofgren was ook bij het benefiet en trad ook met Bruce en de Sessions Band op. Daarnaast waren Little Steven, Max Weinberg en Sting aanwezig, maar zij hebben niet meegespeeld. Het Kristen Ann Carr-fonds is genoemd naar de dochter van Dave Marsh en Springsteens co-manager Barbara Carr, die in 1993 overleed aan sarcoma, een vorm van kanker in het bindweefsel. Ter nagedachtenis aan haar is een fonds opgericht om geld in te zamelen ten behoeve van onderzoek naar deze ziekte. Jaarlijks wordt een gala georganiseerd in New York waar Springsteen vaak verschijnt.


Bruce met Thom Zimny (links) en Jon Landau (rechts).
Born in the USA show als download

15-05-2015

De Born in the USA-show van 5 augustus 1984 in de Brendan Byrne Arena in East Rutherford, New Jersey, is sinds deze week als download verkrijgbaar in de officiële webstore.

Na concerten van de Born to Run-, Darkness- en The River-tour, is nu ook een Born in the USA-show uitgebracht. Dit concert was de eerste van tien shows in deze zaal aan het begin van de Born in the USA-tour. Fans hadden gehoopt op de uitgave van de laatste show uit deze reeks van tien, het concert op 20 augustus waar ook Little Steven als special guest en de Miami Horns kwamen meedoen, maar Toby Scott legde aan Backstreets uit dat de keuze voor uitgave van live-opnames belangrijk is dat er een meer-sporenopname beschikbaar is die opnieuw gemixt kan worden. "En in de volgorde van de uitgaves kies ik niet voor de beste als eerste, omdat we dan bij de latere uitgaves met de minder spectaculaire shows komen." Het concert van 5 augustus 1984 is een typisch Born in the USA-concert, met vier nummers van Nebraska op de setlist, 'Pink Cadillac' en 'Growin' Up' in de tweede set en 'Jersey Girl' en 'Jungleland' in de toegiften. De show is al als download verkrijgbaar, de cd-versie wordt pas in juni verstuurd.Sessions Band bij Kristen Ann Carr-benefiet

13-05-2015

Zaterdag 16 mei treedt een groot deel van Springsteens Sessions Band op op het jaarlijkse benefietgala van het Kristen Ann Carr Fund.

De samenstelling waarin ze optreden heet de Tribeca Playboys en bestaat uit: Charlie Giordano (accordion), Jeremy Chatzky (staande bas), Larry Eagle (drums), Sam Bardfeld (viool en zang), Soozie Tyrell (viool en zang), Lisa Lowell (zang en gitaar), Eddie Manion (saxofoon) en Curt Ramm (trompet). In aanvulling hierop zal Nils Lofgren van de partij zijn. Dit jaar wordt Springsteens regisseur Thom Zimny in het zonnetje gezet als belangrijke supporter van het fonds.

Het Kristen Ann Carr Fund is het fonds van Springsteens co-manager Barbara Carr en diens echtgenoot Dave Marsh en opgedragen aan hun dochter die in 1993 overleed aan sarcoma, een zeldzame vorm van kanker. Jaarlijks is er een benefietgala, waar Springsteen een vaak geziene gast is. Of hij dit jaar van de partij zal zijn, is niet officieel bekendgemaakt, maar gezien het optreden van de Tribeca Playboys, waaruit destijds de Sessions Band is ontstaan, is dit goed mogelijk.Nils Lofgrens optreden in New York

05-05-2015

Nils Lofgren, die eind vorig jaar een solotour in Engeland deed, geeft nu een aantal concerten aan de Oostkust van Amerika als akoestisch duo. Hij heeft 4 mei opgetreden in de club van BB King in New York City. Het was een kleine zaal, met een nachtclubachtige setting, waar mensen aan tafels zitten en eten terwijl de artiest optreedt. Kari-Anne Fygi is op vakantie in de VS, was erbij en schreef een verslag.

Het was een show van een serie optredens aan de oostkust die Nils doet met Greg Varlotta. Gister had Lofgren een special guest tijdens de laatste twee nummers ('Because the Night' en 'Shine Silently'): Charles Giordano.


Nils speelt ook harp (links). Rechts Nils en Charlie Giordano. (Foto's: Kari-Anne Fygi)

De show had een paar E Street-momenten. "Miss you Clarence", zei Lofgren voor de aankondiging van het nummer 'Miss you C'. Hij vertelde dat hij 60 werd op de dag van Clarence' begrafenis. Hij had geen enkele behoefte om zijn verjaardag te vieren, maar zijn vrouw Amy haalde hem over. Samen met E Streetleden en de crew gingen ze die dag uit eten en dat deed hem goed, zegt hij. In het nummer noemde hij ook Terry en Danny. 

Lofgren gaf een shout-out naar Steve Van Zandt voorafgaand aan zijn Sopranos-nummer 'Black Books'. Het op een na laatste nummer van de show was 'Because the Night'. Nils: "Het was tijdens The Rising-tour in Europa. Bruce speelde vier avonden achter elkaar 'Because the Night'. Met die lange gitaarsolo van hem. Tot hij tijdens een solo op de vierde avond naar mij wijst: 'You go.' Ik moest de solo overnemen. Was maar goed dat ik op dat moment naar hem keek, anders had ik het gemist. Want het overkomt je maar één keer: dat je niet oplet en zijn cue mist, geloof me! Sindsdien doe ik de solo van het nummer."


Foto: Kari-Anne Fygi.


Springsteen gaat Pete Townsend prijs uitreiken

23-04-2015

Springsteen gaat op verzoek van de MusiCares-liefdadigheidsorganisatie een prijs aan The Who's gitarist/singer-songwriter Pete Townshend uitreiken op 28 mei in het Best Buy Theater in New York.

Townshend krijgt de Stevie Ray Vaughan Award vanwege zijn steun aan een fonds van MusiCares dat afkickprogramma's aan verslaafden biedt. The Who-manager Bill Curbishley wordt onderscheiden met een MusiCares From the Heart Award.

Townshend gaat ook optreden met The Who maar wel zonder medebandlid, zanger Roger Daltrey. Billy Idol, Joan Jett en Mick Jones (Foreigner) gaan ook de bühne op om te spelen. Springsteen staat niet op de lijst van optredende artiesten, maar zou in dit rijtje collega's niet uit de toon vallen mocht hij zin krijgen om mee te doen.Uitgelekt platencontract onthult toekomstplannen

18-04-2015

Wikileaks heeft een document, schijnbaar Springsteens platencontract dat hij waarschijnlijk vorig jaar met Sony Music is overeengekomen, openbaar gemaakt. Volgens het document heeft Springsteen zich tot 2027 aan Sony verbonden en moet hij in die periode vier studioalbums, vijf live-albums, drie Anniversary-uitgaves in de vorm van boxsets en Tracks 2 uitbrengen. Als de uitgelekte tekst daadwerkelijk ondertekend is door Springsteen (dat is niet duidelijk), kan dit jaar de Anniversary-uitgave van Born in the USA worden verwacht en volgend jaar een nieuw studioalbum.

Er wordt vanuit gegaan dat Wikileaks toegang kreeg tot zo'n dertigduizend documenten van Sony Entertainment, nadat er was ingebroken op het computernetwerk van Sony, volgens sommige bronnen (Rolling Stone, Billboard) mogelijk door hackers uit Noord-Korea. Die wilden Sony dwars zitten vanwege de betrokkenheid van Sony bij de voor Noord-Korea controversiële film The Interview, een satirische film over twee Amerikaanse televisiemakers die de leider van Noord Korea, Kim Jong-Un, om willen brengen.
Tussen de documenten zaten e-mails die afkomstig zijn van, en bedoeld waren voor Michael Lynton, CEO van Sony Entertainment. Deze mails betrof correspondentie met zijn medewerkers en daar zat ook een versie van, naar het zich laat aanzien, het contract dat Springsteen vorig jaar augustus met Sony Music is overeengekomen. Het pdf-bestand was beschadigd en onleesbaar, maar is inmiddels met software hersteld. Het is niet duidelijk of de uitgelekte tekst de definitieve versie van het contract is en vanuit Sony Entertainment of Jon Landau Management is er geen uitsluitsel hierover te verwachten.

Als het contract is getekend wordt Springsteen geacht voor zijn 78ste nog flink wat materiaal uit te brengen, namelijk: vier studioalbums, drie multi-disc anniversary-uitgaves van Born in the USA (Sony verwacht een 3-cd uitgave), The River (naar verwachting ook een 3-cd uitgave) en Nebraska (naar verwachting een 2-cd uitgave), vijf complete live-albums en Tracks 2, bestaande uit drie of vier cd's. Het contract schrijft voor dat deze producten (afgezien van de live-albums) niet sneller dan zes maanden na elkaar mogen worden uitgebracht en dat tussen de studioalbums minimaal een jaar moet zitten. Tussen de verschillende uitgaves mag niet langer dan drie jaar tijd zitten. Als er een periode van vier jaar verstrijkt zonder uitgave, mag Sony het contract ontbinden. Sony stelt ook dat Springsteen tegen het einde van de contractperiode pas met een andere platenmaatschappij een nieuw studioalbum mag uitbrengen wanneer van de lijst met genoemde uitgaves bijna alles is verschenen, behalve eventueel de Nebraska Anniversary-uitgave of een live-album.

In de tekst staat zelfs wat Sony Music aan Springsteen zal betalen voor de albums en Anniversary-uitgaves: 31 miljoen dollar. Bruce moet daarvan wel zelf alle productiekosten zoals studio-opnametijd, mixing en mastering en de heruitgaves betalen, Sony neemt alleen de marketingkosten voor elke uitgave voor rekening. De inkomsten van de live-downloads zijn bijna in z'n geheel voor Bruce, slechts 12,5 procent gaat naar Sony. Maar de vijf live-albums die onder dit contract vallen, zullen van hogere kwaliteit zijn, staat in de geopenbaarde tekst.
Ten slotte eindigt elke verplichting van de artiest wanneer Springsteen voor het einde van het contract komt te overlijden of voorgoed gehandicapt raakt (Sony behoudt dan nog wel de uitgaverechten van de catalogus).
In het contract wordt geen melding gemaakt van de geremasterde uitgaves van Springsteens catalogus die dit jaar zijn verschenen en nog zullen verschijnen. Ook wordt Wrecking Ball als laatste studioalbum genoemd (High Hopes was al ruim een half jaar uit toen het contract werd opgesteld).Oudjaarsshows officieel uitgebracht

25-03-2015

Vandaag is de officiële uitgave van de befaamde oudjaarsshow tijdens The River-tour, 31 december 1980 in Uniondale, N.Y., aangekondigd. Eerder al was het oudjaarsconcert van 1975, de laatste show van de Born to Run-tour, in Upper Darby, P.A., te koop.

Het concert in Nassau Coliseum, Uniondale, heeft jarenlang te boek gestaan als Springsteens langste concert. Pas tijdens de Wrecking Ball-tour werd de vier-uursgrens in Helsinki verbroken. In Uniondale luidden Springsteen en de band het nieuwe jaar in met een energieke show die ook de lijst klassiekers van Be True haalde. Tijdens de show, die grotendeels een typisch concert voor The River-tour was, passeerden ook nummers als 'Merry Christmas Baby', 'Rendezvous', 'The Price You Pay' en 'Santa Claus is Comin' to Town' de revue. Dicht tegen middernacht aan speelden Bruce en de band eerst 'Held Up Without a Gun', terwijl het nieuwe jaar daarna werd ingeluid met 'In The Midnight Hour' en 'Auld Lang Syne'.

Het concert is op meerdere bootlegs verschenen, de bekendste daarvan waren 'In The Midnight Hour' (een mix van 29 en 31 december 1980) van Great Dane en 'Nassau Night' van Crystal Cat. De uitvoeringen van '4th of July, Asbury Park (Sandy)', 'Rendezvous', 'Held Up (Witout a Gun') en 'Merry Chistmas Baby' verschenen eerder al officieel (op respectievelijk de Live 1975/85 box, Tracks, The Essential Bruce Springsteen en A Very Special Christmas). De gemasterde live-opname van het concert is te bestellen via de officiële site. De download is al verkrijgbaar en de cd-versie verschijnt 25 april.Eerder verscheen een andere oudjaarsshow, die van 1975 in het Tower Theater in Upper Darby, P.A. (nabij Philadelphia). Dit concert is nooit in z'n geheel als bootleg verschenen. De setlist kent een aantal bijzondere uitvoeringen, zoals de langzame versie van 'Tenth Avenue Freeze-out', 'It's My Life', 'Pretty Flamingo', 'Mountain of Love' en de pianoversie van 'Thunder Road'.Bruce speelt voor Bob Dylan

07-02-2015

Springsteen heeft gisteravond opgetreden met Tom Morello op het gala ter ere van Bob Dylans benoeming tot MusiCares Person of the Year 2015. Ze speelden 'Knockin' on Heaven's Door'.

Naast Springsteen traden onder meer ook Crosby, Stills & Nash, John Mellencamp, Alanis Morissette, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Neil Young en Jackson Browne op. Bob Dylan zei vereerd te zijn dat al deze artiesten zijn songs speelden. Hij hield een speech.
Bruce kreeg dezelfde eretitel in 2013. Voorafgaand aan het gala had Bruce een gitaar gesigneerd voor de veiling van collector's items voor het goede doel. MusiCares steunt muzikanten die financiële, medische of persoonlijke hulp nodig hebben.

Een zeer kort videofragment (rechtsonder in beeld vind je het icoontje om het geluid aan/uit te zetten):Bruce bij 15e Light of Day

18-01-2015

Springsteen heeft gisteravond als  special guest opgetreden bij het Light of Day-festival in Asbury Park. Hij trad op met Joe Grushecky and the Houserockers, Southside Johnny en La Bamba's Big Band en Willie Nile.

Het Light of Day-festival, dat gedurende de vijftien jaar dat het bestaat is uitgegroeid tot een rondtrekkend circus dat ook Europa, Canada en New York aandoet, sloot dit jaar af met een week lang optredens in Asbury Park. Het inititatief voor Light of Day komt van Bob Benjamin, Joe Grushecky's manager, die de ziekte van Parkinson heeft en geld inzamelt voor onderzoek naar bestrijding van deze ziekte. Het jaarlijkse festival had het hoofdprogramma dit jaar weer op zaterdagavond in het Paramount Theatre geprogrammeerd.

Het was niet de grootste verrassing dat Bruce als special guest kwam meedoen. Het Light of Day-programma ligt hem na aan het hart (hij stond toe dat ze de titel van zijn nummer aan de organisatie koppelden), Bruce is bevriend met Benjamin en Grushecky en hij heeft in de afgelopen vijftien jaar maar vier jaargangen gemist (zie hier een overzicht van alle optredens die Bruce voor Light of Day gaf). Springsteen kwam aan het einde van de middag al naar het theater om een korte soundcheck te doen en enkele nummers met Joe Grushecky and the Houserockers te repeteren. Zijn eerste optreden deed hij tijdens de set van Willie Nile, toen de zanger uit Buffalo hem vroeg mee te spelen met 'One Guitar'.

Bruce met Willie Nile (links).

Bruce bekeek de set van La Bamba's Big Band eerst vanuit de zaal. De band van trombonist Richie La Bamba Rosenberg, waarin ook enkele (oud)-Asbury Jukes zaten zoals Bobby Bandiera, Mark Pender, Glenn Alexander, Joe Bellia en Tony Tino, was laat aan het programma toegevoegd. Southside Johnny en Gary US Bonds zouden bij deze band zingen maar Bonds moest vanwege ziekte op het laatste moment verstek laten gaan. Bruce speelde aan het einde van Southside Johnny en La Bamba's optreden mee met 'The Letter', bekend van The Box Tops maar een grote hit voor Joe Cocker, aan wie deze uitvoering ook werd opgedragen. Vervolgens werd 'This Little Girl' onder handen genomen. Bruce zei dat hij het nummer heeft geschreven, maar niet wist of hij zich nog herinnerde hoe het gespeeld moest worden. Hij gaf het nummer destijds aan Gary US Bonds die het in 1981 op zijn album Dedication zette. De uitvoering was ongeoefend en het liep dan ook eventjes mis, maar Bruce bracht de band weer snel op het juiste spoor. "Alright, that's most of it", was Springsteens conclusie aan het eind.De soulcover '(Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher', bekend van Jackie Wilson, brachten Bruce en Southside als duet. Ook deze uitvoering ging niet vlekkeloos en Bruce zei tegen Southside: "It took two of us to fuck that completely up!" 'I Don't Want to Go Home' was de afsluiter. "Ik ben me nog pas aan het opwarmen", zei Bruce tegen Southside, een waarschuwing aan de mensen in het publiek dat hen nog wat te wachten stond.
Bruce met Southside Johnny.

Niet veel later verscheen Bruce dan ook alleen op het podium en speelde hij soloakoestisch 'Janey Don't You Lose Heart' als opener voor het laatste optreden van de avond, dat van Joe Grushecky and the Houserockers. De mannen uit Pittsburgh sloten zich aan bij Bruce en samen speelden ze een set van een uur en driekwartier, beginnend met 'Adam Raised a Cain'.
Veel nummers die dit jaar op de setlist stonden, speelt Bruce wel vaker bij optredens met Grushecky. 'Savin' Up', het soulnummer dat Bruce aan Clarence Clemons gaf voor diens solo-lp Rescue, was het tweede nummer. Bruce vroef vooeraf om een glaasje tequila. 'From Small Things (Big Things One Day Come)' werd gevolgd door 'Never Be Enough Time', een nummer van Grushecky dat Bruce en Grushecky als een duet uitvoeren.
'Racing in the Street '78', de uitvoering van het Darkness-nummer zoals dat op The Promise staat, had Bruce vorig jaar ook met Grushecky in Pittsburgh gespeeld. 'Pumpin' Iron, Sweatin' Steel' is een Houserocker-klassieker. 'Darkness on the Edge of Town' ging vooraf aan een relatief nieuw, humoristisch Grushecky-nummer 'I Still Look Good for 60', waarvan Bruce de tekst erg leuk vindt. 'Frankie Fell in Love' van High Hopes maakte vorig jaar op Light of Day zijn live-debuut en werd ook nu gespeeld, gevolgd door 'Hearts of Stone' (helaas niet als duet met Southside, een gemiste kans), 'Save My Love' en 'Talking to the King'. Voorafgaand aan 'Save My Love' zei Bruce dat hij het nummer geschreven had voor Darkness on the Edge of Town maar dat beter zou hebben gepast op Born to Run. Hij vertelde ook de anekdote dat hij in Providence, Rhode Island optrad en op straat 'Spirit in the Night' uit een autoradio hoorde komen. "What a great feeling it was, I was hearing my song. It was the first time I had ever heard one of my songs being played on the radio. This is what this song is all about."Bij 'Because the Night' kwamen John Eddie, James Maddock en Willie Nile meedoen en voor het finalenummer 'Light of Day' stroomde het podium vol met alle artiesten die die avond hadden opgetreden en vrijwilligers die bij de organisatie betrokken zijn. Bob Benjamin kreeg de plaats naast Bruce aan de microfoon. Bruce hield nog een praatje waarin hij over de broederschap onder muzikanten sprak, een gift die Bob Benjamin de muzikanten elk jaar met Light of Day geeft. Als toegift zong hij 'Thunder Road' met iedereen op het podium, in een semi-akoestische uitvoering, met pianobegeleiding en aan het einde blies Eddie Manion de saxofoonsolo. Het was nog niet het einde van de avond, die kwam in de vorm van een krachtige uitvoering van 'The Promised Land' die Bruce met de Houserockers en Eddie Manion deed.


Bruce met Bob Benjamin (links).

Setlist 17-1:
Met Willie Nile: One Guitar
Met Southside Johnny en La Bamba's Big Band: The Letter / This Little Girl / (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher / I Don't Want to Go Home
Soloakoestisch: Janey Don't You Lose Heart
Met Joe Grushecky and the Houserockers: Adam Raised a Cain / Savin' Up / From Small Things (Big Things One Day Come) / Never Be Enough Time / Racing in the Street '78 / Pumpin' Iron, Sweatin' Steel / Darkness on the Edge of Town / I Still Look Good for 60 / Frankie Fell in Love / Hearts of Stone / Save My Love / Talking to the King / Because the Night (met John Eddie, James Maddock en Willie Nile) / Light of Day (met alle artiesten) / Thunder Road (met alle artiesten) / The Promised Land


Bruce met op de achtergrond Eddie Manion (links) en Joe Grushecky (rechts).Springsteen bij pre-Grammy event

06-01-2015

Volgens de San Francisco Chronicle treedt Springsteen op 6 februari op het pre-Grammy Event op, het gala waarbij Bob Dylan als MusiCares Person of the Year 2015 wordt geëerd.

De krant geeft aan dat de Recording Academy, die de Grammy's uitreikt, dit nieuws vandaag bekend heeft gemaakt, maar het persbericht hierover was op het moment van schrijven van dit bericht nog niet op die site te vinden. Naast Springsteen zullen onder anderen ook Crosby, Stills & Nash, John Mellencamp, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Eddie Vedder en Neil Young acte de présence op de tribute die in Los Angeles plaatsvindt. In 2006 was Bruce een van de artiesten die James Taylor toezong bij diens MusiCares Person of the Year onderscheiding en twee jaar geleden werd Bruce zelf tot Person of the Year gekroond.Agora '78-show is volgende archiefuitgave

01-01-2015

Eind vorig jaar verscheen de tweede uitgave uit de reeks klassieke concerten die Springsteen zelf officieel uitbrengt. Het zijn de opnames van het legendarische concert dat hij en de E Street Band op 9 augustus 1978 in The Agora Ballroom in Cleveland gaven. Eerder zag al het Apollo Theater-concert van 9 maart 2012 het licht.

De show in The Agora was een van de vijf concerten tijdens de Darkness on the Edge of Town-tour die live op de Amerikaanse radio werden uitgezonden. De show in The Agora werd speciaal voor het tienjarig jubileum van het lokale radiostation WMMS gegeven. Het concert was gratis toegankelijk, maar er was veel meer vraag naar toegangsbewijzen dan dat de kleine club kon herbergen.

De show bestaat uit twee sets die samen langer dan drie uur duren. De befaamde discjockey Kid Leo, een trouwe supporter van Springsteens muziek in de jaren zeventig, mocht de band aankondigen toen ze het podium opkwamen. Deze introductie staat ook op de live-opname. Het concert begint met de van Joe Cochran bekende cover 'Summertime Blues' en is verder kenmerkend voor de Darkness-tour, met daarbij de toen nog onuitgebrachte nummers 'Fire' en 'Sherry Darling' op de setlist. Opnames voor deze show werden volgens sommigen al overwogen voor een live-albumuitgave tussen Darkness en The River. Met name promotor en eigenaar van The Agora, Henry LoConti, heeft lange tijd geprobeerd om toestemming te krijgen van Springsteens management om opnames uit te brengen, niet voor eigen gewin maar om de Western Reserve Historical Society, een culturele instelling verbonden aan de universiteit van Cleveland, financieel te steunen. LoConti maakte de officiële release niet meer mee, hij overleed een half jaar geleden.

De Agora-show is de tweede klassieke live show die uit Springsteens archief gehaald wordt voor een officiële uitgave. Het is te bestellen via Springsteens website

Welke shows zou jij willen dat Springsteen nog meer uitbracht? Be True heeft ook een droomlijst en schreef er een  artikel over.Bruce zingt voor Sting bij Kennedy Center Honors

08-12-2014, laatste update: 31-12-2014

Bruce heeft zondagavond in Washington DC voor Sting opgetreden. De Britse zanger werd onderscheiden met een Kennedy Center Honors en Bruce zong, begeleid door de huisband, het door Sting geschreven nummer 'I Hung My Head'.

Met de Kennedy Center Honors worden jaarlijks enkele personen die veel voor de Amerikaanse "performance art" hebben betekend door de president onderscheiden. Dit jaar viel de eer te beurt aan Sting, acteur Tom Hanks, soulmuzikant Al Green, ballerina Patricia McBride en comedienne Lily Tomlin. Springsteen, die de Honor al in 2009 kreeg, was met Patti aanwezig bij het galadiner op zaterdag dat direct na het uitreiken van de onderscheiding plaatsvond. Hij hield een speech waarin hij zei dat Sting hem altijd duidelijk maakt dat er meer dan drie akkoorden zijn in een nummer. "Sting makes me feel like a musical Neanderthal. When we get together, we always have the same argument. He insists that there are more than three chords, while I insist that there are not. In an age of musical homogenization, no one has ever sounded or sang like my friend."

Op zondag vond in het Kennedy Center Opera House een groot concert plaats voor de vijf gedecoreerden. Bruce trad hier ook op, hij speelde Stings 'I Hung My Head' met de huisband, een nummer dat hij in 2011 in New York ook al speelde voor Stings 60ste verjaardag. Een registratie van het tribute-concert voor de Kennedy Center Honors wordt in Amerika op 30 december op televisie uitgezonden.Bruce met U2 op Times Square

01-12-2014, laatste update: 02-12-2014

Springsteen heeft gisteravond in het kader van World Aids Day met de bandleden van U2 op Times Square in New York opgetreden. Als vervanger van de geblesseerde voorman Bono zong Bruce twee nummers: 'Where the Streets Have No Name' en 'I Still Haven't Found What I'm Looking For'. 

Bono kon zelf niet optreden, omdat hij na een fietsongeluk in Central Park twee weken geleden geblesseerd is geraakt aan zijn arm en een operatie heeft ondergaan. Het concert, georganiseerd door (RED), was voor het publiek gratis toegankelijk en rechtstreeks op Youtube te volgen. Pas vijf uur voor zijn optreden werd aangekondigd dat Bruce mee zou doen.Chris Martin van Coldplay opende het concert met de bandleden van U2 met 'Beautiful Day' en 'With or Without You'. Daarna was het de beurt aan de zangeres Carrie Underwood, gevolgd door de populaire rapper Kanye West. U2 had Bruce voor het laatst bewaard. Hij droeg een oortje om zijn eigen zang goed te kunnen horen. Het is voor het eerst dat Springsteen met een dergelijk hulpmiddel heeft opgetreden.Na 'Where the Streets Have No Name' kondigde Bruce 'I Still Haven't Found What I'm Looking For' aan met de woorden: "I want to send this out to Bono in Ireland. Be well, my friend!" Dit nummer van het album The Joshua Tree  heeft hij twee keer eerder met U2 en Bono gezongen, een keer bij de Rock 'n' Roll Hall of Fame-inductie van U2 in 2005 en bij het 25-jarig jubileumconcert van dezelfde Hall of Fame in New York in 2009. Na 'I Still Haven't Found' verschenen ook Martin, Underwood en West op het podium om samen met Bruce en U2 het applaus in ontvangst te nemen.


Het optreden van Bruce begint na 38 minuten.
Roy Bittan en Little Steven brengen muziek uit

22-11-2014

Roy Bittan en Little Steven hebben eigen werk uitgebracht. E Street-pianist Bittan bracht zijn langverwachte soloalbum Out of the Box uit en Little Steven biedt een studio-opname van 'My Kind of Town', de cover van Frank Sinatra die hij als Frank Tagliano in de tv-serie Lilyhammer zong, via zijn website aan.

Out of the Box is een instrumentaal album met dertien nummers in verschillende stijlen. Bittan speelt alle instrumenten zelf. Hij werkte enkele jaren aan het album, tussen tours en plaatopnames met andere artiesten (niet alleen met Springsteen) door. Het album is te koop via Amazon en iTunes. Met het verschijnen van Roy's soloalbum is Garry Tallent de enige E Streeter die geen eigen album heeft uitgebracht.Little Steven nam naast 'My Kind of Town' ook andere nummers op die in de drie seizoenen Lilyhammer zitten. De soundtrack is binnenkort via Steves website te koop. Nu al is 'My Kind of Town' daar te downloaden. Het nummer opende op 29 april 2013 ook de show in Oslo, toen Steve na afwezigheid voor de Lilyhammer-opnames  zich voor het begin van de Europese tour weer bij de E Street Band voegde.Springsteens live-shows officieel op cd uitgebracht

17-11-2014

De optredens van de High Hopes-tour waren tijdelijk beschikbaar als officiële download in mp3- en flac-formaat. Nu worden de shows opnieuw te koop aangeboden, maar ook in 24-bits high-definition audiodownload en te bestellen op cd. Daarnaast wordt een begin gemaakt met het aanbieden van uitgaves van "klassieke live-shows" uit de kluis van Springsteen.

De eerste uit de serie "klassiekers" zal het eerste concert zijn van de Wrecking Ball-tour, op 9 maart 2012 in het Apollo Theater in New York. Dit concert is nu al te bestellen op de verschillende downloadformaten en op cd. De live-opnames worden gemixt door Bob Clearmountain en gemasterd door Bob Ludwig. De cd-uitgave van de shows gaat $23 per uitgave kosten en zijn te bestellen via een nieuwe officiële website van Springsteen.

De nieuwe online download-/cd-store is een samenwerkingsverband met de CEO van Nug.net, Brad Serling, die voorloper op dit gebied is, onder meer met de officiële concertuitgaves van Pearl Jam. Backstreets heeft een interview met hem.Release van de Album Collection Vol. 1

14-11-2014

Be True bezocht in de week van de release van The Album Collection Vol. 1 de studio van producer/mixer Attie Bauw voor een interview. Attie kent Springsteens geluidstechnicus Bob Ludwig en vertelde over het remasteringproces zoals dat nu op Springsteens eerste zeven studioalbums is toegepast. De vinylbox en de cd-versie met mooi boek met oude krantenartikelen en niet eerder gepubliceerde foto's liggen vanaf vandaag in de Nederlandse winkels.

Volgende week publiceren we meer achtergrondinformatie over de remasters en het uitgebreide interview in artikelvorm.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
E-MAILNIEUWSBRIEF