'Purple Rain'-video en -mp3

26-04-2016, laatste update: 30-04-2016

Springsteen heeft een professionele video van de uitvoering van 'Purple Rain', zoals zaterdag 23 april in Brooklyn gespeeld, uitgebracht. De audio-mp3 is gratis te downloaden via zijn website.

Update: de video is van Springsteens Youtube-kanaal gehaald, maar een andere Youtube-gebruiker heeft een repost van de video geplaats.36 nummers in Amerikaanse finale

25-04-2016

Foto: Bram Jeurissen.

Springsteen en de E Street Band hebben maandag 25 april het tweede optreden in het Barclays Center in Brooklyn gegeven. De laatste show van de Amerikaanse indoorleg duurde ruim drieënhalf uur en Bruce en de band speelden vier verzoeknummers. Hij liet een tienjarig meisje het podium op om een groot deel van 'Blinded By the Light' te zingen.

Bruce zei voorafgaand aan de uitvoering van The River dat het de laatste keer zou zijn dat ze het album integraal zouden gaan spelen en voegde eraan toe: "We are going to open up our setlist overseas. We've had a great time performing this record for all of you. We hope you have enjoyed it in the United States. So let's go down to The River one more time and see what we find." De albumuitvoering was intens en gefocust. Het intro van 'Independence Day' was langer dan voorheen. Bruce vertelde over zijn vader, die met de rest van zijn gezin, zonder de 19-jarige  Bruce, naar Californië verhuisde.
Na The River ging Bruce op zoek naar bordjes met verzoeknummers. Vooraf had hij zelf gepland om 'Candy's Room', 'She's the One' en 'Jungleland' te spelen, maar dat werden 'Boom Boom' van John Lee Hooker, 'Loose Ends', 'Blinded By the Light', 'Trapped' en 'Prove it All Night' (laatstgenoemde nummers waren geen verzoekjes). Roy Bittan speelde de solo in 'Boom Boom'. Voor 'Loose Ends' zei Bruce: "Steve van Zandt number one favorite!"


Foto's: Bram Jeurissen.

Bij 'Blinded By the Light' liet hij de maakster van het bordje, een tienjarig meisje dat op het bord geschreven had dat ze de hele tekst uit haar hoofd kende, het podium om zich te bewijzen. Met minimale begeleiding van Bruce op gitaar en Max op drums liet Bruce haar een paar coupletten zingen, het publiek zong de refreinen mee. Bruce onderbrak haar na drie coupletten, signeerde haar bordje en zei dat hij zelf de tekst niet meer kent maar moet oplezen van de teleprompter.Little Steven speelde de solo aan het einde van 'Prove it All Night'. De toegiften opende Bruce met 'Purple Rain'. Hij kondigde het aan met de woorden: "One more for the man." Aan het einde zei Bruce: "God bless Prince." Na 'Shout' kregen de 18.000 fans in het Barclays Center in Brooklyn nog een finale uitsmijter: 'Bobby Jean'.


Foto's: Bram Jeurissen.

Foto: Bram Jeurissen.

Co Jeurissen was met Astrid Baptist en hun zoon Bram bij deze laatste show in Brooklyn en mailde: "Bruce gaf een mooie introductie voor 'The Ties that Bind' en bij de afsluiter 'Wreck on the Highway' zei hij iets dat ik zo interpreteerde: 'Wees je bewust van de keuzemomenten in je leven, die van je partner, je werk en de wijze waarop je je familie sticht, want je krijgt maar beperkt tijd in je leven.' De rustige nummers van The River vond ik indrukwekkend, onder andere 'Stolen Car', 'Drive All Night'. Zo intens uitgevoerd, echt prachtig waarbij 'Independence Day' mij deze keer het meest raakte (vader-zoon). Bij deze nummers namen veel Amerikanen juist de gelegenheid om drank te halen en wc-stop te houden. Oké, we zaten tweede ring en dat was voor ons ook wennen. Wel waren ze erg enthousiast en stonden ze ook op de tribunes. Ik heb erg genoten van de uitvoering van 'Trapped', die zeer krachtig was en waarbij de hele zaal volledig en enthousiast meedeed.
Bij 'Dancing in the Dark' liet Bruce een vrouw het podium op om met Jake te dansen, een man die met Soozie mocht dansen en Bruce koos zelf voor een meisje om mee te dansen. Bruce was in goede vorm en had een mooie rauwe stem op momenten dat dat wat toevoegde, zoals bij 'Point Blank' en 'Drive All Night'. Patti was er niet bij. Wij vonden de tweede stem van Steve heel goed hoorbaar en erg mooi klinken. Voor slotnummer 'Bobby Jean' zei Bruce: 'Thank you Brooklyn for these two nights. The E Street Band loves you.' Wij vonden het geweldig om Bruce hier te zien, vertrouwd en zelfverzekerd. dicht bij zijn hometown."Na achtendertig concerten tijdens deze Amerikaanse indoorleg, waarbij The River steeds integraal gespeeld is, verplaatsen Springsteen en de band zich nu met de gehele entourage naar Europa om op 14 mei in Barcelona de Europese tour af te trappen.


Foto: Bram Jeurissen.

Setlist 25-4: Meet Me in the City / The Ties that Bind / Sherry Darling / Jackson Cage / Two Hearts (incl. It Takes Two-eind) / Independence Day / Hungry Heart / Out in the Street / Crush on You / You Can Look (But You Better Not Touch) / I Wanna Marry You (Here She Comes-intro) / The River / Point Blank / Cadillac Ranch / I'm a Rocker /  Fade Away / Stolen Car / Ramrod  / The Price You Pay / Drive All Night /  Wreck on the Highway / Boom Boom / Loose Ends / Blinded By the Light / Trapped / Badlands / My Love Will Not Let You Down / Prove it All Night / Thunder Road // Purple Rain / Born to Run / Dancing in the Dark / Rosalita (Come Out Tonight) / Tenth Avenue Freeze-out / Shout / Bobby Jean
vetgedrukt: tourpremière

Het meest recente concertverslag vind je op de nieuwspagina. Kijk in de Concert-sectie voor setlisten en een touroverzicht van de voorgaande concerten.


Foto: Bram Jeurissen.Geen River-albumuitvoeringen in Europa

24-04-2016

Springsteen zei gisteravond in Brooklyn dat de twee shows in New York de laatste met de albumuitvoeringen waren. Garry Tallent bevestigde dat in Europa The River niet in zijn geheel en in albumvolgorde gespeeld gaat worden.

Een fan vroeg Garry Tallent om opheldering naar aanleiding van Springsteens opmerking in Brooklyn: zal The River worden gespeeld in Europa? In een tweet antwoordde Garry: "Niet in zijn geheel en niet in volgorde."
Vandaag was Garry in een platenzaak in Fords, New Jersey, waar hij zijn debuutalbum signeerde. In een interview bevestigde Garry wat hij eerder via Twitter zei. Hij meldde dat ze niet het gehele album maar wel veel nummers van The River gaan spelen. Jon Landau had dit al voorafgaand aan de show in Brooklyn ook tegen de bandleden gezegd. "Maar ik luister nooit naar hem," zei Garry. Later bevestigde Bruce het dus toch op het podium.Concerten in Trondheim, Oslo en Zürich

13-04-2016

Het concert van 23 juli in Göteborg is nog niet de laatste Europese show, Springsteen en de E Street Band gaan ook nog op 26 juli in Trondheim, 28 juli in Oslo en 31 juli in Zürich optreden. De voorverkoop voor deze shows start aanstaande vrijdag en volgende week maandag.

In Trondheim treden Bruce en de band op in de Granåsen Arena (een stadion waarin schansspringen wordt beoefend), in Oslo in Frognerparken (een park in de stad Oslo) en in Zürich het Letzigrund-stadion. De show in Oslo is het tweede concert in de Noorse hoofdstad, op 29 juni staan Bruce en de band ook al in het Ullevaal-stadion.

Morgenochtend (14 april) gaat er om 10 uur nog een beperkt aantal extra kaarten voor beide shows in Dublin (27 en 29 mei) in voorverkoop via Ticketmaster.ie.Bruce annuleert concert Greensboro vanwege omstreden HB2-wet

08-04-2016

Bruce grijpt naar een zwaar middel om zijn stem te laten horen. Het concert in Greensboro in de staat North Carolina, dat voor aanstaande zondag gepland stond, gaat niet door. Bruce annuleert persoonlijk het concert en wil met deze afgelasting een statement maken tegen de HB2-wet die de rechten van homo- en biseksuelen en transgenders inperkt.

In North Carolina is sinds eind maart de HB2-wet van kracht, die in de volksmond ook wel de "bathroom law" wordt genoemd (een van de gevolgen van de wet is dat transgenders verplicht worden een wc te gebruiken die bestemd is voor het geslacht waarmee ze geboren zijn en niet het geslacht van hun identiteit). Door deze wet kunnen mensen die zich vanwege hun geslacht op hun werk gediscrimineerd voelen, geen juridische stappen meer ondernemen. De wet heeft veel stof doen opwaaien en er zijn veel protesten in de grote steden van North Carolina.

Bruce verklaart zich solidair met de demonstranten, die hij in een boodschap op zijn website "freedom fighters" noemt: "Mijn diepe verontschuldigingen aan onze trouwe fans in Greensboro, we hebben onze show die voor zondag 10 april gepland staat, geannuleerd. Sommige zaken zijn veel belangrijker dan een rockshow en deze strijd tegen vooroordelen en schijnheiligheid — dat wat nu gebeurt op het moment dat ik dit schrijf — is er zo een. Dit is het sterkste middel dat ik heb om mijn stem te laten horen tegen diegenen die ons voortdurend achteruit duwen in plaats van vooruit."Record Store Day release

03-04-2016

Op Record Store Day (16 april) wordt een 10" vinyl-ep uitgebracht met Springsteen-covers. Deze plaat bevat opnames die live zijn gespeeld tijdens de radio-uitzending van The Bruce Brunch. De uitgave maakt geen deel uit van de officiële Record Store Day releases maar is wel online te koop, onder andere via Backstreets en Badlands.

Op de plaat staan zes covers: 'Hearts of Stone' door James Maddock en Danny Clinch, 'Dancing in the Dark' door Passenger, 'Tougher Than The Rest door Emily Grove, 'I'm Not Sleeping' door Joe Grushecky, 'If I Should Fall Behind' door Bobby Bandiera en 'You Can Look (But You Better Not Touch)' door Willie Nile. De cover bevat een foto (gemaakt door Frank Stefanko) van een muurschildering in Asbury Park. De plaat wordt in een beperkte oplage van 500 stuks uitgebracht en de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan Proceeds benefit Ocean Of Love, een organisatie in Ocean County (het gebied waar Asbury Park ook onder valt) dat families ondersteund van kinderen met kanker.Extra shows in Denemarken en Zweden

02-03-2016

Op 20 juli zullen Springsteen en de E Street band optreden in het stadion CASA Arena in het Deense Horsens. Een derde concert in Ullevi-stadion in Göteborg, Zweden volgt op 23 juli. Deze shows worden aan het tourschema toegevoegd na het concert in Rome.

De voorverkoop voor deze shows start op 7 maart. De kaarten voor het concert in het Parken-stadion in de Deense hoofdstad Kopenhagen (22 juni) en de twee shows in Göteborg (25 en 27 juni) waren zeer snel uitverkocht.Indoorshows in Parijs, stadions in Duitsland

25-02-2016

In Duitsland zullen Bruce en de band op 17 juni in het Olympiastadion van München en op 19 juni in het gelijknamige stadion in Berlijn optreden. Ook twee concerten voor Parijs zijn toegevoegd aan het concertschema: op 11 en 13 juli in de Accorhotels Arena (voormalig Bercy Omnisports).

De voorverkoop voor de Duitse shows gaat via Eventim en start aanstaande zaterdag om 10 uur.
De voorverkoop voor de shows in Parijs gaat via Gérard Drouot Productions en start 8 maart om 10 uur 's ochtends.

Toen vanochtend de eerste show in Göteborg was uitverkocht, is er direct een tweede show in Ullevi toegevoegd, op 27 juni.Extra show in Milaan op 5 juli

23-02-2016

Milaan krijgt een tweede show. Na het uitverkochte concert van 3 juli geven Springsteen en de E Street Band op 5 juli nog een show in het San Siro-stadion. De voorverkoop voor dit tweede concert start aanstaande vrijdag om 11 uur.

De Italiaanse promotor maakte ook bekend dat de Counting Crows bij het concert in Rome, op 16 juli, het voorprogramma zullen verzorgen - geheel ongebruikelijk bij een Springsteen-concert.Vier shows in de UK

19-02-2016

Vandaag zijn weer vier concerten toegevoegd aan het Europese tourschema van Springsteen en de E Street Band: Manchester, Glasgow, Coventry en Londen. Voorverkoop start op 25 februari.

In Manchester wordt het concert op 25 mei gehouden in het Etihad stadion. In Glasgow (Schotland) wordt opgetreden in Hampden Park op 1 juni. Op 3 juni staan Bruce en de band in de Ricoh Arena in Coventry en op 5 juni spelen ze in Wembley stadion in Londen. Voorverkoop gaat via LiveNation.Werchter Classic en shows in Scandinavië

17-02-2016, laatste update: 25-02-2016

Op 9 juli zullen Bruce en de band Werchter Classic afsluiten. De voorverkoop start woensdag 24 februari. Ook zijn vandaag drie Scandinavische Springsteen-concerten aangekondigd: 22 juni in Kopenhagen, 25 juni in Göteborg en 29 juni in Oslo. Voorverkoop voor deze shows start op donderdag 25 februari.

In Denemarken zullen Bruce en de band in het bekende voetbalstadion Parken optreden en in Zweden in het befaamde Ullevi-stadion. In Oslo treden ze op in Ullevaal stadion, dus niet op de schaatsbaan Valle Hovin zoals bij voorgaande tours. Er is nog ruimte in het schema voor een eventuele tweede show in Zweden, op 27 juni.

Update 25-2: Toen vanochtend de eerste show in Göteborg was uitverkocht, is er direct een tweede show in Ullevi toegevoegd, op 27 juni.Drie Spaanse concertdata in mei

16-02-2016

Drie Spaanse concertdata zijn nu officieel. In mei, aan het begin van de Europese tour, treden Springsteen en de E Street Band in Barcelona (14 mei), San Sebastian (17 mei) en Madrid (21 mei) op. De voorverkoop start in maart.

In Barcelona spelen ze in Camp Nou, in San Sebastian in Estadio de Anoeta en in Madrid in Bernabéu. Tussen San Sebastian en Madrid vliegen Bruce en de band nog even naar Lissabon voor het Rock in Rio Lisboa-festival op 19 mei. De voorverkoop van de Spaanse shows wordt gespreid: op 1 maart start Barcelona, op 4 maart San Sebastian en op 8 maart Madrid. Alle voorverkoopinformatie vind je op de concertpagina.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
E-MAILNIEUWSBRIEF