The River onder druk in Madrid

22-05-2016

Foto: Bas Jansen.

Springsteen en de E Street Band hebben zaterdagavond 21 mei opgetreden in het Bernabeu stadion in Madrid. Maar liefst negen nummers van Born in the USA stonden op de setlist tegen zeven van het dubbelalbum The River. Tourpremières waren 'My City of Ruins' en 'Land of Hope and Dreams'. Leon Verdonschot was erbij: "Zo uitgelaten als 'My Love Will Not Let You Down' klonk, zo geconcentreerd en bijna grimmig was hij in 'Cover Me', met dat fraaie beeld van de gitaren van Nils, Bruce en Steve op een rij."

De show ging na negen uur glorieus van start met 'Badlands', gevolgd door Born in the USA-outtake 'My Love Will Not Let You Down'. De meeste nummers van The River die Bruce voor Madrid selecteerde, zijn nummers die hij afgelopen jaren bij verschillende tours ook met grote regelmaat speelt, zoals 'Two Hearts', 'Out in the Street', 'Hungry Heart' en 'The River'. De specialere River-songs zoals 'Independence Day', 'I Wanna Marry You', 'Stolen Car', 'The Price You Pay', 'Drive All Night' en 'Wreck on the Highway' werden in Madrid allemaal genegeerd.
Patti Scialfa had de festivalshow in Lissabon overgeslagen, maar was in Madrid weer van de partij. Haar en Springsteens dochter had in Madrid meegedaan aan een paardenspringconcours, wat misschien de reden was van haar afwezigheid in Portugal.Leon Verdonschot was na de Europese touropener in Barcelona doorgereisd naar Madrid en mailde zijn verslag:

"Voor ruim 80.000 fans in het uitverkochte stadion van Real Madrid tikte Bruce iets na negen uur af met 'Badlands'. Net als vier jaar geleden op deze zelfde locatie, tijdens de Wrecking Ball-tour. Precies de helft van de setlist van vanavond was dezelfde als toen, want de naamgever van de tour bleek vanavond teruggebracht tot zeven nummers. In tegenstelling tot in Barcelona voelde The River dan ook niet meer als het hart van de avond.
Is het dan een 'Greatest Hits'-set, zoals inmiddels geregeld wordt opgemerkt? Op papier bij vlagen misschien wel, maar dat klinkt toch echt te gemakzuchtig voor het indrukwekkend palet aan emoties dat Bruce vanavond bespeelde en de bezieling waarmee hij dat deed. Zo uitgelaten als 'My Love Will Not Let You Down' klonk, zo geconcentreerd en bijna grimmig was hij in 'Cover Me', met dat fraaie beeld van de gitaren van Nils, Bruce en Steve op een rij."


Foto: Bas Jansen.

Leon: "Later in de set was 'Downbound Train' in diezelfde stemming een hoogtepunt, ook omdat het briljant volgde op 'Point Blank', dat ik zo mogelijk nóg beter vond dan in Barcelona: met een spoken word-achtige voordracht maakt Bruce er bijna een hoorspel van, een live uitgevoerde thriller, met "Bang bang, baby you're dead" als het plot."Foto: Bas Jansen.

Leon: "Het was ook meteen het eerst en enige moment van de avond dat een deel van het publiek haar aandacht verloor, wat opnieuw duidelijk maakt dat The River integraal spelen in stadions van deze omvang echt niet zou hebben gewerkt. Bruce veroverde de feeststemming even later terug met de opeenvolging van 'Darlington County', 'Working on the Highway' (inclusief de waterspuug-act) en 'Waitin' on a Sunny Day'. Dat laatste nummer aantreffen in de setlist zal bij menigeen ongetwijfeld hebben geleid tot beelden van al dan niet geheel vrijwillig vooruitgeschoven kinderen, en inderdaad: ook in Madrid werd een jongetje het podium opgeduwd, dat vervolgens niet ging zingen, maar zich huilend aan Bruce vastklampte. Hij deed nog een poging hem te laten zingen, maar er kwam niks uit. Dichtslaan voor een legendarisch stadion vol landgenoten: hier had een levenslang trauma op de loer kunnen liggen, maar het blijft mooi om te zien met hoeveel charme en vaderlijke kwinkslagen Bruce dat toch weer oplost. En eerlijk is eerlijk: het nummer deed het stadion werkelijk ontploffen.
De erop volgende stomende honky tonk-versie van 'Johnny 99', met een hoofdrol voor vrijwel ieder bandlid en met Bruce die in de lach schoot kreeg vanwege de koebel van Jake Clemons, hield de stomende stemming vast. Het Patti-en-Bruce-moment zat vanavond in 'Human Touch', wat overigens een nogal wankele versie was: de band leek geen grip te krijgen op het nummer en bleef tot het eind zoeken."Leon: "Mijn persoonlijke hoogtepunten waren er vier. Op de eerste plaats de terugkeer van 'Wrecking Ball', waarmee Bruce niet alleen recht doet aan zijn recentere artistieke hoogtepunten, maar wat ook gewoonweg een fantastisch live-nummer is, met dat als een mantra herhaalde "Hard times come and hard times go" als een ongelooflijk krachtige opzweper.
Op de tweede plaats: de terugkeer van de twee gospels. 'My City of Ruins' na 'Wrecking Ball', en 'Land of Hope and Dreams' als afsluiter voor de toegift; het zijn nummers die ik zo betekenisvol vind, en die zoveel van Bruces tekstuele thematiek samenballen, dat ze enorm veel toevoegen aan de show wanneer ze in de set zetten. Ik had ze niet meer gehoord sinds de vorige tour, toen hij een grotere band had met veel meer backing vocals, maar dat blijkt voor de gospelkoor-achtige samenzang niet nodig. Dat komt ook doordat Bruce zelf vanavond uitzonderlijk goed bij stem was. Dat het al zijn vierde show in een week tijd was: volstrekt niet te merken."


Foto: Bas Jansen.

Leon: "En het hoogtepunt der hoogtepunten bleek te komen na 'Twist and Shout' en nadat Bruce de band zelf het podium af had begeleid (wat een mooi beeld blijft dat toch ook): hij hing zijn akoestische gitaar om, bedankte Madrid voor een prachtige avond en speelde in zijn eentje 'Thunder Road', met een extra harde uithaal op zijn gitaar na "And I learned how to make it talk" en een daverend applaus na "And I’m pulling out of here to win", gevolgd door samenzang met het mooiste koor denkbaar: 80.000 Spanjaarden."

Setlist 21-5: Badlands / My Love Will Not Let You Down / Cover Me / The Ties that Bind / Sherry Darling / Two Hearts (incl. It Takes Two) / Wrecking Ball / My City of Ruins / Hungry Heart / Out in the Street / The Promised Land / Trapped / The River / Point Blank / Downbound Train / I'm on Fire / Darlington County / Working on the Highway / Waitin' on a Sunny Day / Johnny 99 / Because the Night / Spirit in the Night / Human Touch / The Rising / Land of Hope and Dreams // Born in the USA / Born to Run / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / Bobby Jean / Twist and Shout / Thunder Road (solo-akoestisch)
vetgedrukt: tourpremière

Het meest recente concertverslag vind je op de nieuwspagina. Kijk in de Concert-sectie voor setlisten en een touroverzicht van de voorgaande concerten.Festivalset Rock in Rio-Lissabon

20-05-2016

Foto: Alain Van Rentergem.

Springsteen en de E Street Band hebben zonder Patti Scialfa op het festival Rock in Rio-Lissabon in Portugal opgetreden. Deze show was (net als Werchter) niet als een concert van The River -tour aangekondigd, en Bruce koos er dan ook voor om een festivalset te spelen met maar drie nummers van het album uit 1980. De show startte pas na kwart voor twaalf 's avonds plaatselijke tijd en werd rechtstreeks via een livestream uitgezonden.

De show was relatief kort, maar 27 nummers passeerden de revue. Toch kende de setlist zes tourpremières, waarvan Bruce en de band de meeste in de lange soundcheck van San Sebastian hadden geoefend. 'Darkness on the Edge of Town' was de eerste primeur van de avond en na 'Out in the Street' volgden 'Downbound Train' en 'I'm on Fire'. Deze twee nummers luidden een blokje in de set in (met 'Atlantic City', 'Darlington County', 'Working on the Highway' en primeur 'Johnny 99') met nummers die Bruce in 1982 allemaal als demo opnam voor Nebraska. In totaal speelde Bruce weer acht nummers van Born in the USA. Na 'Because the Night' volgde nog een première: 'Spirit in the Night'.


Foto: Alain Van Rentergem.

De toegiften sloot Bruce net als in San Sebastian soloakoestisch af met 'This Hard Land'.

Judith Scheper was bij het concert en mailde: "Het was super! Laat ik wel eerst vermelden dat het pas mijn tweede Springsteen-concert en eerste buitenlandse show was, dus ik ben vrij snel enthousiast. Ik lees hier op Be True altijd dat Bruce er vaak opgewekt en vrolijk bij staat, dat was in Lissabon niet anders! Staat Bruce ooit wel eens boos op het podium? ;-)"


Foto's: Alain Van Rentergem.

Judith: "Het concert begon erg laat, omdat het een festival was, maar Bruce begon rond 23.50u meteen met 'Badlands' en daarna 'No Surrender'. Dat was een goede opening, de sfeer zat er direct goed in. Bruce speelde opvallend weinig liedjes van The River, waarschijnlijk ook omdat het een festival was. Verrassend voor mij waren 'Darkness on the Edge of Town', 'Atlantic City', 'Downbound Train' en 'I'm on Fire'. Heerlijk allemaal!"


Foto's: Judith Scheper.

Judith: "Patti Scialfa was vanavond niet aanwezig, maar de rest van de band stond er en was geweldig in vorm. Vooral Max en Nils, naar mijn mening. 'This Hard Land' in de toegiften was het grootste kippenvelmoment. Bijna iedereen op het veld stil! Het was top, natuurlijk mis ik altijd 'Jungleland', maar daar houd ik al rekening mee. Ik stond ook vrij vooraan, wat het feest al helemaal compleet maakte."

Setlist 19-5: Badlands / No Surrender / My Love Will Not Let You Down / Cover Me / Darkness on the Edge of Town / Hungry Heart / The Promised Land / Out in the Street / Downbound Train / I'm on Fire / Atlantic City / Darlington County / Working on the Highway / Johnny 99 / The River / Because the Night / Spirit in the Night / Lonesome Day / The Rising / Thunder Road // Born in the USA / Born to Run / Glory Days / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / Twist and Shout / This Hard Land (solo-akoestisch)
vetgedrukt: tourpremière


Foto: Alain Van Rentergem.

Het meest recente concertverslag vind je op de nieuwspagina. Kijk in de Concert-sectie voor setlisten en een touroverzicht van de voorgaande concerten.


Foto: Alain Van Rentergem.Amerikaanse stadiontour

09-05-2016, laatste update: 20-05-2016

Na de Europese tour keren Bruce en de E Street Band terug naar Amerika voor een korte tour. Er zijn nu acht shows aangekondigd, van 23 augustus in East Rutherford tot 14 september in Foxborough.

Zes concerten zullen in de openlucht plaatsvinden, alleen de shows in Chicago en Pittsburgh zijn indoor. De volgende concerten zijn via Springsteens website aangekondigd:
23 en 25 augustus East Rutherford, NJ - MetLife stadion
28 augustus Chicago, IL - United Center
1 september Washington DC - Nationals Park
3 september Virginia Beach, VA - Veterans United Home Loans Amphitheater
7 september Philadelphia, PA - Citizens Bank Park
11 september Pittsburgh, PA - CONSOL Energy Center
14 september Foxborough, MA - Gillette Stadium
Het is nog niet duidelijk wanneer de voorverkoop voor deze shows start.

Update 19-5: Er is een extra shows toegevoegd voor MetLife Stadium (30 augustus) en voor Citizens Bank Park in Philadelphia (9 september).Southside Johnny in topvorm in Nederland

08-05-2016

Southside Johnny en The Asbury Jukes hebben afgelopen week vijf shows in Nederland gegeven in het kader van hun nieuwe cd Soultime! Ze zijn in topvorm, zo bleek. Hun tour begon op de Rhythm & Blues Night op 30 april in de Oosterpoort in Groningen en in de week daarop speelden ze in Maastricht, Utrecht, Den Haag en ten slotte op Moulin Blues in Ospel.

De redactie van Be True bezocht de concerten in Maastricht, Utrecht en Den Haag. In Maastricht had Southside last van slecht podiumgeluid. De geluidsman werd flink uitgefoeterd door de frontman. Even later verschuldigde hij zich aan het publiek: "I don't have it tonight." Toch meldde iemand op Facebook die erbij was dat het de beste show was die hij ooit van Southside had gezien.

Hetzelfde gevoel hadden wij van de concerten in Utrecht en Den Haag. De hele band was echt in topvorm en de shows staan zeker in onze Southside-top 5. In Utrecht speelden ze vier nummers van Little Steven. Southside was goed gemutst, net als in Den Haag, waar hij ook de nodige grappen en grollen uithaalde. Verder bracht hij net als in ons interview met hem weer zijn vakantie in Nederland en de Zuiderzee ter sprake. "Jullie hebben hier allemaal van die oude huizen en gebouwen. Daar passen wij goed bij."

Momenteel zijn Southside en zijn muzikanten voor vijf shows in Duitsland. Aanstaande zaterdag spelen ze nog in Leuven, zondag op het Ribs 'n Blues-festival in Raalte en op Pinkstermaandag in Paradiso, Amsterdam. Gaat dat zien!

Op Facebook hebben we fotoalbums van de concerten in Den Haag en Utrecht gezet.

Setlist Groningen: The Fever / Spinning / All I Needed Was You / Love on the Wrong Side of Town / Paris / Gin Soaked Boy / Talk to Me / This Time Baby's Gone for Good / All I Can Do / I Don't Want to go Home / Trapped Again / Hearts of Stone / It's Been a Long Time / This Time It's for Real // You Just Ain't Ready Blues-Don't Waste My Time

Setlist Maastricht: This Time It's for Real / Until the Good Is Gone / I Played the Fool / Love on the Wrong Side of Town / Broke Down Piece of Man / All I Can Do / Without Love-Just My Imagination / Looking for a Love / Talk to Me / Spinning / Strange Strange Feeling / Got to Get You off of My Mind / Harder Than It Looks / Baby Please Don't Go-Woke Up This Morning / The Fever / I Don't Want to Go Home / Looking for a Good Time / We're Having a Party // Walk away Renée / It's Been a Long Time


Foto's: Muriël Kleisterlee

Setlist Utrecht: I'm Not That Lonely / Passion Street / Love on the Wrong Side of Town / Broke Down Piece of Man-Walk on the Wild Side / Talk to Me / Till the Good is Gone / Gin Soaked Boy / Baby’s Gone For Good / Angel Eyes / Can't Find My Way Home / Forever / Princess of Little Italy / Walk Away Renee / Spinning / All I Can Do / I Don't Want to Go Home / Looking For a Good Time / Having a Party // The Fever

Setlist Den Haag: Shake 'em Down / I Played the Fool / Spinning / All I Can Do / Love on the Wrong Side of Town / Broke Down Piece of Man / Ain't That Peculiar / Walk Away Renee / Next to You / Ain't Nobody's Business / Talk to Me / Without Love / Tired Skin / Don't Waste My Time / One More Night to Rock / This Time It's for Real / Walking on a Thin Line / The Fever / I Don't Want to Go Home / Trapped Again // Looking for a Love

Setlist Ospel: Shake 'em Down / Passion Street / Gin Soaked Boy / Spinning / All I Can Do / You Gotta Help Me / Without Love / Lost / Love on the Wrong Side of Town / Broke Down Piece of Man / Working too Hard / The Fever / Don't Waste My Time / I Don't Want to go Home


Foto's: Muriël Kleisterlee'Purple Rain'-video en -mp3

26-04-2016, laatste update: 30-04-2016

Springsteen heeft een professionele video van de uitvoering van 'Purple Rain', zoals zaterdag 23 april in Brooklyn gespeeld, uitgebracht. De audio-mp3 is gratis te downloaden via zijn website.

Update: de video is van Springsteens Youtube-kanaal gehaald, maar een andere Youtube-gebruiker heeft een repost van de video geplaats.36 nummers in Amerikaanse finale

25-04-2016

Foto: Bram Jeurissen.

Springsteen en de E Street Band hebben maandag 25 april het tweede optreden in het Barclays Center in Brooklyn gegeven. De laatste show van de Amerikaanse indoorleg duurde ruim drieënhalf uur en Bruce en de band speelden vier verzoeknummers. Hij liet een tienjarig meisje het podium op om een groot deel van 'Blinded By the Light' te zingen.

Bruce zei voorafgaand aan de uitvoering van The River dat het de laatste keer zou zijn dat ze het album integraal zouden gaan spelen en voegde eraan toe: "We are going to open up our setlist overseas. We've had a great time performing this record for all of you. We hope you have enjoyed it in the United States. So let's go down to The River one more time and see what we find." De albumuitvoering was intens en gefocust. Het intro van 'Independence Day' was langer dan voorheen. Bruce vertelde over zijn vader, die met de rest van zijn gezin, zonder de 19-jarige  Bruce, naar Californië verhuisde.
Na The River ging Bruce op zoek naar bordjes met verzoeknummers. Vooraf had hij zelf gepland om 'Candy's Room', 'She's the One' en 'Jungleland' te spelen, maar dat werden 'Boom Boom' van John Lee Hooker, 'Loose Ends', 'Blinded By the Light', 'Trapped' en 'Prove it All Night' (laatstgenoemde nummers waren geen verzoekjes). Roy Bittan speelde de solo in 'Boom Boom'. Voor 'Loose Ends' zei Bruce: "Steve van Zandt number one favorite!"


Foto's: Bram Jeurissen.

Bij 'Blinded By the Light' liet hij de maakster van het bordje, een tienjarig meisje dat op het bord geschreven had dat ze de hele tekst uit haar hoofd kende, het podium om zich te bewijzen. Met minimale begeleiding van Bruce op gitaar en Max op drums liet Bruce haar een paar coupletten zingen, het publiek zong de refreinen mee. Bruce onderbrak haar na drie coupletten, signeerde haar bordje en zei dat hij zelf de tekst niet meer kent maar moet oplezen van de teleprompter.Little Steven speelde de solo aan het einde van 'Prove it All Night'. De toegiften opende Bruce met 'Purple Rain'. Hij kondigde het aan met de woorden: "One more for the man." Aan het einde zei Bruce: "God bless Prince." Na 'Shout' kregen de 18.000 fans in het Barclays Center in Brooklyn nog een finale uitsmijter: 'Bobby Jean'.


Foto's: Bram Jeurissen.

Foto: Bram Jeurissen.

Co Jeurissen was met Astrid Baptist en hun zoon Bram bij deze laatste show in Brooklyn en mailde: "Bruce gaf een mooie introductie voor 'The Ties that Bind' en bij de afsluiter 'Wreck on the Highway' zei hij iets dat ik zo interpreteerde: 'Wees je bewust van de keuzemomenten in je leven, die van je partner, je werk en de wijze waarop je je familie sticht, want je krijgt maar beperkt tijd in je leven.' De rustige nummers van The River vond ik indrukwekkend, onder andere 'Stolen Car', 'Drive All Night'. Zo intens uitgevoerd, echt prachtig waarbij 'Independence Day' mij deze keer het meest raakte (vader-zoon). Bij deze nummers namen veel Amerikanen juist de gelegenheid om drank te halen en wc-stop te houden. Oké, we zaten tweede ring en dat was voor ons ook wennen. Wel waren ze erg enthousiast en stonden ze ook op de tribunes. Ik heb erg genoten van de uitvoering van 'Trapped', die zeer krachtig was en waarbij de hele zaal volledig en enthousiast meedeed.
Bij 'Dancing in the Dark' liet Bruce een vrouw het podium op om met Jake te dansen, een man die met Soozie mocht dansen en Bruce koos zelf voor een meisje om mee te dansen. Bruce was in goede vorm en had een mooie rauwe stem op momenten dat dat wat toevoegde, zoals bij 'Point Blank' en 'Drive All Night'. Patti was er niet bij. Wij vonden de tweede stem van Steve heel goed hoorbaar en erg mooi klinken. Voor slotnummer 'Bobby Jean' zei Bruce: 'Thank you Brooklyn for these two nights. The E Street Band loves you.' Wij vonden het geweldig om Bruce hier te zien, vertrouwd en zelfverzekerd. dicht bij zijn hometown."Na achtendertig concerten tijdens deze Amerikaanse indoorleg, waarbij The River steeds integraal gespeeld is, verplaatsen Springsteen en de band zich nu met de gehele entourage naar Europa om op 14 mei in Barcelona de Europese tour af te trappen.


Foto: Bram Jeurissen.

Setlist 25-4: Meet Me in the City / The Ties that Bind / Sherry Darling / Jackson Cage / Two Hearts (incl. It Takes Two-eind) / Independence Day / Hungry Heart / Out in the Street / Crush on You / You Can Look (But You Better Not Touch) / I Wanna Marry You (Here She Comes-intro) / The River / Point Blank / Cadillac Ranch / I'm a Rocker /  Fade Away / Stolen Car / Ramrod  / The Price You Pay / Drive All Night /  Wreck on the Highway / Boom Boom / Loose Ends / Blinded By the Light / Trapped / Badlands / My Love Will Not Let You Down / Prove it All Night / Thunder Road // Purple Rain / Born to Run / Dancing in the Dark / Rosalita (Come Out Tonight) / Tenth Avenue Freeze-out / Shout / Bobby Jean
vetgedrukt: tourpremière

Het meest recente concertverslag vind je op de nieuwspagina. Kijk in de Concert-sectie voor setlisten en een touroverzicht van de voorgaande concerten.


Foto: Bram Jeurissen.Geen River-albumuitvoeringen in Europa

24-04-2016

Springsteen zei gisteravond in Brooklyn dat de twee shows in New York de laatste met de albumuitvoeringen waren. Garry Tallent bevestigde dat in Europa The River niet in zijn geheel en in albumvolgorde gespeeld gaat worden.

Een fan vroeg Garry Tallent om opheldering naar aanleiding van Springsteens opmerking in Brooklyn: zal The River worden gespeeld in Europa? In een tweet antwoordde Garry: "Niet in zijn geheel en niet in volgorde."
Vandaag was Garry in een platenzaak in Fords, New Jersey, waar hij zijn debuutalbum signeerde. In een interview bevestigde Garry wat hij eerder via Twitter zei. Hij meldde dat ze niet het gehele album maar wel veel nummers van The River gaan spelen. Jon Landau had dit al voorafgaand aan de show in Brooklyn ook tegen de bandleden gezegd. "Maar ik luister nooit naar hem," zei Garry. Later bevestigde Bruce het dus toch op het podium.Concerten in Trondheim, Oslo en Zürich

13-04-2016

Het concert van 23 juli in Göteborg is nog niet de laatste Europese show, Springsteen en de E Street Band gaan ook nog op 26 juli in Trondheim, 28 juli in Oslo en 31 juli in Zürich optreden. De voorverkoop voor deze shows start aanstaande vrijdag en volgende week maandag.

In Trondheim treden Bruce en de band op in de Granåsen Arena (een stadion waarin schansspringen wordt beoefend), in Oslo in Frognerparken (een park in de stad Oslo) en in Zürich het Letzigrund-stadion. De show in Oslo is het tweede concert in de Noorse hoofdstad, op 29 juni staan Bruce en de band ook al in het Ullevaal-stadion.

Morgenochtend (14 april) gaat er om 10 uur nog een beperkt aantal extra kaarten voor beide shows in Dublin (27 en 29 mei) in voorverkoop via Ticketmaster.ie.Bruce annuleert concert Greensboro vanwege omstreden HB2-wet

08-04-2016

Bruce grijpt naar een zwaar middel om zijn stem te laten horen. Het concert in Greensboro in de staat North Carolina, dat voor aanstaande zondag gepland stond, gaat niet door. Bruce annuleert persoonlijk het concert en wil met deze afgelasting een statement maken tegen de HB2-wet die de rechten van homo- en biseksuelen en transgenders inperkt.

In North Carolina is sinds eind maart de HB2-wet van kracht, die in de volksmond ook wel de "bathroom law" wordt genoemd (een van de gevolgen van de wet is dat transgenders verplicht worden een wc te gebruiken die bestemd is voor het geslacht waarmee ze geboren zijn en niet het geslacht van hun identiteit). Door deze wet kunnen mensen die zich vanwege hun geslacht op hun werk gediscrimineerd voelen, geen juridische stappen meer ondernemen. De wet heeft veel stof doen opwaaien en er zijn veel protesten in de grote steden van North Carolina.

Bruce verklaart zich solidair met de demonstranten, die hij in een boodschap op zijn website "freedom fighters" noemt: "Mijn diepe verontschuldigingen aan onze trouwe fans in Greensboro, we hebben onze show die voor zondag 10 april gepland staat, geannuleerd. Sommige zaken zijn veel belangrijker dan een rockshow en deze strijd tegen vooroordelen en schijnheiligheid — dat wat nu gebeurt op het moment dat ik dit schrijf — is er zo een. Dit is het sterkste middel dat ik heb om mijn stem te laten horen tegen diegenen die ons voortdurend achteruit duwen in plaats van vooruit."Record Store Day release

03-04-2016

Op Record Store Day (16 april) wordt een 10" vinyl-ep uitgebracht met Springsteen-covers. Deze plaat bevat opnames die live zijn gespeeld tijdens de radio-uitzending van The Bruce Brunch. De uitgave maakt geen deel uit van de officiële Record Store Day releases maar is wel online te koop, onder andere via Backstreets en Badlands.

Op de plaat staan zes covers: 'Hearts of Stone' door James Maddock en Danny Clinch, 'Dancing in the Dark' door Passenger, 'Tougher Than The Rest door Emily Grove, 'I'm Not Sleeping' door Joe Grushecky, 'If I Should Fall Behind' door Bobby Bandiera en 'You Can Look (But You Better Not Touch)' door Willie Nile. De cover bevat een foto (gemaakt door Frank Stefanko) van een muurschildering in Asbury Park. De plaat wordt in een beperkte oplage van 500 stuks uitgebracht en de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan Proceeds benefit Ocean Of Love, een organisatie in Ocean County (het gebied waar Asbury Park ook onder valt) dat families ondersteund van kinderen met kanker.Extra shows in Denemarken en Zweden

02-03-2016

Op 20 juli zullen Springsteen en de E Street band optreden in het stadion CASA Arena in het Deense Horsens. Een derde concert in Ullevi-stadion in Göteborg, Zweden volgt op 23 juli. Deze shows worden aan het tourschema toegevoegd na het concert in Rome.

De voorverkoop voor deze shows start op 7 maart. De kaarten voor het concert in het Parken-stadion in de Deense hoofdstad Kopenhagen (22 juni) en de twee shows in Göteborg (25 en 27 juni) waren zeer snel uitverkocht.Indoorshows in Parijs, stadions in Duitsland

25-02-2016

In Duitsland zullen Bruce en de band op 17 juni in het Olympiastadion van München en op 19 juni in het gelijknamige stadion in Berlijn optreden. Ook twee concerten voor Parijs zijn toegevoegd aan het concertschema: op 11 en 13 juli in de Accorhotels Arena (voormalig Bercy Omnisports).

De voorverkoop voor de Duitse shows gaat via Eventim en start aanstaande zaterdag om 10 uur.
De voorverkoop voor de shows in Parijs gaat via Gérard Drouot Productions en start 8 maart om 10 uur 's ochtends.

Toen vanochtend de eerste show in Göteborg was uitverkocht, is er direct een tweede show in Ullevi toegevoegd, op 27 juni.Extra show in Milaan op 5 juli

23-02-2016

Milaan krijgt een tweede show. Na het uitverkochte concert van 3 juli geven Springsteen en de E Street Band op 5 juli nog een show in het San Siro-stadion. De voorverkoop voor dit tweede concert start aanstaande vrijdag om 11 uur.

De Italiaanse promotor maakte ook bekend dat de Counting Crows bij het concert in Rome, op 16 juli, het voorprogramma zullen verzorgen - geheel ongebruikelijk bij een Springsteen-concert.Vier shows in de UK

19-02-2016

Vandaag zijn weer vier concerten toegevoegd aan het Europese tourschema van Springsteen en de E Street Band: Manchester, Glasgow, Coventry en Londen. Voorverkoop start op 25 februari.

In Manchester wordt het concert op 25 mei gehouden in het Etihad stadion. In Glasgow (Schotland) wordt opgetreden in Hampden Park op 1 juni. Op 3 juni staan Bruce en de band in de Ricoh Arena in Coventry en op 5 juni spelen ze in Wembley stadion in Londen. Voorverkoop gaat via LiveNation.Werchter Classic en shows in Scandinavië

17-02-2016, laatste update: 25-02-2016

Op 9 juli zullen Bruce en de band Werchter Classic afsluiten. De voorverkoop start woensdag 24 februari. Ook zijn vandaag drie Scandinavische Springsteen-concerten aangekondigd: 22 juni in Kopenhagen, 25 juni in Göteborg en 29 juni in Oslo. Voorverkoop voor deze shows start op donderdag 25 februari.

In Denemarken zullen Bruce en de band in het bekende voetbalstadion Parken optreden en in Zweden in het befaamde Ullevi-stadion. In Oslo treden ze op in Ullevaal stadion, dus niet op de schaatsbaan Valle Hovin zoals bij voorgaande tours. Er is nog ruimte in het schema voor een eventuele tweede show in Zweden, op 27 juni.

Update 25-2: Toen vanochtend de eerste show in Göteborg was uitverkocht, is er direct een tweede show in Ullevi toegevoegd, op 27 juni.Drie Spaanse concertdata in mei

16-02-2016

Drie Spaanse concertdata zijn nu officieel. In mei, aan het begin van de Europese tour, treden Springsteen en de E Street Band in Barcelona (14 mei), San Sebastian (17 mei) en Madrid (21 mei) op. De voorverkoop start in maart.

In Barcelona spelen ze in Camp Nou, in San Sebastian in Estadio de Anoeta en in Madrid in Bernabéu. Tussen San Sebastian en Madrid vliegen Bruce en de band nog even naar Lissabon voor het Rock in Rio Lisboa-festival op 19 mei. De voorverkoop van de Spaanse shows wordt gespreid: op 1 maart start Barcelona, op 4 maart San Sebastian en op 8 maart Madrid. Alle voorverkoopinformatie vind je op de concertpagina.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
E-MAILNIEUWSBRIEF