Houston '78 nieuwe download als benefiet

20-09-2017

De opname van het concert in Houston van 8 december 1978 wordt uitgebracht om geld in te zamelen voor gedupeerden van de orkaan en overstromingen in Texas. Een groot deel van dit concert zat als dvd in de Darkness on the Edge of Town Anniversary-box.

De nummers die ontbraken op de dvd, verschenen later op een enkele cd. Nu wordt het concert integraal als download en op cd uitgebracht. De opbrengsten komen ten goede aan het MusiCares Hurricane Relief Fund, dat financiële hulp biedt aan mensen die schade hebben geleden bij de recente overstroming in Texas. De cd en de download zijn te bestellen via Springsteens officiële site.Springsteen op soundtrack nieuwe film

20-09-2017

Springsteen is te horen bij aan het einde van de film Thank You for Your Service. Over een drumbeat zingt Bruce het nummer 'Some Say Freedom is Free', een nummer van PFC Roger L. Southard.

Thank You for Your Service gaat over militairen die terugkeren uit de Irak-oorlog en kampen met fysieke of mentale problemen. De film is tot nu toe alleen aan journalisten getoond en gaat op 27 oktober in première.Bruce repeteert soloshow al voor publiek in New Jersey

20-09-2017

Springsteen heeft gisteravond in het Pollak Theatre van het Center of the Arts van de Monmouth University in West Long Branch, New Jersey, een repetitie van zijn Broadway-show gehouden. Voor een zaal van zo'n tweehonderd genodigden speelde Bruce zo'n vijftien nummers op piano en gitaar en vertelde hij verhalen tussen de gespeelde nummers.

Voorafgaand aan het optreden sprak Dave Marsh de aanwezigen streng toe dat ze niets mochten bekendmaken over dit geheime optreden. Toch is er uitgelekt dat Bruce geen nieuwe nummers speelde en dat Patti Scialfa meedeed op twee nummers. De complete setlist van de avond is nog niet helemaal duidelijk, maar de volgende nummers worden genoemd:
Growin' up / My Hometown / Born in the U.S.A. / Thunder Road / Brilliant Disguise / The Wish / My Father's House / Born to Run / Land of Hopes and Dreams / Tougher than the Rest / The Promised Land.Bruce en Steve bij Paul McCartney in New York

16-09-2017

Springsteen en Little Steven waren gisteren aanwezig bij een concert van Paul McCartney in Madison Square Garden in New York en hebben meegedaan bij de toegift 'I Saw Her Standing There'. Het leek erop dat McCartney de drie minuten durende Beatles-klassieker veel te kort voor zoveel talent op het podium vond, want hij besloot het nummer gewoon twee keer met Bruce en Steve te spelen.

McCartney is bezig met zijn One on One-tour. Bruce speelde mee op een geleende Les Paul-gitaar en hij zong om beurten met McCartney de coupletten. Bij de eerste uitvoering nam Bruce ook een stukje solo op gitaar, waarna ook Little Steven kort soleerde. Bruce en Steve waren met hun vrouwen Patti en Maureen bij het concert.

Peter van Cappelle was in New York en mailde: "Ik wilde eerst in augustus naar New York gaan, maar september bleek goedkoper te zijn. Dus kon ik dat mooi combineren met een concert van Paul McCartney. Nu ben ik natuurlijk erg blij dat ik niet in augustus al was gegaan. McCartney had het er eerder al over dat het een 'special night' was en dat hij daarom 'special guests' had uitgenodigd. Op het moment dat hij vertelde dat de laatste keer dat hij met deze twee vrienden speelde in Hyde Park was en ze werden afgekapt, wist iedereen gelijk op wie hij doelde. Toen vervolgens Bruce en Steven het podium opkwamen, ontplofte de MSG zo'n beetje. Ik kon het zelf ook nauwelijks geloven. Ze speelden 'I Saw Her Standing There' twee keer. Geen idee waarom ze het twee keer speelden, maar voor mij was het eigenlijk wel goed. Want de tweede keer kwam ik weer bij zinnen en kreeg ik er meer van mee dan tijdens de eerste keer."

Tijdens de show werden Bruce en Patti zittend in het publiek gefilmd terwijl ze zelf van het concert genoten.Download Ghost of Tom Joad-show Belfast

02-09-2017

De nieuwe live-download uit Springsteens archief is een show van The Ghost of Tom Joad-tour: 19 maart 1996 in King's Hall, Belfast, Noord-Ierland. De show is via Springsteens officiële website te bestellen als download of op cd.

De set die Springsteen in Belfast speelde, was typerend voor het Europese deel van de Ghost of Tom Joad-tour, met veel nummers van het soloalbum The Ghost of Tom Joad, soms met een verhalend intro. Speciale uitvoeringen waren er die avond van 'Nebraska', 'The Wish' en 'Brothers under the Bridge'. Ook speelde Bruce 'It's the Little Things', een onuitgebracht nummer dat hij inleidde met een lang verhaal over een vermeende seksuele escapade met een serveerster die hij ontmoette in een kleine bar. Bruce vertelde dat hij het verhaal had verzonnen "for pure entertainment purposes".

Bij deze show speelde Bruce niet alle nummers solo, roadie Kevin Buel speelde van achter de coulissen op een paar nummers een klein beetje keyboard ter begeleiding.Springsteen on Broadway verlengd tot februari

30-08-2017

Het lijkt erop dat de kaarten voor de eerste 39 shows voor Springsteen on Broadway zijn uitverkocht. Ticketmaster heeft zojuist bekendgemaakt dat er 40 extra shows komen en de voorstelling tot en met 3 februari verlengd wordt. Voorverkoop start op 7 september, opnieuw via het VerifiedFan programma.

De volgende data zijn toegevoegd: 5 t/m 9 december, 12 t/m 16 december, 19 t/m 23 december, 26 t/m 30 december, 9 t/m 13 januari, 16 t/m 20 januari, 23 t/m 27 januari, 30 januari t/m 3 februari.Bruce treedt op bij Invictus Games

28-08-2017

Bruce gaat op 30 september optreden bij de sluitingsceremonie van de Invictus Games. Dit sportevent wordt georganiseerd voor revaliderende militairen op weg naar hun herstel. De Invictus Games vinden dit jaar plaats in Toronto tussen 23 en 30 september.

Het is de derde keer dat dit sportevenement, waaraan meer dan 550 atleten uit 17 landen deelnemen, wordt georganiseerd. Bruce meldt in een persbericht: "Bij de Invictus Games gaat het niet alleen om de obstakels die de deelnemers tijdens de competitie ervaren, maar om de obstakels die het leven hen presenteert. De Games geven de strijdmakkers de gelegenheid hun krachten te bundelen en de werkelijke kracht van hun geest te tonen.Het is een absolute eer om voor hen bij de sluitingsceremonie op te treden en een week van competitie in Toronto af te sluiten."
Naast Springsteen treden ook Bryan Adams, Bachman en Turner, Kelly Clarkson en Coeur de pirate op. Kaarten voor de sluitingsceremonie in het Air Canada Centre in Toronto zijn te koop via Ticketmaster.Officieel bevestigd: Springsteen op Broadway

09-08-2017

Springsteen heeft via zijn eigen site en een persbericht officieel laten weten dat hij vanaf oktober inderdaad acht weken in een theater op Broadway in New York staat. Het gaat om soloshows waarin hij voorleest uit zijn biografie, andere verhalen vertelt en zingt, waarbij hij zichzelf begeleidt op piano en gitaar. De voorverkoop is op 30 augustus. Je moet je eerst registreren om in aanmerking te komen voor de verloting van maximaal twee kaarten per persoon.

Springsteen zegt zelf over de optredens: "Mijn bedoeling met deze shows is om ze zo persoonlijk en intiem mogelijk te maken. Ik heb Broadway voor dit project gekozen, omdat het over mooie oude theaters beschikt, die de juiste setting lijken voor wat ik in gedachten heb. Een of twee uitzonderingen daargelaten is het Walter Kerr Theatre met zijn 960 stoelen waarschijnlijk de kleinste zaal waar ik in de afgelopen veertig jaar heb gespeeld. Mijn show bestaat alleen uit mij, de gitaar, de piano en de woorden en de muziek. Sommige delen zijn gesproken, sommige delen gezongen, en bij elkaar jagen ze mijn constante doel na: iets waardevols overbrengen."

Het eerste concert vindt plaats op 12 oktober, maar vanaf 3 oktober zijn er al try-outvoorstellingen. Springsteen treedt steeds op vanaf 20.00 uur op, van dinsdag tot en met zaterdag, en neemt dan twee dagen vrij. Dit gaat acht weken lang door, tot 26 november. Op 23 november is er geen show vanwege Thanksgiving. Het is niet toegestaan om verzoekbordjes mee te nemen.De aanbevolen leeftijd is vanaf 16 jaar. Kinderen jonger dan 5 worden sowieso niet toegelaten tot het theater.

De ticketprijzen variëren van 75 dollar tot maar liefst 850 dollar. Om zwarthandel te voorkomen, moet je als je een kaartje wilt bemachtigen je eerst registreren bij VerifiedFan. Dat kan tot 27 augustus. Als dat is gelukt, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Als je tot de gelukkigen hoort die ingeloot worden, ontvang je op 30 augustus, voorafgaand aan de voorverkoop, via sms een alert met een code en een bestellink waarmee dan maximaal twee tickets per persoon kunnen worden besteld.Twee '77-shows uit het archief

08-08-2017

De geluidsopnames van twee shows uit 1977 zijn als download beschikbaar gekomen. De concerten van 7 februari in Albany en 8 februari 1977 in Rochester zijn te bestellen via Springsteens officiële website.

De historische betekenis van de concerten van begin 1977: Springsteen en voormalig manager Mike Appel kwamen aan het einde van een lange juridische strijd. Springsteen mocht gedurende de tijd dat de rechtszaak liep niet de studio in om een nieuwe plaat op te nemen, maar hij kon wel optreden. Deze shows maakten deel uit van wat in de volksmond The Lawsuit Tour wordt genoemd en die van september 1976 tot eind maart 1977 duurde.

Een vijfkoppige blazerssectie (The Miami Horns) ging mee op tour om nummers als 'Tenth Avenue Freeze-out' en 'Raise Your Hand' meer soul in te blazen. Eind 1976 hadden Bruce en de band twee maanden vrijaf en op 7 februari 1977 werd de tour in Albany hervat.

De opnames van deze show en die van de dag erna zijn nu beschikbaar. Op de setlisten staan vroege versies van 'Something in the Night', 'Rendezvous' en 'The Promise', verrassende uitvoeringen van 'Action in the Streets', geweldige versies van 'Backstreets' met het emotionele middenstuk 'Sad Eyes' en energieke versies van 'Rosalita' en 'Born to Run'. De opnames van beide avonden zijn niet helemaal compleet, omdat de geluidstechnicus cassettebandjes gebruikte die na drie kwartier opnemen moesten worden omgedraaid.Tegelijk met het verschijnen van deze archiefopnames is bekendgemaakt dat de komende 25 maanden op elke eerste vrijdag van de maand een nieuwe download uit het archief beschikbaar komt.Little Steven in najaar in Nederland

26-07-2017

Little Steven and the Disciples of Soul gaan in het najaar drie concerten in Nederland geven. Op 27 november spelen ze in Groningen, 28 november in Utrecht en 30 november in Tilburg. De voorverkoop voor deze shows start aanstaande vrijdag.

Het concert in Groningen vindt plaats in de Oosterpoort, de show in Utrecht in de grote zaal van TivoliVredenburg en die in Tilburg in 013.


Little Steven in Antwerpen (foto: Ger Peeters).

Bij de korte Europese tour in juni, waarbij Steve ook in Antwerpen en Amsterdam speelde, zinspeelde Steve al op een uitgebreidere najaarstour. Vandaag zijn er voor verschillende landen meerdere concerten bekendgemaakt. Zo zullen Steve en zijn band vier shows in Duitsland geven, drie in Italië en twee in Spanje en eerder werden al zes shows in Groot-Brittanië aangekondigd.

Lees hier het complete interview dat Mark de Bruijn van EenVandaag met Little Steven voorafgaand aan het concert in Carré met had.Laatste Spectrum-show 2009 nieuwe archiefuitgave

14-07-2017, laatste update: 23-07-2017

De nieuwe officiële uitgave uit het rijke archief van live-opnames is het laatste concert dat Springsteen en de E Street Band gaven in de Spectrum in Philadelphia in 2009, op 20 oktober. Deze zaal, waar Bruce sinds 1973 (toen als voorprogramma van de band Chicago en sinds 1976 als headliner) in totaal 36 keer optrad, werd na een paar concerten van Pearl Jam twee weken na het concert van Bruce gesloten en later gesloopt.

De concerten in de Spectrum (waar Bruce in 1977 zelf Elvis zag optreden) waren altijd van hoog niveau en kaartjes waren meestal in in rap tempo uitverkocht. Daarom werden bij de verschillende tours meestal meerdere avonden ingepland. In 1981 stonden Bruce en de band vijf keer op het podium in de Spectrum, in 1984 zes keer en in 1992 trad hij er vier keer op met de andere begeleidingsband.
Foto's: Jos Westenberg.

In oktober 2009 gaf Bruce er vier shows (na er al twee keer in het voorjaar van 2009 opgetreden te hebben). De concerten aan het einde van de Working on a Dream-tour waren albumshows. Nadat eerder in de week Born to Run (twee keer) en Darkness on the Edge of Town aan bod waren gekomen, speelden Bruce en de band bij de laatste show Born in the USA integraal. Het concert was verrassend geopened met 'The Price You Pay', een nummer van The River dat toen al sinds 1981 niet meer live gespeeld was. Curt Ramm speelde hierbij mee op trompet. Bij 'Dancing in the Dark' haalde Bruce zijn moeder het podium op om mee te dansen.

Met het spelen van Born in the USA bleef er tijdens de hoofdset van de show weinig verrassends over. In de toegiften rijgde Bruce wel de verrassingen achter elkaar. Allereerst was er op verzoek 'Higher and Higher' van Jackie Wilson, voor het eerst sinds 1977 gespeeld (bij de volgende shows kreeg deze cover een vaste plek in de toegiften). Bruce dirigeerde de band door het nummer heen en hij liet ook Curt Ramm naast Clarence de riff op trompet spelen. Na afloop complimenteerde Bruce de keuze van de fan met het verzoekbordje: "That's one of the all-time greats. Good choice!" Daarna haalde Bruce een special guest het podium op: "We've got the original drummer of the E Street Band with us, Vini 'Mad Dog' Lopez. You better behave yourself or else he's gonna come out there and slap you around. Vini is playing some of the old Steel Mill music, you can check it out at steelmillretro.com. We're gonna do it old school." 'Spirit in the Night' werd in de plaatversie gespeeld, zonder de breaks die altijd met Max worden gedaan.'Loose Ends' was ook een verzoeknummer, met een mooie solo van Clarence. 'Kitty's Back' was de volgende Philly-special. Muriël Kleisterlee en Jos Westenberg waren aanwezig bij de show in 2009 en Muriël zei toen over 'Kitty's Back': "Voor mij was dit een hoogtepunt van de avond. Het was een waanzinnig lange uitvoering, met een lange solo van Bruce." Na 'American Land' bracht Bruce een complete versie van 'Save the Last Dance for Me' ten gehore als een laatste saluut aan de Spectrum. Toegift 'Waitin' on a Sunny Day' kreeg een vreemde plek op de setlist. Na 'Thunder Road' was 'Rosalita' de definitieve uitsmijter van de avond.

Jos : "De vier Spectrumshows in oktober 2009 waren van hoog en vergelijkbaar niveau, met elk geconcentreerde albumuitvoeringen in het midden van de set. Ik heb goede herinneringen aan deze shows en elk concert had wel paar hoogtepunten. Echt memorabel was het optreden van The Philly Elvis bij de derde show. Het concert op de laatste avond was ook wat specialer dan de voorgaande drie, aangezien dit het definitieve afscheid van de zaal was. Maar als je het mij vraagt behoort het concert niet echt tot de klassiekers uit Springsteens carrière."Op de downloadsite staat dat na deze uitgave een oudere opname uit Springsteens archief zal volgen: "Following the release of Philadelphia 2009, the Archival Download series will shift its attention even further back in time to cover more historic tours and performances."
> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
E-MAILNIEUWSBRIEF