Springsteen-release Record Store Day

22-03-2017

Op Record Store Day verschijnt er, in een gelimiteerde genummerde, oplage van drieduizend stuks, een speciale Springsteen-box: het Hammersmith-concert van 1975 op vier lp's.

Het Hammersmith-concert werd in 2005 ook op dvd uitgegeven als onderdeel van de Born to Run Anniversairy-box. En later verscheen het ook op cd.

De speciale release op vier lp's wordt na Record Store day, die op 22 april plaatsvindt, ook ruimer beschikbaar. Ook Soutshide Johnny komt met een Springsteen-gerelateerde release voor de dag van de platenzaak: de maxi-single Live From E Street bevat vier Springsteen-covers ('Jack of All Trades', 'Cover Me', 'Murder Incorporated' en 'Tenth Avenue Freeze-out'). Jason Isbell brengt ook een maxi-single uit met daarop een Springsteen-cover ('Atlantic City').

Tom Hanks gaat Springsteen interviewen

20-03-2017

Acteur Tom Hanks gaat Springsteen interviewen tijdens het Amerikaanse Tribeca Filmfestival in New York, dat op vrijdag 28 april plaatsvindt in het Beacon Theatre.

Hanks, die ook bevriend is met Bruce, gaat Springsteen interviewen over zijn 40-jarige carrière, zijn plaats in de rockgeschiedenis en wil ook vooruit kijken naar de toekomst. Het interview gaat een uur duren en valt in het kader van de Tribeca Talks: Storytellers Series. Kaarten voor het evenement gaan dinsdag 21 maart in de voorverkoop via de website van Tribeca.

Het Tribeca Filmfestival werd in 2002 voor het eerst georganiseerd, onder anderen door Robert De Niro. Het festival was een reactie op de aanslagen op 11 september 2001, en het hiermee samenhangende verlies van vitaliteit van de wijk TriBeCa in Manhattan. Met het festival wilden de organisatoren de wederopbouw van de wijk steunen en ook de aandacht vestigen op New York als filmstad. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de prominentste filmfestivals ter wereld. Er worden onder andere onafhankelijke films, documentairefilms, familiefilms en korte films vertoond.

Zowel Springsteen, Hanks als De Niro ontvingen afgelopen jaar de Presidential Medal of Honour van toenmalig president Obama in het Witte Huis. Wellicht hebben de heren rond dat moment voor het eerst over dit interview gesproken.Statements Bruce en Steve over Chuck Berry

19-03-2017

Zowel Springsteen als Little Steven hebben officiële verklaringen uitgegeven over Chuck Berry, die afgelopen weekend op 90-jarige leeftijd overleed.

Springsteen schrijft: "Chuck Berry was rock's greatest practitioner, guitarist, and the greatest pure rock 'n' roll writer who ever lived. This is a tremendous loss of a giant for the ages."
Little Steven wijdde er nog meer woorden aan: "Chuck Berry was the King of Rock and Roll. Period. Richard brought the Passion, Elvis the Heartbreak, Bo the Beat, Jerry Lee the Abandon, Buddy let the Everyman in, Chuck brought the Storytelling. The words that Bob Dylan would evolve into an Artform. He led the teenage takeover of Pop Music that the Beatles and Stones would complete. He invented Rock guitar and made it look like fun. He gave the previously ignored age group between adolescence and adulthood an identity, a mythology, a chance to see themselves. He gave them Respect. And those teenagers would return that respect to Rock and Roll for the next 60 years and counting."

Chuck Berry was een inspirator voor veel muzikanten, waaronder Springsteen. Drie keer speelde Bruce samen met deze rock 'n' roll-gigant. De eerste keer was in 1973, toen Bruce en de E Street Band Chuck Berry bij een heel optreden begeleidden zonder gezamenlijke voorbereiding. Bruce sprak in een interview in de documentaire Hail Hail Rock 'n Roll over dit chaotische optreden. De tweede keer dat ze samen op het podium stonden was in 1987 bij een All-Starr-jam bij de Rock 'n Roll Hall of Fame-inductie van onder anderen Roy Orbison. En de derde en laatste keer was op 2 september 1995, toen de opening van het Rock 'n Roll Hall of Fame Museum in Cleveland gevierd werd met een stadionconcert. Bruce en Chuck openden toen deze show, die rechtstreeks op televisie werd uitgezonden, met deze versie van 'Johnny Be Goode'. Dat concert werd afgesloten met opnieuw een chaotisch optreden van Chuck Berry, waarbij hij de begeleidingsband (Bruce, E Street Band, Melissa Etheridge en anderen) in verwarring bracht toen hij tijdens 'Rock 'n Roll Music' de toonsoort van het nummer bij herhaling en zonder overleg bleef wisselen. Nils Lofgren heeft daarover verteld in een interview.Little Steven plant concert in Nederland

02-03-2017, laatste update: 09-03-2017

Gisteren werd via diverse media bekend dat Little Steven met zijn band The Disciples of Soul op 24 juni een concert in Carré gaat geven. Nadat meerdere fans hem erop hadden gewezen dat dit dezelfde avond is dat Southside Johnny optreedt in Paradiso, heeft Steve getwitterd dat het concert nog niet vaststaat.

Ook enkele andere Europese concertdata werden gisteren bekend (festivalshows in Zweden, Italië en Spanje) en de show in Amsterdam van Little Steven staat al op de site van Carré. De voorverkoop staat ook al vast: vrijdag 3 maart om 10 uur via Carré en Eventim. Nadat een Duitse fan Steve via Twitter wees op het feit dat Southside Johnny ook op 24 juni optreedt in Amsterdam, antwoordde hij: "Nothing's settled yet. Stay tuned." Roeland Kuijpers wees hem erop dat Carré zondag 25 juni ook nog vrij leek. "Working on it", was de reactie van Steve. En nadat de Nederlandse Springsteen- en Southside-fan Evelien Hennekes aangaf dat het met het oog op de aangekondigde voorverkoop wel erg kort dag was om nog iets te veranderen, twitterde Steve: "It ain't over till it's over."

Een persvoorlichter van Carré, die we hebben gevraagd of 24 juni nou wel of niet zeker is, heeft ons laten weten: "We zijn ermee bezig, zodra we uitsluitsel hebben, maken we dit bekend via onze social media."

Update 4-3: De geplande voorverkoop gaat vandaag niet door. Carré laat weten dat er een oplossing gezocht wordt voor de planning van het concert. Steve wil niet op hetzelfde tijdstip op de planken staan als Southside Johnny, die op 24 juni om half negen van start gaat in de Amsterdamse Paradiso. Er wordt gekeken of het concert in Carré op een andere datum of op een ander tijdstip kan worden gepland. Daarover zal volgende week uitsluitsel komen.

Update 8-3: het concert staat nu definitief gepland voor zondag 25 juni. Kaartverkoop start a.s. vrijdag via Eventim.


Steve bij zijn optreden met The Disciples of Soul, afgelopen najaar in Londen en naast hem Richie Sambora (rechts) die als special guest. meespeelde.Slotconcert in Auckland

25-02-2017, laatste update: 04-03-2017

Springsteen en de E Street Band hebben op 25 februari de tour Down Under afgesloten met een stadionconcert in het Mt. Smart Stadium in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het stadion was niet uitverkocht. Bruce besloot de show in zijn eentje met 'Thunder Road' en beloofde terug te keren.

Vier dagen geleden reageerde het publiek in Christchurch het meest enthousiast op de nummers van Springsteens succesvolste album, Born in the USA. Dat zal Bruce vast geïnspireerd hebben, want hij ging in Auckland van start met drie nummers op rij van het album uit 1984: 'Darlington County', 'Working on the Highway' en 'Glory Days'. Een verrassende opener, maar toch niet de eerste keer dat Bruce een concert begon met 'Darlington County', in 2008 deed hij dat ook al eens. 'Working on the Highway' startte Bruce met de woorden: "This is our last night. We’re closing the highway Down Under." Bij 'Glory Days' zette Little Steven een zonnebril op met twee gitaren op het montuur. Hij probeerde ze ook op de neus van Bruce te zetten, maar die zei: "It’s fuckin’ ridiculous." Steve droeg de bril zelf voor de uitvoering van het nummer.
De opmerkelijke openingserie was eigenlijk ook het meest verrassende aan de setlist van deze show. Bruce maakte tijdens het drie uur durende optreden geen bijzondere keuzes of een grote finale, zoals misschien wel verwacht werd. De entourage, een niet geheel uitverkocht rugbystadion met veel lege plaatsen op de rechte tribunes en een behoorlijk tam publiek, inspireerde ook niet tot een legendarische tourafsluiter.

De uitvoering van 'My City of Ruins' was weer het hoogtepunt van de set. Hij introduceerde het met de woorden: "This is a song about putting things back together after they’ve fallen apart. About putting things back together after they’ve fallen apart. Because everything falls apart. And you’ve got to use your heart now. And you’ve got to use your hands now." In het middenstuk refereerde Bruce weer aan Asbury Park en de overleden E Street Bandleden: "I originally wrote this song about my adopted hometown of Asbury Park. It was going through a lot of hard times for more than a quarter of a century but slowly put itself back together again. Since I've written it, it's become about a lot of different things, mainly about the things that we lose as life goes on. The older you get, the more that loss weighs on you. Well they made that change uptown now…" Bruce herhaalde deze zin een paar keer en wisselde het af met: "Now there's tears… teardrops on the city."

De toegiften begon Bruce met een mooie uitvoering van 'Backstreets', waarin hij meerdere malen "Until the end" en "Forever friends" herhaalde. Vooraf bedankte hij het publiek in Auckland en Christchurch en alle crewleden die aan de tour hebben meegewerkt. Nadat de E Street Band na 'Bobby Jean' al afscheid had genomen, zei Bruce het publiek met 'Thunder Road' gedag en beloofde: "We'll be seeing you!"

Setlist 25-2: Darlington County / Working on the Highway / Glory Days / Johnny 99 / Prove it All Night / My Love Will Not Let You Down / Out in the Street / Hungry Heart / My City of Ruins / Wrecking Ball / The River / Youngstown / American Skin (41 Shots) / The Promised Land / Candy's Room / Because the Night / The Rising / Badlands / Rosalita (Come Out Tonight) // Backstreets / Born to Run / Dancing in the Dark / Tenth Avenue Freeze-out / Shout / Bobby Jean / Thunder Road (soloakoestisch)

Het meest recente concertverslag vind je op de nieuwspagina. Kijk in de Concert-sectie voor setlisten en een touroverzicht van de voorgaande concerten.

Video van het gehele concert:

E Streeters na tour verder met soloprojecten

16-02-2017, laatste update: 08-03-2017

Na de Australische tour pakken de E Street Bandleden hun soploprojecten op. Little Steven gaat optreden met zijn Disciples of Soul en Garry Tallent zal optreden met Kevin Montgomery. Max Weinberg zal in april bij een benefietconcert meespelen.

Op 18 maart zal Little Steven een benefietconcert geven voor de Rock and Roll for Children Foundation. Het optreden wordt in Silver Spring, Maryland georganiseerd. In de zomer keert hij met de Disciples of Soul terug naar Europa. Little Steven and the Disciples of Soul spelen op het Sweden Rock-festival (van 7 tot 10 juni, het is nog niet bekend welke dag Little Steven optreedt) en ze treden begin juli op bij het driedaagse Cruïlla-festival in Barcelona (van 7 tot 9 juli). De verwachting is dat er nog meer optredens, in Europa en de Verenigde Staten, zullen volgen.
Little Steven heeft ook via Twitter bekendgemaakt een nieuw album, Soulfire genaamd, gereed te hebben waarop hij nummers heeft gezet die hij een tijd geleden heeft geschreven en die door andere artiesten eerder zijn opgenomen (zoals Southside Johnny en Jimmy Barnes). Hij noemt het Soulfire-project ook wel "Me covering me". De eerste opname hiervan heeft Steve al uitgebracht: 'Saint Valentine's Day', dat in 2009 werd uitgebracht door The Cocktail Slippers. In mei wordt Little Steven ook nog eens onderscheiden met een eredoctoraat op de universiteit van Rutgers, New Jersey.

Garry Tallent, die vorig jaar zijn eerste soloalbum Breaktime uitbracht, gaat in april, mei en juni op tour met singer/songwriter Kevin Montgomery. Ze geven een aantal concerten in Amerika en daarna komen ze voor shows naar Engeland, Schotland en Ierland.


Foto's: Jos Westenberg.

Nils Lofgren had eind vorig jaar een aantal soloconcerten gepland, maar die moesten worden afgezegd vanwege een onverwachte operatie. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze concerten opnieuw worden ingepland. Begin vorig jaar zei Nils in een interview ook weer graag naar Europa te komen. Hij zei daarbij ook graag een optreden in Nederland en België te willen geven.

Max Weinberg gaat op 8 april met de band The Weeklings op een benefietavond in Highwood, Illinois optreden. Die avond wordt geld ingezameld voor de Rory Foundation, een stichting die onderzoek naar kinderkanker steunt.

Jake Clemons bracht in januari Fear & Love uit en heeft in mei een optreden gepland staan met zijn eigen band.


Foto's: Jos Westenberg

Update 8-3: er zijn nu meer concerten van Little Steven bekendgemaakt. Naast de hierboven genoemde shows in Silver Spring (18 maart), Zweden Rock festival (9 juni) en Barcelona (8 juli) speelt hij ook in Cork (22 juni), Amsterdam (25 juni), Puisto Blues festival in Finland (1 juli), Pistoia Blues in Italië (4 juli) en Notodden Blues in Noorwegen (5 augustus).

Max Weinberg zal ook op 7 april optreden in Evanston, Illinois. Max werd vlak na de Australische tour geïnterviewd door Rolling Stone. De bijna 66-jarige drummer sprak over de 43 jaar dat hij met Springsteen op het podium staat. Maar ook vertelde hij over de zware hartoperatie die hij onderging in 2010 en de operatie voor prostaatkanker in 2011 (de diagnose kwam twee dagen na het overlijden van Clarence Clemons). Daarnaast heeft Max operaties aan zijn handen en zijn rug gehad, maar hij vertelde aan Rolling Stone nog steeds in goede conditie te zijn.Southside Johnny naar Amsterdam

16-02-2017

Southside Johnny en The Asbury Jukes komen in juni naar Europa voor drie concerten. Op 24 juni spelen ze in de Amsterdamse Paradiso. De voorverkoop is al begonnen.

Het concert in Amsterdam is de laatste van drie Europese shows deze zomer. Bij dit bliksembezoek zullen Johnny en de band op 22 juni in Londen en 23 juni in Parijs optreden.

Vorig jaar sprak Be True uitgebreid met de zanger en frontman van The Jukes over de zever shows die ze in Nederland zouden geven en de toen net uitgebrachte nieuwe plaat Soultime.


Toetsenist Jeff Kazee (links) en Southside Johnny in Utrecht 2016 (foto: Muriël Kleisterlee).30th Anniversary-uitgave Orbisons Black and White Night

23-01-2017

Op 24 februari verschijnt de '30th Anniversary'-uitgave van Roy Orbisons Black and White Night. De cd/dvd is geremasterd en wordt aangevuld met extra materiaal. Roy Orbison trad in 1987 op in Los Angeles met een supergroep gerenommeerde artiesten als begeleiders, aangevuld met onder andere Springsteen. Bruce deelde de microfoon met Roy op 'Oh, Pretty Woman' en 'Dream Baby (How Long Must I Dream)'.

Het optreden vond plaats op 30 september 1987 in de Coconut Grove, de nachtclub van het Ambassador Hotel in Los Angeles en het concert werd in zwart-wit opgenomen. Aan de zijde van Orbison speelden naast Springsteen onder anderen James Burton, T Bone Burnett, Jackson Browne, Bonnie Raitt, JD Souther, Elvis Costello en Tom Waits in de begeleidingsband.

De originele televisiespecial is opgepoetst en de tracklist is in de juiste volgorde gezet (zoals tijdens het concert gespeeld). De dvd en bluray zijn verder aangevuld met een tweede take van 'Oh, Pretty Woman' en vijf extra nummers die na de show werden opgenomen. Ook is er beeldmateriaal van een repetitie en een documentaire met interviews toegevoegd.

De televisiespecial Black and White Night in 1987 en Roy Orbisons inductie in de Hall of Fame eerder in datzelfde jaar zorgde voor een opleving van zijn zangcarrière. Orbison maakte in 1988 deel uit van de supergroep The Traveling Wilburys (met Bob Dylan, Tom Petty, George Harrison en Jeff Lynne), maar een hartstilstand eind 1988 maakte abrupt een einde aan het leven van "The Big O".Bruce trad op voor de Obama's en hun staf

19-01-2017

Springsteen heeft op 12 januari in het Witte Huis opgetreden voor Barack en Michelle Obama en zo'n 250 stafleden en hun echtgenoten. Hij speelde vijftien nummers en Patti Scialfa zong op twee nummers mee. Backstreets heeft het verslag van dit bijzondere optreden voor de scheidende president van Amerika en zijn personeel gepubliceerd.

Bruce trad op in de East Room van het Witte Huis. De Obama's zaten in het midden van de eerste rij en Patti zat naast hen. Het optreden begon uptempo met 'Working on the Highway' en 'Growin' Up', maar was met nummers als 'My Father's House', 'Devils & Dust' en 'The Ghost of Tom Joad' op sommig tijden ook donker en ingetogen. 'Born in the USA' noemde Bruce een protestnummer dat al vaker verkeerd geïnterpreteerd is en opnieuw verkeerd geïnterpreteerd zal worden. 

Voor 'The Wish' sprak Bruce over zijn moeder, die nu Alzheimer heeft en dementerend is. Zij heeft Bruce geleerd veel geleerd over hoe te leven in deze wereld. Patti deed mee met 'Tougher that the Rest' (dat Bruce opdroeg aan de Obama's) en 'If I Should Fall Behind'. Het optreden sloot Bruce af met de combinatie van een sombere uitvoering van 'Dancing in the Dark' en 'Land of Hope and Dreams'. Na het optreden verdwenen Bruce en Patti samen met de president en zijn echtgenote naar een aparte kamer en werd het stafpersoneel, dat met dit optreden van Bruce door Obama bedankt werd voor hun jaren van inzet, naar buiten geleid.

Setlist: Working on the Highway / Growin' Up / My Hometown / My Father's House / The Wish / Thunder Road / The Promised Land / Born in the USA / Devils & Dust / Tougher than the Rest (met Patti Scialfa) / If I Should Fall Behind (met Patti Scialfa) / The Ghost of Tom Joad / Long Walk Home / Dancing in the Dark / Land of Hope and DreamsBruce haalt herinneringen op op Monmouth University

11-01-2017

Springsteen was gisteravond in het Pollak Theatre op de campus van Monmouth University om voor zo'n vijfhonderd gasten over zijn carrière te praten. Gespreksleider was Robert Santelli, journalist en auteur en momenteel executive director van het Grammy Museum. In anderhalf uur sprak Bruce over zijn beginjaren als muzikant in Asbury Park, het succes met Steel Mill en later met de E Street Band.

Het Pollak Theatre staat in West Long Branch. Bruce is in het ziekenhuis in Long Branch geboren en in de jaren zeventig heeft hij er een tijdje gewoond. Niet ver van het theater staat nog steeds het huisje waar hij een groot deel van het Born to Run-album schreef. Logisch dus dat Bruce veel herinneringen uit zijn beginjaren als muzikant deelde met Santelli en het publiek. In de zaal zaten ook Vini Lopez en Carl 'Tinker' West, die vast geamuseerd toehoorden hoe Bruce over de reis van Steel Mill naar Californië sprak. Ook Jon Landau en Dave Marsh zaten in het publiek. Patti, eveneens in de zaal, hoorde Bruce zeggen dat hij vindt dat haar solocarrière onterecht niet de aandacht krijgt die ze verdient en dat ze momenteel aan een nieuwe plaat werkt. "Dat geeft mij de gelegenheid wat bas en keyboards te spelen", vulde Bruce aan.

Springsteen noemde Nebraska zijn eigen favoriete plaat en hij vertelde hoe hij de plaat heeft opgenomen. De gitaar waarop hij de nummers oorspronkelijk speelde, is ter ziele en de tape waarop de muziek was opgenomen, draaide iets langzamer dan bij de opnames, waardoor de muziek nog wat donkerder klinkt. Bruce zei ook dat hij de sonwriting op Tunnel of Love nog altijd erg goed vindt. Op Santelli's vraag of hij aan een nieuwe plaat werkt zei Bruce alleen dat hij aan meerdere projecten werkt. Hij vertelde wel dat hij onlangs nog bij het haardvuur wat op gitaar zat te spelen en toen een heel nieuw nummer schreef.

Aan het einde van het gesprek mochten een paar mensen uit het publiek een vraag stellen. Iemand vroeg of de naam van de E Street Band, genoemd naar de straat waar David Sancious woonde, ermee te maken had dat Sancious vaak te laat was voor de repetities. Bruce: "Ik herinner me niet dat David vaak te laat was, we vonden het gewoon een goede naam." Eerder op de avond zei Bruce: "'Bruce Springsteen en de E Street Band klinkt als een vriendengroep, dat wilden we ook uitstralen. Dat het ook door fans als een gemeenschap wordt opgevat ontdekte ik toen ik met de band brak eind jaren tachtig." Er was ook een vraag over zijn optreden voor de Superbowl. Bruce: "Het meest opwindende en meest beangstigende optreden van mijn carrière".

De president van de universiteit Paul Brown zei voorafgaand aan het gesprek dat Mommouth University de Bruce Springsteen Special Collection gaat huisvesten, de verzameling boeken- en tijdschriftenpublicaties over Springsteen die sinds 2001 wordt verzameld en een tijd in de bibliotheek van Asbury Park te bezichtigen was, totdat de verzameling te groot werd om daar te herbergen. Het gesprek met Santelli werd door Thom Zimny gefilmd; het is afwachten of dit in de archieven verdwijnt of dat het ook wordt uitgebracht.Buffalo 2009 nieuwe archiefuitgave

26-12-2016

De audio-opname van het slotconcert van de Working on a Dream-tour, op 22 november 2009 in Buffalo, New York, is de volgende uitgave uit Springsteens archief. Bij dit concert werd het Greetings from Asbury Park-album integraal gespeeld, iets dat daarna niet meer herhaald is. En het is het laatste officiële concert dat Clarence Clemons met Bruce en de E Street Band gaf.

Clarence speelde wel mee bij het kerstoptreden in het Paramount Theatre in Asbury Park, later dat jaar, waar voor een lege zaal de integrale uitvoering van Darkness on the Edge of Town werd opgenomen voor de Darkness Anniversary-uitgave. Clarence' laatste optreden met Bruce vond een jaar later plaats, in december 2010 in het Carousel House in Asbury Park, waar voor dezelfde Darkness-uitgave een set met nummers van The Promise werd opgenomen. De opnames eindigden in kerstsfeer met 'Blue Christmas'.


Bruce en Clarence nemen de klassieke "Born to Run-pose" aan tijdens 'Growin' Up'.

Het concert in Buffalo is een ware klassieker gezien de eenmalig integrale uitvoering van Greetings. Mike Appel, Springsteens eerste manager, was op uitnodiging van Bruce bij het concert en Bruce droeg de uitvoering van het album aan hem op. Little Steven is op 22 november jarig, dus kreeg hij tijdens het concert op het podium een taart uit handen van roadie Kevin Buel. Bruce speelde speciaal voor de verjaardag van Steve 'Restless Nights', de outtake van The River en een van Steves favoriete nummers. Ook 'Surprise Surprise' speelde Bruce voor Steve. Op verzoek van twee Italiaanse fans deed Bruce de cover 'I Don't Want to Hang Up My Rock 'n Roll Shoes. Aan het einde van de toegiften kwam Willie Nile meedoen met 'Higher and Higher'.

De audio is al te downloaden via live.brucespringsteen.net en de cd-uitgave wordt vanaf 23 januari verstuurd.


Tegen het einde van de show halen Bruce, Curtis King en Willie Nile een spandoek uit het publiek.Bruce zingt kerstliedjes bij Rainforest-benefiet

15-12-2016

Springsteen heeft gisteren opgetreden in de New Yorkse Carnagie Hall bij het door Sting georganiseerde Rainforest-benefietconcert. Bruce zong onder begeleding van een groot orkest 'Santa Claus is Comin' to Town', 'Merry Christmas Baby' en 'Tenth Avenue Freeze-out' en met alle optredende artiesten 'Do You Hear What I Hear' en 'Joy to the World'.

Bruce kwam op een verrassende wijze het toneel op. Hij verscheen achter in de zaal tussen het publiek en liep zingend naar voren en klom het podium op. Bij het volgende nummer, 'Merry Christmas Baby', sprong hij het podium weer af en liep hij langs de eerste rijen. Hij riep het publiek op om uit hun stoelen op te staan. Het orkest miste een keer een aanwijzing van Springsteen toen hij een break  aangaf.'Tenth Avenue Freeze-out' zong Bruce samen met Lisa Fischer, achtergrondzangeres van onder anderen The Rolling Stones.Naast Springsteen traden ook Sting, Darlene Love, Idina Menzel, Ronnie Spector, Chris Botti en James Taylor op. De benefietshow wordt elke twee jaar (in het verleden jaarlijks) door Sting en diens vrouw Trudie Styler georganiseerd om geld in te zamelen voor www.rainforestfund.org. Bruce heeft drie keer eerder bij de Rainforest-benefiet meegedaan: bij het eerste concert in 1990, in 1995 en 2010.Springsteen breidt boektour uit

22-11-2016

Springsteen heeft voor komende week vijf nieuwe data aan zijn boektour door de VS toegevoegd. Tickets gaan vanmiddag in de voorverkoop.

Bruce doet de  volgende steden aan:

28 november: Books A Million Store Chicago, Illinois
29 november: Joseph-Beth Booksellers Cincinnati, Ohio
30 november: Tattered Cover Book Store, Denver, Colorado
1 december: BookPeople, Austin, Texas
2 december: 2nd & Charles, Kennesaw, Georgia

Kaarten gaan vanmiddag in de voorverkoop. De precieze informatie hierover wordt op Springsteens Facebook-pagina (onder Events) bekendgemaakt.


> Meer Nieuws

> Maybe True

OVER BE TRUE
E-MAILNIEUWSBRIEF